Inredning!

Jag har fått upp intresset för inredning speciellt nu när jag ska flytta till ett boende som jag verkligen tycker om och har valt utan stress och press.

Sitter och här och letar efter ideer och tips till mitt nya hem, fy vad roligt det ska bli, längtar!:D Idag tog jag en runda på ikea med min kära moder och jag var helt exalterad över alla inredningssaker som kunde passa till mitt nya hem. Har redan kommit en bit på planeringen och det kommer bli hur bra som helst. Tjejen(som bodde i lägenheten tidigare) hade en stor och snygg bokhylla i bok och ett köksbord med tillbehörande stolar som hon sålde och jag köpte alltihop hehe. Väldigt glad för desssa fina möbler. 



Nu ska jag hålla kväll med godis och tv.....sätter nog på nån film


Ha de gott!


kärleksfronten....


Jag är så trött på detta nu! Dessa varelser som kör samma stil helatiden, samma beteende. Först är man helt plötsligt intressant och kul att prata med sedan helt plötsligt av nån konstig anledning glömms man bort, man är inte intressant längre. Detta har hänt gång på gång med kontakter från dejtingsidorna och ärligt talat är jag trött på dessa upprepade "möten". Så, nu är det slut med att jaga......jag orkar inte bry mig mer! Jag har skolan och mitt nya boende, plus vänner och familj att lägga enrgi på. Men jag har inte tröttnat på relationer, jag vill så gärna tillhöra någon och få känna samhörighet med någon.

Oops.......eller jag kanske hade fel??;P Haha.......nu blev man kallad av en kontakt från dejtingsodorna....öh man kanske inte är bortglömd ändå;P Äsch, man ska inte ta det så allvarligt! Men killen bor ju i sthlm!:O Sedan finns där en på närmare håll hehe......men men åtestår att se.

Phu....hu......nu har man pluggat en hel del för att ta igen vissa uppgifter. Hann med tre uppgifter idag........stolt* hehe. Nu ska jag ta en snabbdusch sedan väntar sängen.........

Godnatt!

When the autumn comes

Satt på tåget till helsingborg i morse och när vi börjar närma oss helsingborg ser jag hur hela skyn är täckt av svarta moln, tar på jackan med risk för LITE regn(inte anade jag det värsta busvädret). Precis när jag kommit ut från Knupunkten börjar jag känna lite regndroppar och heltplötsligt kom ett störtfall av regn med åska. Jag blev helt hysterisk (gillar inte åska och framförallt inte vara utomhus när det åskar!). Jag sprang till biblioteket och hoppades att inte blixten skulle hinna träffa mig innan. Utanför möttes jag av en grupp människor som tagit skydd vid entren under taket, bla en klasskompis som jag sedan hade följe med till skolan när det värsta av ovädret lagt sig.


Tänkte publicera ett inlägg om vården i samhället och skriva om mina åsikter kring det. Men istället väljder jag att skriva kortfattad om dagen(som alltid) eftersom jag är för trött.

Jag har pluggat idag, hunnit med två hemuppgifter och sedan gjorde jag iordning lite papper och plockade undan massa skräp. Får snart planera flytten.....det är ju inte lång tid kvar. Ska till lägenheten och kolla på en hylla som (hon som säljer lägenheten) säljer. Minns inte riktigt hur den såg ut så tar en runda dit imorgon samt ska jag försöka få tid till frisören.

Funderar fortfarande på hur jag ska göra med klassfesten ,om jag ska gå eller inte. Min rädsla är väl att hamna utanför igen även om tiden är förändrad, människor har förändrats. Men samtidigt är jag medveten om att jag lär ångra att jag inte gick dit. " Du ångrar bara det du aldrig gjorde".


Har kommit fram till att hösten är härligaste årstiden för mig. Älskar den höga friska luften, bladen på träden som skiftar färg och hela atmosfären känns mysig. Jag har ALLTID tyckt om hösten. Jag trivs nu.:)
125502-41

10årsklassfest!

Äntligen så var räkningarna betalda!

Har gjort en inlämningsuppgift i geriatrik men har en upggift kvar.

Jisses! Fick helt oväntat en inbjudan till klassfest. Tio år gått sedan jag gick ut nian.
Ska jag gå eller inte?  Om jag inte går, kommer jag att ångra mig hela livet sedan? Jag är nyfiken på att se hur de andra ser ut nu och vart de befinner sig på livets väg, vem har skaffat familj? Vem har gift sig? Någon som blivit kändis?(haha de väntar sig nog att jag blivit det men nix , livet är fullt av överraskningar).  Tänk om jag är den enda som lever ensam eller utan barn? Ska jag själv se det som positivt? Hey, här kommer tjejen som är singel...nä vänta jag ser det som positivt. En tjej som lever ensam och är singel framstår som stark, självständig och målmedveten kvinna! Kvinnan är dock 25 år. När min mor var 25 år var hon redan tvåbarnsmamma. Men det är annorlunda idag! Jag kan inte se mig som mamma just nu , jag är alltför upptagen med livet!  Men oväntade ting sker helatiden, hela mitt liv kan förändras på ett ögonblick. Men det är inget som man ska gå och fundera på. Jag har mig själv, min familj och mina vänner och snart flyttar jag till en större lägenhet som jag ska vårda så länge jag bor där! 

Nu ska jag göra annat........


hemma igen

Har varit i malmö i helgen och träffat lite kompisar och umgåtts lite med familjen, försökte klämma in allt på samma gång och det funkade men blev lite stressigt. Men funderar på att åka ner nästa helg också eftersom jag har månadskort och kan passa på att åka......eller nej......idag verkade inte månadskortet funka från malmö till landskrona, skumt:( Måste kolla upp det, jäkla skånetrafik, sådant klydd!

Tåget var smockfullt med människor som bar på sina stora resväskor, det var knappt så man fick plats. En ung konduktör gick iväg för att ge lokföraren tecken och när han(konduktören) kom gåendes emot möttes jag av ett varmt leende, han var söt och vänlig, jag log tillbaka....hoppades på att få se honom igen för att fråga en sak men det blev inte så. Jag kom iallafall fram till LA och nu sitter jag här vid datorn och funderar på att sätta mig vid teven för nån film.

Imorgon skola.

Se upp för dörrarna!:P


Hyrde filmen "se upp för dårarna" tillsammans med familjen ikväll. En mycket bra och sevärd film tycker jag! Tidigare ikväll var jag ute och åt plankstek med familjen, mysigt! Mamma och pappa valde fondue medan jag och min bror valde plankstek. Pappa höll på att skapa ett vulkanutbrott med sina fläskköttsbitar när han doppade dem i fondueskålen då det bubblade pga värmen så det skvätte, hihi.


Fick ett mejl idag från lundapågen , ett av de längsta mejl jag läst men det är bara kul! Gillar hans mejl, de är så innhehållsrika och psykologiskt djupa vilket jag gillar:) 


Nu hör man snarkningar och det är nog dags att själv gå och lägga sig........för att sova så att man är utvilad imorgon när man ska träffa Jenny!


Godnatt****

kvavt och kvavt

kvavt, fuktigt och varmt, svårt att tänka, svårt att röra sig och svårt att andas......phu

Jag förstår inte varför jag är så himla trött, jag har precis vilat mig en timme(lite för mycket) för att orka med körövningen ikväll. Verkar som det tar mer på krafterna att plugga än att jobba....eller så är det "efterkänningar*. Brukar ju inte visa sig direkt när man är mitt uppe i det utan det kommer mer efter ett tag. Så antar att det är så men vädret gör det inte bättre.

Jag bör plugga, har en hel del hemuppgifter och sedan måste jag betala räkningar. Studierna tar jag imorgon men räkningarna bör jag ta idag......är nog inte så bra ide att ta med sig räkningarna till malmö, kan bli rörigt. Men jag orkar bara inte!

Hm! Fick reda på idag att csn-bidraget lär vara jätte-stort nu efter sommaren, najs!


*Tacka vet jag den härliga höga september-luften!*


Nä jag hinner inte få lönen innan jag ska betala räkningar så får ta och göra det nu ändå så är det gjort!

rörigt...


Så , nu har jag fått ivägskickat min uppsägning och rekommenderat plus kvitto så mottagaren inte komemr sedan och säger att han inte alls fått mitt brev. Blir lite svårt för honom att göra det nu när jag har allt på kvitto!

Imorgon ska jag till skolan och hoppas få hjälp med csn, så mycket problem man har med csn att man kan riva av  sitt hår i ilska och frustration!



Igår var jag på grillkväll hos J och några andra till som T hade bjudit med, vi var sammanlagt sju stycken och det var mycket trevligt! Man glömmer bort tiden när man har roligt och det är synd att behöva avbryta när man har kul ihopa. Men som tur var behövde jag inte åka själv eftersom det fanns en till som inte bodde i stan.


Påvägen hem till min lya mötte jag två rädda ögon och tittade jag mig omkring fanns där fyra andra ögon som stirrade vettskrämnd på mig.........två små kattungar(hemlösa) och en kattmamma sprang över vägen.........sådant gör ont i mig att se, hemlösa katter........framförallt ska de inte vara på gatan utan på landet där de slipper  deras stora skräck av motorer. Jag tänker på hur de ska klara kylan sedan.............men vi har ju oftast milda vintrar i Sverige. Om jag kunnat så hade jag tagit de med mig hem och gett dem mat men de är ju vildkatter och sådant är omöjligt då. Men jag vill gärna skaffa en katt fast samtidigt böir det problem om jag vill resa, vem ska ta hand om katten då? När man skaffar djur har man ett ansvar att hålla annars ska man låta bli. Jag får väl nöja mig med mina spindlar.......skämt åsido.........USCH! De vill jag verkligen inte ha! Men eftersom jag inte har mod att döda dem så får jag leva med dem.......just nu har jag fyra medelstora och några små....alla är "långbenare".  

På fredag blir det malmö...........får se om jag går på festivalen för att titta på The Ark med tjejerna......men annars så kommer fler tillfällen då jag kan träffa dem igen(vännerna). Det är ju sällskapet som är viktigast!
Men denna helgen vill jag nog tillbringa med familj, ska äta nåt gott på perskrog för att fira mina föräldrars bröllopsdag och sedan på lördag bjuder mormor och morfar på kräftskiva.
Jag lär annars åka hem varje kväll nu fram till den 18 september för så länge varar mitt månadskort. Därför ska jag passa på att utnyttja möjligheten som finns, för ett sådant kort är väldigt dyrt!


Blir inte klok på killar/män................Hur vet man om de är blyga eller inte alls intresserade när de verkar vilja prata med en? Fast å andra sidan var det inte så alls idag. Han kallade inte alls på mig........jag har fattat galoppen, han är inte tillräckligt intresserad men då "letar" vi vidare.......Idag fick jag iallafall iväg brevet till "han" som väntat länge. Gillar hans sätt och skriva men men..........jag ska göra som min gode vän T.............träffa många samtidigt......på det möter man så småningom mr right. Men jag har inet tid riktigt för sådant just nu.......är upptagen med andra saker som jag vill få ordning på.


Idag är det timbuktu.......hade ju gärna velat se honom men känns onödigt att åka till malmö bara för att se honom..o sedan åka hem....fast å andra sidan........jag skulle ju inte börja i skolan förrän vid ett imorgon och jag kan ju slösa med mitt månadskort........aja.......ska ändå ner där på fredag.........men det hade ju gått ändå.......Man ska ju LEVA när man är ung!


Aja, får väl fixa klart de "viktiga" sakerna istället.

"måste"-saker

Nu har jag:


*ringt skolan

*ringt com hem och sagt upp abonnemanget

Imorgon går jag till posten och ber om att få uppsägningsbrevet rekommenderat till min fastighetsägare.


Ikväll blir det grillträff med vänner:)


hej

Sista dagen

Datorn är riktigt seg idag. Kom hem från jobbet för en halvtimme sedan, har duschat och sjungit lite, intressant fakta?:P

Jag fångade ett par bilder på den vackra soluppgång med min mobil i morse när jag var påväg till jobbet.  Hade det funkat att föra över bilder från mobilen till datorn så hade jag lagt upp lite bilder här men det går inte.

Allra sista dagen på jobbet idag av mitt sommarvikariat och jag tog farväl av alla vårdtagare som jag gått till denna period. Många tyckte det var tråkigt att jag skulle sluta och hoppades att jag skulle jobba där igen men vi får se vad som händer och sker i framtiden. Först ska jag läsa klart sedan vill jag helst ha ett jobb som ligger i landskrona, detta pendlandet blir dyrt i längden. Men jag har varit duktig och sparat!
Det känns skönt att sommarvikariatet är över så man kan fokusera på det andra och få upp energin igen genom att börja träna. Har inte tränat på flera månader nu,,,,,och det känns och märks.....har blivit så slapp i huden.......usch.

Blev glad av att höra att jag är klok med vuxna  värderingar och sunt förnuft (när vi disskuterade ämnet om "att bli vuxen, skaffa man och barn")av mina arbetskamrater. Det stärker en verkligen att få höra dessa positiva ord. Så det ska väl ordna sig för mig också.

Åh är så trött.............orkade knappt trampa hem från busstationen, så skönt att man har gjort sina "måsten" iaf. Får nog ta och fixa nåt käk nu innan det blir för sent.


En snodd lista som är lång

Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa?
- hrm....har jag inte funderat på....men jag har väl en del

Vilken svordom använder du mest?
- jäkla skit

Äger du en iPod?
-Nope

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
- Under sommaren har den oftast stått på 04.30

Hur många resväskor äger du?
fyra tror jag

Var köper du dina matvaror ifrån?
-ICA konsum

Skulle du hellre ta bilden än att vara med på bilden?
- Nope, jag är ju en linslus!

Vilken var den senaste filmen du såg?
Shrek på fyran igår 

Har någon av dina vänner barn?
-nope

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
- Bjuda familjen på en resa........eller ett hus åt mig själv? Beror på hur mycket pengar vi pratar om.......

Har någon någonsin kallat dig lat?
Jo av vuxna när man var yngre kanske.........

Tar du medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Nope,

Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?
-*kollar efter*...ingen.....lyssnar mest på radion.....

Föredrar du vanlig mjölk eller chokladmjölk?
- chokladmjölk!

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan?
- nope......

Vad åt du till middag?
- vårrulle och ris

Använder du huvtröjor?
- ja men undviker de helst.......huva är bara i vägen

Kan du vissla?
japp, när jag inte vågar sjunga så visslar jag melodin istället

Har du någonsin deltagit i en demonstration?
- *tänker efter*.......inte vad jag kan komma ihåg,tyvärr.

Vem var den senaste som ringde dig?
- Tina

Tror du folk pratar bakom ryggen på dig?
- Det gör dom säkert!

Tittade du på tecknat när du var liten?
- japp det gjorde jag!

Hur stort är ditt närmsta köpcentrum?
- Öh......jag brukar inte mäta köpcentrum.....men tror de närmaste är Väla......eller Center Syd...

Hur många syskon har du?
- en lillebror

Vilken film kan du alla replikerna till?
- drömkåken, vackert väder, sällskapsresan.......osv.....många svenska filmer

Äger du några band-t-shirts?
- nope men jag ägde en del för sisådär tio årsedan.....hehe

När flög du senast?
- Oj........vintern 2005 när jag åkte till Turkiet......

Hur många stolar står runt ditt köksbord?
-haha har inget köksbord.......men snart!.D

Läser du för skojs skull?
- Då och då......om nåt intresserar mig tillräckligt så har jag svårt att slita mig ifrån

Pratar du några andra språk?
- bara svenska.....

Diskar du din egen disk?
- alltid, det finns ingen som kan göra det åt mig, haha

Har du gråtit offentligt?
- Ja och det är jobbigt när det inträffar

Har du en stationär dator eller en laptop?
- Laptop

Försöker du alltid lära dig nya saker?
- Ja, gärna!

Vill du ha några tatueringar eller piercingar?
- Ja, tatuering vill jag ha.....ingen piercing men nya hål i öronen eftersom de gamla har växt igen.

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
- Absolut! En riktig gentleman ska det vara!

Kan du kasta macka?
- njae......ibland lyckas jag:P

Har du någonsin varit på Jamaica?
- nope......men är nyfiken på reggaelandet;)

Vem har du med bio?
- vänner.......annars är det pojkvän (om man har någon)

Vem var din favoritlärare?
- ööh........tror inte det....

Vad har du för väder?
- vet inte, persienerna är nedragna just nu men det är nog molnigt.

Skulle du någonsin kunna tänka dig att dejta någon med mycket tatueringar?
- Jadå!

Har du en blogg?
- Hehe, ja P

Vilket var ditt favoritämne i gymnasiet?
- körsång,musikteater,

Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
- empatisk,omtänksam

Har du någonsin blivit attraherad av en oattraktiv?
- antingen så är de attraktiva eller så är de inte det. Är de inte attraktiva för mig så är jag inte attraherad, logiskt o enkelt!

Gillar du din boendesituation?
Nä det gör jag inte.

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
- 8 timmar

Äter du frukost dagligen?
- absolut, då är jag hungrig!

Är dina dagar fullbokade och stressiga?
- Inte så farligt men jag försöker undvika stress.

Hamnade du ofta i trubbel för att du pratade under lektionerna?
- jag kanske inte pratade men jag "showade" lite inför klasskamraterna.........spciellt under musiktimmarna:P

Vilken är din favoritfrukt?
-gott päron eller gott äpple

Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
- när jag handlar mat försöker jag inte köpa de som innehåller mest socker men är det godis så är det godis!

Hur gammal blir du din nästa födelsedag?
- 26.......oj.....är jag så gammal???:P

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
-Ja, konstigt nog är jag det. Jag vill helatiden rätta de som skriver fel.....men det sårar dem kanske.

Tror du på liv på andra planeter?
-Jag tror på allt........det finns massa oförklariga händelser som bevisar att nåt finns

Vem var den sista personen som gjorde dig arg?
- busschaufören på stadsbuss 2 idag som trodde att han satt bakom ratten på en racerbil.

Tror du att gud är en man eller kvinna?
- Gud är en gudomlig kraft.........och finns överallt....

Vad var det senaste du åt?
- lösgodis......

Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller det motsatta?
- Har bara vänner från samma kön som jag umgås med.

Äger du en digitalkamera?
Nä men vill ha!

Om någon som du inte var intresserad av bjöd dig på en dejt, hur skulle du reagera?
- Jag skulle uppleva det som en jobbig situation men säger såklart som det är.Aldrig kul att såra någon annas känslor.

Vilken är din favoritkaraktär i Star Wars?
- så ointressant!

Stör det dig om någon säger att de ska ringa, men inte gör det?
- Ja, det är klart! Man ska hålla vad man lovar eller så lovar man inget! Utan pålitlighet funkar inte relationen.

Vilka böcker, om några, har fått dig att gråta?
- Oj........jag har en stark känsla..........av någon bok.......men kontsigt att jag inte minns det:S

Tycker du att du är attraktiv?
Ja, det tycker jag, spciellt när jag "klätt upp" mig. Men framförallt när andra gillar mig som den jag är:)

Vad är du allergisk mot?
- misstänker pollen och mögel......

Får du dåligt samvete efter att du ätit kött?
- Nej

Vad skulle dina barn heta, pojke & flicka?
- finns många fina namn så det bestämmer jag inte förrän det är dags.

Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
-"tumble can't be too careful with you company.."

Vad har du på dig?
- svart t-shirt med ett tryck " stor i käften" och ett par pyjamas "snoppy" shorts.....underbyxor under, ett par svarta korta strumpor med röda hjärtan på.

Vad var den senaste musik du lyssnade på?
- den jag minns var..............Inrique Inglesias med "ping pong song".......på radion..

Vem tror du kopierar den?
ingen som orkar......


nedräkningen har börjat...


Man är helt slut efter en heldag i hemstjänsten, verkligen påfrestande att jobba med människor men också väldigt kul. Idag är det näst sista dagen, vissa vårdtagare tycker det är tråkigt att jag måste sluta imorgon.Det värmer att höra att man gör en god gärning för andra. Idag satte min utbildning mig på prov angående "skitsaker mer behöver jag inte gå in på ifall ni som läser detta äter.

Min flyttdag börjar närma sig.......denna månad kommer att gå fort, ska bli så underbart att få ett boende att vara stolt över och älska och ta hand om. Mitt eget......som bara tillhör mig:) Jag är så glad så glad så glad!!!!:D Men undertiden som jag väntar på detta underbara ögonblick händer roliga saker i tex kören.....vi ska på studiehelg(övernattningshelg och planera vår kommande konsert som ni mina nära och kära är välkomna att få uppleva. Det kostar lite men det är det nog värt. Återkommer med mer info när det börjar närma sig men ändå är lång tid kvar så ni har god tid att bestämma er).


En dag kvar imorgon...........hoppas jag slipper larm då..........


gnäll gnäll

Usch, är så trött på denna förbannade huvudvärk som vanligt beror på stress. Har mycket i skallen just nu......jobbar de sista två dagarna i helgen också sedan sätter studierna igång igen. Längtar tills jag har fått ordning på allt och flyttat ifrån denna jobbiga lägenhet som jag har nu.

Känner mig duktig på jobbet idag. Har gått en runda som jag inte alls känner till men fixade det galant, kom ihåg alla viktiga punkter med, är verkligen stolt över mig själv! Har som sagt två dagar kvar av sommarjobbet sedan blir det lugnt vilket jag har svårt för, blir lätt rastlös då men som tur är har jag kören. Sedan har jag tid att träffa vännerna ofta.

Jag har sådan skallevärk.......förstår inte varför jag sitter här då......Jag ska snart logga ut om det inte dyker upp nån rolig filur på msn. Blir tidigt i säng ikväll, går ju upp tidigt.

Jäkla klydd med busskort och pengar till resor.Idag gäller inte sommarkortet längre så nu får man återgå till de andra månadskorten eller rabattkorten, är tvungen att fatta ett beslut vilket som är billigast. Det suger att man ska resa så ofta som varje dag, pengar hir och pengar dit. Eftersom allt annat kostar så jäkla mycket så är jag tvungen att välja de billigaste varorna när jag handlar. Så är det när man inte har en fast tjänst. Men än så länge få jag ihop det.

Det mest irriterande ljud just nu är den gnälliga mopedljudet..........det retar gallfeber på mig! Speciellt om man har huvudbry och bara vill ha lugn och ro omkring sig. Dessutom har jag en känsla av att det blir fest hos grannen idag....de kommer spela hög dunka dunka musik.....trots att de är i medelåldern...vilket också retar gallfeber på mig eftersom jag behöver sova för att jag ska klara av att jobba i helgen eller så får det bli som det blir.

Ska komma ihåg ätt gå till posten på måndag samt ringa skolan.........

Nu ska jag stoppa i mig chokladpengar...............har gått upp i vikt*glad* eller? Äh va fan, var nöjd med den du är!

Jag ursäktar mig inte för detta inlägg.........jag behövde skriva av mig.

So long

ledig idag!

Min kära moder insisterade att mitt fönster skulle vara öppet så jag får in syre men jag gillar inte att få besök av getingar. Men nu står fönstret öppet iallfall. Man vill ju inte tuppa av pga syrebrist.
Har haft föräldrarna på besök idag, de hjälpte mig med lite viktiga saker som jag ska tänka på angående uppsägningen av mitt hyresavtal.
Idag var jag på landskronahem och skrev på mitt kontraktet till den nya lägenheten. Jag längtar så tills jag flyttar in i den:D . Ringde uppnuvarande hyresgäst till lägenheten och frågade om vi kunde svänga in och titta lite men hon skulle precis iväg till jobbet så mina föräldrar fick nöja sig med en runda runt huset. Men de kommer att få se den så småningom,*lycklig*
Lägenheten är nytapserad sedan i år och golvet är slipat i 2005. Köket är relativt nytt med nya luckor och spisen är fräsch. Golvet i kök och hall vill jag inte ha, även om det är fräscht så är det inte min färg och mönster. Men jag har fått ihop lagom summa till lägenhetsfonden i januari så då lägger jag nya golv:)  Åh det ska bli så underbart att äntligen få leva ett boende som man älskar. Jag tror man blir en lyckligare och harmonisk människa om man trivs i sitt hem. Ens hem är ens revir, där har du dig själv. Ta hand om dig och dina miljöer omkring dig, se till att du trivs som fisken i sitt vatten.
Jag har en fin utbyggd balkong men upplevs som en altan, åh där kan jag grilla tillsammans med mina vänner, så härligt. Gångavstånd till stranden, här ska jag bosätta mig ordentligt! Detta boende kommer vara perfekt i alla väder och årstider!   Jag längtar som sagt!

Nu ska jag renskriva ett uppsägningsmeddelande som jag sedan ska skicka rekommenderat till nuvarande fastighetsägare. Sedan när allt detta är ur vägen med mitt nuvarande boende så är jag fri och kan slappna av i en tryggare fastighet som tillhör kommunen, inga mer problem och otrevligheter! Det ser jag framemot! En lugn och trygg bostad.

Så till min födelsedag sitter jag och myser i mitt nya hem......

Mr right dyker..........upp när du minst anar........SUCK!


Hu vad trött jag är idag! Det är lite rörigt i min skalle just nu också, kanske har sina förklaringar.

Undrar hur gammal Anna Sahlin är, hon har ju blivit mamma.Har för mig att hon är i 30-årsåldern. Själv vet jag inte när jag blir mamma, känns väldigt avlägset på den fronten. Jag kanske först får skaffa mig en man så det lär dröja innan jag skaffar unge. Har inte ens tid för en man.......även om längtan finns där. Men längta ska man ju inte göra för då händer det aldrig. Det brukar vara så att, det man letar efter hitar man aldrig. Livet handlar om att vara oförberedd på händelser, detta har jag nämt tidigare i min blogg. Linda Bengtzing hatar att vara ensam och längtar efter en man, kanske därför hon inte funnit någon? Hon är för upptagen med att hata att vara ensam. Vad vet jag?
Jag kan bara utgår ifrån mig själv, jag saknar tiden med pojkvän..........och just nu känner jag mig så jäkla frustrerad för det verkar som det aldrig har varit svårare att hitta någon!!!! Jag letade jag förut med.......men kanske inte just den gången då det nappade. För då satt jag där med "metspöet" i handen och brydde mig inte längre om de fula fiskarna men så tillslut när jag inte brydde mig längre så kom där en fisk som nappade.
Men den fisken........var inte som jag trodde.
Jag trodde jag hittat rätt och aldrig behövde vara ensam längre och leta men "livet" hade andra planer för mig. Så nu sitter jag här med möjligheter för framtida utsikter samtidigt som jag är fast i "vad jag trodde skulle bli" . Den där känslan att veta att den där underbara människan som bara älskar dig finns......Känslan att vakna sidan om sin älskade hälft............äh jag vet inget om det. Känner mig bara så frustrerad just nu........vet varken ut eller in.......Har inte haft närhet med nån kille sedan snart ett år tillbaka......suck.......känner mig för fasen som en..........vandrande pinne? Känns som jag går omkring med en stenmur omkring mig som sätter stopp för någon som vill knacka på.
Jag borde tänka så här, livet är mer än ett förhållande, men egentligen inte......visst , man har sin familj och sina vänner men man vill inte vara ensam resten av sitt liv. Man vill ju tillhöra någons hjärta ju!!!
"Det sker när man minst anar det. bla bla..suck.......så trött på att höra dessa ord......för när lär man minst ana det? Inte på några år iallafall.....jag har ju tanken konstant i skallen! 

Nåja......jag har ett nytt boende att se framemot och nya musikupplevelser! 

trött idag....

Såg på tv4nyheterna imorse när de visade väderleksrapporten och sa att det skulle komma in en kallfront. Jag säger "äntligen". Jag trivs när det är lite mer svalare och torrare luft än fuktig. Och jag tror att många håller med mig om att torr luft är bättre. Att få slippa den klibbiga känslan på kroppen.

Jag är trött idag efter en rörig dag. Jag bytte schema med en annan eftersom hon skulle duscha en av mina vårdtagare så tog hon hela rundan istället. Det blev lite snurrigt men det löste sig. Så skönt att detta är min sista vecka på sommarjobbet. Idag började skolan men jag får vänta till nästa vecka.


Kände av sötsuget idag efter jobbet men står emot. Istället äter jag riktig mat.


Nu får jag ta hand om disken.

Har bestämt mig!

Nu har jag bestämt mig för att äta gottis enbart på helgen och inte mitt i veckan. Om jag blir sugen på sött mitt i veckan så är det frukt som gäller. Regelbunden näringsrik kost så blir magen och resten av kroppen gladare. Jag lär bli piggare också. Sedan är det bara träning som fattas. Jag vill bara vara lagom, inte för smal.Men framförallt vill jag må bra! Vara rädd om min hälsa!



Jag har precis lagt på luren till ett trevligt samtal med en snäll och trevlig själ med nära till skratt hehe. Humorn verkar finnas där, så bra! Får väl se om det blir nåt besök i stlm till hösten;) 
Men jag har inte bråttom..........jag är ändå så upptagen med mitt liv, nu har jag äntligen en egen riktig lägenhet att se framemot. Jag kan äntligen bjuda hem gäster ! Det står skrivet i stjärnorna att kärleken för mig tar fart i vinter, kanske ligger sanning i det? Vem vet?
Jag har ju annars en trevlig själ till på tråden som befinner sig betydligt närmare men men. Det blir som det är meningen att bli.


Nu ska jag koka upp lite ägg, och äta det tror jag.

So long


*Du är min man och jag vet du gör så gott du kan
Fast du inte tycker att du räcker till, men du får tycka vad du vill
Jag älskar dig och jag vet du måste tro på mig, de betyder alltid att vi två har varann
Du e min man*


Måns Zelmerlöv

Tänkte skriva lite i bloggen inna jag lägger mig.

Har precis tittat på sommarkrysset, sötnosen Måns var en av artisterna som uppträdde där ikväll. Men ack vad han slitit på sin röst, han lät väldigt hes och vid ett tillfälle i stuket så brast hans röst och det lät så roligt att jag inte kunde hålla mig för skratt hahahahahahaha....*sorry* Men såååå naaajs han är att vila ögonen på.....hehe







Så nu har jag lagt in en bild på Måns i min blogg.....känns dock lite genant........(men han är ju en folkartist)


Trött är jag och ska sova...........over and out~~


spännande höst


Sitter här och har lite tråkigt men ändå inte, skönt att ta det lugnt också. Idag fick jag lägenheten som jag ville ha och det kan inte bli bättre just nu. Trodde aldrig att jag skulle få den, brukar inte ha sådan tur men nu börjar mitt liv äntligen ta fart. Till hösten börjar kören igen och då ska vi börja jobba en hel vinter för att i slutändan visa upp resultatet av hårt arbete genom att ge   en nyårskonsert! Det blir en del små konserter innan dess. Och i början av terminen ska vi ut på en sk studiehelg där vi övernattar och "lär känna varandra" samt lägger upp grunden för nyårskonserten. Det ska bli så roligt ,samtidigt vet jag att det kommer att krävas hårt arbete i kören.

För en kort tid sedan kände jag mig ensam men idag tog den känslan slut. Har jag bara mina vänner så funkar livet som singel ett tag till.

Imorgon ska jag träffa Jenny och det ska bli kul, vädret verkar inte bli det bästa men det löser sig ändå! Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder, hehe;)


Trevlig helg!


Sing halelulja!!!!

Jag kan inte fatta att det är sant! :D  Hörde jag rätt??   Jag är så glad nu att jag skulle kunna springa omkring och slå kullerbyta på gräsmattan, jag känner en sådan energi av glädje i mig som bara vill ut och spridas..........Jag är så lycklig!    Jag har fått lägenheten ju!!!!!!!   :D:D  Åhh längtar tills jag flyttar in och börjar möblera och inreda :D
125502-40

Måste bara berätta en lustig sak som jag fick vara med om idag under resan till Malmö. Jag stiger inte av tåget på malmöcentral utan åker vidare till svågertorp eftersom det är nämare "hem" sedan. Men på malmö centralstation stiger det på en kvinna i medelåldern som sätter sig i sittsen mitt emot mig. Det gick inte att missa henne med tanke på hennes klädstil. En svart tröja och en kornblå tröja under, men ett par tights som gick i alla regnbågensfärger, svarta halvhöga stövlar, hennes make up var gräslig, det var en blandning av en hippie och en dragqueen. Själv brydde jag mig inte mycket om hennes närvaro. MEN när jag satt igång och fotograferade mig själv lite i brist på annat så började hon titta lite på mig men jag försökte ignorera det även om jag var medveten om att jag fick blickar. Då sa hon- "Well, I think its more fun to take pictures of other things instead of taking pictures of myself". You can see more interresting thing of the world instead of only yourself". Jag tänkte- hrm...vilken lustig person som verkar störa sig på mig. Jag svarade istället- "well, I think its fun to take pictures of myself". Men hon fortsatte........-" Actually, I like to be myself and look around for other people then sitting by myself end taking pictures. If you need a mirrior you can go too the bathroom, if you need to know how you look". Då svarade jag inte henne, jag hade redan svarat henne att människor är olika. Sedan började ett sällskap prata med varandra då sa hon till de att i denna tågvagn gäller tystnad. Sedan satt hon själv och fnittrade åt något från tidningen(MIN!) hon läste. Denna kvinna var lika skum som hon såg ut. Hennes sätt att klä sig var verkligen i desperat behov av uppmärksamhet. Hon försökte verka säker och visa oss att hon vet vem hon är men istället såg jag rätt igenom henne att hon var mycket osäkrare än så.


Men.....jag har fått lägenheten!!!! Ska ringa på tisdag.....ska bli så skönt att slippa dessa skumma typer till grannar.Jag kommer att sakna mina husdjur, hur dumt det än låter. Nu ska jag gosa lite med kisen.......älskar djur!


*dansar vidare****125502-39

Min drömlya!

Ojoj, jag är så trött att jag knappt kan stå på benen. Jag funderade idag över min extrema trötthet och kom fram till att det berodde på vädret och lite egen skuld. Men nu är jag tröttare än jag var igår. Det blev en lång dag igår me jobb, läkar besök, apoteksbesök och sedan visning därefter på en lägenhet som jag gillade förut köket. Där fanns ingen ugn , bara 2 spisplattor och ingen frys, ett minikylskåp som man har i en liten stuga....lika stor kyl som mina  exsvärföräldrar har i sin stuga (?!) . Men om kommunen kan ordna en ugn så tar jag lägenheten. Lägenheten var på hela 51 kvm och det var en etta! En mysig och spännande planering på lägenheten, det som är nackdelen är då köksdelen, köket var stort och där fanns utrymme för ett kylskåp och frys och ugn, förstår inte varför lägenheten inte har det då.Det tillhör ju standard. Men idag har jag varit och tittat på en annan och denna var "DET"....denna lägenhet vill jag ha, this is the one for me...the right one......Två stycken har varit och tittat på denna lägenhet, jag och en man(vars hustru nyligen gått bort, vad ska han med en sådan etta till?) Denna lägenhet var perfekt för en singeltjej! Nu kommer detta låta hemskt, förlåt mig men varför ska alla pensionärer beslag ta alla lägenheter, det  blir ju inga kvar till oss ungdomar??? Jo jag vet, han kanske behöver en mindre lägenhet. Men denna lägenhet har inget sovrum och det finns inte en enda vårdtagre som bor själv som har en lägenhet utan sovrum!
Jag vill..........snälla.....låt mig få denna........jag behöver denna...........jag behöver denna....Den är som gjord för mig.....den har redan välkomnat mig.


Fasen också! Den där jäkla sporten........jag mår illa!125502-22

Ny visning

Äntligen har jag en cykel igen att ta mig fram med. Imorgon ska jag på min andra visning av lägenhet, tror jag hittar dit , har ju en karta.  Jag har inga höga förväntningar av denna så jag tar det som det kommer.

Men imorgon bär det av med cykel och lätt kommer det gå hehe...till bussen!

Nu ska jag äta igen...eftersom jag brände maten lite förut och jag vägrar att äta bränd mat. Det blir grillad korv med färdigköpt potatissallad ihoprört med äppelbitar och gurkbitar. Det gör salladen godare! Så detta är ett tips!

På fredag ska jag ta en runda ner till stranden om jag inte har nåt som väntar i malmö.


Så.....dags för lite middag och sedan svalkande glass med smak av winernougat yummi!

Ett punkterat cykelhjul och strålande värme

125502-33

Den lovande värmen i augusti har äntligen anlätt!

Om jag haft en hel cykel så hade jag legat på en brygga i solens glans men jag har ingen cykel som kan hjälpa mig till bryggan så jag får stå över och hoppas att värmen kommit för att stanna ett bra tag.
I eftermiddag ska jag hämta min cykel, äntligen!

Vad har jag gjort idag? Jag har varit ledig, handlat lite, slappat.....promenerat......Imorgon ska jag jobba igen men hoppas få byta min kväll på torsdag till dag.

Lagar mat, inget märkvärdigt, slår ihop det som jag hade hemma.



Något fattas i mitt liv.........någon att möta livet tillsammans med.........
Eftersom detta är en sk dagbok på nätet som är tillgänglig för vem som helst om man inte sätter lösenord på den. Men eftersom jag tycker det  är krångel med lösenord så föredrar jag att skriva hemliga saker i en riktig dagbok som INGEN kan läsa.....Varför skaffar människor som inte vill andra ska läsa det de skriver på nätet ,en riktig dagbok, en dagbok för hand????

En rolig dröm inatt:  Jag drömde att jag träffade Anders Johansson...och funderade ut hur jag skulle skriva om mötet med honom (och att vi umgicks hela kvällen på nåt ställe där han skulle uppträda) i min blogg.....hahaha......hur desperat får man bli???  



Nu är det lunch!

Lära sig hitta balans

Denna eviga trötthet håller i sig och jag blir latare för varje dag som går. Jag vet självklart anledningen till att vara så här trött. Kosten är ju inte den bästa, nä jag skojar inte. Cecilia har nog slagit rekord i osund kost, choklad ,glass, godis varje dag, pizza varje helg.....vårrullar ofta......ja allt som inte är nyttigt. Jag är för lat och trött för att stå och laga mat men självklart gör jag det ändå, är tvungen att ha med lunch till jobbet för att orka ta mig igenom dagen.
Jag tränar inte heller......Detta som jag skriver nu är svårt att tro på om man ser tillbaka för ett år ungefär....Då var jag enormt fixerad vid min vikt och kämpade med träning och rätt kost för att bli smalare..men.....jag var ju redan SMAL!!
Vad jag borde lära mig, är att hitta balansen i livet, INTE antingen allt eller inget utan LAGOM.
Jag har två veckor kvar av jobbet i hemvården och sedan börjar skolan igen.
Denna sommaren i hemvården har varit lärorik och jag minns innan jag sökte att jag var så nervös och lite orolig men samtidigt  tänkte jag att om jag tar mig igenom detta jobb så kommer jag vara oerhört stolt över mig själv! Och med detta vill jag säga att man ska våga för att vinna!

Nu väntar disken...

Härmapa

Höll nästan på att glömma bort att förnya min legitimation men fick det gjort idag. Men det är ingen brådska för kortet är giltligt tom 2007 08 30.

Solen skiner och det är härligt väder ute. Tvärtom i stockholm, tydligen hängde det regn i luften. Så det var perfekt väder för att hyra en film och en påse godis, hehe.
Själv handlade jag lite godis , en stor colaflaska (shit, glömde pantflaskorna igen!) .Sedan var jag tvungen att köpa en dvd-film. Tinas bloggande om filmtittande smittade av sig på mig haha. Efter en lång stund av beslutsångest bestämde jag mig för filmen " Ned Kelly" En spännande krigsfilm....den lät spännande så vi får se om den är det.
Jag kunde inte låta bli att köpa en tidning, fick syn på tvuvlyssnat och köpte den, också smittsam nyfikenhet efter att läst Tinas blogg:) Jag är en riktig härmapa:P


Så nu ska jag skriva ner nåt som jag tyckte var kul från boken hehe

Pojkvännen till sin flickvän:

Killen: Jaha, vad gjorde ni igår?
Tjejen:Vi hyrde film.
Killen: Vad blev det för film?
Tjejen: Säg att du älskar mig
Killen: Jag älskar dig?
Tjejen: Men åh, pucko! Filmen heter så!


Två tjejer~18 sitter och disskuterar den ena tjejens nytagna körkort

Tjej 1: Ja, men herregud, du vart ju värsta bra på det här kortet,helt perfekt!
Tjej2: Ja, alltså jag fick ju ta många bilder innan jag var nöjd, var så himla nervös!
Tjej1:Ja, de är ju faktiskt ett väldigt viktigt kort,du ska ju ha det superlänge!
Tjej2:Ja, jag vet, det här är liksom avgörande!
Tjej1: Ja, tänk liksom hela livet.
Tjej2:Mm, och jag var typ inte alls nervös innan på morgonen när jag skulle göra teoriprovet, men sen när jag skulle ta kortet, då höll jag på att dö!
Tjej1:Ja det är liksom det som är det mest jobbiga...


Alla är lika mycket värda!

Jag begriper inte vart tiden tar vägen. Jag begriper inte hur jag lyckas jobba övertid på den enkalste listan? Men finns det någon enkel kvällslista, alla är ju lika långa suck. Jag avskyr att jobba kväll pga att jag bor långt från jobbet.
Men nu slipper jag ta kvällspaset på fredag (tack o lov). Mycket beror nog på att jag bröt ihop idag på jobbet (i lokalen, inte hos vårdtagarna!) eftersom de såg hur svårt det är för mig, suck. Ibland eller för det mesta vill jag inte vara jag.........jag vill inte ha dessa problem som begränsar mig ifrån saker jag vill göra!Det gör mig så ledsen att andra inte kan förstå och att jag inte kan fungera som en vanlig människa! Jag blir helatiden tvungen att planera......och det är inte kul men det känns skönast för mig. Alla är vi unika alla är vi lika......Vi kanske är olika på utsidan men insidan är vi lika med känslor. Varför kan man inte då ha förståelse för en annan människa?
Jag skulle aldrig kunna strunta i att lyssna på någon som försöker säga nåt, det ligger inte på mitt samvete att göra så.Jag vill inte stressa mig igenom hos vårdtagarna.......Därför ska jag säga till samordnaren att jag fixar inte fler kvällar!
Det blev strul hos en vårdtagare som dessutom inte pratar svenska. Denne vårdtagare har nyligen kommit hem från att varit inlagd. En kollega som går tvilling med mig bad mig att hjälpa henne med kvällsmed för att hon glömde göra det under dagen(??!) Men jag har inget annat val än att göra det på kvällslistan sedan. Där tog det längre tid än väntat. När jag kom dit satt hon i soffan och på bordet låg alla hennes medicin KVAR i burkarna, de låg INTE i dosetten. de SKULLE vara delade i dosetten men de var inte det. Vilket gav mig bekymmer pga attdet är sjuksköterskorna som delar medicinen i dosetten, inte vårdbiträdena. Jag ringde upp en ssk och frågade hur jag skulle göra, hon frågade mig vad som stod i med.listan. Där stod "ingen kvällsmedicin". Varför säger då min kollega åt mig att hjälpa henne med kvällsmed.? Detta röriga gjorde mig ännu mer stressad och förbannad....så jag gick därifrån , vad skulle jag göra? Tiden gick ju, jag hade andra som också behövde hjälp.......vi är 3 stycken på kvällen. Mina andra kollegor fick hur många larm som helst, stackars dem! Man vet ju aldrig vad som kan hända, man får ju räkna med det mesta. Men har man nån ******* buss och tåg att passa så blir det automatiskt stressigt. Dessutom kör jag vilse eftersom jag inte är säker på vägen.
Hemtjänsten fungerar bra på dagtid men inte kvällar. Jag fixar inte det, tror de har att göra med mitt tillstånd och medicinen som verkar bäst på dagen. Jag ska berätta detta för psyk nästa gång jag träffar honom. Om han fick välja så hade han valt bort stressrelaterade jobb. Jag blev så ledsen idag när en kollega sa till mig att jag borde tänkt på min situation innan jag tog detta jobbet. Men ska jag vara arbetslös då eller, för att jag har vissa bekymmer med stress????? Min möjligheter på jobbmarknaden är redan begärnsad. Jag är också en människa som VILL jobba och vara ambitiös! Har jag inte rätt till det bara för att jag har ett funktionshinder??? Alla ska rätt tills sina rättigheter i samhället! Alla är lika mycket värda!

RSS 2.0