Filmtittande

Har precis kollat på "Bring it on" All or nothing" cheerleadingsfilm, coola dansrörelser och som alltid när jag ser på dansfilmer blir jag alltid lika danssugen.

Igårkväll tänkte jag se på filmen Pearl Harbour men pga den jäkla reklamen som förlängde filmen med sin dubbla tid orkade jag inte sitta kvar med huvudvärk och yrsel, trots att Josh Hartnett är så himla het i filmen.....*suck* Jag får väl ta och köpa den på dvd så jag får en chans att se hela filmen.

Jag var ledig idag men tiden går så fort att man inte hinner njuta av ledigheten,känns som jag behöver mer ledighet....men men så är livet. Man måste jobba för att kunna försörja sig. Och jag har inget annat val om jag inte vill råka ut för en ekonomisk kris.

Dagens träning: joggingtur och lite styrka för magen.

Dagens musik: reegae och latin

Dagens sysslor: städat och handlat


Jag hade tänkt promenera bort till affären för att köpa mig ett choklad men jag trr jag avstår, nu får det räcka med godsaker för denna helg.












deppfredag

Japp, så känner jag idag,trött som bara den..........mår inte så bra i psyket pga PMS.....det är så underbart...det borde ni prova på Killar/män! Så hade ni förstått oss tjejer bättre.......men men.........


Nu går här en kise och gnäller........kokade fisken för länge och snart har jag bränt grönsakerna också.....måste ta ut grönsakerna ur ugnen nu.

Usch imorgon ska jag jobba länge..............


Vill bara sätta mig framför teven och vräka i mig naturgodis!


Beställning från ellos!



Jag hade en del rabatterbjudande som jag inte använt än så igår passade jag på att beställa lite kläder på ellos och josefsson.

Svart skinnjacka från ellos
lång polotröja från josefsson
Olivgröna tajts från ellos (som inte syns på bilden)
Den långa polon blir passar bra till mina senapsgula leggings från GT.

Lönen kom idag och jisses vad glad jag blev! Men efter att betalat räkningarna så har lönen sjunkit.....den höga lönen försvinner snabbt efter räkningarna är betalda:(

SJUK

Jag är sjuk, japp så är det. En rejäl förkylning har man åkt på. Det är farligt att " ropa hej innan man passerat bäcken". Jag sa nämligen , tror det var dagen innan jag blev dålig att "jag har ju inte varit sjuk sedan förra julen"....men peppar peppar skulle jag sagt därefter.

I fredagskväll började det att göra ont i halsen, kändes som en klump och det gick inte över. Under natten mellan fredagen och lördagen sov jag knapp för att näsan rann som en fontän.....jättekonstigt.....vet inte hur många gånger jag snöt mig och halsen var så irriterande....kändes som man hade smulor i halsen. På lördagmorgon ringde jag till jobben och sjukanmälde mig, det är lika bra att jag stannar hemma över helgen och vilar ut eftersom jag nästa vecka kommer att jobba mycket.


Har bläddrat igenom en massa klädeskataloger och studetat höstens mode och en detalj som är hett i höst är den markerade midjan med ett brett skärp.










Fan vad jag jobbigt....nåra jäkla fjortisarkillar gapar här utanför.....KÄFTEN!!!!Nu ska jag äta lite och sedan vila om jag får.....


Kör godis och sjukkänsla

Nu jäklar är jobben i full rullning, nu trillar där in en massa jobb från höger och vänster men det känns bara bra för då finns chansen att klara sig eknomiskt.

Har jobbat på samma ställe i tre dagar nu, verkar bli poppis där :) Imorgon ska jag iväg på ett annat ställe (har varit där innan) och på söndag ska jag utanför stan och sitta vak i sex timmar, snacka om drygt! (Hoppas jag slipper av EN anledning). Nästa vecka vecka har jag en massa jobbdagar uppbokade på det stället som jag varit på dessa tre dagar.

Kören körde igång igår och det var härligt att träffa dem igen, en del hade saknat mig och vår nya kördirigent verkar super! Jag ser framemot en ny spännande termin med Divertimento och denna gång kommer jag delta i årets stora avslutningshow som visas efter jul och nyår:)

Jag jobbade i förmiddags, bara fyra timmar, från sju till tolv och direkt efter tog jag en joggingtur med tanke på att jag inte kunnat träna på två dagar så passade jag på när jag ändå slutade så tidigt. Men nu är frågan om det verkligen var så bra att träna. Efter träningen får jag helt plötsligt ont i halsen, som en klump som irriterades. Och jag som hade tänkt cykla iväg och handla mig en stor godispåse för jag har varit sugen på det i flera dagar men nu är jag inte så himla sugen längre.Får se hur jag gör......ska ju som sagt jobba helgen så hoppas jag håller mig frisk i varje fall!

Idag är jag glad

Idag känner jag mig glad kanske för att jag har jobbat på ett bra ställe och ska dit imorgon också, fick ett meddelande från vikariebanken(bemmaningen) att de(jobbstället) gärna ville ha mig där. Träffade några av personalen(från den våningen som vill att jag jobbar hos dem)idag på frukostrasten och jag gillade dem direkt. I och för sig kände jag redan av den "varma atmosfären" när jag klev in genom dörrarna imorse. På frukostrasten disskuterade vi en vårdtagare som är ganska svår och som " knäckt " en del av personalen men jag ser det som en utmaning, denna vt ska inte knäcka mig! Kanske kan jag nå henne på nåt sätt istället.

Så jag jobbar åtta timmar imorgon och sedan på kvällen bär det iväg till kören, tjoho vad skoj det ska bli! Vi brukar alltid fika efter halva timmen eftersom vi håller på i ett par timmar. Fikat brukar bestå av kakor och inatt drömde jag att jag åkte dit där och käkade upp en massa kakor och sedan på hemvägen dök det upp en massa luftballonger och helt plöstligt befann jag mig i malmö på högaholm mitt emellan höghusen och bara en kvart därefter hamnade jag i Trelleborg utanför mina farföräldrars förra hus(de bor i lägenhet nu).Ja, tänka sig hur mycket som kan finnas i tankarna, i det omedvetna. Drömmar är ju undermedvetna tankar, om ni inte visste det.

Det blir nog ingen ordentlig träning denna vecka men jag behöver ju pengar! Jag får ta gen träningen vid ett annat tillfälle då eller så får jag börja träna efter jobbet om jag jobbar dag. Samtidigt behöver jag träning, nåja jag hittar nog ett sätt att lösa det på.

Jag var så himla sugen på godis när jag kom hem idag men åt istället min frukostlåda(med två smörgåsar) som aldrig blev uppätna eftersom de bjöd på frukost på jobbet. Nu är jag inte godissugen längre.

Träning och sång=livet!



Tisdag är det idag för det var väl måndag igår?Nåja. Tog en snabb powerwalk på bara 30 minuter, mer hann jag inte pga läkartid och sedan spörregnade också men det hindrar inte mig från att sköta dagens motionsträning!Eftersom jag inte hade gott om tid till träning hoppade jag över styrkan också. Får ta det på torsdag istället, om jag inte jobbar.Ska jobba imorgon men bara fyra timmar....hrm.....ska prova ta en joggingtur innan lunch imorgon. Det får nog mest bli motionsträning denna vecka.Nåja. Man ska ju variera träningen.

På torsdag startar kören, tjoho vad skoj det ska bli! Nu när jag inte längre pluggar blir det inte lika påfestrande att vara engagerad i kören.Vad jag längtar! Jag har iofs sjungit hela sommaren och mer därtill, sjunger i stort sätt varje dag!:D

Träning och sång är livet....det är terapi för min kropp och själ!

utmanad



Jag har blivit utmanad av blondis81:

1. Klädbutik: veromoda, GT, ichi,h&m,lindex mfl
2. Inredningsbutik: ikea,ellos,jysk mfl......har ingen speciell....är jag i nån affär och hittar nåt jag vill ha så köper jag det.
3. Godis: naturgodis!
4. Stad: gillar norra skåne vid kusten
5. Dryck: loka fläder/citron
6. Musik: Allt utom techno,rave
7. Tv-serie: Grey's anatomy
8. Film: Finns för många att välja mellan
9. Träning: joggar, powerwalk, styrketräning
10. Bakverk: kladdkaka med vispgrädde! 
11. Kaffe: dricker aldrig kaffe!

Jag utmanar dig som läser detta....men inget tvång!

vaccination

Då är det dags för mina snuttisar att vaccinera sig. Har bokat tid nästa vecka, hoppas de bara löser sig med skjutsen.

uppdatering av helgen


 
Jag har haft en bra vecka, ledig måndag tisdag men jobbade onsdag och torsdag. Fredag kom min kära far och hämtade mig och kissemissarna för att sedan åka till malmö och fira mamma, träffa släkt och vänner och strosa på festivalen.

Jag träffade min vän M i fredags och vi strosade runt på festivalen, snackade en hel del som vanligt, tog e fika och tittade på människor som klär sig "fult". Det ar en skön fredag på festivalen, det var ganska glest med människor men det var bara bra. Efter festivalbesöket åkte jag hem till föräldrarna och firade mammas födelsedag med en liten kräftskiva för bara familjen vilket var mysigt. Mamma blev glad för sina presenterna också:)

På lördag tog jag bussen in till stan för att möta upp min andra vän J och strosa omkring på festivalen, denna gång var det dock mer folk men som tur är jag med ett sällskap som ofta har samma vilja som mig så vi promenerade på festivalen tills vi blev trötta. Vi käkade lunch på stan, snackade en massa.....och tog en titt bland klädesbutikerna, på GT hittade jag två par "bra" leggings i "rätt" material men det blev inget köp pga av för lite pengar på kortet, så retfullt! Att jag aldrig lär mig att se till att ha tillräckligt i plånkan innan jag går hemifrån. Men nästa dag åkte jag till en GT med PENGAR i plånkan och köpte ett par leggings i senapsgul(höstens nya färg) och en cremevit. Så nu är jag nöjd. På kvällen kom släkten på besök för att fira min mamma.

Det var en trevlig helg!








desperate?Me not!

Jag ska på dejt idag eller dejt å dejt , jag ser det inte som en dejt utan bara en möjlighet att kanske skapa nya kontakter där jag bor nu.
Jag ska också jobba ikväll från halv fem till nio. Hur fasen lägger de upp scheman egentligen? De som jobbar i vården i denna kommun slutar alltid senast klockan 21.00.....och det är den sista tiden för sedan kommer nattpersonalen in och då ska de som slutar 21.00 lämna rapport...öh hur funkar det på ett helt nytt ställe? Jag som vikarie och aldrig varit på detta ställe som jag ska jobba på idag slutar 21.00.....vilket betyder att jag ska lämna rapport  och det verkar inte oroa bokarna ett dugg att det är en ovan person som ska ta hand om det sista.......märkligt...De verkar med andra ord väldigt desperata efter folk.......men samtidigt är det svårt att få en fast tjänst.........it makes no sense at all!

Frigaliner


Såg för en stund sedan ett intressant program på Operah Winfrey's show. Det handlade om friganer och vad det är för något och hur de lever. Det är människor som lever på att inte använda pengar till att konsumera med. Istället för att KÖPA sina varor letar de i sopcontainers, detta kan låta äckligt men det är faktiskt så att i USA slösar människor med att slänga en massa fina varor, det är varor som är paketerade och varor där utgångsdatumet inte gått ut. Människan är så fixerad vid att köpa, köpa.......och ju mer de köper ju mer vill de ha! Jag tyckte detta programmet var väldigt nyttigt att se. Det gav oss tittare en funderare på att man egentligen inte måste ha....men med detta ytliga samhälle som det handlar om att köpa och tjäna pengar kan det vara intressant att se att det faktiskt går att leva lite mer sparsamt och .....Egentligen skulle all denna bortkastad mat ges till de som VERKLIGEN BEHÖVER!Dessa människor som lever som frigaliner har råd att köpa varor och behöver inte rota i sopcontainern men varför gör de det? Det handlar inte bara om att spara pengar för dem utan ett sätt att visa samhället hur fel det är att kasta saker som går att använda igen. Det är en miljöfråga också! Men själv skulle jag inte gå ut och leta efter mat i soporna här i Sverige utan jag tror inte det finns så mycket bortslängda varor i matväg som går att återanvändas.




Idag mår mitt psyke bättre, tränade imorse och det kändes såå gott att äntligen vara tillbaka! Träningens endorfiner gjorde mig på gladare humör också! Jag fick inget jobb idag och behöver åka iväg och HANDLA lite men just nu regnar det men det går väl inte att komma undan så det är väl bara att sätta på sig regnkläderna och trampa iväg till affären!




Gårdagens outfit: 

linne: bikbok
  vit topp :jC
 jeansshorts med hög midja: JC
 vita tygskor :   skopunkten







Dags att komma igång.....

Idag hälsade jag på en killkompis(dock är han ett ex) och hade trevligt. Situationen kändes avslappnad och bra.*svälja stolthet* På nåt sätt är det bra att jag har kontakt med honom och umgås med honom för då känns det inte lika jobbigt om man skulle springa på varandra. Men just nu tex undrar jag om jag vet vad jag gett mig in på......eller denna jobbiga känsla som jag känner nu inombords är blandat med annat också......som tex min framtid....den ekonomiska biten.......men samtdidigt känner jag mig väldigt ensam just nu............och känslan av att få tillhöra någon är oerhört stor! Men jag kommer ingenvart med detta grubbleriet så jag lämnar detta nu.


Imorgon ska jag komma igång md träningen igen........har varit tvungen att pausa nu efter allt jobbslitande.Men jag behöver verkligen känna endorfinerna i kroppen så jag slipper deppa.Sedan skla jag ta itu med sådana viktiga saker som jobb........ringa bemanningen  och
läkare och sedan måste jag hitta en optiker som kan undersöka mina ögon och ge mig nya linser för det är sista paret linser som jag har i ögonen.


*life is hard*

ÅNGRAR!

ZoomaFasen vad jag ångrar mig, att jag gav bort min snygga svarta tröja med kimonärmar för det är mode igen! Eh..får fråga kusinvitamin ifall jag får ta tillbaka tröjan....fasen...man ska inte ge bort sådana kläder som kan bli mode igen! Därför ska jag inte ge bort den snygga tajta toppen med korsrygg.....som jag fått av min moster som hon hade på åttiotalet!Den tänker jag använda i vinter!



bild : www.ellos.se

(lila polo med kimonärmar)

Min kropp säger: VILA!

Tänka sig, jag har legat i min säng och vilat ett par timmar och är fortfarande slö. Hur kan man bli så trött efter att man jobbat 100% i bara 3 veckor fast dess för innan jobbade jag en hel del också. Har dock inte slappnat av riktigt. Och har aldrig en ledig semester sedan man gav sig in i arbetslivet. Har jobbat varje sommar i rad sedan 2006.....nej jag har alltid haft nåt at göra om jag ska minnas ännu längre tillbaka....bara för att få pengar.......Sedan har jag varit ledig på hösten men har ändå aldrig kunnat slappna av som en semester på sommaren för det har alltid varit oro för ekonomi.När jag gick i gymnasiet sommarjobbade jag också.Men det är ändå från 2006 som räknas som "icke-ledig-sommar".Jag får väl fortsätta å kämpa på och ta vara på vilan som jag får.
Hu, är så trött,känns som jag behöver sova en hel vecka innan jag ska återgå till jobbet igen.....Jag har lärt mig att känna igen min kropps signaler när det har blivit för mycket........Så här säger den nu: VILA!


ÅTTA-DAGEN



Igår var det den sk åttadagen...då man ska göra allt åtta gånger...nä skämt åsido.....Efter en lång jobbdag med flams och trams tillsammans med arbetskollegorna var man ganska trött när man kom hem men jag hade bestämt mig för att dra in till helsingborg på kvällen och möta upp jennie, Tina och Sofia. Men det blev inte riktigt röj pga att vi olyckligtvis var lite trötta och inte på humör....Men väl inne i helsingborg hamnade vi på Harrys och åt lite mat och drack lite dricka. Jag hade huvudvärk och mådde illa.......så kvällen blev kort för min del....med tanke på lite migränkänsla och all den stimmiga miljön som började att trippas upp beslutade jag mig för att åka hem och sova istället. De andra tänkte stanna lite längre men det blev inte så för de kom och mötte mig när jag stod och väntade på tåget, Sofia tog samma tåg som mig hem.
Men trots den hemska måendet så hade jag trevligt ändå!:)Jag hoppas att vi kan ses snart igen!


Idag mår jag fortfarande dåligt......känner mig svag i kroppen och illamående och huvudvärk....men har lyckats städa hemmet med dammsugning, torka golv, och damma.Nu ska jag snart börja med middagen och sedan ta en cykeltur till affären.Hoppas jag slipper regn.

Regn vind och vatten

Jag har en huvudvärk som heter berit. Jag har inte tränat på två dagar. Jag är så förbaskat trött efter en tuff helg med jobb, sena kvällar och tidiga mornar efter varandra. Detta kan väl vara orsaken till huvuvärken, I think.
Vad är det på teve ikväll......Utanför mitt fönster är det halvstorm.....man ser hur trädtopparna vajar fram och tillbaka, skönt att sitta inomhus. Imorgon är jag tack och lov ledig. Vad ska jag göra då? Det blir väl det vanliga städa, handla...sådant man inte hinner med när man jobbar. När man är ledig ska man VILA......men ibland får man prioritera. Det är iallafall skönt när det är över, när förvaringsskåpen är fyllda av veckans inköp och det är snyggt och fräscht runt omkring sig, golven är bortblåsta från damm och annat snafs , likaså hyllor osv....Alla prylar är på sin plats och det är ordning. Hela hemmets atmosfär känns fräsch, då kan man mysa med gott  samvete framför teven till finalen av allsång på skansen
.


Ha en trevlig måndagkväll!


RSS 2.0