Brandutbildning och BK(inte Burger King:P)


Jag gick och la mig efter lipstick jungle( en serie som jag lär följa, har aldrig varit into sexandthecity men denna serie gillar jag). Hur som helst.....jag steg upp klockan halv åtta idag fast jag satt klockan på åtta men jag kunde inte sova vidare. Det var väl tur i sig....hrm....jag sätter igång och lagar frukost precis då ringer min mobil (jag tror det är Tobbe men det är det inte) och ser att det är Ida, en tjej jag träffade på en av de 100-tals arbetsplatserna inom bemanningen.  Vi hade besämt att gå på en brandutbildning tillsammans denna vecka, problemet var att jag hade sett fel på datumen( som jag BRUKAR göra när det finns nåt annat som krockar, då lyckas jag ALLTID omedvetet lägga in en  ANNAN tid då tiderna krockar med varandra). Efter sisådär tio minuter slog det mig att det var IDAG.....Det sjukaste var att jag också satt in RÄTT datum i min almanacka och ändå så hjälper inte det min hjärna att FATTA datumet! Min hjärna sa......onsdag onsdag.....och i almanackan stod tisdag tisdag. Hur sjuttton kan det då bli fel?????? Och detta är inte första gången, jag får nog skärpa mig ännu mer. Nej fasen jag behöver verkligen min medicin!
Jag slängde ihop ett par mackor, stängde av spisen (VIKTIGT!) och sedan trampade jag fort fort................iväg på min cykel....först genom stan och sedan en bit längre...........nästan ute vid avfarten......shit det var långt. Men jag hann. Ida väntade på mig vid donken. Vår "lärare" hade hunnit presentera sig när vi kom så hon fick göra det en gång till så vi var inte så himla sena.

Och ja just det.......jag hade ju BK klockan 10 idag och brandutbildningen 08.30-11.30. Jag lär få betala 100 :- för utebliven vistelse hos BK......pga min trassliga hjärna som klantar till det för mig.....SUUUUUUCCCCKK!!!!!

Lite grejer som jag lärde mig på brandövningen idag:

* om du har olja i stekpannan eller kastrullen och den tar fyr så ska du lägga på ett lock, stänga av plattan och dra undan kastrullen/stekpannan från plattan. Häll INTE på vatten för då har du en explosion i ditt kök och andra gradens brännskador på din kropp.

* Du som använder platttång eller hårfön......OBS! Vira ALDRIG sladden om fönen eller tången eftersom de små trådarna inne i sladdarna är känsliga vid böjning och vid tillräckligt många gånger sladdarna vikts så går dessa trådar i sönder och det blir kortslutning.....en orsak till elbrand.

















Idag är det underbart väder ute, strålande sol och vindstilla. Det är en perfekt dag för en springtur men eftersom jag cyklat ganska mycket idag så skjuter jag upp träningen till imorgon och hoppas då att det fina vädret håller i sig.

Underbar bild(gammal) från Österrike

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0