En blick i sagans värld.....


I sagans värld slutar allting lyckligt, ingen blir sårad, kärleken övervinner allt! Prinsen får sin prinsessa och vice versa. Detta är sagans värld, alla lever lyckliga i alla sina dagar. I sagans värld förekommer den där riddaren på den vita hästen , de goda änglarna , den vackra flickan eller prinsessan som möter riddaren och det blir kärlek vid första ögonkastet, de lever lyckliga i alla sina dagar. Det finns inget olyckligt slut mellan kärleksparen i sagans värld.
Men detta är fantasivärld som inte existerar i den verkligheten. Men visst är det skönt att drömma sig bort ibland men vad hjälper det? Verkligheten är tuff och som människa måste man jobba konstant helatiden med relationerna till sina medmänniskor, allra mest för sig själv.

När den där sagan tar slut gör det mer ont än nånsin för att man levt i en fantasivärld och blundat för verkligheten. Om man istället lever efter sättet som man SKA leva efter dvs, leva för stunden(vilket är lättare sagt än gjort) och njuta för varje dag man fick  tillsammans och samtidigt vara medveten om att inget varar för evigt istället för att ta varandra för givet, så finns det nog större chans att klara av förhållandet. Tar aldrig en människa för givet, ta aldrig varandra för givet! Det är inte värt det! Du kommer bara att ångra dig sedan.
Man är alltid efterklok, men som det heter, lär av dina misstag istället för att fastna i grubbel. Oj , om jag bara kunde leva efter mina egna ord, suck. Men istället lever jag kvar i den orealistiska fantasibubblan som bara existerar i  sagans värld. Jag lever i en drömvärld, trots allt "svårt" som kan orsaka konsekvenser i ett förhållande om man går tillbaka till varandra , övervinns av den sanna kärleken.

Vi tjejer grubblar nog mer än killar. Killar bara går vidare och släpper det men innerst inne mår de dåligt men vill inte visa det. Killar harju blivit uppfostrad till att inte visa känslor så öppet som vi tjejer. Det var ju tjejerna som grät i skolan då de slog sig medan killarna (fast det gjorde ont för dem också) var tvugna att visa sig matcho annars hade de kanske blivit retade och kallad för mesig eller nåt.

Men nu som vuxna  tycker vi kvinnor/tjejer bara det är manligt när en man/kille(vuxna) visar känslor, iaf sådan är jag.

Kommentarer
Postat av: corrode

Jo för mig är det också upp och ner hela tiden. Ibland känner man sig trygg med sig själv men i nästa sekund faller man.
Men jag har vänner som också pendlar med sitt självförtroende men är ändå i ett stabilt förhållande. Fast det är klart att ett förhållande blir mycket svårare om man inte är trygg och trivs med sig själv. Men det är svårt att bygga ett självkänsla, sånt kan ta tid.

Take care

2007-01-21 @ 22:12:30
URL: http://corrode.blogg.se
Postat av: Marissa

simma lugnt...

2007-01-22 @ 20:11:37
URL: http://notion.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0