Man kan göra allt till en vana

Nu är jag tillbaka i min vikt-berg och dal.

För en tid sedan fick hjärtat krossat och tappade flera kilo att jag var på gränsen till att få anorexi. Inget ätbart smakade,  och ett halvårsenare låg jag under BMI gränsen. Jag struntade i mina regler om att ta hand om hälsan. Eftersom jag inte gick upp kunde jag stoppa i mig godsaker hur som helst(även om det inte blev så mycket).Jag trivdes inte i denna magra vikt. Ett år senare fick jag tillbaka aptiten och började gå upp i vikt precis som jag ville! Jag gick upp till en lagom vikt, där jag varken skulle gå upp eller ner. Kunde jag hålla den? Nej, nu har kläderna börjat strama och det känns inte alls bra. Det värsta är mitt psykiska mående som påverkas av sockret. Men slarvar man med måltider och äter mer "skräpmat" än nyttig så är det klart att resultatet blir "inte så bra".

Men nu har jag kommit till en gräns att något måste göras åt. Jag har fått nog av alla sockriga produkter, nu ska det bli flera måltider om dagen, promenader, mycket grönsaker och frukt. Sedan har jag kommit tillbaka i mitt hälsosamma liv. Istället för att sätta sig vid teven med något onyttigt, kan man ta en promenad istället. Helst vill man undvika att vara ute vid denna årstiden, men vad gör man. Har man inte råd till gym får man göra sig ett eget gym;)

Kommentarer
Postat av: Nova

Ja det är inte lätt. Men har man väl bestämt sig så brukar det gå vägen. KRAM

2007-12-13 @ 16:20:27
URL: http://thingsonmymind.blogg.se
Postat av: Jennie

vet hur det är! Jag har en förmåga att säcka ihop totalt under vintern. Det blir för mycket choklad framför tv:n helt enkelt... Bra initiativ!

2007-12-17 @ 16:11:13
Postat av: Ija

Nova: Japp, är man bestämd så!:)Kram

Jennie: Men choklad är så gott också, fast någon gång får man unna sig. Om det inte blir för ofta blir det godare också kanske;)

2007-12-17 @ 19:11:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0