***** telefonringande!



Jag blir lätt vilse på dagarna när jag jobbar helg.
Idag är jag väldigt trött, steg upp halv sex imorse och jobbade fyra timmar(inte länge) i sträck utan paus. Dessutom så tog det två timmar hos en vårdtagare. Anledningen var att det saknades en van personal som kunde rutiner, vi var två ovana timvikarier men vi klarade det ändå,phu. Efter jobbet städade jag hemmet.....alltså det är hemskt vad det ringer hos grannen.......jobbigt när det är lyhört:(  Det har nu ringt hela kvällen från och till...verkar vara en envis jäkel. Men iallafall...jag städade hemmet och sedan bloggade jag lite, gick igenom lite träningsbloggar:) Vid tretiden fick jag besök av mina föräldrar och morföräldrar, de lämnade bla matlådor ,tack tack!:) och några DAM-tidningar som jag snart ska läsa lite.

Vad skulle jag nu skriva? .......Jo! Har precis kollat på reprisen av "du är vad du äter". Det var väldigt kul eftersom kvällens gäst var självaste Fredrik Birging, han som man hör rabbla upp veckans matintag i alla du är vad du äter-avsnitt. Denna gång pratade rösten om sig själv, det var ganska kul:)

Ikväll är det melodifestivalen, vilken låt går till final eller andra chansen? Den som ser får veta. Det är intressanta och bra artister ikväll men det är ju låtarna som vi ska rösta på, inte artisten fast svenska folket gör det ändå. Det retar Bert.

Nej...nu får de sluta  att ringa, INSE ATT DE INTE ÄR HEMMA PUCKO!

Nu-vattna blommor......sedan vila lite.....

Good work!

Nu har jag varit duktig och betalat månadens räkningar dessutom känns det extra bra då jag har betalat månadens csn-skuld. Det är lika bra att börja betala tillbaka sina csn-skulder eftersom räntan växer ju längre man väntar med att betala.
Jag känner att jag har koll på mitt ekonomiska läge just nu vilket känns bra.

Jag har också jobbat idag, sex timmar och sedan joggade jag en lagom lång runda fast ska försöka förlänge den. Nu är det bevisat att kroppens förbränning satt igång, efter ett antal månader.....sedan i december....Jag har iallafall kommit igång ordentligt med den regelbundna träningen. Beviset är svetten som samlades i pannan.  Efter den uppfriskande joggingturen blev det styrke för armar , bröst och mage. Det känns bra att vara i form(jag BÖRJAR komma i form), man känner sig så stark.Det är  en härlig känsla!

Imorgon ska jag jobba igen, bara fyra timmar, suck. Som sagt. har redan fått ihop de antalet timmar för denna månad.man ska få ihop ett antal timmar varje månad under en särskild tid  för att uppnå arbetsvillkoren till A-KASSA. Men det är bara att bita ihop och kämpa så ska det nog fixa sig! Skam den som ger sig!

Nej, nu är jag hungrig och ska njuta av en Grandioses pizza med extra allt;)  Sedan blir det "så ska det låta" och godis!:)


*Hehe nu vet jag vem det var som tyckte att jag var charmig ;)*

*Nu vet jag, nu vet jag precis......medicinen ska bort......! Jag klarar mig utan!*


au revoir- jaja rööven av!:P


Tingeling tingeling, betyder jag alls någonting...



En dum låt har fastnat på min näthinna...en låt som den där killen från melodifestivalen sjöng....(ingen av de tävlande dock).....en låt som har etsat sig fast totalt. Jag har gått omkring  hemma och sjungit på den hela dagen....dessutom kan jag bara den första meningen i låtens refräng haha.....typiskt!:P

Ja vad har man pysslat med idag då? Jag blev aldrig färdig med att skriva den däringa ansökan men det är inte kört än, jag gör det imorgon efter jobb,träning och räkningar:P


Jag har lyckats få jobb i helgen men dock inte många timmar. Fast jag lyckades ändå komma upp till 80 timmar denna månad tack vare brandutbildningen(tackar för den!) Så jag har tack och lov fått ihopa de timmar jag ska ha för denna månad, skönt! 

Det blev ingen promenados imorse, jag var så trött i kroppen och somnade om, vaknade igen halv tio, fixade frukost och skulle titta på våra bästa år-reprisen men struntade i det. Läste igenom senaste nummret av kommunal som handlade ganska mycket om brandmanna-jobbet. Lustigt att jag någon tid innan sådant gör sig synligt har jag  tankar om det:S Jag har väl ett sjätte sinne, I guess:S

Ikväll är det körtime! Vet inte vad som väntar oss ikväll och för tillfället har jag ingen lust att sjunga men det kanske vänder när jag är där. Det ska iallafall bli kul att träffa sina körkamrater igen!:D

Oj, om en timma blir jag hämtad, dags att förbereda sig!

Take care everybody!

xoxo Gossip Girl.....just kidding:P

Ingen bild

Jag lägger inte upp någon bild idag heller. Har blivit dålig på att fotografera den senaste tiden, kan dock bero på att jag ingen kamera äger.


Det blev ingen joggingrunda i förmiddags utan det blev en springrunda och jisses vad jobbigt det var men hälsosamt för pulsen. Jag har lagt upp en planering för att hålla igång mer med motion. Jag joggar tre gånger i veckan men de dagar som jag vilar från jogging ska jag ta snabbpromenader innan frukost och så styrketräning beroende på, dvs när jag inte vilar från styrketräningen. Men en dag minst behöver man vila emellan styrketräningarna. Och så kan jag äta godis med gott samvete på helgerna om jag förbänner de andra dagarna i veckan. Det känns bäst så.



Fasen vad det ska föras oväsen hela tiden...........Måste sätta på teven så det överröstar oväsendet!!!!!


Jag blev så irriterad på en grej idag. Igårkväll gick jag in på fotografens(som fotograferat showen) hemsida och till min stora lycka ser jag att alla bilderna från sångshowen är upplagda men så idag när jag skulle gå in och kolla på dem igen så var de borta. Varför har han tagit bort dem??? Nåja....jag gillade att se mig själv ändå men man kan ju lära sig av sina erfarenheter.

Nej.....nu ska jag avsluta detta inlägg med att säga att ikväll är det TV-mys.....Grey's anatomy.....mitt favo!!! Då Ska jag njuta av alla manliga ögongodis i serien:D

Och så var det måndag igen....

Inget jobb dök upp idag heller men jag ska jobba på fredag, får VERKLIGEN hoppas att jag får några jobb innan fredag iallafall.

Så vad har jag gjort idag då? Jag har tränat, kondtion och styrke och  babblat med lilla mamsen i telefon i några timmar, har alltid mycket att prata om eftersom jag inte träffar mina föräldrar så ofta, bor ju inte i samma stad.
Sedan fick jag tummarna loss att skriva ner en kort ansökan till ett lokalvårdsjobb och fick det postat för en stund sedan. Så det känns bra.

Imorgon ska jag till frisören och fräscha upp håret med lite klipp i topparna, det behövs verkligen! Tror att hon får ta en bra bit på håret eftersom det inte blivit klippt sedan i november tror jag det var.


Igår fick jag ventilera av mig lite för J , det var skönt att få ut lite grubbel:) Och ja vi lyckas alltid få ihop några timmar varje gång vi pratar i telefon. Det är lite lustigt för vi drar oss båda två från att slå en signal men när vi väl gjort det så finns det ingen hejd, vi kan babbla i timmar. Och imorgon ska jag köpa mig ett comvic kompis så det inte blir så dyrt, Jag fick ju ringa från den andra mobilen igår då min comvickompis-mobil antagligen blivit avaktiverad pga att jag använder den så sällan.

Ja, det var ju ett trevligt samtal i fredags, jag fick dessutom svaret på "distansen", tänk så knasigt det kan bli. Ja, vi får la se vad som händer.

Yes, this week drar kören igång igen!:D  Saknar mina underbara körkamrater!






En bild tagen i logen efter sista föreställningen.......suck *sakna*

Tacos och Melodifestivalen

Jag är så trött att jag knappt orkar skriva i min blogg......

Igår var det tacos-och melodifestivalkväll hos Jennie. Melodifestivalen  gillades dock inte av alla men det flesta ville kolla på mf så då fick det bli så. Vet inte vad jag ska säga om gårdagens delfinal men jag gillade EMD:s uppträdande, snygga kläder och cool koreografi med hattar och käppar, fick mig att tänka tillbaka på Divertimentos sångshow där vi också dansade med käppar och hattar:D
Molly Sanden har en fin sångröst men låten var ingen höjdare.
Jag har så dåligt samvete att jag proppade i mig en massa ostbågar och godis igår och det blir inte bättre av att jag hoppade över träningen idag heller. Men det kommer en dag imorgon också.
Det var trots allt roligt  att träffa vännerna igen!:D Så fort jag har körens video från showen ska jag ha en visning av videon hemma hos mig:)

Undertiden som festivalen pågick var det fullt snöväder utanför så nog möttes vi av en mysig syn när det var dags att bege sig hemåt, så vackert. Stora härliga vita flingor föll ner från himlen och la sig som ett vitt täcke på marken. Det vackra vinterlandet man fick ta del av igår var som borttöat imorse när jag rullade upp rullgardinen, tråkigt att det aldrig får vara kvar i skåne. I skåne har vi ingen snö bara en massa tö...........

Jag har jobbat idag och sedan satte jag igång att städa. Hoppade som sagt över träningen idag så det blev bara två träningsdagar denna vecka, känns inte bra men nästa vecka desto fler.
Jag kom nyligen hem från affären och påvägen hem sköljdes plötsligt en känsla av saknad efter samhörighet över mig. Det fick mig att tänka tillbaka och minnas då man hade en andra hälft att dela livet med.......man tillbringade söndagen till att bara vara.......jag saknar den tiden då man var två istället för en. Känslan att vara kär längtar jag oerhört efter.........ibland. Men jag vill inte vara singel resten av livet även om det känns så nu.
Nåja......det kommer när man minst anar det.

Snart börjar OTH.......:D

Friday, what to do?


En oväntad person hörde av sig igår och vi messade lite till varandra tills han skulle gå och lägga sig för att kolla på film. Vi får väl se om det blir nån fortsättning på denna kontakt. Jag har lärt mig att inte ta allt så allvarligt.

Jisses! Denna vecka har jag sammanlagt jobbat tio timmar........det funkar inte så här.Jag lär aldrig nå upp till arbetsvillkoren för a-kassa med ett par timmar här och ett par timmar där. Men det är tufft nu. Jag ska skicka iväg en ansökan till ett annat jobb, ett lokalvårdsjobb på 75% och hoppas få tjänsten. Vem mår bra att leva i ovisshet om jobb?:S


Så, än så länge är jag ledig idag. Var ute och sprang i förmiddags och sedan styrketränade jag(har äntligen kommit igång med styrke igen) jag. Efter träning-stretching-frulle - dusch.  Jag har ätit middag och krängt tre stycken mini-magnum och bloggat lite. Jag funderar på att gå ut en runda....bara göra nåt.......Kanske ska gå iväg och handla skräpmat sedan och en cola fast å andra sidan lär det säkert bli sådant imorgon när jag ska träffa tjejerna hos J vilket ska bli roligt. Var ett tag sedan nu.....njae kanske en månad sedan men det blev så kort visit senast så hoppas vi får ta igen den tiden imorgon. Jag hoppas bara inte att de ringer in om jobb i sista minuten , isåfall blir jag galen. Nu har jag suttit utan jobb en hel jäkla vecka och då har det inte passat med nåt. Man behöver socialt liv också! Allt kan inte bara handla om jobb. Jag har ju bokat upp mig hela denna vecka så därför bör det inte göra nåt om jag nu vill umgås med mina vänner som jag inte träffar alltför ofta.

Så...what to do........then.........promenad? Jag vill ha ett mål om jag ska på promenad........jag vet jag är konstig...men man bör veta vart man ska gå annars ser man ut som en borttappad vovve:S






En bild på min balkong idag.....snö är vackert och lyser upp allt:)

upprörd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Idag är jag ganska ledsen, extra känslig då jag har mens men det blir inte bättre av att få en smäll rakt upp i fejset.

Idag ringde chefen för bemanningen mig och sa att han ville träffa mig angående några klagomål från ett ställe jag jobbade på i helgen. När vi sedan lagt på telefonen så ringde jag upp honom igen och begärde att få veta vad det gäller. Han läste upp en lista som personalen från stället i helgen skickat till honom. Där stod personliga saker som jag varit dum och berättat för en personal(jag kände då att jag kunde säga grejerna då till henne)  men visste aldrig att det skulle användas emot mig.  Han berättade bla att brukarna upplevt mig obehaglig och märklig...( jag vet inte....jag blir chockad....vadå märklig...vadå obehaglig) . Det har aldrig hänt tidigare att brukarna upplevt mig obehaglig. Efter samtalet satt jag och funderade tillbaka om jag upplevt att brukarna upplevt mig obehaglig men jag kan bara minnas att de sa att jag var välkommen åter.när jag var färdig hos dem.......Så....just nu fattar jag inget.  Jag börjar nästan misstänka att personalen kanske istället har hittat på allt. För jag har aldrig nånsin hört att jag skulle vara obehaglig på nåt sätt. Det låter ju som om jag vore nån farlig typ.....:S Detta kom som en chock för mig. Men jag ska skriva ner punkter att försvara mig för imorgon när jag träffar chefen. Dessutom så nämde han att jag inte får mer jobb förrän han träffat och pratat med mig om detta. Jag behöver pengarna..........ge mig bara skit i ansiktet!!!!




Nu ska jag ta en promenad till affären för att handla nåt sött att trösta mig med till "Grey's anatomy ikväll.

Det blev en joggingtur i det sköna vädret

Men det var ingen lätt springtur idag, jag var så andfådd,begriper inte varför. Jag har kommit på att om jag vilar två dagar i rad med jogging så går det mycket lättare att jogga igen. Men nu känner jag att jag vill komma igång med styrketräningen så jag får fastare armar för just nu är det bara gäddhäng, ser kontsigt ut till mina smala ben och lite plattare mage....så kommer de otränade armarna till det, ser konstigt ut. Jag är sugen på att jobba för en mer muskulös kropp:)

Detta är en bild från i somras,mina armar var lite fastare. Men jag vill bli fastare. Precis som Charoltte Perelli....eller jag vill inte bli magrad, jag vill ha samma storlek som nu fast med fasta muskler. Det är härligt att känna sig starkare, få muskler. Det är snyggt, det tyckte jag inte förut men nu tycker jag det. Man ser inte lika klen ut heller........Jag vill se starkare ut.........Det ska synas att jag har muskler så ingen vågar mucka med mig!:P Jag ska jobba för muskler. Starka muskler förebygger skador i jobbet också.

Men jag har inte råd med ett gym......jag får väl försöka så gott det går att använda kroppen.


Brandutbildningen gav mig nojjor idag.........Min teve är ganska varm.....hoppas inte den exploderar:S       *svälj*



Jag börjar få lite mer rumpa nu.....men det ska till mer övningar..............Oj nu är det slutsnackat med allt ytligt utseendesnack hehe.

Ikväll börjar en ny serie "the mentalist" vilket jag ska se. Det handlar om ett medium som hjälper polisen att lösa olika brottfall.(heter det så...brottfall..........hrm det kanske heter "brottsliga fall") . Sedan är det nog inget mer på teve ikväll, då kan jag stänga den och dra ut sladden. Fast å andra sidan......The mentalist varar till klockan tio......vågar man ha igång teven så länge?:S




Brandutbildning och BK(inte Burger King:P)


Jag gick och la mig efter lipstick jungle( en serie som jag lär följa, har aldrig varit into sexandthecity men denna serie gillar jag). Hur som helst.....jag steg upp klockan halv åtta idag fast jag satt klockan på åtta men jag kunde inte sova vidare. Det var väl tur i sig....hrm....jag sätter igång och lagar frukost precis då ringer min mobil (jag tror det är Tobbe men det är det inte) och ser att det är Ida, en tjej jag träffade på en av de 100-tals arbetsplatserna inom bemanningen.  Vi hade besämt att gå på en brandutbildning tillsammans denna vecka, problemet var att jag hade sett fel på datumen( som jag BRUKAR göra när det finns nåt annat som krockar, då lyckas jag ALLTID omedvetet lägga in en  ANNAN tid då tiderna krockar med varandra). Efter sisådär tio minuter slog det mig att det var IDAG.....Det sjukaste var att jag också satt in RÄTT datum i min almanacka och ändå så hjälper inte det min hjärna att FATTA datumet! Min hjärna sa......onsdag onsdag.....och i almanackan stod tisdag tisdag. Hur sjuttton kan det då bli fel?????? Och detta är inte första gången, jag får nog skärpa mig ännu mer. Nej fasen jag behöver verkligen min medicin!
Jag slängde ihop ett par mackor, stängde av spisen (VIKTIGT!) och sedan trampade jag fort fort................iväg på min cykel....först genom stan och sedan en bit längre...........nästan ute vid avfarten......shit det var långt. Men jag hann. Ida väntade på mig vid donken. Vår "lärare" hade hunnit presentera sig när vi kom så hon fick göra det en gång till så vi var inte så himla sena.

Och ja just det.......jag hade ju BK klockan 10 idag och brandutbildningen 08.30-11.30. Jag lär få betala 100 :- för utebliven vistelse hos BK......pga min trassliga hjärna som klantar till det för mig.....SUUUUUUCCCCKK!!!!!

Lite grejer som jag lärde mig på brandövningen idag:

* om du har olja i stekpannan eller kastrullen och den tar fyr så ska du lägga på ett lock, stänga av plattan och dra undan kastrullen/stekpannan från plattan. Häll INTE på vatten för då har du en explosion i ditt kök och andra gradens brännskador på din kropp.

* Du som använder platttång eller hårfön......OBS! Vira ALDRIG sladden om fönen eller tången eftersom de små trådarna inne i sladdarna är känsliga vid böjning och vid tillräckligt många gånger sladdarna vikts så går dessa trådar i sönder och det blir kortslutning.....en orsak till elbrand.

















Idag är det underbart väder ute, strålande sol och vindstilla. Det är en perfekt dag för en springtur men eftersom jag cyklat ganska mycket idag så skjuter jag upp träningen till imorgon och hoppas då att det fina vädret håller i sig.

Underbar bild(gammal) från Österrike

värk värk värk......ge mig massage!

Phu, har jobbat hela helgen, upp halv sex varje morgon och dålig sömn vilket resulterade i huvudvärk. Yrseln har inte lagt sig utan kommer och går.......tror det har med stress och göra. Det är oerhört påfrestande att INTE veta när man ska iväg och jobba. Magen är inte okej heller........uppblåst som bara den men så är det också snart dags för menstruation snart också.....yeey.......usch........Jag steg upp sju imorse och gjorde mig färdig, åt frukost o sånt ifall OM jobbet skulle ringa. När sedan klockan var åtta gick jag o la mig ovanpå den bäddade sängen med en filtöver mig och sov till...........12.00.....snacka om att behöva sova.......Kändes som jag skulle kunna sova hela dagen. Den längsta rundan utomhus idag var till soprummet och tillbaka igen.......Sedan har jag pysslat lite här hemma, plockat lite o så.....vikt undan tvätten, tvättade igår.

Nu äter jag middag......sedan får jag se vad som händer.....är så trött fortfarande.....behöver handla men får väntas till imorgon.





Heja på Måns Zelmerlöv!

Ikväll är det del 2 i mellofestivalen och det finns ett par intressanta artister som man vill se och sedan ett par mindre bra men men hur som helst ska jag se på mellofestivalen ikväll och äta godis.

Jag har jobbat idag också, med huvudvärk.....usch fast känns lite bättre. Lyckades städa hemmet så det känns bra. Ändrade tvättiden till imorgon istället.

Åh vad jag längtar efter att få inspelningen från sångshowen, ska bli så spännande fast jag är medveten om att jag lär vara min egna vörsta kritiker hihi........men ska försöka att inte se det med kritiska ögon.Alla har ju berömt mig. Nåja....ska bli spännande att se med egna ögon ändå:)

Jag behöver få undan disken från kvällsmålet nu....så diska ska jag göra nu.


Ha en mysig alla hjärtans dag allihopa!

Fredagkväll

Igår träffades vi i kören för årsmöte dvs vi gick igenom året som varit och lägger upp nya strategier i det kommande.
Nästa vecka är det sportlov och då är det ingen kör men vecka nio kör vi igen!


Jag har jobbat idag och det har gått bra, mot slutet kom den där jobbiga känsla av orkeslöshet tillbaka igen men jag ignorerade känslan och gav mig ut på en joggingtur, jag kan nog säga att jag sprang i 40 minuter. Det kändes som vanligt bra efter halva joggingrundan.

Jag har inte blivit färdig med att duscha än eftersom jag började laga mat och sedan är det inte så lockande att duscha i mörkt rum:( Jag måste fixa lampan ....inte blir det imorgon för då ska jag handla direkt efter jobbet och sedan väntas tvätt och städ där hemma så får hoppas att lampaffären är öppen på söndag vilket är tveksamt då denna staden brukar vara "stängd".  Annars får jag ta det på tisdag när jag är ledig.


Aja nu ska jag ställa mig i duschen och sedan ikväll ska jag se på let's dance UTAN godis, får äta godis imorgon istället till mellofestisen.....mellofestisen lockar mer än let's dance också! Det blir hur som helst läggdags tidigt ikväll för att orka upp och jobba imorgon, måtte bara grannarna "sköta " volymen på en låg nivå.





yrselattacker

Inte nog med mjölksyran i kroppen igår, under hela min arbetstid idag har jag varit yr. Det har iofs lagt sig nu men jag känner mig så trött. Har sovit i...kan det vara en timme? Men jag känner mig inte sjuk, bara lite uttamattad och trött.
Jag har ett bra tag varit så sugen på potatis, har blivit ganska mycket pasta och råris så idag fixade jag mig en mumsig bakad potatis...ala' grafittis grundrecept med en klick smör och grillad krydda först och sedan sallad och den goda röran osv...Det blev en västkust bakad potatis med räkor, mumsigt var det. På lördag ska jag ha klyftpotatis(egna) ,nån god köttbit, smarrig sallad och så den bäst köpta beasås som smakar som sådan man får på restaurang. Jag vet inte vad den heter men den finns färdig på burk och det är bara att värma lite lätt i micron o sedan färdig att ätas.

Usch jag hoppas inte att jag har nån infektion i kroppen för jag behöver joggingen, en sak som är säker! Men får väl ta det lugnt med tempot kanske. Jag vet ju hur farligt det är att anstränga kroppen och hjärtat om man har en infektion i kroppen eller framförallt feber. Men jag känner mig ju frisk så då ska det inte vara några big problems, I hope:S

Nu kommer lite grubblerier från hjärna och planering inför köp:
Men åh så sötsugen jag är just nu.........varför köpte jag inte frukt när jag var å handlade? Nåja....kommer en dag imorgon eller på lördag. Nej jag åker till den stora affären på lördag och imorgon får det bli närmsta lilla livsmedelsbutik.,
Nej, det blir ingen storhandling imorgon, ska ju förbi kattmatsbutiken och då blir det för mkt att ta på cykeln och sedan måste jag in i lampaffären också för att få tag på sådana däringa lampgnistor eller vad tusan det hette, jäkla bovärd som inte kunde hjälpa en icke så -erfaren-av elektronik-brutta.  Men vad gör man? Jag behöver det jäkla ljuset i badrummet, har nu duschat och skött mina toabehov i mörker snart en vecka vilket jag börjar bli less på. Aja jag fixar skiten imorgon efter jobb, efter träningen.
På lördag ska jag däremot handla efter jobb och sedan är det tvätt och städtime, o efter det ska jag njuta i en nystädad lägenhet med melodifestivalen och lite gott gott, det blir min alla hjärtans dag, åt fanders med alla hjärtans dag. Bara så fjantigt, de enda som vinner på det är affärerna! Kärleksfull ska man vara året runt även om det låter klyschigt men ni vet vad jag menar.
Efter mellofestisen ska jag sova för jag ska upp o jobba nästa dag  8 timmar........så ser min helg ut. Men jag klagar inte, jag är mycket tacksam över att få dagsturer och få vara ledig på kvällarna, det vill man ju vara när det är helg.


Jag får väl ta och dricka lite juice o så kanske det finns nåt sött i körlokalen ikväll annars får det vara. Men ikväll är det årsmöte med kören vilket innebär, ingen sång och det är nog bara skönt att få vila rösten. Jag kan nog prata för alla att tycka det är skönt att vila rösten. Även om det är svårt att hålla sig borta från sång(iaf den frivalda sången på egen hand).

Mjölksyra i kroppen

Mjölksyra i kroppen, kan man ha det? Jag har hört talas om mjöksyra i benen men hela kroppen? Jag har det iallafall.
Känner mig svag och skakig i kroppen, ungefär som man sprungit ett maraton(inte för att jag gjort det) eller bättre jämförelse, ni vet när ni blir riktigt rädda för nåt och efteråt är man helt skakig, samma känsla har jag i kroppen utan att jag blivit rädd för nåt. Denna känslan kom till lunch ungefär och har hållit i sig sedan dess. Det beror inte på att jag utsatt kroppen för mycket träning för jag har inte joggat på tre dagar men idag tog jag mig igenom en trettio minutersrunda. I början var det mycket tungt men efter halva tiden var det precis som det blev lättare att springa så jag förlängde rundan lite idag och det blev sammanlagt en halvtimme. Det är så kontsigt, jag hade hur mycket ork som helst idag, ovanligt mycket men så fort jag stod inne i min lägenhet igen och hade lugnat pulsen kände jag hur benen höll på att vika ihop sig och samma känsla sitter kvar. Det är en jobbig känsla, eftersom man blir så fumlig i hantering av olika saker. Som tex nu när jag skriver på tangentbordet får jag kämpa för att träffa rätt knapp. Händerna darrar så mycket.Dessutom är min dator knäpp:S

Nu till nåt annat: Igår jobbade jag kvällen, fick sitta vak hos en vårdtagare pga vissa skäl som jag slutar med att skriva om här. Det är tystnadsplikt. Men hur som helst. Eftersom jag skulle sitta där i flera timmar så ville jag sysselsätta mig med nåt, teve går ju alltid hem. Jo....Jag sätter igång teven....svt dyker upp på skärmen, sedan när jag skulle trycka vidare för att leta fram en kanal som passar mig så börjar teven snöa. Jag tänker vad har jag nu gjort. Och jag provar mig fram på alla fjärrkontrollerna och tillsist håller jag mig till en som jag tror har en anknytning till att få fram kanalerna. Men istället visar det sig vara en kabelfjärrkontroll och jag letar på meny......jag hittar bruksanvisningsböckerna men inget hjälper, jag tror att jag sitter med detta skitet i en och en halv timme men ger upp tillsist och håller mig till veckotidningarna istället. När det var femton minuter kvar av tiden innan jag slutar så provar jag igen....och då provar jag en annan fjärrkontroll och jag vet inte vad jag gör men jag trycker på en knapp som tar fram kanalerna igen och jag blir så glad att jag lyckades klura ut det. Jag visste att min pappa skulle klara det, teknisk som han är. Men jag tror banne mig att jag ärvt en del av min pappas tekniska sida också:D








Shit, jag har potatisgratäng i ungen som snart är klar, får nog lägga på kotletten(lr hur det stavas) på pannan så de blir färdiga i tid.

So long!

Helgens sista föreställningar är nu över, snyft:(

Japp, där satt den! Alla sex föreställningar är nu avklarade och det numret som jag var rädd för att skulle skita sig gick super i VARJE föreställning, vi är grymma!;D

Igår var det final av showen och då brukar man hitta på lite busigheter emot varandra och för publiken, det var väldigt skoj fast jag vill ju dock erkänna att jag inte var så road av en busighet då killarna under scenen där jag är ledsen för att fått mitt hjärta krossat  och min "mamma" tröstar mig genom att säga att jag kommer minsann få kyssa många grodor innan jag hittar min prins och precis när hon säger "grodor" sätter killarna i kören igång och härmar en groda- qwack qvack......jag kommer av mig mitt i skådespeleriet så jag är inte nöjd med den insatsen men vadå......det är ju kul ändå!:)

Efteråt hade vi fest och det blev en hel del vin för vissa.......vilket resulterar i lite okontroll och lite sluddrande, inte veta vad man pratar om....hahaha men det var himla kul......jag skrattade så jag grät och fick kramp i magen......tycker om er allihopa och ser framemot vår härliga resa i maj, synd att inte alla kan fälja med bara:(

Tack för dessa underbara föreställningar och ser framemot nästa!:)


Slutligen vill jag avsluta med att säga en grej som kören brukar köra......Vi är (faaan)tastiska!;)

skål för Divertimento!!!!!!










Nu ska jag bara ta och njuta av kvällens gång och äta min påse naturgodis som jag ska ha till kvällens teve: idag startar alla serierna.......OTH Gossipgirl......kanske blir det en film sedan:)

Jag på scen ikväll



Då var det dags ikväll igen , upp på scen och ge järnet! Jag hoppas att de filmar fler gånger....eftersom genrepet inte flöt på. Men nu är det tre föreställningar kvar och sedan är det slut.....buhu.......så tomt det lär kännas....inga fler tider att passa........inga fler ombyten, inga fler överdrivet sminkningar.......inget på spex på scen.....Jag lär sakna det emormt! Men......det är så.....NU är NU.......och det är nu jag ska ge allt! För jag är laddad!

Nu kör *vi* Divertimento är bäst!:D

PS. stal bilden från körens hemsida .Fotografen heter Jocke och är fotograf.D.S

En joggingtur i slasket




Tro det eller ej men jag var faktiskt ute på en joggingtur i slaskiga blaskiga vädret, man fick ta det försiktigt men det blev en runda på 35 minuter, Efteråt körde jag lite workouts for the ass:P Körde lite magträning också som alltid....har fortfarande träningsvärk från tisdags.

Efter stretching, frukost och dusch tog jag mig en tur med dammsugaren, blir ganska fort dammigt och skitigt med två vilda katter i hemmet. Efter dammsugningen ställde jag mig och strök två "bakgrundspaneler" till mina "cafe-paneler" och hängde sedan upp dem. Hemmet känns någorlunda trivsamt nu.

Ikväll är det övning på teatern men det bli nog ganska avslappnat eftersom vi bara ska köra igenom sångnummer och inget ombyte, ganska skönt. Men imorgon kväll är det föreställning igen och på lördag två föreställning i rad och efteråt ska det firas!:)






Min frukost efter träningen

råggröt med upptinade hallon (som jag mosat tillsammans med flytande honung så det blir som sylt) och bananer. Ett kokt ägg och ett glas apelsin/annanasjuice.




Onsdag

God eftermiddag!

Fick rycka in på direkten imorse till ett ställe inom hemvården. Någon hade blivit akutsjuk på morgonen så det var nätt och jämt att man hann med frukost innan jag cyklade iväg. Som tur hade jag förberett med matlåda, börjar lära mig bemanningens rutiner. Men det gick bra å jobba idag. Jag är tacksam för allt jobb jag får och framförallt om jag får dagsturer så jag ska inte klaga!

Efter jobbet passade jag på att handla lite smått och gott, en del frukt och grönt samt pålägg till morgondagens frukost om jag inte får jobb( det är stressigt att inte veta NÄR de ringer).  Bättre när man får veta i förväg. Men men.....tillbaka till inköpslistan....jag passade på att handla färska dadlar och smarriga vindruvor att smaska på till teve-kvällen.

Imorgon är det övning, dock blir det lite mer avslappnat eftersom vi inte ska gå igenom showen utan tror mest det handlar om att repetera sångerna för att färska upp minnet inför helgens föreställningar.
Ett stort varmt tack till de fina kommentarerna, det värmde gott i hjärtat!:D  Ja who knows? ;) Som T säger så har jag någon slags talang utan att låta för kaxig. Men vadå kaxig? Nu är vi tillbaka till det där med jantelagen.....vi får inte lova att berömma oss själva för då är vi kaxiga och själviska. Men om man inte tror på sig själv, vem ska då göra det???? Nej jag ska banne mig vara stolt över vad jag åstadkommit med min uppgift i showen och dessutom är jag otroligt stolt över att vara medlem i Divertimento och att få ha världens bästa dirigent!;)


Nu måste jag ha lite kvällsmat i magen men vet inte vad.............


Imorgon blir det en joggingrunda om det inte är för mycket oväder, huvudsaken att det är vindstilla och halkfritt så ska det gå! Och efteråt ska jag banne mig styrketräna också som jag inte gjort på ett tag nu. Men detta gäller bara OM jag är ledig från jobb imorgon.

Nu: mat





Innan jag lägger mig

Måste jag bara skriva av mig lite av helgen.

Helt underbart fantastiskt roligt har det varit att arbeta med detta härliga gäng som Divertmento består av! I helgen har vi gett tre stycken föreställningar, premiären hade vi i lördags och det gick bra men det gick ännu bättre idag i första föreställningen, andra föreställningen vill jag klaga på den torra publiken, det är mindre än vad man kan säga om publiken i första föreställningen, härligt härligt (får tillägga att mina anhöriga tillhörde andra publiken. Härligt att de tyckte om showen. Tack för de fina berömmelserna!


Jag blev ju bara så glad när regissören tyckte att jag platsade på Fredriks Dalsteatern. Det var verkligen stora ord!:D


Tre förställningar är kvar, en på fredag och två på lördag. Efter de två föreställningar på lördag så är det fest och utgång....vi börjar festa på teater och fortsätter efterfesten hemma hos en körmedlem......och där fortsätter vi tills nästa dag då vi ska städa teatern, vilket kommer att kännas oerhört vemodigt. Kommer verkligen sakna hela produktionen! Nåja än är inte dagen kommen, vi har ytterligare nästa helg också. Sedan väntar en förhoppningsvis underbar resa i maj. Men innan dess ska jag se tll å jobba häcken av mig eller...jag vill gärna ha häcken min kvar.........men jobba jobba är det som gäller.

Tack för dessa hittills suveräna föreställningar som vi gett. *Vi *är helt fantastiska!:D

Nu väntar min stora skön säng på mig....ska krypa ner i den och läsa lite damtidningar om kungafamiljen och lite annat smått och gott.

Godnatt******

RSS 2.0