sundaysunny day

Tänkte jag kunde kladda ner några rader i min blogg innan jag kryper till kojsHar varit på praktiken idag och det har gått bra. Bjöd på lite skönsjung med tanke på valborg imorgon vilket uppskattades hjärtligt från vårdtagarna. Fick gå tidigare´idag för att det var så lugnt och jag är ju bara en elev:P

Imorgon bär det av till malmö, träffa min vän i stan och sedan på kvällen firas valborg hos mormor o morfar med grillning, mm vad gott det ska bli:D


Dejting: Varför finns det inget mellanting på männen som är intresserade av en. Antingen är de gubbgamla eller så är de barnunga. Snälla någon,vad sägs om ett mellanting? Åldern har visst betydelse när det rör sig om stOOra skillnader.Min läkare till mig: Du hittar snart en ny kille för att du är snygg.....haha hon är go


Dagens kommentar: (min handläggare till en vårdtagare)

-Ska du ha potatis till?
-till vadå?
-till kalopsen
(det serverades kalops med potatis)


Nu blir det glass.......

so long^^^^^^

kylan kommer tillbaka......

Då var vårvärmen över, suck. Hoppas verkligen den kommer tillbaka snart så man kan få behålla lite färg.


Gick upp klockan sex idag när klockan ringde, borde satt den på halv sex så jag hade tid på att göra mig iordning inför praktiken. Jag började klockan sju. Det var mycket lugnt på praktiken idag och jag börjar lära mig mer och mer och snart kan jag ta eget ansvar.

Hade tänkt handla lite gottis för ikväll men fick magknip nån timma innan jag slutade idag så det får vara med godiset.(Detta med magen händer varje gång jag stoppat i mig junkfood). Men smärtan gick över efter ett par alvedon.


Nu väntar disken

Tjolahopp!

krypande spindlar och surrande bin

Imorse slog jag ihjäl mitt stackars husdjur till spindel, usch tycker inte om att ha ihjäl djur. Men han började använda hela min lya som om han vore ett husdjur. Han nöjde sig inte med visa hörnor av lyan så det blev för jobbigt när man satt och åt sin gröt och där kom en åtta långbent litetmyggdjur springande över mattan.

Jag har aldrig varit med om en arbetsplats där man bråkar om arbetsysslorna (då det gäller att VILJA ha mest o göra, hehe) men så är det på min praktikplats och jag trivs med arbetskamraterna och platsen. Har frågat om sommarjobb och det kan finnas en chans om jag nu inte får i helsingborg.Får se hur det blir.


När jag kom hem från praktiken idag , tog jag ut min solstol på innergården och satte mig där och njöt av fulla muggar medan solen värmde kroppen och ljudet från trippande (vad kallas fåglarnas ben? står stilla) , inte tassar, det har katter o hundar......fåglar har....aja får väl återkomma när jag kommit på ordet. Doften av blommor som nyligen slagit ut surrandet av bin,getingar,flugor känns som sommaren är nära.


Idag har jag betalat räkningar, usch.....tycker inte om att se när pengarna försvinner. Jag längtar tills jag har fast inkomst och kan känna mig mer avslappnad i min ekonomiska planering.
Nu har man två lediga dagar framför sig, ska passa på att sola mer för man vet aldrig när det tar slut(usch nu röker grannarna igen, shit deras röklukt går in genom min dörr,tråkigt värre!)

Snart är det dags för de två vårkonserterna med Divertimento och jag tycker inte alls om sångerna som vi ska sjunga, de är så svåra och jag har inte lärt mig dem än. Men det fixar väl sig.


Nu vet inte jag vad jag ska skriva mer så jag slutar här.

Over and out¨'''''''


Vad ska man döpa denna rubriken till?

Tog en lagom runda till tågstationen för att hämta gårdagens metro men till min stora besvikelse så var den slut vilket jag nästan väntade mig.

Har äntligen fått klart de övergivna skoluppgifterna som jag aldrig hann börja på före praktiken men nu har jag äntligen fått det gjort. Hade ju tid över i helgen så då passade jag på.

Imorgon visar det sig vad som händer i sommar för mig. Då ska jag iväg på jobbintervju för hemtjänsten sedan måste jag in en runda på skolan och få hjälp med CSN.

Uh , i veckan är det betalningsdags för räkningar men det går säkert bra eftersom jag är sparsam. Nu kommer man dock till sådana tillfällen då man vill ha råd till nöjen, klippte mig i fredags och funderar på att lägga ljusa slingor i håret men tyvärr är det så himla dyrt. Nåja, får väl se hur det blir med det.

Hade mina föräldrar på besök i lördags vilket var trevligt. Passade på att visa dem lite av landskrona i centrum sedan åt vi middag på den berömda restaurangen "seglarpaviljongen"(där jag nu blivit stamgäst) med deras goda danska kost.


* har rest mig igen och denna gången för sista gången, för det är sista gången jag trillar tillbaka*


Dagens ljuspunkt var den söta killen i kassan i affären som bjöd på ett varmt leende. Han påminde om en fd. klasskamrat till mig i norrland. Jag ska handla där fler gånger*ler*


*jag är inte redo för ett förhållande förrän jag vet mer om mig själv och kan hantera relationen till mig själv. Först då kan jag hantera relationen till en annan.*

*En sak är säker, jag ångrar inget som hänt i det förflutna. Det senaste förhållande har lärt mig mer än jag nånsin lärt mig av hela mitt liv. Men det är ju så, för varje förhållande man lämnar kommer man en bit närmare sig själv vilket jag gjort och som jag är tacksam för.  Jag ångrar inget, jag tar lärdom av det istället.
Jag har inte mött min själfrände än(eller så har jag gjort det utan att veta om det) men jag vet att han finns där ute och väntar på mig tills tiden ringer in vårt möte.

Det enda jag vet nu är att jag är singel och fri och kan göra precis vad jag känner för utan att någon tar illa upp. Jag har tid i världen att ägna mig åt arbetet som har betydelse för min framtid! Mitt mål är att hitta ett arbete som jag brinner för, hitta min plats i arbetslivet.

Nä, dags för en dusch och sedan TV-tajm!

Senaste nytt!

Välkommen till dagens nyheter om Ija, hehe:P

Jag har inte hållit mig så uppdaterad på bloggen de senaste dagarna pga mitt eget välmående. Istället för att sitta vid datorn och "ruttna" så har jag sett till att ha annat o göra som fått mig att må bättre.

Praktiken på äldreboendet är på full gång och jag trivs oerhört bra! Jag har trevliga arbetskamrater som bjuder på sig själva vilket är härligt! Man kan ju inte leva utan humor eller? Man måste kunna skoja annars blir ju livet tråkigt. Trivs bra med vårdtagarna också. Dessa vårdtagare är inte dementa till skillnad från den förra praktikplatsen. Det känns bättre med vårdtagare som man kan prata med.

Våren har också varit o hälsat på, har passat på att sätta mig i solen då för att få lite färg vilket ger ett fräschare intryck på hyn och man känner sig fräschare och piggare.

På måndag ska jag på jobbintervju inom vården,hemtjänsten.Jag hoppas verkligen att det kommer att gå bra.


Det känns skönt att vara borta ifrån skolan och studierna, jag trodde inte det skulle kännas så men jag är iallafall glad av att känna att jag föredrar praktiken framför skolan.

Ja, livet tuffar framåt.......trivs med praktiken som sagt. Längtar till tisdag då jag ska praktisera igen.


Lite tankar som ni läsare får läsa :

-När vet man vart man har andra? När man vet vart man har sig själv.
-Varför umgås med människor i relationer som känns oäkta och osäkra?
- Om man inte älskar sig själv, hur ska man då kunna älska någon annan?
- Om man inte vet vart man har sig själv, hur ska man då veta när man känner äkta för någon?

- Att ge sig in i ett förhållande när man är ostabil som person och kräva bekräftelse och kärlek (som man saknar hos sig själv ) av sin partner för att man inte ger det till sig själv blir oerhört påfrestande för förhållandet. En person som inte är trygg med sig själv är beroende av trygghet och kärlek. Om  inte personen redan ger kärlek och bekräftelse till sig själv blir det dubbelt arbete för den andra partnern, för då ska denne ge dubbelt av dessa behov och vem orkar det?  Inte ens en stabil person orkar det. Ingen människa kan kan tillfredställa alla dina behov, utom dig själv.  Så jag säger det igen- Du BÖR först vara stabil i sig själv innan du kan leva med någon.


-that's all for today


Farmors födelsedag

Det var inte farmors födelsedag igår men vi firade hennes födelsedag igår. Hon fyller år imorgon,måndag istället.

Men firandet av farmors födelsedag började med champagnefrukost och färska bullar i den vackra naturen med solens varma strålar på oss. Det bjöds på lite spontan musikalitet i form av skönsång akompanjerades av munspel(jag sjöng och min farfar spelade munspel och sjöng med utan munspel) vilket uppskattades mycket, allra mest av födelsegrisen. Kändes skönt att kunna glädja andra att ge av sig själv=)
Efter den goda frukostbordet tog vi en skön promenad i solskenet och passerade en vacker utsmyckning av trädgårdsmästeri, så underbart!

Senare på eftermiddagen var vi bjudna av farmor o farfar till översten på kronprinsen, en restaurang som ligger på 26:e våningen i kronprinsen som ger en otroligt vacker utsikt över hela malmö. Översten har malmös bästa kock och det stämmer, maten var utsökt. Ett långbord var dukat för vår släkt med en fin ljusstakekrona ståendes på bordet. Det bjöds på förrät,huvudrätt och efterätt. Förrätten bestod av toasted och skagenröra.Huvudrätten var lammkött med potatisgratäng och rödvinsky och bearnaissås. Mycket gott=) Efterätten var hjortronparfait med spettkaka och lite dekoration av jordgubbar,kiwi , apelsin.....med lite ringlande chokladsås över, det såg mycket fint och inbjudande ut.

Min farmor var nöjd med dagen och jag instämmer, det var en underbar dag med lyckat väder!
Tyvärr tog jag inga bilder under dagens äventyr pga att jag lämnade mobilen hemma, synd men mina föräldrar tog kameran med sig. Så jag kommer kanske lägga upp lite bilder här senare.

Imorgon väntas praktik eller jobb;) Men tillfredställande är det, att känna att man gör nytta för andras välbefinnade.Ha en bra söndag!
inget immun emot sjukdomar?

Det gäller mig. Nu händer det igen, dags för nya besök hos doktorn, sist handlade det om örininflammation och nu var det magen, möjligtvis gallsten. Hade så fruktansvärt ont i morse efter frukosten och det accelererades så jag var tvungen att ringa och sjukskriva mig på min praktikplats. Typsikt, varför ska detta hända varje gång jag har nåt viktigt på gång? Det är väl sådant man får leva med, livet är fullt av överraskningar.Därför ska man ta dagen som kommer. Jo, jag försöker ju göra det med.
Längtar tils jag får byta min antideppresive för citalopram gör det bara värre.

Så, nu tillbaka till magbesvären: Ringde sjukvårdsrådgivningen som rådde mig att ta två st alvedon för att döva smärtan och det hjälpte, smärtan försvann på några minuter(!)  Men jag ringde till vårdcentralen och fick tid idag kl.15.15. Doktorn gjorde en palpationundersökning och sedan fick jag ta lite prover. Får svar om en vecka minst ifall proverna skulle visa nåt.


Men skönt att få gjort en undersökning så man vet att det inte är nån fara iallafall.

Har varit duktig idag och handlat nyttiga varor för nu ska Fröken Cissi hålla sig till "bra" kost som inte framkallar några buksmärtor. Börjar idag. Nu är det regelbundna måltider som gäller igen och inget dåligt snask mellan måltiderna.


Tack för mig!

Lista med frågor


Hade lite tråkigt så snodde dessa frågor hos någon annars blogg, enjoy!=)Är det omoraliskt att vara otrogen?
klart det är, otrohet är fel!


Är det moraliskt acceptabelt att döda i krig för att försvara sitt land? Nä det är det inte, våld föder våld.


Är det okej att en rik person köper en fattig persons njure för 1 miljon kronor? Varför ska den fattiga få mer batalt än alla andra bara för den är fattig? Det ska vara lika för alla.


Är det okej att köpa sexuella tjänster om den som säljer får 1 miljon kronor och ingen hallick får några pengar? Nä!


Är det moraliskt acceptabelt att höja priset på en snöskyffel från 150 kr till 800 kr när det snöar? Ursäkta????


Är det acceptabelt rätt att begå självmord? nä, inte om man lämnar ifrån sig saknad till andra.


Är det acceptabelt att ge dödshjälp? Ja, om en människa lider mer av att leva.


Är det okej att döda en för att rädda fem personer? Sådana är frågor har vi disskuterat i skolan om etik och moral. Det finns inget svar på denna fråga.

Är det viktigt att den som mördare får sitt straff även om vi vet att han aldrig kommer att göra om det? Ja, absolut.


Tycker du att man har mindre rätt till vård om man själv har förorsakat sin sjukdom exempelvis narkotikamissbruk?  Alla ska ha lika rätt oavsett bakgrund och skäl. Det finns alltid en förklaring. Människor som behöver vård ska få rätt till det.


 
Vilken egenskap vill du helst se hos andra?
ödmjukhet och empati

Hade du något smeknamn när du gick i skolan?
Sillen, Cissi, Cilla

Hur var du som barn?
sprallig,rastlös,uttråkad,ängslig

Vad tycker du om fildelning?
Det känns säkrast.Jag kör inte bil men jag åker me andra.

Varför bloggar du?
Det är kul att skriva öppet och höra andras åsikter om ens skrivande.


Betyder kärlek mer för dig än vänskap?
kärlek bygger på vänskap, så man klarar sig inte utan det ena eller det andra.


Vad kan man leva utan?
Alla saker väger upp varandra, det finns en förklaring till allt som existerar, utan hat hade inte kärlek funnits. Vi behöver allting för att lära oss mer, och livet blir intressantare.


Vilket är viktigast hos din partner?
stabil,ödmjuk,tolerant


Har du funnit Harmoni i ditt liv?
Jag försöker


Hur ofta lagar du mat hemma?
nästan varje dag, ibland lunchar jag på stan.

Vad skulle du göra med ett friår?
Allt som jag känner för att göra

Vilket lands matkultur tycker du bäst om?
hrm...allätare:P


Hur svarar du i telefonen?
Ja det är Cecilia

Är du pinsam på fyllan?


Vilken var din första konsert?
Basic Element  sommaren 1995

Hur ser folk dig?
ödmjuk,lugn,snäll,rolig

Människa som gör dig enbart ledsen?
svikare, lögnare

Människa som gör dig enbart glad?
ödmjukhet


Värsta känslan?
att förlora någon


Favorit tv-program?
Grey's anatomy, OC


Hur ser en perfekt ledig dag ut för dig?
Har för mycket ledighet


När grät du senast?
igår

Är du vidskeplig?
Japp


Vad skulle du vilja ändra i ditt liv om du fick ändra på vad du ville?
Jag vill inte ändra på nåt, för jag tror att allting har en mening.Livet är redan förutspått.Motgångar lär man sig av och blir klokare.

Skulle du vilja vara med i kungafamiljen?
Nope


Vad har du alltid velat göra men aldrig vågat?
jag vill spå mig


Vart går din drömresa?
ParisVem är ditt drömragg?
vet inte

När blir man vuxen?
ja....när är man mogen?


Vill du säga förlåt till någon?
inte just nu


Vem är din hjälte?
jag är min egen hjälte

Vad tror du på?
ödet, meningen med livet


Vilken dokusåpa skulle du helst vilja vara med i?
idol!!!:D


Vad skulle du helst vara - snygg eller lycklig?
Nöjd vill jag vara!!!!


Vad är lycka?
en glädjestund i livet!

Vilka personer beundrar du?
mig själv!

Vem var din första kärlek?
fundera på det....:P

Vem har makten i ditt liv?
haha :P


Har du någon dold talang?
ett öga för detaljer


Har du mobbat någon?
tyvärr:(


Vilket djur skulle du vilja vara?
en fågel


Har du någon fobi?
oojaa


Vad är det pinsammaste du gjort ?
haha.......det finns många........men det var nog när jag ringde till en kille som jag träffat genom en talangtävling (och han var yngre o hade flickvän) och berättade att jag tänkt på honom. Det upplever jag än idag, pinsamt.

Har du snattat någon gång?
Japp för att jag var arg på mina föräldrarLyckligt underliv!

Denna dag kunde varit fredag för det känns som fredag idag. Men det är det inte utan torsdag,skärtorsdag. Imorgon är det fredag och långfredag, då åker jag till malmö.Har haft lite beslutsångest om jag skulle träna imorgon eler inte och har kommit fram till att jag struntar i det. Det känns för jobbigt. Har också börjat lära mig att gå efter vad mina känslor känner om det inte är tvunget, dessutom känner jag mig väldigt trött. Det har tydligen hänt massa saker på samma gång denna veckan. Andra människor utan problematik i det neurologiska hade inte upplevt det som jag men vi är olika som personer och tur är det.

Idag har jag varit i skolan en halv lektion sedan var jag tvungen att åka hem för att passa tid til psykologen idag. Det var allra första besöket hos denna psykolog som är specialiserad på ADHD. Jag fick höra ett o annat. Jag är bra som jag är och att jag inte ska fastna vid bokstäverna ADHD, det är bara bokstäver. JAG är INTE ADHD, jag är jag och har lite problematik av symtom från ADHD men jag har en personlighet och det är den jag har med eller utan problematik, så är detta en del av mig. Jag är unik och speciell på mitt sätt liksom alla ni andra är speciella och unika på era sätt.

Man brukar höra om att man får jobba upp sin självkänsla och vissa författare kör med sina metoder som funkar på dem men det är inte säkert metoden funkar på alla. Därför ska vi göra det som känns bra och strunta i det som inte känns bra (i vissa undantag). Så lär vi känna oss själva och förstå hur vi funkar.Detta var en tanke som jag fick efter besöket hos psykologen.


En text som jag hittade i skolan:

Sluta oroa er för åderbråck,rynkor och andra jävligheter!

Livet skall INTE vara en resa ner mot graven, med målsättning

att landa säkert i en attraktiv och välbevarad kropp, utan snarare

en sladdning in från sidan med chokladkakan i ena handen och vinet i andra

och me en kropp som blivit ordentligt använd för att inte säga fullständigt utsliten

samtidigt som man skriker WHOHO, vilken jävla åktur!

Å än en gång tänk på detta:

"Har man skrattgropar i låren borde det vara ett tecken på ett lyckligt underliv"


Författare: "Janet"


Fullt upp

Denna veckan händer en hel del, många bollar i luften med tanke på att det är påskhelgen och jag ska vara med familjen då , gäller det för mig att förbereda mig inför saker. Hemmet behöver städas och jag måste tvätta. Dessutom har jag två bokade tider till läkare och psykolog och ett möte på min praktikplats. Samtidigt ska jag hinna med lite träning med för att ladda batterierna inför kommande vecka, praktikveckan. Så nu är det full rulle med andra ord. Försöker få ordning på saker i mitt liv också men tar det som det kommer.

Med tanke på mitt personliga läge så är jag stolt över mig själv som kan ta mig igenom alla motigheter, det kallas inre styrka och det är en fördel att ha.

Behöver skriva av mig lite i mina tankar.
Jag har blivit medlem i en dejtingsajt men har kommit fram till att det inte ger mig nåt. Jag har tröttnat på "dejta" på nätet. Jag har bara dejtat på nätet och bestämt mig för att testa andra vägar. genom dejting.Vi får väl se vad som händer. Men det är inget jag känner mig redo för ännu. Jag behöver lära känna mig mer först till råga på min personliga situation så BÖR jag göra det.
Jag behöver ingen man som ger mig bekräftelse i kärlek och omtanke. Ibland så saknar man tiden i kärleksrelation, då man fick närhet och ömhet, samt delade vardagens sorger och glada stunder. Men jag vet att jag inte är redo än. Jag har för många projekt på gång just nu. Men allt ska ordna sig för mig också, det gäller bara att ha tålamod.
Allt löser sig tillslut!

Och med det vill jag avsluta med några ord som jag gjort om till ett citat: " Man "måste" leva med sig själv först för att kunna leva tillsammans med någon"
Take care!

RSS 2.0