Doobidoo och galenskap

Jeez, vilket utflippat program av kvällens doobidoo.Lagen som tävlade bestod av Agneta Sjödin och Lasse Brandeby och Malena (något) och Jonas Gardell, kan ni tänka er vad resultet blir utav dessa sjövilda personer? Sista numret , det som kallas för sista minuten så kastar Lasse Kroner(programledaren) ut Lasse Brandeby(vet inte varför) och in kommer en nisse från TV-huset, politiker.......som fick ta över Lasse den sista minuten. När det sedan var Malena och Jonas tur......flippade Jonas ut på sista låten och började studsa omkring i studion och sjunga chers " turn back time" fast tiden var ute.........Sedan säger Lasse nåt flummigt om att programmets kommande gärster nästa gång är Bush....o någon annan utländsk kändis......Åhå jaja. Detta programmet lär nog få kritik. Nog om Dobidoo.

Idag började jag flytta....jag och mamma åkte upp i förmiddags för att hämta mina nycklar till nya lägenhet, vi passade på att redan idag ta med TV +dvd, stereo och dator samt mattan till soffbordet,gardiner, micro, lampor och tavla...Vi hängde upp köksgardinerna idag och ställde tv:n på plats i hyllan. Jag köpte jätte fina stoldynor och en fin duk i samma "grupp" igår som jag tog med mig till den nya lägenheten idag.
Vid två tiden åkte vi tillbaka den gamla lägenheten för att ha visning. Jag vet ännu inte om personen vill ha lägenheten, han ska titta på den igen på söndag innan han bestämmer sig, jag hoppas verkligen att han tar den så jag slipper betala dubbelhyra, det vore ju toppen. Imorgon fortsätter flytten......och då tar allt.....och sätter upp allt osv....så imorgon sover jag för första gången i min nya underbara lägenhet.
Och badrummet var inte så tokigt som jag trodde.....Det går att göra nåt vid det UTAN att behöva måla om.....jag ska nämligen ställa in en växt av nåt slag......och lägga en stor fin matta på badrumsgolvet som täcker stor del av det kala mindre attraktiva golvet.
Mitt nya hem.....kommer att bli så underbart att jag kommer att längta till det när jag är borta:D

Jag skiter i allt nu.........kören....vad händer med den? Jag kan inte fokusera på mer än en sak i taget.
Dessutom har jag lagt på mig så många kilo att jag är på god väg att närma mig 60kg....och det vägrar jag! Nu är man tvungen att gå ner igen.....fan vad jag hatar detta jäkla pendlandet........men jag är nöjd med min rumpa som äntligen är en rumpa.....putande rumpa!  För tillfället känner jag inget sug efter choklad och annat som får kilona att trilla på......
Men det är inte bara vikten som behövs justeras utan min hud behöver uppfräschning av frukt och grönt och vatten....istället för en massa socker .....Och nu när jag mår bra igen och äter som jag ska så är det dags att sätta igång med mina hälsovanor igen och börja mitt nya liv i min nya lägenhet...Det finns en mening med allt som sker.
Jag hoppas innerligt bara att det ska ordna sig för mina farföräldrar med dera hus.


En händelse på tåget på väg hem från skolan i veckan:
Jag kliver som vanligt på Ö-tåget som ska mot helsingör och Köpenhamn och ser en plats som ser ledig ut men möter en kille som står upp vid sitsen som är mitt emot , jag frågar om platsen(som jag ser ) är ledig och killen svarar att den är ledig så jag slår mig ner. Jag försöker sätta mig till rätta så gott det går även om jag blir lite nervös då denna söta killen sitter mitt emot och tittar på mig emellanåt med sina bruna ögon8som jag hann se) .För att försöka fokusera mig på nåt annat tar jag upp mina skolböcker och läser igenom hemuppgiften precis då ringer min mor och jag märker hur killen lyssnar på samtalet eftersom han mellanåt sneglar på mig (han har vid det här laget börjat läsa sin bok) . Jag avslutar mitt samtal och lutar mig tillbaka och sluter mina ögon men kan inte låta bli ett titta på killen som blir ännu svårare att släppa blicken ifrån då han börjar skratta lite i boken han läser. Jag funderade på om jag skulle ta mod till mig och säga till honom att boken han läser verkar rolig men så modig var jag aldrig.Istället satt jag där och tittade på honom med ett leende för det gjorde mig glad att se denna söta kille sitta och skratta i sin bok. Han klev av i malmö.

Hu vad trött jag är........Daniel Bretholtz är gullig.....och det är jag inte ensam om att tycka och jag är så himla trött.

Fick mina shorts från ellos idag, klänningen kommer i november istället. Åh....just det! Köpte ett par snygga skor med lagom klack igår, som man kan ha både till vardags och fest och alla årstider:D Sedan köpte jag en cool mössa på carlings så jag kommer vara en tiipptopp-brud i vinter......hehe.

Nu ska jag *gäääsp* ....gå och borsta och sedan krypa till kojs och läsa nya nr av hänt extra, för att orka med morgondagen.....men först ska jag dricka......*törstig törstig*.............bubbelvatten...........smart att dricka precis innan man lägger sig, då blir man en massa kissinödig under natten.........

Goodningt*

Mitt uppe i allting....

Denna vecka bor jag hos päronen och på lördag bär flytten av.
Har talat med mina lärare om hur det ligger till, att jag har svårt att lägga tillräcklig med energi på studierna och får ta igen det efter flytten.

Klockan är åtta på kvällen och det är kolsvart ute.......usch den mörka tiden närmar sig med stormsteg..därför är det extra viktigt att se till och få så mycket dagsljus under dagen. Jag längtar tills allt med det nya boendet är på plats och man kan börja inreda sin fina lägenhet. Har beställt nya gardiner till vardagsrum och kök.

Flytten och mitt nya boende är det enda som existerar i mitt huvud just nu. Eftersom jag ändå går och planerar själv inredningen i min skalle så kan jag lika gärna skriva ner det här.

Så här långt har jag planerat "inredningen" i den nya lyan:
Vardagsrummet: Vita franspaneler i det stora fönstret och samma i balkongdörrarna. I den sk "fönsterhörnan" ska jag ha en korgfåtölj i bambu. Längs den ena långa väggen som har färgen "sand" ska jag ställa soffan mot och mitt emot längs den andra långa väggen som också har färgen "sand" placerar jag den stora hyllan i bok och i den ska också TV:n stå. Mitt lilla soffbord i glas på en matta framför soffan. Soffans överkast går i beigebrun. Längs den korta väggen dvs på samma sida som dörröppningen till hallen , har väggen färgen "choklad" och där ska jag ha min nya fina säng , med hjälp av min vita "billyhylla" som både kan stå ioch ligga ner ska jag sätta på "ben" och lägga ner. Ovanpå denna hyllan ska jag ha en massa(så många som får plats) palmväxter som hjälper till att skärma av mellan "vardgasrummet och "sovrummet".Tack vare den chokladfärgade fondväggen blir det som ett eget rum:) Temat i mitt nya hem ska vara lite...."söderhavslook ". Tillsammans med naturfärgerna på väggarna blir det kanon med växter och bambumöbler:)
Köket: Väggen är ljus...det vita hållet....äggskalfärg. Golvet är brunt....men de fina köksmöblerna i antikbetsad trä blir det en snygg kontrast med den ljusa väggen....Jag har beställt två olika gardiner till köket...kunde ej bestämma mig för vilken som passar bäst så valet ligger mellan en vit panellängd som hade lite "persienlook" med de breda ränderna och en panellängd i bambuträ....Jag tror det blir snyggt med de svarta gardinstängerna tillsammans med den svarta ljuskronan(som också är en lampa) och de antikbetsade köksmöblerna. Sedan ska färgerna gå lite i lime ...med hjälp av lite smågrejer som tavla,ljus osv.
Åh vad jag längtar tills det är dags att börja inreda men mest längtar jag tills,,,,det jobbiga med flytten är över dvs....uppassningen av visningen på min förra lägenhet.

När min nya lya är färdig och inredd så är det dags att ha en liten inflyttnings"middag" eller vad det blir:)

Nu ska jag göra lite annat innan Törnblom och Nybergs talkshow kl.21.00

upptagen hela veckan lång

Nu handlar det bara om en sak för mig inom den närmsta tiden,nämligen flytten!

Köpte en inredningsbok i fredags i hopp om att kanske få lite inspiration.Åkte iväg med mamma och gjorde ett besök på ILVA, möbelhuset på svågertorp, det är ett riktigt trendställe med all all tänkbar inredning av möbler och prylar i alla tänkbara färger och former.Personligen föredrar jag loppis, där kan man verkligen hitta sin egen personliga stil. Ens hem ska symbolisera personligheten. Det är viktigt för mig.

Jag var också en runda på Jysk för att titta ut en säng som jag får av mina snälla morföräldrar i födelsedagspresent.
Killen som hjälpte oss frågade mig om jag skulle använda sängen ofta( min första tanke, jag köper väl inte en säng som jag bara ska ha som "prydnad"?Men det förklarade saken sedan. Mitt svar var: Jag ska ju ha en säng att sova i, jag ska ju sova i den(men i samma sekund tänkte jag" det är väl klart att man sover i sängen men man kan ju göra mer i sängen och han drog på smilgroparna när jag svarade så han förstod min tanke haha, jag med mina halvpinsamma kommentarer). Men detta bjuder jag på.

Har gjort en komihåglista över alla saker som MÅSTE göras nästa vecka så nu är jag upptagen.

nedstämd...

Jag står nära väggen nu...inte ordagrannt.

Utan att jag tänkt på det har det rullat på för mycket för mig med allt. Det kan låta lite men vi är olika människor och vissa kan ha flera bollar i luften och andra inte.
Har man en gång "slagit i väggen" så har man ett svagare immunförsvar. Man har inte kvar det sk skyddet som man hade före.

Om jag ska resonera om hur det sett ut för mig den senaste tiden så kan jag sammanfatta det så här

Jobbat hela sommaren, först deltid(vilket gick jätte-bra) och sedan heltid(vilket gick mindre bra, därmed fick min hälsa påfrestning av de få gånger jag jobbade kväll och det räckte). Sedan hoppade jag på skolan direkt och studierna var i full gång redan när jag började(jag jobbade veckan ut som skolan startade också) vilket gjorde att jag missat en del uppgifter som jag fick ta igen samt de nya också. Mitt i allt detta har jag flytten framför mig som tar en del energi för jag är så exalterad av det och vill få det hur bra som helst och vill försöka klara så mycket jag kan på egen hand. Det innebär ju mer att flytta än bara själva flytten. Man ska ändra adress, beställa el osv.Tillgång till boende osv...samt allt det jobb som ska göras innan man lämnar sitt gamla boende. På fritiden har jag kören Divertimento(bör nog tala om att denna kören inte är vilken kör som helst utan denna kören innebär en del uppoffringar av andra saker för att man ska orka med alla uppträdanden) som tar upp mest enrgi pga all press....press på att lära sig alla låtar utantill(vi talar om mycket avancerade låtar som klassiska stycken av beethoven tex men repetoaren är bred) till vi ska uppträda. Denna helg åker Divertimento iväg på en körstudiehelg för att lära oss låtarna till den stora konserten efter trettondag men jag sitter i malmö. Jag mår dåligt av detta, att jag måste offra mitt största intresse för att inta falla ihopa pga allt annat som jag tagit mig för.
Jag kan glömma mitt soloframträdande av låten "you raise me up" för det finns ingen chans att jag gör ett bra framträdande när jag börjat få känningar av ångest igen, trötthet.....och den eviga förkylningen som jag så väldigt gärna vill veta svaret på. Ringde till vårdcentralen imorse och detta var svaret: Jag tror mer på egenvård och försöka själv på egen hand om det inte är livshotande. Vadå egenvård???? Vad finns vårdcentralen till då? Så nu ska vi utbilda oss till läkare för att vårdcentralen inte vill ta emot en för en vanlig undersökning.....varför finns detta ordet då- "undersökning"(vad heter det nu på sjukvårdsspråk?)
Man är som sagt (detta har jag sagt förr) inte välkommen till vårdcentralen OM man INTE har akuta besvär SUCK! Sjuksköterskan jag pratade höll dock inte md mig om det, fick en känsla av att hon en moderat med den inställningen hon har, så dåligt! Egenvård innebar att jag skulle gå till apoteket och kolla upp om nån slags medicin för mina besvär(1. hur tusan ska jag veta vad jag har för besvär??? 2. Ska jag lägga ut en massa pengar på tester av olika medicin 3. Hur ska jag veta vilken medicin som passar mina besvär????) Hur dum får man bli! Jäkla bekväma skitkärring!!!!!! (omoget jag vet men jag är upprörd o hon lär inte läsa min blogg ändå).

Jag är trött.....känner att jag gjorde rätt val denna helg. Vilade några timmar idag, ett tecken på utbrändhet.

Jag tänkte ju prata med några vänner ikväll men jag orkar inte, varför kontaktar jag dem då??? Dumma kossa jag är.

-Vad blänger du på?
- Va fan är det du säger? Jag blänger vart fan jag vill, vad är det för jäkla attityd?
-Ska du snacka om attityd?
-Jag sitter här och väntar på att få höra dig sjunga men jag kan gå härifrån om du inte vill att jag ska sitta här
-ska jag gå härifrån?
-nej
-okej
Vad ska du göra då?
-Jag ska sjunga...
-Gör så

Fattar regering och politiker rätt beslut för oss?

Mitt svar: Nej!

Vi människor ställer konstant frågan till oss och varandra och diskussionen kring ämnet "våra viktigast behov i samhället kan bli lång.

Håller ni med mig om jag säger att politiker och regering inte tänker längre än näsan räcker?  Vart går alla pengar  till som betalas av oss medmänniskor?  Varför har det alltid varit så att utsidan regerat? Men jag ska säga en sak till er att när man levt ett helt liv och ligger månader eller dagar innan döden, bryr man sig inte om utseendet, då vill man bara känna trygghet i sin omvårdnad. Man är gammal och förvirrad, behöver stöd, hjälp, trygghet. Min lärare i skolan berättade häromdagen att hon hört nånstans att 2020 har vi ännu fler äldre än idag som behöver vård. Vad händer med de som inte kan klara att bo hemma? De behöver ju komma till vårdboende men hur ska det gå till när det redan är fullt på vårdboendena? Min lärare sa att då får de anhöriga hjälpa till så mycket de kan för de äldre ska klara sig utan vårdbeoende, men ska alla anhöriga då gå omvårdadsutbildning?! Det är ju löjligt
Men så här långt tänker inte regeringen eller alla politiker, men de kommer också bli gamla en vacker dag och när det kommer till deras behov och det inte finns tillräckligt, då sa de inte klaga. Men har man gott om pengar så finns inga hinder.......aja...jag ska inte uttala mig som om jag vet nåt hur politiker tänker. Men av intrycker jag fått så verkar de bara att tänka på utsidan av samhället, bygga vackra  byggnader, utveckla köpcentrum....handelskedjorna utvecklas....pengar pengar......för att de ger pengar från turism........vi får fler turism......återigen pengar........Men.......sjukdom,vården? Utbildningen? Jag önskar att politikerna kunde vakna och förstå......att de inte är några människor som kan leva utan sjukdom, som aldrig blir äldre. Jag tror inte att de tänker så men något är det som får dem att lägga pengar på andra saker som ger pengar.........mer än det kostar.......citytunneln,turning torso......pengar, flashigt och stort och rikemans "skit"

Ta från de rika och ge till de fattiga!!!!!!!!!!!!    Kan ni förstå det!!!!!!!


Jag är så förbannat upprörd men det är inte lönt. Kan vi människor få politikerna att lyssna på oss??????


Nepp, ska slänga in sista maskinen tvätt nu och sedan ikväll är det idol.....gullet Daniel Bretenholtz....*mm*  Jag har dock träffat honom och han var så snäll och ödmjuk , han sa så snälla ord till mig om mitt sångframträdande.
Denna omgång av sökande idoler känner jag igen en kille, han som gick i samma gymnasieskola som mig och vi var med i samma musikaluppsättning. Jag tror han kommer väldigt långt i denna säsong......men jag har en favorit vars musiktyp går i hårdrock, jag älskar hårdrock.....Thomas hette han.......han vinner nog hela idol. Nu när man börjat se programmet från början så måste man se hur det slutar också.

Imorgon åker jag på körhelg, det blir nog bra.

Vet fortfarande inte om jag vill gå på klassfesten, knappt någon som regristerat sig........

Nä, nu ska jag ner till tvättstugan för sista maskin


Vart är min hälsa?

Usch, var det detta jag ville eller?

Vägde mig precis och vågen hamnade på 56,4....snacka om att man lagt på sig på kort tid. Har man stoppat i sig flera kilo choklad i veckan plus annat dåligt fett och socker utan att hålla sin kropp i trim kan inte resultet bli annat än "rund". Och jag har verkligen hamnat i en dålig relation till min hälsa. Man brukar säga" jag väntar tills allt lugnat sig, snart, snart ska jag börja..." och så drar man ut på startet med sitt mål men det kan ju vara bra att börja med uppvärmning. Jag får vä börja träna med promenader och lite styrketräning hemma, för just nu har jag inte råd med gym. Jag är ju så himla trött också, jag är singel och ingen som tar skada av mina rutiner. Jag ska bli hälsosammare nu. När jag flyttat.....haha vad sa jag?

lagom väder!

Riktigt underbart höstväder har det varit idag.sån där "lagom känsla" i temperatur.

Försökte mig ut på en shoppingrunda i stan med min väninna på jakt efter ett par höststövlar men lyckades inte hitta några. Upplever att halens och ellos har bättre erbjudande av stövlar än affärerna i stan,konstigt. Därför ska jag för första gången göra ett försök till ett "nätköp" av stövlar. Passar de inte, skickar  man bara tillbaka.


Lite orolig för nästa helg, då ska jag iväg på övernattningshelg med kören för att jobba med ideer till våran stora kommande avslutningskonsert nästa år.
Jag som längtade så till denna helg fasar för det nu istället, det kan bara bero på en sak. Jag känner mig utanför eftersom det är så många av de nya som slutat och de gamla kommer tillbaka, men problemet är att i denna kören är alla släkt med varandra, de är svåger, svägerska,kyusiner, svärföräldrar,svärdotter o son osv.....och här kommer jag , en malmötös som inte ens har några vänner i Landskrona. Jag känner EN person som råkar vara en vän till mina morföräldrar. Jag saknar vänner på nära håll, som man bara kan hälsa på för en fika en kväll eller nåt. Detta upplevde man som yngre när man bodde i samma stad som sina vänner. Det blir lite svårt att åka hem till en vän för en liten pratstund på kvällen och sedan tillbaka till sitt eget samma kväll när man har en del mil mellan sig. Man skulle haft alla sina vänner samlade på ett ställe men så fungerar inte verkligheten.
Nepp, det gäller att jobba för alla sina relationer, vare sig det är vänner eller pojkvänner/flickvänner.
Jag kanske lär känna någon genom ett jobb eller så. Nu har jag hittat ett hem som jag längtar så efter bosätta mig i, den första oktober flyttar jag in.Då kan jag ÄNTLIGEN bjuda hem gäster och de kan sova över!:D

Vi människor som är medvetna om våra brister och fel (för det finns ingen människa som är felfri)    kommer att utvecklas och komma fram på livets väg, till skillnad från människor som vägrar inse att de kanske borde jobba på sitt beteende osv.....de kommer aldrig fram, de stannar kvar i den sk onda cirkeln.


*spännande själ, jag väntar förväntansfullt på ditt mejl*

ännu en trevlig helg


Helgen sammanfattas så här

Jag åkte till malmö på fredagen och blev upphämtad av min kära moder på tågstationen, därefter bar det iväg till ikea för att kolla in lite av inredningsvaror som jag planerar att ha i mitt nya hem. Det är så roligt att gå omkring där och titta samt föreställa sig möbleringen i huvudet. Jag vet precis hur jag ska ha det och jisses vad jag längtar tills jag ska sätta ordning på allt! Min alldeles egna lägenhet, som har rum för gäster.Äntligen kan man ha gäster!
Efter ikea åkte vi och handlade lite sedan åkte vi hem för att hålla kväll.

Hela lördagen spenderades med att hjälpa mina farföräldrar med lite jobb i deras hus(de ska ju flytta och man samlar på sig ganska mycket under 35 år i sitt hem). Jag fick uppgiften att sortera bland min farmors foto, detta tog hela dagen.Min farmor har sina foto och album i ett skåp och där fanns allt möjligt som man kan tänka sig ha, gamla kvitto från 60-talet, flera år gamla köpeerbjuanden, flygbevis osv....tillsammans med en massa vykort,födelsedagskort och brev från alla möjliga människor......foto från 25 årstid låg i en enda röra tillsammans allt annat. Det var bara att dra ut allting och börja sortera bort alla foto från det andra...sedan fick jag sortera ihop gamla foto, nya foto och skogsfoto, födelsedagsfoto osv. Här fanns fotobilder av 25-årstid. Jag trodde aldrig det skulle ta slut men jag blev färdig klockan åtta.Med andra ord, detta tog hela dagen. Men huvudsaken att min farmor fick ordning på sina foto och slapp göra detta jobbet själv, de har nog med jobb redan i huset.

Efter gårdagens heltidsarbete var jag tveksam till att orka gå i stan med min väninna M som jag redan bestämt. Men som tur att hon då hade lite ärenden på förmiddagen så det inte blev så tidigt. Men vi hade iallafall trevligt i stan, jag hittade en väldigt snygg långtröja på h&m efter några svängar i andra affärer. Vi avslutade shoppingrundan med en smarrig fika på exspressohouse.

Jag bestämde mig för att stanna hos päronen en dag till eftersom jag inte börjar senare i skolan imorgon,dessutom är det alltid så mycket folk på tåget på söndagskvällar.Iallafall under denna årstiden, finns väl folk som fortfarande har semester eller nåt. Hur som helst, jag tror det blir bättre att åka hem imorgon(håller mig borta från min nuv.lägenhet så mkt det går fram till flyttningen.)

Klassfesten, jag har bestämt mig för att gå. Men jag är nervös eftersom rädslan för utanförskap är stor. Samtidigt vet jag att jag kommer att ångra mig om jag inte går. Nåja, får  se när tiden närmar sig.

RSS 2.0