v.51 "julveckan"


Förra veckans träning v 51

Måndag: powerwalk 20 minuter till gymmet styrketräning ben,rumpa, mage pw hem 20 min

Tisdag: jogg/gå 35 minuter i hög snö

Onsdag: fm: triceps,biceps o lite mage...30 minuter....kv: 60 min rask promenad från stan

Torsdag: halvdan träning 15 minuter rumpa,mage och lår med Paolo Robertos..

Fredag:fm: axlar,rygg o lite mage 30 minuter   

Lördag: jogg/sprang 45 minuter

Söndag: AKTIV vila....promenad.....


Totalt: 6 pass
löpning/jogg: 2 pass
promenad: 2 st
gympass: 3 st

Övrigt: Inte helt nöjd med veckan.....Men man får improvisera lite när man inte har tillgång till gymmet.


Filmerna

Filmen som vi kollade på var bland annat "Bröderna Karlsson" En mycket rolig komedi men invecklad och pinsam emellanåt så man bara vill krypa ner i soffan hehe. Men oooh....vilken mumsbit Han som spelade huvudrollen, skicklig till tusen på sina roller också var han. Nej, denna filmen är verkligen att rekommendera.









Såg även "Polarexpressen" i 3D-format och det vart ett äventyr. Där det vart kill i magen i "branta" nerförsbackar"...rörande emellanåt. Mycket fin film....Tom Hanks stod för huvudrollen, den rättvisa men bestämda konduktören. Även denna film rekommenderar jag. En varm och äventyrlig film som verkligen kommer en nära hjärtat.


Nu ska jag sova, Godnatt:) Imorgon är det slut på gotterna.

Julafton

Igår var dagen då man äter mest även om man inte lägger upp så mycket blir de alltid mycet ändå. Kallrätten är ju hälsosam mat, ägg o sill,lax. Men varmmaten, julskinka,brunkål , jansons , köttbullar och prinskorv är ju inte heller så farligt. Först äter man en tallrik kallmat, det är inte så mycket men i längden blir det mycket. Först kallmat sedan varmmat, sedan gröt som innehåller en MASSA energi, sedan kaffe och mandelmussla med grädde o sylt samt en enorm chokladask.....choklad i mängder stoppar man i sig. Bröd med julost....... Det är bovarna det. Inte undra på att man lägger på sig ett par kilo under julen. Lussebullar osv. Jag är verkligen glad att jag inte fortsatte stoppa i mig efter den 1 advent utan sparade mig till julen istället. Annars hade jag väl sett ut som en julegris idag. Har tränat bra denna vecka också, men inte så intentsivt som de blir på gymmet. 

 Igår åt jag så jag mådde illa. Bortsett från det var det en trevlig julkafton från morgon till kväll. Dagen började med en god frukost tillsammans med familjen sedan satte jag igång med lite träning, axlar och rygg samt lite mage. Därefter föreberedes det inför julafton. Vi tog en lätt jullunch vid middagstid med dopp i gryta med vörtbröd och julskinka samt julkorv. Efter det fortsatte vi att röja tills vi tog en paus med Kalle Anka och hand vänner firar jul med glögg,lussebulle och pepparkakor. Vid halv sex kom gästerna och vi dukade upp all maten och slog oss ner för att äta....gott gott. Snackade och åt, mycket trevligt. Sedan efterätt och därefter satte vi igång med julklappsleken vilket slutade med att jag fick tillbaka den julklappen jag köpte själv hehe. Måns Zelmerlövs julskiva, bra skiva:) Avslutade kvällen med att läsa lite bloggar men blev så illaåmende av all julmat och gotta. Så MYCKET mat och så INTENSIVT på bara några timmar..stackars lilla mage som inte hinner arbeta. Idag kände jag att jag behövde röra på mig och tog en uppfriskande springtur på 45 minuter....Det var T U N G T men ändå SKÖNT! Solen gnistrade i snön, härligt!

Nu ska vi snart ha lite filmkväll och mer godis:)


Hoppas du som läser haft en HÄRLIG julafton och har en fortsatt härlig julhelg:)






Lilljulafton-mys-uppesittarkväll



Idag är Dagen med Högst Mysfaktor. Denna dag planerade jag en in en springtur som sket sig då det var svårt att komma fram i snön. Snön hade lagt sig i drivor på gångbanan, fick en massa snö i skorna vilket inte alls är bra för leder och så. Nej, det var bara att vända. In i värmen och sätta igång Paolo Roberto träningsDVD men det var inte alls roligt så jag tröttnade efter några övningar i andra kvarten. Kan inte säga att detta räknas som träning idag. Men kroppen behöver nog vila. Aja nog om det. Hade ju tänkt vila på lördag men nepp då ska jag banne mig ta mig ut på en springtur, det ser jag framemot=)

Jag är ju hos mina päron nu. Har varit här sedan måndags em. Blev ju hämtad tidigare än väntat pga väderomväxlingar. Så idag har jag och min bror STOR-städat lägenheten. Brodern har dammasugit alla golv och jag har rengjort pisen och spisfläkten, torkat av skåp och så. Städat toaletterna. Så nu är här fint och doftar gott

Vad hände nu med texten??? Åhhh crap! Hur som helst. Nu kan flräldrarna komma hem till ett mysigt hem. De är iväg och fixar lite på Entre och sedan blir det mys med gotta till uppesittarkvällen.

Men hur gör jag för att få tillbaka normal text??

Förra veckans träning

Vecka  51

Måndag: styrke-ben,rumpa och mage plus 15 min löpning på löpbandet

Tisdag: intervalllöpning 35 minuter

Onsdag: 20 min powerwalk uppvärmning, styrke-bröst,tric och bic 20 min powerwalk nedvarvning

Torsdag: intervalllöpning 35 minuter plus mage

Fredag: 20 min powerwalk, styrke-axlar,rygg, 20 min powerwalk

Lördag: VILA

Söndag: aktiv vila rask promenad


En bild tagen från promenaden i söndags=)



Jul och träning?

Jag har hamnat i ett dilemma. Det var tänkt att jag skulle åka hem till mina päron på torsdag men nu verkar det som det blir mer snö och då vill inte mamma köra vilket är förståeligt. Jag har ju mina katter, därför kan jag inte ta tåget. Hur som. Jag hade planerat in träning och hinna med hela kroppen fram till torsdag vilket jag också hade fixat. Men nu kanske jag får ställa in mig på ENBART 2 ggr på gymmet. Hur ska mina muskler klara sig under flera dagar utan träning? Vill inte tappa den lilla muskelmassa jag byggt upp. Vet att jag kan köra armhävningar och promenader samt jogging utomhus men dock INTE intervall om graderna ligger på minus....suck.

Sitter just nu och pratar med en god vän som verkligen kan skitmycket om träning så kanske får lite tips och råd av honom=) Jag vilade från träning igår och ska vila idag med men börjar redan bli rastlös:S Men kroppen BEHÖVER vila!

Aja, jag kommer väl på nåt. Nu ska jag återgå till annat. Glad fjärde advent!=)








städning på G!

Har nästan precis kommit hem från gymmet. Blev intervalllöpning på löpbandet och som vanligt är jag helt slu efteråt att det knappt finns ork till magövningar, hur kan de komma sig??? Jag VILL ha mer ork! Nåja, kroppen ska få vila HELA helgen.....Sedan ska jag längta till gymmet på måndag igen. Nog om det.

Sitter här och äter lunch och fyller på energi till musklerna och kroppen, snart ska det städas....usch har sååå omotiverad till det men det är så mysigt efteråt, så kan man slappa resten av dagen NOT....här skall göras mer....

Dagens to do:

Träna

Städa

mellis

handla

söka jobb

öva på sångerna till showen

Klockan är ganska mycket så det är bäst jag sätter fart så jag hinner bli färdig i tid!



Au revoir -jaja röven av!:P


Veckans träning v.49

Måndag: VILA (skallebank)

Tisdag: intervallslöpning 35 minuter plus magövningar , 4 övningar plus plankan

Onsdag: styrketräning- axlar,rygg 40 min

Torsdag: intervallsträning 35 minuter  plus magövningar 4 övningar plus plankan

Fredag: styrketräning bröst,triceps och biceps

Lördag: intervallslöpning 35 min plus magövningar 4 övningar plus plankan

Söndag: VILA




Inte mycket att skryta med:P

Snygga muskler UTAN hälsa?

Godddagens, trött är jag....förstår inte vart denna tötthet kommer ifrån. Har inte orkat blogga alls på några dagar.
Vart verkligen helt otaggad imorse när jag skulle dra till gymmet. Drog ut på det en timme eller två men sedan begav jag mig iväg. Vet ju hur skönt det är efteråt. Jag kommer dit, ställer mig på löpbandet kör igång mitt pass.Mot slutet började det göra skitont i magen....som gaser.....Den kändes också svullen. Det gjorde så ont att jag skippade magävningarna suck. Körde plankan snabbt. Tog istället på eftermiddagen en snabb promenad till affären för att köpa kesella till em-fikat. Har upptäckt hur gott kesella är tillsammans med banan och kanel, lite russin och lite nötter också och en kopp kaffe med sojamjölk:) Nu sitter jag här med mätt mage och vet vad gasheten i magen beror på. Brysselkål, käkade det igår och utan att tänka på det åt jag det idag också. Blir kul imorgon på gymmet:P

Igår köpte jag en massa bönor,kikärter och sojabönor att koka upp själv. Idag har jag kokat upp de röda bönorna, ska frysa in dem så är det bara att ta fram till nån maträtt. Min mage mår bäst av långsamma kollisar som dessutom innehåller protein. Påtal om protein.
Protein är INTE bra för tarmarna och njurarna.  Jag läser väldigt MÅNGA träningsbloggar där jag sett samma symtom återkomma bland dessa träningsmänniskor...uppsvälld mage som gör fruktansvärt ont, bara dyker upp sådär emellanåt. De kan inte ens dra in den. Samma symtom hos alla. Och dessa människor kör med proteintillskott. Och efter vad jag hört om hur skadligt protein är för kroppens inre organ så lägger jag ihopa två och två och kommer fram till att deras uppsvällda magar från ingenstans kan bero på proteintillskottet. Vad är snygga muskler UTAN hälsan i behåll????
Nej det är verkligen inte värt hälsan. Vad har man för nytta av sina snygga muskler när man sitter där med pajjade organ och gå på en massa dialyser?

 










Veckans träning

Träning vecka 48


Måndag: löpning 35 minuter varav 4 intervaller  plus bålstabilitet mage+rygg

Tisdag: styrke: bröst,biceps och triceps

Onsdag:löpning 35 minuter varav 4 intervaller plus bålstabilitet

Torsdag: styrke: axlar , rygg och bröst

Fredag: VILA

Lördag: löpning 35 minuter varav 4 intervaller plus mage o rygg

Söndag: styrke: ben och rumpa plus plankan(alla sidor) x2

Löpning 3 st
styrke: 3 st
vila: 1 st

totalt: 6 pass


Dags för en uppdatering

Godddagens denna lugna söndag. Då är denna helgen också snart över. Helgerna gå fort
Jag fick jobbat två kvällspass denna vecka.


Igår var jag iväg på adventsmässa med kören, riktigt mysigt att få sjunga in julen. Skulle vilja gjort det ännu mer, är liksom inte nöjd:) Nåja, får väl nöja mig med julskivorna hemma.  När man gick i skolan fick man chans att sjunga massa julsånger, det var luciatåg hit och dit. Då fick man verkligen MER smak av advent osv.
Men som sagt, vi(kören) sjöng i en MYCKET kall kyrka. Jag höll på att frysa ihjäl. Det var svårt att försöka få fram de höga tonerna då man var stel som en pinne av all kyla....Hade för lite på mig men så brukar också kyrkor vara kalla. Jag saknade det lilla församlingshemmet i Borsta husen, det är så mysigt. Men kyrkan är ju fin men lite för stor för den lilla skaran.
Vi fick massa beröm, alltid kul att höra. Fick varm glögg och hembakad lussebulle efteråt. Sedan skjuts hem av en körkollega, snabbt ombyte till varma kläder och sedan traskade jag ner till stan för att handla mat, hade inget hemma. Köpte alldeles för mycket choklad. Två kakor. Men man behöver inte äta upp det samma kväll/helg som man gjorde förut. Nåja. Fick mig en extra motion där på kvällen. Sedan spenderades kvällen framför datorn med en MASSA gamla tre kronor-avsnitt på youtube.





Kvällens outfit: Svart sammetklänning:ellos
                       Svarta stövlar: skopunkten


RSS 2.0