Frigaliner


Såg för en stund sedan ett intressant program på Operah Winfrey's show. Det handlade om friganer och vad det är för något och hur de lever. Det är människor som lever på att inte använda pengar till att konsumera med. Istället för att KÖPA sina varor letar de i sopcontainers, detta kan låta äckligt men det är faktiskt så att i USA slösar människor med att slänga en massa fina varor, det är varor som är paketerade och varor där utgångsdatumet inte gått ut. Människan är så fixerad vid att köpa, köpa.......och ju mer de köper ju mer vill de ha! Jag tyckte detta programmet var väldigt nyttigt att se. Det gav oss tittare en funderare på att man egentligen inte måste ha....men med detta ytliga samhälle som det handlar om att köpa och tjäna pengar kan det vara intressant att se att det faktiskt går att leva lite mer sparsamt och .....Egentligen skulle all denna bortkastad mat ges till de som VERKLIGEN BEHÖVER!Dessa människor som lever som frigaliner har råd att köpa varor och behöver inte rota i sopcontainern men varför gör de det? Det handlar inte bara om att spara pengar för dem utan ett sätt att visa samhället hur fel det är att kasta saker som går att använda igen. Det är en miljöfråga också! Men själv skulle jag inte gå ut och leta efter mat i soporna här i Sverige utan jag tror inte det finns så mycket bortslängda varor i matväg som går att återanvändas.




Idag mår mitt psyke bättre, tränade imorse och det kändes såå gott att äntligen vara tillbaka! Träningens endorfiner gjorde mig på gladare humör också! Jag fick inget jobb idag och behöver åka iväg och HANDLA lite men just nu regnar det men det går väl inte att komma undan så det är väl bara att sätta på sig regnkläderna och trampa iväg till affären!




Gårdagens outfit: 

linne: bikbok
  vit topp :jC
 jeansshorts med hög midja: JC
 vita tygskor :   skopunkten







Kommentarer
Postat av: tina

Håller verkligen med dej! Det är hemskt hur mycket folk slänger bort... När jag jobbade på Grand slängdes mängder av mat hela tiden, väldigt mycket av det som var framme på frukostbuffén som inte åts upp. Tänkte flera gånger att den maten skulle kunna ges till hemlösa istället bara för att slängas bort arg

Kram!

2008-08-12 @ 17:02:09
URL: http://tinis.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0