Dag 2 i Slovenien



Denna dag skulle vi åka med buss( en timmes bussfärd) till Postojna och besöka grottorna. Det är kallt i grottorna så vi fick ha med oss ombyte. Vi fick åka med ett berg och dalbanaliknande tåg en bit in i grottan och sedan släpptes vi av och fick promenera samtidigt som en guid berättade om historierna om grottorna, det var mycket intressant och fantastiskt.  Vid en stor sal fick vi veta av guiden att det var riktigt bra akustik så vi ställde upp oss för att sjunga en sång, applåderna vi fick efteråt lät som dubbelt så många applåder pga av ekot. Vi fick skjuts tillbaka i tågvagnen.
När vi kom ut från grottorna slog värmen rakt emot en och vilken skillnad det var på temperaturerna i grottan och ute. Det var närmare 30 grader utomhus jämfört med 8 grader i grottan.
Efteråt satte vi oss i bussen som tog oss till en trevlig restaurang som serverade sallad, soppa, varmrätt och efterrätt. Så såg menyerna ut på varje restuarang. Med fullproppade magar var det dags att åter sätta sig i bussen som tog oss till Lipica där de lipicanska hästarna födds upp. Hästarna födds mörka men skiftar till vitt. Vi fick en guidad tur i det kända stuteriet i cirka en timme. Därefter inhandlades lite dricka och glass på ett cafe.
Tillbaka till hotellet sjöng vi upp lite i matsalen innan middag, vi fick en timme att fräscha till oss innan middagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0