Jobb träning jobb träning...

Så ser mitt liv i stort sätt ut just nu. Jag stiger upp, äter frukost och trampar iväg till träning sedan hem , äter duschar och så jobbet. Har jobbat kvällar HELA veckan men jag klagar inte. Då jag föredrar att träna på morgonen har jag inget emot att jobba kvällar. Idag tog jag dock bort mig annars hade jag nog haft jobb i 8 dagar på rad. Jag ska nämligen jobba fre,lörd sönd måndag. Sedan är jag tillgänglig hela nästa vecka också men jag får passa på så det inte blir för mycket.
 
Idag när jag var ledig från jobb tog jag även en vilodag från träningen. Har tränat 7 dagar i rad utan vila och det kändes igår, därför beslutade jag mig för vila idag. Men det blev aktiv vila, har varit aktiv hela dagen. Cyklat ner till stan som tar en halvtimme sedan promenerat en massa. Mötte upp en kompis och vi tog en runda i affärerna samt passade på att svänga inom Gymgrossisten och laddade med en massa kostillskott. Nu har jag allt jag behöver så nu ska det bli RESULTAT, muskeltillväxt minus fett....Nu är det dags att bli fitnessbrud haha ;)  Det här med aminosyror är en hel djungel men har nog blivit lite klokare på det efter besöket hos Gymgrossisten. De är hjälpsamma och trevliga. Dock stod den ena manliga butiksbiträdet mest och flörtade med min kompis så han var mindre tillmötesgående med mig haha men det kom en annan som kunde hjälpa mig.Jag ville ju bara ha mina protein;P 
Hur som, jag är taggad inför gymmet imorgon.. Har även ett nytt upplägg med styrketräningen så nu är det bara att köra!:)
 
Morgondagens träning blir BEN och RUMPA! Sedan lägger jag ihop axlar och rygg i helgen samt hinna med ett intervallpass ELLER så blir det ännu en vilodag. Med tanke på att jag börjar13.00 på söndag och jobbar till 21.00 på lördagkväll plus att grannarna kommer att ha fest så lutar det nog åt vilodag men det visar sig helt enkelt.
 
Nu blir det soffläge resten av kvällen vilket min kropp är i behov av!
 
 
 

Dåligt med bilder i bloggen

Hej hopp! Det har varit dåligt med formbilder i bloggen men de ska komma tillbaks igen när jag fåttt ordning på min mobil:P Dessutom är det ingen vidare form att visa upp:P  Jag förstår inte varför det ska vara så svårt att bli av med de sista fettet på magen, den nedre delen och på sidorna. Visst en del har försvunnit, det måste det ha gjort med tanke på att jag dragit ned på sockret och kör 2 intervallpass i veckan plus kondition efter VARJE styrkepass. Sedan får jag vardagsmotion med cykel VARJE dag också! Men får man inte tillräckligt med sömn lägger man på sig bukfetma. Kanske därför det tar sådan tid. Men nu vet jag iallafall att den hemska stressen i kroppen är borta.
 
Idag svider det  i axlarna. Har mosat axlar på gymmet idag.
 
Uppvärmning 5 min crossen
 
4 set militärpress med hantlar
4 set drag till hakan med stång
4 set fjärilen superset med en ny axelövning(namn?)
4 set hantellyft fram superset med hantellyft åt sidan
4 set (för baksida axlar, maskin....vet ej vad den heter) superset med en annan variant för baksisa axlar i cabeldrag
4 set hantelrodd för baksida axlar
 
Avslutar med 30 minuter cykel. Det sved duktigt i benen efter gårdagens benpass och onsdagens löparpass men körde på ändå trots mjölksyra haha.  Svettig och nöjd trampade jag med TUNGA ben hemåt. 
 
Jag började dagen med att städa, dammsuga, torka golv, plocka, fixa köket osv.....storstädning. Skönt att komma hem till städat hem efter gymmet då kroppen vill ha MAT och  få slänga av sig de äckliga svettiga kläderna.
 
Ojoj, idag blir det ingen nådig kväll. Grannarna ska födelsedagsparty, de spelar redan skithögt. Basen blev så pass hög att jag trodde fönstrena skulle gå i sönder så jag gick ner och pratade med dem. De sa  att de ber om ursäkt men förklarade att de har vänner och släkt på besök och lovar att sänka basen klockan elva. Jag hoppas de håller vad de sagt. För basen.....alltså ljudnivån var discotekhög......basen alltså...hemskt.....Men men....det löser sig nog. Jag ska ju inte vara hemma ikväll men tänker mer på mina stackars snuttisar.....katterna....de har känsliga öron:(
 
Nu ska jag se om det blir en liten powernap med snuttisarna<3
 
 
 
 

ZumBa? Nej tack! Kvällsgympass JAA!

Hemkommen från gymmet och zumban! Jag fick tillbaka suget för styrketräning, najs! Körde på och fick bra kontakt, najs najs!  Körde 3 övningar bröst varav en ny övning för variation och där ljög jag! Jag körde bara 2 övningar bröst varav en ny övning. nej...jag körde lite olika......körde helt och hållet på känslan idag och då gick det bra! :)  Körde nog 40 minuter styrka och sedan var det dags att dansa.....men....det var mest en massa vickande på höfter och åma och kråma sig.....Vart tränas pulsen? Nån enstaka låtar fick man upp pulsen och sedan stängdes musiken av igen....suck.....Jag ångrar att jag inte satte mig på cykeln och trampade. Blev knappt svettig på zumban men nu vet jag det, no more zumba!   Men jag borde satsa på att vara på gymmet kvällstid......om jag inte ska förbli singel resten av livet;)  
 
Drack en prottedrink efter dansen, borde druckit den efter gympasset istället men men. Sedan när jag kom hem åt jag en skål med musli, solrosfrön, kanel och almond soyamjölk. Undrar om det räcker:S
 
Suck nu spelar grannarna igen. Att de inte fattar, ska man behöva gå och säga till dem igen?! Jo får nog göra det suck.
 
Nu avrundar jag här.Håll tummarna att jag får sova HELA natten och vaknar UTVILAD till morgondagens pass för då ska röööva och beeen piskas;)  
 
Sov gott!
 

Tappat sugen?

Det känns som jag har det., suget på styrketräning. Känns som jag är inne i en cardio-period. Men jag får nog tvinga mig iväg på ett biceps och bröst pass ikväll innan dansen.
 
Har haft en ledig dag idag, ledig och ledig. Det beror på hur man ser det. Började med sovmorgon....men inte sov jag tillräckligt ändå. Vad fan gör man med dessa fanskap till grannar som inte kan kan stava till HÄNSYN....Jag har grannar som spelar musik tills de går och lägger sig, vid typ kl 04.30??!! Är det klokt??! Nej jag ska se till å spara ihop till en insats så man kan få ro nån gång. För så här kan JAG inte bo:( Jag la mig vid halv elva och somnade , vaknade sedan halv tre och kunde inte somna om pga oväsen, tack!  Låg och snurrade tills det blev helt tyst och då var klockan halv fem, kul.  Inatt MÅSTE jag få sova för imorgon ska jag hinna med ett träningspass INNAN jobb.
 
Nu till dagens aktiviteter: Sovmorgon till åtta och sedan upp och göra vid sig för att gå på utbildning i ett par timmar angående jobbet. Ny verksamhet som ska starta och det var en massa info om det. Sedan hem, laga mat, äta ringde ett par samtal och gjorde en tilläggsanmälan på inbrottet jag var med om i våras. Sedan tog jag en powernap , därefter cyklade jag ner till optikern. Nu sitter jag här , har intaget melliset, väntar på att maten ska smälta , sedan drar jag iväg till gymmet för ett biceps och bröstpass samt dans. Har även blivit en massa cyklande fram och tillbaka, det räknas väl också?;)
 
Så , KOM IGEN TAGGA TAGGA...........!!!! NU KÖR VI!!!! 
 

Veckans träning

Vecka 37
 
Måndag: Intervalllöpning 20 minuter  , 3 magövningar 20 minuters eftercardio på crossen varav 2 intervaller med tungt motstånd.
 
Tisdag: Styrke- rygg och triceps, lite mage  50 minuter plus 20 minuter cykel
 
Onsdag: Intervallöpning 30 minuter , 15 minuter mage, 15 minuter eftercardio på crossen varav 1 intervall
 
Torsdag: Styrke: biceps och axlar (skitpass men gjorde mitt bästa) 40 minuter plus 20 minuter cykel
 
Fredag: VILA (dålig sömn).
 
Lördag: Blandpass: 20 minuter PW(varav 4 minuter löpning) på bandet (intervaller med hög fart och 0 lutning, låg fart med lutning)  4 benövningar -PW -backintervaller 30 minuter och 20 minuter cykel- 2 intervaller.
 
Söndag: VILA (igen)
 
 
Styrke: 3 pass
Cardio: 3 pass
Vila:2 st
 
Totalt: 6 pass
 
Övrigt: För lite styrketräning.På det bättre nästa vecka! Men allt handlar om vad man är sugen på! Träning ska vara kul och är det inte kul så svarar nog inte kroppen bra på det.  Det psykiska och fysiska hänger ihop. De sammarbetar med varandra.  Nog om det.
 
Nu väntar jobb- see ya later toonight!

Dansa pausa och sedan dansa igen......trodde jag.

Det är inte meningen att jag ska dansa denna vecka. Har kollat upp schemat på gymmet och där stod "Happengsklass" vilket jag trodde var dans för det är förklaringen på det. Jag hade verkligen sett framemot att äntligen få dansa idag , när jag dessutom fick ställa in dansen i torsdags pga jobb. Men istället var det barndans som "happeningsklass" stod för. Det var fler som hade missförstått. Och jag som trodde jag skulle få dansa i 2 timmar eller t o m tre. Fick mig en rejäl blåsning.
Jag var verkligen inte sugen på att gymma därför började jag  med 20 PW-backintervaller varav 4 minuters löpning på bandet  som uppvärmning sedan några benövningar- körde inga maskiner , bara vikter och kroppsvikt.

Sumoknäböj med viktskiva 4 set varvat med maglyft i chinshandtagen
 
Utfall med hantlar 4 set varvat med magövning flies på bänk
 
Knäböj i smithstång 4 set superset med djupa knäböj med hantlar
 
Sedan ställde jag på mig bandet och körde 30 minutersbacke intervall PW
När jag var färdig satte jag mig på en sådan cykel där tramporna sitter framåt och ställde in "fatburnerprogrammet"på 20 minuter varav en intervall i början och en på slutet. Det sved gott i rumpan och hamstring efteråt. Nöjd och SVETTIG steg jag av cykeln. Svepte en prottedrink och trampade hemåt.
 
Nu har jag käkat och duschat och ska ta mig en powernap med misarna för ikväll väntar lite trevligheter:) So long!

Lingon på gång?

Idag blev mina planer totalt ändrade. Jag hade inte blivit bokad i jobb på hela veckan men så imorse ringde dem och sa att de bokat mig till klockan åtta. Jag stod uppskriven på 07.00 men hade inte startat mobilen förrän  vid sju:S Vilken tur att jag då var vaken....hade stigit upp kvart över sex och satt ombytt i träningskläder och åt frukost. Hade planerat dra till gymmet halv åtta för att hinna hem och tvätta till elva. Men så blev det inte. Det var bara att byta om till jobbkläder och trampa iväg. Och det sjuka är att jag haft på känn ett tag att de skulle ringa in akut. Och så blev det. Jag tror jag har nåt sjätte sinne eller nåt för det slår aldrig fel när jag har föraningar om nåt.
 
Som vanligt är det mycket att göra på detta ställe jag blev bokad. Ingen ro , ingen vila. Lite rörigt idag, sura miner. Blä. Skönt at det var dags att sluta vid två.
Svepte i mig en prottedrink (av sämsta sort, aldrig mer whey pro, hädanefter blir det hederliga Dalblads) och försökte bli taggad men kände mig totalt opeppad . Jag kände på mig att detta inte skulle bli bra. Jag var på dåligt humör också. Blev förbannad på vikterna för att jag inte orkade så många reps....Körde lite axlar och lite biceps. Sedan satte jag mig på cykeln och ställde in fatburner-programmet till 20 minuter och trampade på trots mjölksyran i benen
 Jag tycker bäst om att träna på förmiddagen men svårt om man ska jobba på dagen.  Imorgon ska jag jobba igen, börjar sju så klockan ringer kvart över 5 imorgonbitti, hujeda mig:(  Hoppas på ett bättre pass imorgon efter jobb och då tänkte jag köra ben.Men allt hänger på sömnen. Har inga roliga grannar heller som vänder på dygnet. Nej nu ska jag inte vara sån. Det blir säkert bra.!
 
Hoppade dansen idag eftersom jag lagar matlåda till imorgon! Kanske blir det dans på lördag! Aja får se vad de blir.Lyssna på kroppen är min melodi;)

Pust! Nu är jag trött.

Morgonen eller förmiddagen började med ett intervallpass på löpbandet, 5 intervaller i 20 minuter sedan 15 minuter löpning på 12km/h. Efteråt- 3 magövningar varav 2 superset. Crosstrainer 15 minuter varierande motstånd. Avslutar med superset 2 magövningar. Hem och åt middag, duschade och sedan började det.............
 
Igår fastnande jag hos en telefonförsäljare i flera timmar när jag var ute på shoppingrunda. Jag kom fram till att jag inte behöver hemtelefoni och bredbandet. Sa upp dessa och bytte tillbaka till mitt förre mobilabbonemang, fick en mobil på köpet. Idag skulle jag ringa upp hemtelefoniabbonemanget och det gamla mobilabbonemanget för att avsluta osv. Ringa upp det nya för att begära adressändring av nummer hit och dit för att jag inte skulle ha kvar nummret till min hemtelefon utan bara ha en mobil med ett nytt nummer, låter det rörigt? Det var riktigt rörigt. Först kom jag inte fram i telefonen och fick ringa upp flera gånger om, det var hur många olika tillval som erbjöds och jag valde fel gång på gång.....suck! Det drev mig till vansinne! Tillslut lyckades jag och fick uträttat de jag skulle. Så var det över och jag kunde pusta ut.  Sedan.....
 
Skulle jag iväg till posten för att hämta ut ett paket (proteinpulver) . Påvägen dit öppnar sig himlen och det börjar spörregna, jag börjar springa för att inte bli genomsur. Väl framme då jag ska hämta ut paketet, kommer jag på att jag glömt mobilen (h****vete*)!!  Men snäll som butikförsäljaren var försökte han leta reda på paketet men lyckades inte finna det. Han bad mig komma tillbaka om en kvart , trettio minuter. Då passade jag på att göra två ärenden till och sedan komma tilllbaka. När jag återvände till posten så fanns redan paketet i butiken för det kom igår . Men tog emot paketet och trampade hem. Väl hemma hade jag fått brev från A kassa-skitet! De klyddar som vanligt men jag orkar INTE mer! Jag skulle inta mitt protein tillsammans med mellis, var så hungrig ! Jag letade reda på en kniv och skar upp paketet, när jag sedan tog ut påsen så vart det hål i påsjäveln och jag bara- nej nu får det vara nog! Tejpade påshelvetet och gjorde iordning en prottedrink.
 
Än är det inte över,måste fixa med a-kassa-skitet. Har inte fått nåt jobb denna vecka.....Har dock ändrat tiderna så hoppas det påverkar.
 
Nu ska jag iallafall ta mig en liten powernap för det känner jag att jag behöver efter denna turbulens.

Veckans träning

Vecka 36
 
Måndag: Intervalllöppass 30 min plus mage 15 min
 
Tisdag: GYM: axlar 60 min plus 20 min PW på bandet
 
Onsdag: Intervallöppass 30 min, 15 min mage och 15 min crosstrainern (intervall) plus planka alla sidor x 2
 
Torsdag: GYM: Ben o rumpa 50 min plus 30 min PW på bandet
 
Fredag: GYM: biceps och bröst 50 min plus 30 min PW på bandet plus 2 magövningar som avslutning.
 
Lördag: VILA
Söndag: VILA
 
 
GYM: 3 PASS
INTERVALL: 2 PASS
POWERWALK: 2 PASS
VILA: 2 ST
 
TOTALT: 5 PASS
 
Övrigt: Jag är nöjd även om jag borde tagit en yogalektion på söndag men kroppen behövde vila. Det känns bra. Har skött kosten också relativt. Jag missade även att träna triceps och rygg men det gäller att lyssna på kroppen! Nu blir det glass(SOCKERFRI) och X-factor:)
 

3 cm bitter sanning

Musten har gått ur mig. Så sjukt trött, vill bara sova. Kanske tar jag mig iväg på ett yogapass i em eller så fortsätter jag vila och vilar upp mig ordentligt tills imorgon  för då väntas ett hårt cardipass.
Jag har förresten gjort en bitter upptäckt. Mätte min midja och den var 3 cm bredare än min målform.
 
Det skiljer sig 3 cm i midjan(smalaste partiet) på dessa två bilder även om det inte märks. Men måttbandet talar mer sanning än bilderna! Men det är bara att fortsätta kämpa. Vilar denna helgen, kroppen mår så konstigt.Trött och orkeslös samt yrattacker. Hoppas den är "frisk" till superpasset imorgon! Kanske tar jag mig iväg till gymmet för ett yogapass. Har inte kört rygg och triceps denna vecka men blandade lite marklyft under benpasset i torsdags och det har känts. Får se hur jag gör idag. Om jag känner mig rätt så blir det soffan resten av dagen.....Men risken finns att man degar ihop. Har dock skött mig kostmässigt denna helg bortsett från lite för mycket nötter i fredags och för mkt vindruvor igår men bättre än det vita sockret iaf.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Intervallpass nummer 2

Hemkommen från jobb. Men man kan inte säga att jag är trött, snarare uppjagad för shit vad nattpersonalen stressade genom rapporten. Och inte blir det bättre när man kommer hem och grannarna nedanför spelar sina jäkla genomträngande bas. Måtte de sluta efter tio eller skruva ner annars går jag ner!
Nåja, dagen började med ett träningspass. Veckans andra intervallpass. Svepte en halv celcius en timma innan men fick fel effekt. Blev darrig och jobbig i kroppen istället för pigg. Det var meningen att celsius skulle bota min trötthet, sov inte mycket inatt pga skallevärk och magknip. Det var riktigt jobbigt att springa idag pga darrigheten i kroppen och pulsen var hög. Men jag körde på ändå.
 
Började med uppvärmning fem minuter på 10 km/h och redan där kändes det hopplöst men det var bara att fortsätta....Efter fem minuter ökar jag till 11 km/h och kör i fem minuter till, där efter drar jag iväg på första intervallen , höll mig på 14 km/h även idag i en minut sedan vila ner på 11km/h en minut och så andra intervallen osv... Körde 5 intervaller sedan vilade jag två minuter på 11 km/h och ökade till 12 km/h och där låg jag tills det var två minuter kvar......och då vilade jag en minut på 10 km/h och sista minuten ökade jag fem sekunder från 14 km/h - 17 km/h.Och när det blev riktigt jobbigt försökte jag inbilla mig att jag hörde Gillian Michaels skrika:- KEEP WOORKIN!!!! Samtidigt som jag hörde en låt i huvudet som vi hade på ett av en fd grym instrukörs pass back in La:P. Sedan varvade jag ner lite på 10 km/h i ett par minuter. Därefter körde jag magen.....3 övningar, situps hela vägen superset med  "båten" statiskt med 10 kilosvikt. ICA-kassen 4 set. Sedan crosstrainern 15 minuter varav fem minuter tungt motstånd. Avslutar plankan alla sidor x 2 set.
 
Det var dagens träningspass. Nu är det dags att lägga in en högre växel, jag SKA tillbaka till min gamla form som jag hade våren 2011! Kämpa Kämpa!!!
 
Imorgon väntar ett styrkepass, tror de blir ben!  :D
 
 

Intervallpass, älskade, hatade fast mest älskade....

Ja så var man igång med intervallpassen igen. Nu ska jag försöka köra mitt gamla upplägg med regelbundna intervallpass. De är ju så bra. Man behöver inte köra så värst länge och dessutom ökar förbränningen och du blir PIGG. Nej, jag fattar inte varför jag slutade med dem. Men de vart nog i samma veva som löpningen vart jobbig och då blir det tråkigt. Så jag började springa utomhus och sedan provade jag igen och det vart igår. Mitt första intervallpass och jag började lugnt men ändå inte. Vart inte alls sugen och visste inte om jag höll på att bli sjuk eller nåt. Men tänkte att jag börjar med fem minuters uppvärmning och sedan får jag se men det gick bra och jag körde på, höll mig på 14 km/h en minutsintervall med vila en minut på 11/km. När det blev för tufft ökade jag vilan och sedan gav jag allt sista minuten. Sprang i 30 minuter. Körde mage efter det. Men kände ändå att nånting inte är som de ska vara i kroppen. Känner det helatiden. Men jag kör på och så får det bryta ut istället. Om tiden funnits hade jag även kört 15 minuter extra cardio på crossen som jag gjorde förr. Men imorgon är det intervalldags igen. Då ska jag komma iväg tidigare så jag hinner med hela träningsprogrammet:)
 
Dagens träning: Gym: axlar, körde en ny övning. Men tydligen kan jag inte köra så hårt för ena armen blir fortare trött än den andra.(eller den strejkar, tappar styrkan) Precis som  med benet(som känns som de låser sig) Vet inte vad det beror på:( Efteråt PW på bandet i 25 minuter (5 minutersintervaller) .
 
Hade tänkt gå på nåt danspass men hinner nog inte det:S

Veckans träning

Vecka 35
 
Måndag: Aktiv vilodag- promenad 70 min
 
Tisdag: Löpning 40 min (utomhus) plus mage 15 min
 
Onsdag: Gym: rygg och lite mage 60 min
 
Torsdag: Gym: Ben och rumpa plus lite mage 60 min
 
Fredag: Gym: axlar plus lite mage 60 min
 
Lördag: Gym: biceps,triceps, bröst  90 min
 
Söndag: VILODAG
 
Cardio: 2 (om man räknar med promenaden)
 
Gym: 4 pass
 
Totalt: 6 pass
 
Summering: Okej, men inte helt nöjd eftersom jag inte fick med mitt andra pulshöjande cardiopass. Men som sagt, ska nu lägga in 2 intervallpass i veckan.
 
 
 
 
 
 

Något står inte rätt till.....

Halloj, Ja denna vecka började inte bra med träning. Hade skallevärk plus illamående igen pga ytterligare en sockerfylld helg. När lär jag mig? Jag kan ju inte förvänta mig några resultat då heller. Hur som....Har hunnit avverka fyra styrkepass och ett cardiopass denna vecka iaf. Men kraften och energin har inte riktigt infunnit sig. Kanske är det nåt som står i kroppen, det känns som det. Idag hade jag planerat nåt form av cardiopass, först skulle jag köra intervaller på löpbandet (ska börja med det igen, 2 ggr i veckan) men sedan kände jag att jag istället var sugen på att dansa, saknar musik och sånt! Sedan ändrade jag mig igen och kunde tänka mig ett lugnt yogapass istället. Men allt blev uteslutet. Känner mig lätt andfådd och kroppen känns som sagt inte hundra. Så en vilodag blev det, totalt vilodag.
Nu blir det soffläge och teve-mys istället.
 
Imorgon.....ska jag försöka mig på ett intervallpass(om allmäntillståndet känns bättre och även halsen). Då blir det ett intervallpass med mage. Kanske ska jag även köra crosstrainer efteråt som jag alltid gjorde förr. Nu är det nog dags att lägga in en högre växel om det ska bli resultat. Två sådana tuffa pass i veckan och utöver det 4 tunga styrkepass. Nu snackar vi korta intensiva pass också. Annars kör man nog slut på kroppen, eftersom man har ett jobb som verkligen inte är nåt stillasittan arbete. Jag tror fortfarande på att kroppen behöver återhämta sig och VILA. För vi är inga robotar, utan mänskliga(sådana:P) .
Veckans träning kommer i nästa inlägg:)

RSS 2.0