Uppe med tuppen-kuckelikuuuu!!!

Idag steg jag upp före tuppen, nämligen kvart över sex. Det är ljusare om morgnarna(och man är så van att sova tills det ljusnar och nu ljusnar det som sagt tidigare) och inatt ställer vi fram klockan en timme för det är sommartid som gäller.
Denna helg är jag hos päronen, vi har kalas för pappa idag och jag som ändå inte får så mycket jobb passade på att åka "hem" till föräldrarhemmet.
Imorse tog jag en powerwalk , det blev dock bara 45 minuter suck.....svårt att räkna ut tiden när man inte har en planerad väg att gå men det blev lite styrke efteråt, lite svårt att göra träningen ordentlig med en massa folk omkring en så det blev lite si och så med det men vadå, en gång gör inte mycket.  Det var iallafall skönt med motion.


Veckans träning:

måndag: jogging 45 min , styrke 30 min
tisdag: vila
onsdag: powerwalk 72 min , styrke 30-45 min
torsdag:Fitnessyoga 92 min
fredag:jogging 40 min, styrke 30 min
lördag: powerwalk 45 min


Ikväll är det earth hour, släck ljuset en timme för att....jag vet inte men det har med miljön och göra. Vi sparar på el.....vet inte vad det gör för nytta under en timme när man ändå sätter igång det igen...men nån nytta gör det väl. Om jag befunnit mig hemma ikväll så hade jag släckt en timme men nu när man är borta så får jag anpassa mig efter de andra. Vi ska ju ha gäster och då kan man inte släcka ner....nåja....


Nu ska vi fortsätta att röja här och fixa o dona innan gästerna anländer.

Ha en fortsatt skön lördag!

Utmanad igen!

Nu är jag utmanad igen, denna gång av Tina.

Klistra in denna länk i ett inlägg och svaret ska endast börja på din första bokstav i ditt namn.





1. Vad heter du? Cecilia
2. Ett ord på fyra bokstäver: cyan
3. Flicknamn: Carin/Cassandra
4. Pojknamn: Christian/Calle
5. Yrke: charterledare
6. Färg: cerise
7. Klädesplagg: chiffong
8. Mat: chilicorncarne
9. Sak i badrummet: colgate
10. Plats/stad: Centralamerika,Costa Rica
11. En orsak att vara sen:chauffören kör omväg
12. Något man skriker: cabare!
13. Film: capturing Mary
14. Något man dricker: chailatte
15. Band: Camp, Calaisa
16. Djur: Chiuaua
17. Gatunamn: centralvägen
18. Bil: citroen
19. Sång: crashed (Daughtry)

jag utmanar dig som känner att du vill bli utmanad!


Mätt.. som en jag vet vad

Usch, hade glömt hur mäktigt våfflor egentligen är. Pannkakor är lite mildare dock, våfflor är så mäktiga och tyvärr gjorde jag för stor sats som räcker i flera dagar:S  Har plastat in överbliven smet och vispgrädde, får bjuda på andra. Och jag som har varit godissugen i flera dagar  har nu godissuget gått över. Jag kommer inte att äta våfflor imorgon för då tröttnar jag på det.

Åt dessutom en mäktig middag tidigare idag, pastagratäng.....köpte ett paket tortillas(var sugen på nåt liknande pasta) , bacon,matlagningsgrädde och riven mozzarila(lr hur det stavas)

Stekte upp baconet, löken och sedan hällde jag i det i en ugnsäkerform tillsammans med pastan, hällde över grädde, kryddade och strödde sedan över riven mozarilla ost och sedan in i ugnen på 200 grader i några minuter, tills osten smält. Det var mumsigt. Lätt och enkelt men otroligt gott och smarrigt.
Nä usch kan inte ens skriva om mat....är så mätt....


Ikväll äR det Grey's anatomy, jey!:D

ska lägga mig bekvämt i sängen nu och hoppas att värken i nacken och skallen försvinner till imorgon.

våffeldagen

Det blev ingen yoga igår pga värk i nacken och huvudet, suck. Men idag blev det en powerwalk på 75 minuter och sedan styrketräning för rumpa och mage.


Ska snart bege mig till affären för att handla hem lite ingredienser till våffelrätten ikväll, det är ju våffeldagen idag och det var längesedan jag åt våfflor så tänkte passa på att njuta av våfflor ikväll.



Jag har inget mer att tillägga för tillfället.

söndagförmiddag-vilodag

Igår var jag på yogaträning för första gången på länge, i mitt vardagsrum. Köpte Topp&hälsa i veckan och med tidningen följde det med en yogafitness-dvd skiva med Blossom Tainton som visar sig vara hur kanon som helst. Har sådan träningsvärk i mina tricepsmuskler idag. Så nu ska jag fortsätta med yoga två dagar i veckan varvat med kondtion-jogging och powerwalk samt styrketräning.Vem behöver ett gym?!:)


Ikväll ska jag jobba några timmar så tills dess ska jag bara vila för man vet aldrig vad som väntar en. Efter jobbet ska jag sätta mig med en godispåse framför söndagsfilmen, Beck.

Imorgon jobbar jag förhoppningsvis annars är det en joggingtur på morgonen och styrke........


UNDERBAR morgon!

Sitter här och njuter av min goda frukost bestående av AXA havregrynsgröt med färsk frukt , kanel och solrosfrön, smaskens!
Det blev en joggingrunda på 45 minuter idag, idag kändes det underbart att jogga, att få känna solens strålar värma kroppen genom det svarta klädsmaterialet.  Idag utforskade jag en ny väg.....

Denna vecka har varit öde med jobb men ska jobba lördag och söndag och i måndes jobbade jag också, men det är så futtiga timmar....men bättre än ingenting ändå!


Vad ska man säga om gårdagen? Den var allmänt konstig.........ett  samtal som slutade tråkigt....och en upprörande händelse på kören...ojoj.....tur att våran vikarie till dirigent hade en personlighet som var fylld med energi och sprallighet som kunde ta upp oss igen och påminna oss om att vi är där för att sjunga och ha skoj!Jag kände mig dock väldigt tung i rösten, var nog inte i bästa skick heller då menstruationen utbrutit med värk och svettningar liknande symtom vid övergångsåldern.

Solen skiner så jag ska ta mig en cykeltur till affären, egentligen borde jag lämna in cykeln för reperation men vet ju inte om de ringer...gaahh.......

Önskar alla som läser en bra fredag!












vår-depression

Våren är nära. mycket nära. Fåglarna kvittrar sent på kvällarna trots att kvällsmörkret lagt sig. Solen väcker en med sina strålar genom fönstrerna på morgonen. Och.....vårkänslor..........samma jobbiga känsla varje gång  det börjar ljusna, allt vaknar till liv, alla sommar-måstena är igång, börja träna så man är i form för sommar 2009....Alltid samma visa VARJE gång. Jag förknippar vårkänslor med förälskelse och har alltid känt mig illa till mods när våren börjar....Det känns som jag inte hänger med.......En annan sak är det när hösten kommer.....då varvar man ner och det finns inga måsten längre.....man behöver inte hysteri-träna för det syns ändå inte under de tjocka kläderna. Jag må vara konstig som känner olustig känsla....men jag får en sk vår-depression......jag blir stressad........sommar innebär en massa saker som man ska hinna med. Och är man singel när våren kommer blir det ännu jobbigare.....Det är en annan sak på hösten om man är singel........för då är det okej att "gömma" sig. Men när det är sol, vackert väder så förväntas man att vara ute , ute bland alla människor.......att stöta på alla  äckligt-gulliga förälskade par på stan.....nej nej jag är inte bitter......pyttsan! Varje gång väcker  känslorna i mig som jag hade sist jag var förälskad.........och det är inte roligt.


Dagens träning:

60 min powerwalk
40 minuters styrke för armar, bröst, rygg och mage

frukost: AXA havregrynsgröt med äggvita (som jag rört i med) färsk frukt, solrosfrön och mjölk
mellis: clementin
lunch: blodkorv(gårdagens lunch)



Ikväll är det kör......THAN'K GOD!


Träningsblogg?

Insåg att jag inte skrivit i min blogg sedan i söndags, beror på huvudvärk och plus att lite problem med tangentbordet men som  är återställt nu. Jag (eller någon av pälsklingarna) hade råkat komma åt Numlock på tangentbordet så det gick inte att skriva. 

Det blev en helt timmes powerwalk i måndags, det var riktigt skönt att promenera igen. Jag mötte många pensionärer som var ute med sina stavar:) Solen sken och och jag njöt, det var ett riktigt härligt vårväder.  Efter den raska och uppfriskande promenaden blev det styrke för överkroppen, biceps,tricecs,bröst och rygg samt mage.
På kvällen väntades jobb och tyvärr fick jag sådant jäkla sötsug på kvällen att jag krängde en massa kakor usch.....inte bra att befinna sig på ställen som har socker synligt.  Och vi ska inte "prata" om vad jag åt i helgen....snacka om att synda rejält. Jag blev ju lite besviken att inte T kunde dyka upp och samtidigt hade jag bestämt mig och syndade på lördagen då det var final på melodifestivalen. Det blev både pizza , cola(dock pepsimax, vill inte äventyra det för mycket) och en JÄTTE-stor godispåse......jag skojar inte..........påsen kostade sammanlagt 50.- ....och det var 7,90 hg eller var det 8,90...nåja hur som helst var det mycket godis, och jag åt tills jag mådde illa. Jag hade såklart godis över på söndagen som jag åt då och pizzan åt jag efter träningspasset. Men gott var det, fast ska tänka på att inte överdriva konsumtionen av helggodis nästa gång:P

Tisdagen var vilodag..........fast det blev ju cykling till affären i värsta blåst samt sjukgymnastgruppen där vi körde träning för benen. 

Idag har varit en härlig dag betoning på vädret, solsken hela dagen, jag joggade idag, dock lugnt tempo i 40 minuter ungefär, börjar tappa suget efter att springa......förstår inte varför det helt plötsligt är tungt och jobbigt att springa....jag har ju hållit igång regelbundet så förstår inte vad som är problemet. Men jag ska försöka hålla igång. Jag ökar träningen nu till fyra dagars träning eller fem dagars träning. Idag var det jogging+styrke. Imorgon är det powerwalk+styrke.
Nu verkar det som alla satt igång med sin träning på riktigt också.....våren nalkar sig......... Jag köpte senaste numret av Topp&hälsa, är trött på Sofis Mode, har ändå inte råd att köpa kläder heller. Det verkar som jogging o löpning är själva grejen nu.....stod jätte-mycket om jogging i tidningen.


Kosten idag har bestått av:

frukost: en tallrik med hallon(sötade med flytande honung) musli och mjölk. Inget mera än vatten.
träning
lunch(gårdagens middag
): blodkorv , lök,bacon och äppleskivor samt riven morot.
mellis: färska jordgubbar och kiwi med kvarg och flytande honung samt lite nötter
middag: kokt lax, kikärter i tomatsås och morot i skivor.

kvällsmålet blir antagligen, lite youghurt, musli o ägg

Jag ska försöka att hålla en bra balanserad kost till träningen nu.

Det var så varmt på balkongen idag att jag satt ute i solen en stund idag:)


söndagsträning och melodifestivalfinalen


Jag håller på att bli tokig på ena katten som springer i lådan helatiden, jag städade igår, dammsög och tvättade golv(som alltid) men idag syns det inte ens att jag städat:(

Idag fick jag ingen sovmorgon trots att jag inte fått jobb idag(än så länge) men det var körrepetetion idag eftersom vi fick ställa in torsdagens körrepetetion pga att Johannas praktikschema krockade med körens lektion. Men det löste sig, det var ganska många som dök upp på dagens repetition och ytterligare två nya medlemmar- sopraner båda två.....varför inga killar???? Hallå??? Finns där någon kille som älskar att sjunga så är ni välkommna till Divertimentokören.

Jag har också tränat idag.......men ärligt talat så har det bara känts tungt att springa de senaste dagarna, vet inte varför. Jag ska börja variera joggingen med powerwalks istället för att inte skada knäet. Imorgon blir det en timmes powerwalk. Men jag kör alltid styrketräning efteråt. Denna vecka har jag tränat fyra gånger vilket känns bra......man bör dock inte träna mer OM man inte är ute efter att bli fitnessmodell.
Dagens lunch blev rester från gårdagens pizza, lade i lite keso för att få mer protein.

Melodifestivalen igår var riktigt bra, vilken rysare........man visste verkligen inte vem som skulle kamma hem den största folkrösten då de som redan fått sina röster inte får mer............men så den sista 144 går till Marlena....yes yes yes.....jag hejade verkligen på henne, henne eller Sarah men jag är verkligen nöjd. Äntligen börjar svenska folket att fatta vilken typ av låt som har en chans att gå hem hos de andra länderna också:)


Nu ska jag vila min nacke känner jag......så här slutar jag att skriva.



Ha en skön söndag!


inget besök av Kungen af Hoganas

Det blev inget besök av Mr T och att jag åkte upp till honom blev inte heller av pga dålig ekonomi. Men det kommer fler gånger och vi ska snart ta och träffas snart och ha kul:)

Jag har iallafall fått städat lägenheten och sedan har jag trampat iväg en runda til stan för att handla hemmakäll-godis(=kvalitegodis.) som jag ska ha till melodifestivalen-finalen ikväll. Det ska bli spännande och se vem som vi kanske ska skicka till ....vart var det nu? (har ingen koll, tycker egentligen bara om att se på melodifestivalen) . Jag ser framemot att se Sarah Dawn Finers uppträdande, förra lördagen hade hon lite problem med förkylningen så hon tog inte i lika bra då men ikväll är hon tillbaka igen, go Sarah go Sarah!:)

Har ätit lite pizza som kvällsmål och druckit pepsimax till det, gott.


Efter melo blir det nog en film och imorgon är det körsång OM jag inte får jobb........


*hoppas du får sömn inatt*


inget vidare

med mig idag, halva veckan har gått och jag har fortfarande fått nåt jobb. Ekonomin börjar bli lite osäker igen.....usch:S Och ändå har jag varit sparsam, det enda pengarna går till förutom räkningarna är mat och andra nödvändiga sjukutgifter.  Sedan har jag varit så jäkla korkad att att låtit mig teckna ett nytt abonnemang när jag redan hade ett men mobilen lockade. Nej nu är det slut med dessa telenoridioter!!!! Hädanefter kommer jag bara gå förbi! Sedan är det ytterligare en sak med försäkringskassan.
Jag var tvungen att ge mig ut och springa av mig all inre stress och ilska jag bar på. Men det blev ingen löparrunda utan mer än joggrunda, är så trött och så var tanken med joggingen att släppa spänningen i nacken och axeln.

Efter joggingturen blev det styrketräning som vanlig- rumpa,ben , mage och rygg. Undertiden rastade jag missarna på balkongen så de får chans att andas in lite "frisk" luft.



I måndagskväll åkte jag till vetrinären med Molle pga att han springer kontstant på toa, misstänkte urinägsinfektion. Hos vetrinären konstaterades det att Molle inte hade någon stor blåsa men han fick lite injektion för att döva smärtan när han kissar. De gav mig två olika tabletter som Molle skulle ha nästa morgon. En tablett som ska delas i två halvor, en på morgonen och en på kvällen., Sedan en tablett som ska delas i fyra delar och tas fyra dagar. Inte nog med detta skulle jag ta urinprov på Molle och hur lätt var det när han kissar ett par droppar åt gången och den sk   pipetten skulle fyllas till hälften dessutom skulle jag hålla den andra katten borta från lådan.  Jag struntade i urinprovet, det gick bara inte. Men jag ger honom tabletterna och när tiden är ute och Molle börjar kissa normal mängd igen ska jag försöka med ett urinprov då.

Nu ska jag ta mig en dusch och tvätta håret...

träning innan frukost?


Detta skrev jag kvart över tolv eller nåt.......det är bara min dumma dator som inte uppdaterat ännu.


-Inte för mig. Först var jag tvungen att trampa iväg och handla ny sand till misarna eller till misen Molle för det är han som klagar på euroshoppersanden. När jag kom hem, gjorde jag rent deras låda och sedan la i den nya sanden. Har hunnit prata i telefon också och så var jag tvungen att äta frukost (ingen stadig frukost dock eftersom jag har tanken att träna innan lunch) . Nu sitter jag här och skriver i min blogg och har fortfarande inte kommit iväg på min sk powerwalk som egentligen ska ske innan frukost men eftersom jag ska styrketräna idag så var jag tvungen att äta lite. Man ska alltid äta före och efter styrketräning,däremot kan man träna cardio på tom mage OM det inte hinner gå för lång tid från det att man stiger upp ur sängen tills det att man äter frukost.

Men nu.....ska jag ta på mig träningskläderna och ge mig ut på en ...HELST en timmes powerwalk och därefter styrke!

Må gott!

uppdatering:

Jag blir snart kokt på denna katt!!!! Vad är problemet med honom????? Jag har ju för ****** köpt ny sand, får kanske ringa till vetrinären eller så.
Det blev ingen timmes promenad.......bara nästan men det får duga. Det blev iallafall lite styrketräning för armarna och magträning som alltid. Jag käkar middag nu och sedan ska jag förmodligen ta ett varmt bad, nu regnar det igen.





Jag sjunger i sångshowen


Bloggen eller datorn är knäpp

Jag skrev en massa text förut i förra inlägget men kontsigt nog fick jag bara med bilden. Nåja, får väl se om denna texten kommer med.............


För övrigt blev det ingen träning imorse, regnet lockade inte dessutom hade jag en del att göra i min hylla, bland att sortera i lådorna och lagt undan alla synliga sladdar som som låg synliga i hyllan, usch avskyr sladdar,ser så stökigt ut. Nu är det borta iallafall.  Har sjungit och lyssnat/kollat på famtomen på operan-video-klipp på youtube halva dagen.

Jag är hungrig på massa saker, mat, skogshuggarmat, nötter...........men istället har jag bara frukt att välja på......äter en apelsin och lite vindruvor som mellanmål....det känns fräscht och friskt

Phantom of the Opera


Nu har vi ljus här i vårt hus

Äntligen, idag fick jag det gjort, köpt nya lysrör till badrumslampan så nu kan man se igen. Efter några veckor i totalt mörker så känns det som om man varit blind på toan och kan se allt igen efter fått bytat de nya rören. Tog mig en cykeltur till ÖB och på hemvägen stannade jag till vid ICA för att köpa lite saker jag glömt köpa i veckan. På ICA blev jag stoppad av några telenorkillar och skrev på ett nytt pris samt fick en ny mobil på köpet. En mobil som är värd 3000:- så nog gjorde jag ett kap igen.

Jag har städat hemmet idag, dammade,damsög och torkade golv, samt rensade kylskåpet och tvättade det invändigt så nu är kylskåpet fräscht och likaså hemmet. 

Har precis ätit lite middag, pytti panna med stekt ägg och ruccolasallad. Sedan har jag suttit och myst till phantom of the opera klipp på youtube. Sådan härlig musik i denna filmmusikalen. Den får mig att minnas en speciell tid i mitt liv också, det var på vår första dejt som vi såg filmen på bio. Så den betyder en del för mig. Jag skulle vilja utveckla min sångröst till att få en starkare huvudklang, så det nästan låter som opera. Alltså jag menar inte huvudklang på mezzoläget utan den högsta huvudklangen.....jag vill inte låta så pipig, som mariah carey utan mer som opera. På tal om opera förra helgen i melodifestivalen gick Malena Erlandsson vidare till final, det var inte mer än rätt men hennes låt fick sällskap av fel låt så ikväll håller alla mina tummar att Sarah Dawn Finers låt går vidare till final!!!! Men Malenas låt ska vinna hela melodifestivalen!


Igårkväll såg jag "så ska det låta" och kvällens gäster var Martin Stenmark och Jill Jhonsson emot Frida Murenius(lr hur det stavas) och Olle (nån dansbandskung). Jag blev imponerad av Fridas såninsats, den var bättre än väntat, hon kan ju gå upp ganska högt i sin sång, och jag bara älskade när de körde " Alla vill till himmelen" med Timbuktu" Älskar den låten! Jag gillade Fridas version av stand by me"...det var så snyggt när hon wailade en ton högre i slutrefrängen. Nej som sagt, hon har en väldigt stark pipa!:) Det är det som är så kul med så ska det låta, då man ser dessa artister som i vanliga fall kör en vis stil på sin musik. Men när de sedan  sätter sig i detta programmet och blir tvungna att köra andras låtar osv så ser man verkligen vad de är duktiga på eller hur månsidiga de egentlgen kan vara. Som i detta fallet med Frida, hon kör ju sin hiphop-melodiösa sånger i vanliga fall och man har aldrig hört henne sjunga riktiga sånger, som ballader osv men det fick man chansen att få höra i så ska det låta.

Sedan såg jag en film (iofs hade filmen redan pågått i en halvtimme) på kanal fem som jag fastnade för, "snakes on the plane". Titeln på filmen respresnterade filmens innehåll precis, eftersom det var det filmen handlade om, ormar¨på ett plan....giftiga ormar som släppts ut på ett plan med resenärer....Filmen var en action men jag skulle vilja ha det til action-thriller. Den var spännande och läskig och sorglig.

Ikväll är det melodifetival -andra chansen och jag vet vem jag vill ska gå till final. Vem vill du ska gå till final?
Det är skönt när det är fräsht och städat, jag ska väl göra min chokladfondue ikväll med och blanda i med hallon, det var gott och inte för sött.
Efter melodifestivalen blir det nog en filmom jag orkar.

Fredag.......




Håller på att smälta choklad över ett vattenbad och hoppas det fungerar, får vara uppmärksam bara. Tänkte äta smält choklad till färsk frukt.

Idag kände jag inte så mycket ork till att träna kroppen med jogging och styrketräning så det blv bara en liten runda på 30 minuter. Sedan körde jag andra rumpövningar änd e jag brukar köra bara för att variera lite. Och så blev det några sittups och lite andra magövningar. Det blev en sen frukost eftersom jag inte stack ut och sprang förrän lite över tio.

Jag träffade en killkompis som jag inte träffat på två år (läs nedan blogginlägg) så det kändes lite kontsigt när man upptäckte hur lång tid det egentligen gått sedan vi sågs sist. Men det var trevligt och jag hoppas vi får upp kontakten igen. Man kan aldrig ha för många vänner:)

Ikväll ska jag inte göra så mycket. Pratade lite med T i telefonen förut, alltid lika upppiggande att prata med honom, vet inte varför. Men hans härliga skratt smittar av sig och han har så skön humor, vi har samma humor. Han är mitt ex och vissa säger att man inte kan vara kompis med sina ex men tydligen så kan man det:) Jag är så glad att vi är vänner idag. Han är en person som man vill ha sitt liv.

Tittar på semestersvenskar, tycker det är kul att se....speciellt när det handlar om en showgrupp, skulle vilja ha ett sådant jobb. Hrm.....ingenting är omöjligt.....-"livet är fullt av möjligheter Stig Helmer":P

Ska väl blogga lite, läsa lite bloggar och sedan titta på "så ska det låta"......om det inte dyker upp nåt jobb imorgon och jag inte har nåt att göra får jag väl träna. Men nej, jag måste ju till lampaffären och så ska jag passa på att cykla till ÖB. Jo, nog finns det tid alltid, så ska jag ju städa också! Ah jag kommer inte ha någon dötid imorgon. Bara brist på socialliv men men det löser väl sig.


Nu ska jag njuta av min smarriga efterätt gjord på smält mörk choklad 86% och blandat med mosade hallon i honung o så lite bananskivor, faktiskt riktigt gott:) Och så lite nöt-bär-mixblandning. Nyttiga Cecilia.:)

Stormar!

Usch, det blåser ordentligt idag och jag som ska träna imorgon, jogga. Jag hoppas verkligen att blåsten avtar tills imorgon annars vet jag inte om jag har lust att springa i motvind, eller så får det blir en liten tur. Jag hatar verkligen när det blåser!!! Regn går an men när det blåser vill man bara stanna inomhus, iofs så vill man stanna inomhus när detregnar med men det finns ju regnkläder. Men man kan ta sig fram även om det regnar.Det kan man däremot inte göra när det stormar eller jo man kan men det är så himla jobbigt!


Jag var nära på att bli medlem i stagepool (artistnätverk)  men eftersom det kostade massa pengar så avstod jag. Men hade jag haft stålar då hade saken varit klar! Jag vill ju utveckla min erfarenhet inom sång, dans och teater. Ja, så är det.

Ikväll är det kör, trevligt trevligt. Ska göra lite BK-övningar som ger mig energi. Har ju inte jobbat idag så det är lätt att man blir lite låg då. 

Nej, jag hoppas verkligen att blåsten avtar under natten.


tjingeling


dagens funderingar

Det är snart dags att göra om min header, julen är förbi för längesedan och våren är på ingång i skåne, graderna har stigit emot 7 grader och fåglarna kvittrar trots mörkret som lagt sig på kvällen. Det är ljust redan vid sjutiden så nu går vi mot ljusare tider.
Av någon anledning tycker jag bäst om hösten då man taggar ner men då har man också gjort av med mycket energi under sommaren. Jag känner själv också att man hunnit ladda energi inför våren och sommarens alla "måsten"....träna sig i form inför beach 2009 , skaffa sommarjobb osv. Men ärlig talat, jag känner ingen press om att man "måste" ha den där vältränade kroppen till sommaren. För mig handlar inte träningen om att se så bra ut som möjligt till sommaren och när man väl nått målet så kan man slappna av...nej nej nej,,,,,,,Träning har man hela livet ut och man tränar för det är kul att utmana sig till vad ens kropp kan åstadkomma. Men det bästa är att hålla igång träningen året om .....då mår man bäst.

Idag sprang jag samma runda som i måndags och det kändes inte lika bra hela vägen denna gång, då det blåser ganska mycket ute. Det är svårt att räkna ut vilket håll man ska jogga på då vägen svänger.......Men jag joggade hela vägen, dock inte samma tempo helatiden för det var för jobbigt idag. Men koncentrerade mig på armarna under styrkan idag. Benen har fått sin träning nu. Jag hoppas inte att det blåser på fredag.


* jag förstår mig inte på det manliga könet, vad menar dem? Man bukar säga att killarna kör med raka rör medan tjejerna går omvägar. Det stämmer inte, alla killar kör inte med raka rör. Det är lättare om man talar om vad man vill och tycker istället för att fega. Jag vet inte vad detta betyder att han saknat mig........det har gått två år.......och varför höra av sig först nu??? Fattar inte, nåja jag får väl ta och träffa den där människan och se vad som försigår i hans huvud.Det känns bara lite olustigt......eftersom vi var överens om att vi var för olika med olika värderingar. Efter två år.....hör han av sig.....du är söt....jag saknar dig......osv... Förstå mig om jag tycker det är lite knäppt*







nej, nu ska jag sätta mig vid mitt piano och plinka och sjunga :)

Vilken energikick!

Jag gav mig ut och sprang efter jobbet igår, min längsta runda hitills faktiskt, jag sprang nästan i 50 minuter!:D i bra tempo dessutom, *STOLT* och sedan styrketränade jag rumpan och magen. Imorgon ska jag på det igen, samma runda och sedan styrketräning för överkroppen.
Blev helt slut i benen igår efter träningen. Idag var jag på BK och naturligtvis skulle vi jobba extra mycket med benen idag så det var lite jobbigt. Men det gick bra ändå. Jag blev avslappnad och lugn.

Var iväg och handlade idag också, passade då på att köpa lysrör till min lampa i badrummet, naturligtvis köpte jag fel storlek så jag får lämna tillbaka grejerna imorgon OM jag inte jobbar. Men jag ska ändå passa på att köpa lite grejer som jag missade idag.


Jag har också tvättat idag, ett helt berg av tvätt är nu rent och färdigt. Tycker verkligen det är tråkigt att tvätta men skönt att få det avklarat.

Ikväll ska jag se på "Den rätte för Linda Rosing", spännande att följa killarna som hon ska välja.....roligt att titta på dem.....de är ju inte fula:P Sedan klockan nio börjar ett nytt fall av "mentalist" som jag tycker är väldigt spännande och bra. Killen som spelar mentalisten är ju väldigt rolig också i sitt beteende.

Men nu...Glamour och så en skål med nudelsoppa (såg i affären idag och blev så sugen, var så längesedan jag åt, typ 20 årsedan), mums.






kärleken till teater,sång och dans



Jag känner mig ganska yr, har suttit vid datorn för länge. Men känner bara att jag vill lätta på det som jag har inombords.

Dagar som denna kommer då och då..........känner mig ganska nedstämd, allt känns bara så himla rörigt och det är svårt att få ner i denna bloggen.

Det var inte roligt på jobbet idag och inte igår heller........men idag var det värre då jag var "dum i huvudet" enligt en anhörig som har noll förståelse för att man är en människa och ingen robot som ska ha vissa rutiner inprogrammerad i hjärnans minne. Nej, det är verkligen inte lätt att komma som timmvikarie på ett ställe man aldrig förut varit på där folket förväntar att man ska vara ett proffs och kunna alla rutiner när det dessutom ser olika ut på alla ställen. Människan är individ och har egna rutiner på sina sätt. Man kan inte förutsätta allt hos varje individ! Samtidigt förstår jag den andre partens situation, känsla av otrygghet då det kommer ovana sköterskor som man förväntar ska veta och hjälpa. Men vem är det som bestämt detta systemet? Inte är det dessa försvarslösa vikarier som blir ivägskickad till ett ställe där man får skit för att man inte vet det man SKA veta. Jobbig situation.
Detta är ett pris att betala när man jobbar i hemtjänsten.

Det blev ingen träning idag, orkade inte. Det blev ingen tvättdag heller eftersom jag inte bokat men har bokat på tisdag då jag är ledig.

När dagarna känns tunga som idag saknar jag extra mycket det som får min själ att njuta -sång,dans och teater....showa....agera........släppa verkligheten och bara agera och ge uttryck för sina känslor i andra roller.....ha kul....stå i centrum.....synas....uppmärksamheten.......BERÖMMELSE!  UTMANINGAR........ADRENALIN! LYCKA! STYRKA!
Min kärlek- musik!
Jag längtar till videon är färdig och att få uppleva känslan av sångshowen igen fast på annat sätt....saknar känslan med den......



Klockan är åtta , ska väl kolla vad som finns på teve......

godkväll

RSS 2.0