dålig uppdatering

Jag har varit dålig med uppdatering, kanske för att jag inte haft nån motivation till att skriva här på bloggen och kanske för att jag inte har några färska bilder att visa upp. En blogg är ju alltid trevligare med lite bilder.

Vart ska jag börja och berätta?..

I måndags var jag på provjobb på en restaurang och det var inte som jag trott. Till det negativa så var det bara jobbigt, kändes enformigt och jag ville bara hem. Men det var en nyttig upplevelse, det fick mig att inse att arbeta i vården inte är så tokigt ändå.
I tisdags minns jag inte riktigt vad som hände, jag var på BK:n och sedan gjorde jag väl inget mer, hade så ont i nacken så avstod från träningen.
Onsdags hade jag ett möte med en socionom på socialen angående socialbidrag, det gick väl sådär.Där fanns ytterliga en del papper som socionomen ville ha så han kunde genomföra handlingen till ekonomiskt bistånd. Dessa ytterligare uppgifter skulle jag ta hand om dagen efter dvs på torsdag. Jag blev uppbokad på jobb på torsdagen och jobbade mina timmar och efter jobbet stack jag ner till försäkringskassan där jag stannade i en hel evighet. Efter jag fått hjälp på försäkringskassan skulle jag vidare till socialen och in resterande papper. Väl inne på socialen saknades personalen i receptionen, jag hade kommit lagom tillderas kafferast så där fick jag vänta ytterligare.Vid detta tillfälle hade jag blivit rejält hungrig, vilket jag varit en bra stund så jag bärjade tappa tålamodet.Personalen kom tillbaka och jag lämnade in mina papper och begav mig hemåt. Träningen blev inställd denna dag också pga kören på kvällen och jag hade räknat ut att måltiderna inte skulle parera med träningen.
Fredagen blev iallafall en powerwalk på morgonen och sedan städade jag. På kvällen var det releaseparty med kören, dvs vi tittade på filmen av sångshowen och efteråt var det lite utgång, en trevlig kväll. På lördag tog mig igenom en yogalektion och sedan träffade jag min vän F från kören.
Igår blev det ingen träningen heller så förra veckan blev inte mycket träning. Därför ska jag ge mig ut snart på en joggingrunda som följs av styrketräning för hela kroppen.
Denna vecka är det skärpning med träning. Fast jag mår lite si o så och mitivationen är inte på topp men det är underbart väder så det hjälper.

Nej nu ska jag avsluta här ............och ge mig ut.

So long!

trots att jag sagt till om det!

Man har inte haft jobb på en hel vecka men tro inte att de trillar in jobb lagom tillhelgen, nej jag ska inte klaga men vad gör EN enda dag mot flera dagar. Dessutom har jag haft fullt upp. Bara för att man är arbetslös betyder det inte att  man sitter och rullar tummarna, nejdå. Här jobbar man heltid med att skriva ansökningar, skicka ansökningar, ta kontakt med myndigheterna, fixa massa uppgifter osv..... Så inte har jag suttit på ändan och gjort ingenting. Men jag har hunnit med träningen också, SJÄLVKLART ska man hinna med sin hälsa också, det är ju viktigast!

Hur som helst, på måndag ska jag på provjobb i et par timmar som servitris på "stammisstället"..håll tummarna för mig. Jag vill verkligen ta en paus från vården nu. 
En sak till, det är först nu denna vecka som bemanningen hör av sig angående sommarjobb till de som inte fått ÄNNU (?!) Vilket betyder att det finns folk som redan fått och jag tillhör den gruppen som ej fått TROTS att jag i god tid varit på dem om sommarjobb, nej hur kunde jag vara så dum och förlita mig på den där dumma personen som fixar sommarjobben. Man får banne mig ta personlig kontakt med stället man vill jobba på,....annars händer inget. Det var sista gången! Men med lite tur kanske man får komma ifrån vårdmiljön i sommar.

Som sagt, ska jobba imorgon.....börjar kvart i sju......extremt tidigt om man ska jämföra med alla sovmorgnar jag haft nu den senaste tiden. Passet är en delad tur så jag slutar elva och börjar inte förrän fyra till kvällen. Så nog har jag tid på mig att vila och träna och vad jag nu ska göra.....städa behövs också.

Men ikväll blir det teve och mys me kisarna .....men det blir tidigt i säng så det blir bara ett program sedan sova.


Så här duktig har jag varit med träningen denna vecka (har börjat äta nyttigare också)

måndag-vila
tisdag: yoga
onsdag:jogging o styrke överkroppen
torsdag: powerwalk +styrke
fredag:lätt jogging +styrke
lördag: yoga
söndag: jogging eller powerwalk+styrke

Träningsbloggar

Har suttit och läst en massa träningsbloggar, det är nästan de enda bloggar jag läser beroende på vilket humör jag är på.  Det kan vara skönt att ta en paus från träning också.

Denna vecka har jag verkligen ätit en massa onyttigheter men jag har också tränat. Fast det är ju påsk och då är det godis som gäller. Har läst att påsk slår godisiintaget bland svenskar. Alla överdriver sina godispåsar då, fyller ett halvt kilo men det kan bero på att det är så billigt och då passar man på. Men jag har upptäckt att det kan bli för mycket av socker och det är ju skönt, det bevisar att jag inte fått beroende iaf.
Efter påsk är det hårda tag som gäller om jag vill få fram musklerna. Då blir det strikta mål, tallriksmodellen. en portion varje måltid och godis BARA på helger.


veckans träningsiintag:

måndag: jogging + styrke(underkroppen)
tisdag: vila
onsdag: yoga 74 min
torsdag: powerwalk 70 min + styrke (  överkroppen)
fredag: yoga 74 min
lördag: jogging medel/interwall   45 min









GlAD PÅSK!!!!

Nu- Babben & Co:D

Jag misslyckas varje gång!

Det blev ingen joggingrunda imorse, det snurrade i mitt huvud och kroppen var helt slut efter tjugo intensiva jobbtimmar i helgen.  Istället beslutade jag mig för lite yoga, perfekt träning om man vill vila kroppen från cardio-träning. Men imorgon blir det en springrunda innan lunch imorgon, efter sjukgymnastiken.
Annars? Jag har stannat inne hela dagen, suttit en timme eller snarare 30 minuter på balkongen, somnade några minuter och sedan blev det för kallt så jag gick in men katterna fick vara ute i några timmar iallafall.

Senare i eftermiddag fick jag ett ryck och bakade kladdkaka. Kom på att jag hade lite grädde(som snart går ut) över från våfflorna. Men jag misslyckades (som jag gjort de senaste gångerna) med kladdKAKAN , det blev mer muffins,men det var gott ändå, varma chokladmuffins med vispad grädde och lite frusna bär och så en kopp kaffe till det, det var gott men magen mår inte så bra. Min mage är inte så förtjust i vitt mjöl och socker (det var dock råsocker)  så det ser ut som jag svalt en fotboll. Men...det får vara så. Jag fortsätter med träningen och ska ALDRIG mer baka kladdkaka........jag kan INTE lyckas med det ändå.


Ska inte äta mer ikväll..........fast denna vecka ska jag bara vila EN dag, resten är det träning som gäller. Kan inte leva utan träning!   I helgen är det påsk, då blir det godis, EN ätardag. Jag få resultat av träningen.
Nåja. Ikväll är det " färjan 2".....iinga konstigheter-Håkan:) 

see ya!


Nu börjar jag bli trött- varning för känsliga äckelmagare

Kom hem för en stund sedan från jobbet. Jag kan bara säga- what a night-vilken kväll.....välkommen in i diarreenars värld......."Det var en gång två tollar som blev överkörda- då sa den ena tollen - kom nu diarre så går vi......" Det är bara du& jag  T som förstår den humorn;)
Jag får skylla på övertröttheten. Kände mig fortfarande pigg när jag kommit hem från jobbet, kan bero på de två stora kopparna kaffe som jag drack tidigare ikväll....haha.  Men nu börjar jag bli trött..........Det blir nog inget vettigt som blir sagt i detta inlägg men det gör det samma. Jag tror iallafall att jag är omtyckt på stället jag var i helgen, jag hade jobbat över om de behövt, sådant uppskattas! Ja, vad gör man inte för  jobben idag?

Ingen träning har blivit av denna helg fast nog har jag fått en del träning av springandet i trapporna upp och ner. Men imorgon startar träningen igen....min älskade träning.....att få svettas och känna hög puls längtar jag efter. Imorgon står det jogging och styrke på schemat. Det kan ju hända att jag får jobb på morgonen men då får träningen bli efter jobbet istället. Det ordnar sig alltid.....Det ooorrdnar saaj, de gör det alltid, jo de löser saj så brukar aalting fixa saj tillslut...." Nej nu ska jag avsluta här innan detta inlägg spårar ut totalt........

Sov gott och Godnatt!

Så ska det låta

Jag sitter här och tittar på så ska det låta samtidigt som jag skriver i min blogg, ja vem har sagt att man inte kan göra två (TRE , jag äter apelsin också)saker samtidigt:P

Usch, vill inte att denna dagen ska ta slut, vill inte att det ska bli morgon. Fasar för morgondagen.....hoppas jag får jobba med vänliga människor annars får jag som jag skrev i tidigare inlägg se dollartecknet framför mig och bara bita ihop och jobba mina timmar, gå hem och sova och sedan upp igen och köra samma race nästa dag och sedan är helgen över.

Det blev en påse med smågodis ikväll men nu är det ärligt inte gott längre....det säger jag varje gång men ska försöka intala mig och ta fram den där efter-ätit-godis-känslan då man nästan har huvudvärk av allt socker man stoppat  sig.  Nej det är godare med frukt.....visst kan man njua av godis nån gång men INTE varje helg utan mer frukt än godis. Har blivit inspirerad av en bloggerska som nästan missbrukar frukt, kan man missbruka frukt? Nej mer för grönt och frukt. Idag har jag varit och handlat frukt och grönt. Jag har städat hela mitt hem, dammsugit, tvättat golvet, plockat, dammat osv....rensat badrumskåpet. Idag har det varit wuuunderbart väder, ljumma vindar har smekt en i solen, har vädrat i flera timmar idag och katterna har också njutit av det underbara vädret.

Gjort idag:

yoga 84 minuter
städat
njutit i solen
handlat
läst bloggar
tittat teve
slappat
pratat i telefon

Snart ska jag sova......ohhh Robin Paulsson på teve:D  Ska BARA titta en stund på "Grillad":P

Hemkommen från kören

Har precis kommit hem från kören, det gick bra å sjunga idag, lite svårt med vissa stämmor bara men det sitter snart.Kören är oerhört viktig för mig med tanke på hur fattigt socialliv jag har här  så får man chans att snacka av sig på kören och träffa härligt folk att skratta tillsammans med.

Jag ska ta bort mig från jobb imorgon eftersom jag ska ägna dagen åt att träna, städa och handla och sedan vila upp mig inför den tuffa helgen då jag har två delade turer, 10 timmar både dagarna. Jag lär nog vara trött efter helgen. Och det blir ingen tid att träna eller hemsysslor under helgen då jag jobbar HELA dagen, några timmar ledighet mitt på dagen men det hinns bara till att vila då.

Imorse blev det en joggingtur på nästan 45 minuter. När jag sprungit mer än halva tiden så känns det som om jag skulle kunna fortsätta springa en runda till....Det är i början av springturen som det är jobbigast......hatar den känslan, så tung i benen i direkt och känner av värken i knäna. Och varje gång tänker jag- jag måste till löplabbet och investera ett par nya dojjor men just nu finns ingen tid eller pengar till det.  Nästa gång den där känslan infaller-känslan av att fortsätta i all evighet att springa så ska jag lyda den känslan.


Nu ska jag lägga mig för imorgon väntar yoga-städa-handla

Godnatt!

ÅH TYPISKT!


Heja VÄLFÄRDSLAGET!

 Åh typiskt! Verkligen typiskt! Jag hade ställt in mig på att vara utan jobb idag och slutade kolla mobilen ifall det skulle dyka upp jobb, vanligtvis brukar det aldrig dyka upp jobb på onsdagkvällar. Så pass långt in i veckan som onsdag brukar man få veta i förtid om det skulle dyka upp. Men nej, man ska aldrig säga aldrig när det gäller bemanningsverksamhet, där sker det när man minst anar det. Jag  är VERKLIGEN i stOra behov av jobb så nog retar det mig stort när jag går miste om då chansen funnits ATTANS!

För övrigt har jag krängt nästan en hel paket glass, magen mår inte bra och jag har mig själv att skylla....FY PÅ MIG! Jag ska dock inte snaska godis i helgen så det är väl ingen större fara. Men annars har jag fått sådan enorm hunger....Får en känsla av att det har med o göra sedan jag la av med medicinen men jag får väl hoppas det inte gör det. Jag har ju varit vältränad innan jag började med medicinen, det är väl bara att ta det lugnt med småätandet.

Tvätten är iallafall färdig, ska bara läggas undan, sedan blir det kvällsmat. Men aj vad jag retar mig på att jag missade jobbet idag. Jag har iallafall lärt mig en läxa att vara mer nogrann för man kan aldrig vara säker.

Veckans träningsiintag


Måndag: jogging/löpning 40 min , styrke - överkroppen

Tisdag: yoga 84 min

Onsdag: Powerwalk 70 min, styrke-underkroppen

Torsdag: jogging  45 min styrke  överkroppen45 min

Fredag: yoga 84 min


Och så bör man äta därefter men det blir svårt då man har matlådor från mormor och morfar,deras feta men såå goda hemlagade mat.




slår mina tår blåa

God middag!

Igår jobbade jag (äntligen) kväll , det gick bra.  Ska jobba hela helgen lång, två delade turer i rad, 20 timmar totalt hela helgen och plus OB, gött!:) Även om det inte är det bästa stället jag ska jobba på i helgen så får jag se dollarmärket framför mig istället. Dagen igår var inte den bästa, var på lite dåligt humör.....botemedlet blev 75 minuters yogaträning och sedan var jag mentalt rustad för jobbet:)

Det blev en timmes powerwalk imorse samt lite styrke...totalt nästan två timmars träning sammanlagt.

Jag var hos päronen i helgen och det blev en hel del gotter men eftersom jag ändå ska jobba hela helgen i delad tur så jämnar det ut sig. Dessutom ska jag svettas fem dagar denna vecka.

Idag är det den första april.....usch jag är så lättlurad, ska därför vara på min vakt. Om någon berättar något som låter ovanligt i mina öron ska jag tänka till en extra gång.

Hu vad hungrig jag är, åt ju för tusan frukost för bara en timme sedan:S  Idag är det tvättdag, men hinner (som tur är) bli färdig innan teveprogrammen börjar. Idag är det ju onsdag= Grey's anatomy!:D

Jag har banne mig lyckats slå min tå igen ...dock inte samma.....men det blir så när man har dålig balans och möbler som står i vägen. Det var samma möbel som orsakade min blåa tå. Ska alla mina tår bli blåa.....innan jag.....gör nåt åt den jäkla möbeln.  




 
Jag är så hungrig!! Får väl sysselsätta mig med nåt? Kanske gå ner och kolla tvättestugan är ledig så man kan börja tvätta?

RSS 2.0