Ljusare tider

Klockan är fem på seneftermiddagen och det är fortfarande ljust ute, är det inte härligt?

Dagen igår var väldigt psykiskt ansträngande.Jag var så trött på kvällen och var fortfarande trött imorse när jag vaknade.
För att göra gårdagens lista kort:

På morgonen var jag hos tandläkaren och hade inga hål, inte ens tandsten som jag brukar ha( spara pengar).
Efter tandläkaren blev det ett besök på AMS. Det var meningen att jag bara skulle skriva in mig. Men ni vet....arbetsförmedlingen i ett nötskal- det var information hit och dit. Samtalet tog NÄSTAN en TIMME!Så nu har AMS ställt till det för mig med en massa *'#¤&%### möten hit och dit. Inskrivningen på AMS var ett måste för KANSKE behörighet till A-kassa.
Jag gick ifrån AMS med en "fickpärm" fylld med en massa pappersarbete vilket är en MARDRÖM för en dyslektiker.

Berättighet till A-kassa:

krav på att jobbat minst 6 månader beroende på hur många timmar(som jag ej kommer ihåg)

Vägen till A-kassa:

Skicka iväg arbetsgivarintyg från arbetsgivarna plus en arbetslöshetsblankett som man fyller i. Du vänder dig till dina arbetsgivare för ett intyg.Sedan väntar du.

OM du blir berättigad till arbetslöshetskassa gäller följande:
* fylla i ett kassa kort varje dag du inte jobbar under 2 veckorstid.
* MÅSTE gå på ALLA  möten som AMS tillkallar. Om du inte dyker upp ska du meddela AMS detta annars får du inga pengar från A-kassan.

Samtidigt som du ska hålla reda på detta har du din vikarietjänst på vikariebanken som du ska hålla reda på så du inte skriver upp dig på ett datum som du INTE  kan jobba.Detta är viktigt annars blir du avstängd från vikariebanken.

Efter samtalet på AMS cyklade jag hem och ringde runt till arbetsgivarna. Fick bara tag på en (och resten idag).Samt ringde och tackade nej till 2 jobb i sommar som jag sökt. Fyllde i lite blanketter till AMS och A-kassa.
Sedan tog jag lunch och tittade på TV. Efteråt fortsatte jag läsa informationspapperna från vikariebanken. Sedan kom kvällen, då var jag snurrig och trött.

Imorgon ska jag jobba, känns bra. Det blir tidigt i säng ikväll eftersom jag börjar 07.00 imorgon. Men vi ska inte snacka om sommaren 2006 då jag jobbade hos polisen, upp 06.00. Det var TIDIGT.
Men ikväll är det "Du är vad du äter" sedan sova OM jag kan.

Nu ska jag laga middag.

Tandläkarbesök

125502-76
Imorgon blir det ett tanbdläkarbesök(hoppas jag slipper hål) sedan bär det av till arbetsförmedlingen! Hade helt glömt bort att jag skulle skriva in mig där:S

Ikväll är det TV:

kl.20.00 Gossipgirl (så snygga kläder , speciellt hon som spelar Serena)
kl.21.00 I huvudet på Gynning( hon ska skapa en egen parfymdoft)


Köpte nya numret av Sofis mode men detta är andra gången som jag köper denna bilaga(?) utan aftonbladet. Tydligen är Sofis Mode en bilaga som följer med aftonbladet .Jag som trodde att Sofis Mode var en tidning för sig och väldigt billig! Men man är tvungen att köpa aftonbladet för att få denna bilaga för 15kr.Först aftonbladet och sedan betala extra 15:- för bilagan "Sofis Mode". Rena rånet som en läsare skrivit till tidningen(bilagan).

Såg Design/Simon&Tomas och resultatet av vardagsrummet de tapetserade om var inte snyggt, tror inte tjejen som skulle bo där inte gillade det heller,såg ut så iallafall.Tigermöntrad tapet , väldigt skrikig.


Regn och Rusk!


Nu förstår jag bättre hur vikariebanken funkar. Jag vet också att det är vikariebanken som är min enda chef! Skönt att äntligen få ordning på det.

Räkningarna är betalda
storhandeln är färdig


Köpte en massa frukt och grönt som jag fyllde kylen med och en del av frukten använde jag som inredning, genom att lägga upp frukten på en bricka av trä. Frukten skiftade i härliga färger som gul,grönt och rött.
 
Vädret är deprimerande , regn, blåst och rusk, usch!

Nu ska jag lägga mig i sängen med en filt och senaste numret av Sofis Mode!

Detta är kärlek!

Denna texten är helt underbar.Jag sjunger gärna denna på ett bröllop......kanske mitt eget nån gång i framtiden.


I en evighet levde jag som om du inte fanns
I alla drömmar var du endå nära, så underbart nära
Och jag trodde jag fann dig, men du var någon annan stans
varenda gång jag funnit nån så såg jag att drömmen inte var sann

tänk alla famnar jag lämnat av längtan till dig
för jag trodde att du fanns och väntade mig
ja alla dagar jag vandrat så sorgsen och trött
för att möta den vackraste människa jag nånsin mött

det var enkelt och vackert du sa att du väntat mig
jag kunde ana att det fanns en himmel på jorden- jag såg den
och du bad mig att leva mitt liv alltid nära dig
jag följde dina steg och allt jag någonsin drömt om fanns där mig

tänk alla famnar jag lämnat av längtan till dig
för jag trodde att du fanns och väntade mig
ja alla dagar jag vandrat så sorgsen och trött
för att möta den vackraste människa jag nånsin mött

det finns ingen som lockat mitt hjärta så underbart
med din ömhet får du sorg och smärta att sakta försvinna
alla skuggor allt mörker som förr var så uppenbart
det  skingras och tillsammans ser vi ljuset
som stiger med solens fart

tänk alla famnar jag lämnat av längtan till dig
för jag trodde att du fanns och väntade mig
ja alla dagar jag vandrat så sorgsen och trött
för att möta den vackraste människa jag nånsin mött

tänk alla famnar jag lämnat av längtan till dig
för jag trodde att du fanns och väntade mig
ja alla dagar jag vandrat så sorgsen och trött
för att möta den vackraste människa jag nånsin mötttext o lyrics by Cajsastina Åkerström


Nu är det klippt!

Har varit hos frisören och klippt lite i håret och fått tillbaka min korta lugg som jag så bra trivdes i:D
Har tyvärr inget överingsprogram i detta datorn, där man kan föra över bilder från mobil till dator, annars hade jag lagt upp lite bilder som jag tagit i ren tristess, på min lägenhet och mig själv:P

Är så förbaskat hungrig. Borde införa matlista för varje vecka så det går snabbare att få maten. Det är inte alltid lätt att veta vad man ska ha till middag. Egentligen borde man äta regelbundna måltider varje dag och en måltid vart tredje timme så man inte småäter. Men för tillfället är jag lat. Men det blir bättre........
Imorgon ska ÄNTLIGEN frågetecknet med vikariebankens system redas ut! *pustar ut*


Opa Opa!!


Upp och hoppa! Har busat med katterna hela morgonen genom att springa runt med en mus fastknuten i ett snöre, de springer efter musen.......de springer tills de nästan tappar andan, tungan hänger ut flämtande som en hund som sprungit. Jag dansade också till toner av härlig spansk musik!:D På tal om spansk....såg en mysig film förra söndagen som hette "Dirty Dancing 2". Jag jämförde inte denna med ettan. Denna handlar om en 16-årig tjej som flyttar med sin familj till Kuba , egentligen så är det Puerto Rico men det utspelar sig på Kuba. Här träffar hon en spansk kille vid namn Javier som kommer från arbetarfamilj. Katey som tjejen heter i filmen kommer från en välbärgad familj. Javier och Katey  anmäler sig till en danstävling, under dansens gång kommer de varandra närmare och blir förälskade i varandra.Killen som spelar Javier påminde om en kille som var servitör på en restaurang i Turkiet när jag var där med mina föräldrar. Denna turkiska kille kunda lika gärna vara en spanjor, hans utseende påminde om en spanjors. Dessutom.....har jag aldrig varit med om en kille som doftat så gott som denna gjorde. Han var riktigt charmig..... De exotiska killarna....speciellt.....puertoricanska, spanska killarna får de svenska killarna att framstå som tråkiga och färglösa:P Åh vad jag önskar mig en HET spanjor som vet hur man rör sig till latinska toner *dregel*:P

Nu till melodifestivalen..........Härlig låt "Upp och Hoppa med Frida feat. "mowgli":P Men vi får se vem vi skickar till eurovision......
En sak bara.......Hur kunde Melodifestivalen ta med en bosnisk låt...när det är meningen att vi ska representera Sverige??!  Svensktoppen har inte enbart svenska låtar längre heller, då ska vi väl för fanken inte kalla den för svensktoppen???Nä skärpning! Jag hoppas att fler som jag vill ha kvar Sveriges kultur!
  125502-74

Varför göra det enkelt ?

När man kan göra det komplicerat och rörigt istället! Det finns människor som trivs när det är rörigt men jag tillhör dock inte den skaran!

Jag är med i en slags bemanning(=vikarier som är timanställda och hoppar runt på olika ställen). Denna sk bemanning har bytt namn till vikariebanken men det har även fått ett nytt system än tidigare. Detta system innebär mycket datorarbete.Vikarierna loggar in på den sk.vikariebanken och sätter upp sig på "tillgänglig för att jobba" sedan bokar personalen på arbetsplatsen vikarien genom att logga in som "bokare" på vikariebanken. Men.....personalen på senaste stället förstår inte det nya systemet och kör då istället på det gamla systemet medan jag går efter det nya....snacka om K.A.O.S!!!! Samtidigt säger personalen att de inte själv kan välja vikarie utan "bemmaningen eller vikariebanken eller vad det tusan det nu är, som plockar ut en vikarie från vikariebanken.Jag fattar verkligen halv sju av detta systemet! På måndag ska jag kontakta chefen för bemanningen så detta kan redas ut! Detta ger mig huvudvärk!

Jag har satt upp mig som "aktiv att jobba" flera månader framåt och det nåste jag ändra för jag kan ju för tusan inte jobba 7-16 hela tiden!......Så rörigt.....Nu lämnar jag detta till måndag. Imorgon ska jag hämta lönelista så jag får min lön...så jäkla rörigt.........som sagt......suck! Nu lämnar jag detta.

Idag tog jag en köprunda  för  lite nötter,tycker inte om lösgodis längre....bläää för mycket socker! I kön till kassan inser jag att kassörens utseende påminner om någon.....och blir lite nervös eftersom han hade de mest blåa ögonen! På grund av min nervousitet råkar jag svara hej på hans hej när han i själv verkeet sa hej till kunden före mig, trodde han var färdig.....Killen i kassan hörde naturligtvis det vilket gjorde mig mer nervös.....men han log istället, jag kände hur rödfärgen började stiga och blev ännu mer nervös....dessutom kände jag mig dum och bortkommen:S Efteråt log jag åt det:)

Ikväll är det melodisan.......spännande låtar:)Lugn och ro


Jag är så himla trött och behöver lugn och ro. Det är väldigt stressande att inte kunna planera sina veckor eftersom man aldrig vet när de kallar på jobb ELLER det värsta är att man inte får avbryta 3 bokningar för då åker man ut från vikariebanken.
Katterna är jobbiga som vanligt. När man kommer från en rörig arbetsplats och sedan kommer hem till ett rörigt hem....då är man inte glader.
Jag förstår inte riktigt hur vikariebanken funkar med regler och så.Har inte heller blivit välinformerad. Jag kommer hem och sätter på datorn för att logga in på vikariebanken , då ser jag i min mailbox att Ett äldreboende har bokat mig imorgon, jäklar! Där hann jag inte ta bort en dag som jag bokat till jobb.Så där ryker ett nej, nu har jag bara två nej kvar och sedan är jag inte med i vikariebanken. Men dessa "nej-regler" är väl bara gällande när man bokat  ett "jobbdatum". För arbetsplasterna bokar väl inte in om INTE vikarien ÄR tillgänglig. Annars vore det helknasigt! Men jag har nog förstått hur jag ska sköta detta systemet. Jag ska boka in för varje vecka.

Dessutom fick jag fundera på ett beslut idag angående sommarvikariat och jag har bestämt mig. Så rörigt som min livssituation kring jobb är nu och vilket dessutom påverkar min fritid o hälsa också, behöver jag  lugn och ro i själen i nästa projekt. Arbetskamrater är A och O på arbetsplatsen så min förra praktikplats är valet. På denna praktikplats gav min handledare mig högsta betyg. Dessa människor på denna plats VILL verkligen ha mig där!:D
Detta val känns bäst och rätt:)

Nu ska jag försöka koppla av genom att sätta igång TV.n eller lugn musik......även om stormen ilsket härjar utanför och påverkar katterna till att busa mer.........:(

Ha en bra fredagkväll!

125502-73

jobba igen!

Skit också! Nu har man ingen mat hemma, bara sådant som tar en förbannad evighet att laga! Jag har nämligen godkänt en bokning till vikariat igen. Imorgon ska jag jobba åtta timmar i samma enhet där jag ska träffa chefen.Men en våning som jag inte tidigare varit på. Då får jag planera att handla direkt efter jobbet imorgon eftersom jag slutar sent. Tusan också......jag kan inte ta med mig mat imorgon men jag måste ju ha käk. Skit ....det är sådant här jag avskyr! När man INTE kan PLANERA!!

Jag hoppas att jag får vara ledig i helgen iallafall så jag hinner förbereda inför veckan därpå!

gnäll och gnäll

Jäkla kärring, det är inte självklart för alla att vara duktig på huvudäkning.


Katterna är skitjobbiga, har aldrig varit med om vildare katter. De är som småbarn som man ska se efter helatiden. När man kommer hem från jobbet är man trött men det går inte att koppla av.
Det gick bra att jobba idag, lite segt bara men så är det när man är lite ovan.Var ju längesedan jag jobbade:S

rassel rassel hörs det ifrån köket, katterna har vält kassen med pantflaskor suck. Imorgon ska jag träffa chefen på ett jobb jag sökt. Det är ingen anställningsintervju, bara ett möte. Vad kan det betyda?...

Molle fick tag på en penna jag lagt på bordet. Han kommer åt allting som går att leka med......Är det inte snart tid för kastrering??? 

Jag känner mig tjock, krängde ett 200 gr choklad i tisdags så jag får skylla mig själv. Jag orkar inte bry mig om träning när man är ovetandes om NÄR de kallar på mig för att jobba. Det är svårt att planera!

Fan vad jobbiga katterna är! Nu ska de in bakom datorn också i bland alla  **&&## ***sladdar!

Nu väntar mellis!

Jobb!

Jag var på intervju idag för personlig assistans och kan meddela att jag inte fick jobbet pga vissa skäl. Det är viktigt att brukaren och assistenten funkar tillsammans och mycket annat. Jag fick en hel del information om vad som innebär att vara personlig assistent. Jag fick också veta att denna kommun är noga med vilka de anställer i vården. Det förklarar svårigheten att få ett jobb snabbt. Men det är viktigt att människan passar för sitt yrke.Men däremot fanns det andra brukare som passar mig men det blir till sommaren. En sak är säker, jag lär ha ett sommarjobb men jag vill/behöver ett nu!

Har fått en bokning från vikariebanken.Imorgon ska jag jobba, som vikarie för en dag. Det lär bli väldigt rörigt den närmsta tiden då man får hoppa ut och in på olika ställen men jag HOPPAS att detta "systemet" inte blir långvarigt och att jag får chans till ett längre vikariat. Men så här är det nu.Vad mer kan man göra? Vem har sagt att det ska vara lätt att få ett jobb?

På fredag ........ska jag träffa enhetschefen för arbetsplatsen.....wish me luck.....a very good luck, I will need it!
tredje gången gillt?

Detta är tredje gången jag försöker skriva ett blogginlägg. Första gången satt Micki ivägen  och skulle tvunget hjälpa till o skriva och råkade komma åt en knapp som  gjorde hela texten megastor. Sedan kom jag åt en knapp som deletade texten jag skrivit och så får jag börja om igen. Nu sitter jag här med katt nr 2 -Molle som också gärna vill hjälpa till. Men nu är det lika bra jag kör på med dagens händelser innan denna text också försvinner!

Utbildningen är färdig och jag är undersköterska vilket känns bra! Dessutom fick jag VG på sista kursen vilket känns ännu bättre!
Idag ringde de från ett jobb som jag sökt och på onsdag ska jag på intervju. Jag ska även på en annan intervju imorgon och en på fredag. Denna vecka är det jobbintervjuer för hela slanten.

Idag är jag trött och har ont i skallen, känner mig hungrig med.Ska snart fixa lite käk och sedan blir det en lugn kväll framför TV:n.

Design/Simon och Thomas kl.20.00 TV3
American Idol kl.21.00  TV4

Melodifestivalen

Sanna Nielsen och Bröderna Rongeldal gick vidare direkt till globen! Precis vad jag ville! :D

Carola blev butter över resultet vilket var väntat. Hon kan tydligen inte acceptera att någon annan

vinner över henne.


It's Unbelievable!

Läste en tidning om en tjej som gått ner i vikt från 78kg till 55 kg! Det är flera storlekar och det syntes verkligen.Hur kan man bara lyckas med sådant? Hon tränade iofs varje dag men av mig att döma är det överdrivet mycket men det är upp till var och en. Det var bra gjort av henne att klara gå ner så mycket!

Helt ofattbart!Dagens händelser har bestått av städning och handlande och nu är det färdigt, skönt!
Ikväll är det melodifestivalen och kvällens tävlande är nog bättre än förra gången. Jag hejar nog på Sanna Nielsen innan jag hört henne:P

Fruktsallad och Melodifestivalen ikväll!

Visste ni att....

Victoria Beckham bara är 1,59 cm lång? Det trodde jag aldrig.....hon ser ju väldigt lång ut!

Victoria Beckham

Dagens ordspråk!

Man kan inte vara hel i det man gör

Om man inte är hel i den man är

mina älsklingar!

mammas älsklingar

Så tacksam för att jag har er mina söta bebisar. När ensamheten gör sig påmind så finns ni där med er kärlek och värme!

Syndat!

Igår syndade jag på en godispåse! Hade sådant godisbegär så det var svårt att hålla ut.
Men vad tror ni händer? Jo, magen säger ifrån.....Min mage tål inte konstgjorda sötsaker.Därför blir det nötter och russin till helgen!

Nu ska jag värma upp lite mat som blev över igår.....*hungrig*


Se yaa later..........aligator

Solsken!:D

125502-68

Äntligen solsken och blå himmel! Det blir en lång promenad vid havet idag och fotografering!


Happy  Valentines day to you!!!!


Jag vill att kärlek ska vara som solen att alla  kunde av den få, då kanske det fanns
ett hopp om FRED på jorden ändå.


SÄSONGSTART!

125502-66

GREY'S ANATOMI   IKVÄLL 21.00 KANAL 5

tävling

F har en tävling där man kan vinna ett alla hjärtans-dag-paket men det är sista dagen idag att anmäla sig.

Alla <3 dag som singel

Snart är det alla <3hjärtans dag............

Andra året som singel på denna dag.....Iofs känns det bättre denna gång än förra året. Detta år påverkas jag inte alls av att jag är singel....för jag är inte ensam boende iallafall. Jag har ju mina två busfrö:P

Detta gjorde jag förra året:

Tog sovmorgon

Åt en riktigt god lyxfrukost till reprisen av Våra bästa år

tvättade och städade

Tog en dusch

Lagade en god middag som bestod av  kyckling,bacon,cremefraiche,paprika,rödlök.Klyftpotatis och en god sallad på roccula,körsbärstomater,pinjetkärnor,solrosolja och havssalt. Det var egen recept och mycket god:)

Lunchen avnjöts till Våra bästa år

Sedan bakade jag en smarrig kladdkaka med vispgrädde

Middag blev advokado med räksallad

Avsutade dagen i soffan med filt och den smarriga kladdkakan med vispgrädde framför kvällens TV-program

Dagen var  skön  och avslappnad utan plikter,press och stress.Precis vad man behöver ibland!

inredning

Har surfat runt på olika inredningsbloggar och hemsidor osv. Men det har inte blivit klarare för det. Jag får väl bege mig ut en runda på stan imorgon och se om jag kan få inspiration.

Jag tycker om att ha ett fint hem, och jag är väldigt sugen på att piffa upp det....men måste ha pengar.

Jag vill piffa upp fönsterkarmen i vardagsrummet men vet inte hur........börjar bli trött på mina juccapalmer som tar sådan plats. Samtidigt passar stora saker i en bred fönsterkarm med stora fönster.

Får se hur det blir.....känner inte riktigt att jag har tid och sitta här längre för det börjar bli jobbigt och katterna vill ha min uppmärksamhet.

so long

Always Coca cola!

125502-64 Jag har dåligt samvete emot mig själv för att jag inte tänkte på att köpa nytt  månadskort. Idag är jag hemma från skolan pga detta, suck. Det är knappt att jag vågar avslöja detta:S Tycker det är ganska pinsamt för jag är verkligen ingen människa som struntar i viktiga saker! Dessutom slutar jag på torsdag, är det lönt att köpa ett månadskort för 620 :- eller hur mycket det nu kostar för två tur och retur till helsingborg. I och för sig har jag mina turer dit även när det gäller annat utanför skolan.
Får väl kolla upp om det finns något billigare alternativ på skånetrafiken.

irritationsobjekt och deprimerande väder!

Vädret är verkligen deprimerande, man blir halvt orkeslös.Jag tog iallafall en promenad i eftermiddag,promenerade ner till vattnet. Vattnet låg alldeles vindstilla med lite lätt dimmtäcke som låg ovan på. Det gav ett lugn. Jag är glad att jag bor nära vattnet.

De ringde från ett korttidsboende idag angående sommarjobb och ska på intervju nästa vecka, samma vecka som jag ska på en annan intervju. Lyckades boka in två jobbintervjuer samma vecka, aja....jag är ju ledig.

Tittade lite på operah idag och dagens program handlade om inredning.Inredningsproffset Nate knackade på hos olika människor som hade vunnit bästa inredningshemmet. Det var väldigt roligt att se deras hem.Älskar att se hur andra bor, deras inredning osv. Själv vill jag sätta igång och pynta ut mitt hem med snygga inredningsprylar.

***####"""""" skit !!! Nu sätter dessa skitungar igång och sparka fotboll utanför mitt fönster igen.....Det ligger faktiskt en stor fotbollsplan en bit längre bort men de är väl för lata för att gå dit, dagens ungdom, SUCK! Det är bara så förbannat irriterande jobbigt att höra denna dunsen i marken....Vet inte hur länge jag klarar hålla ut tills jag kommer att informera dem om den andra fotbollsplanen.

Nä usch.....nu krävs något uppiggande, vad sägs som hän somrig bild med klarblå himmel och blomsteräng?:)

125502-63

vardagsrummet är färdigt!

Jag är väldigt nöjd med resultatet av ommålningen och tapetseringen. Den vita ytan ger en luftigare och fräschare känsla. Vardgasrummet är så snyggt och stilrent, allting faller in tillsammans nu! Det känns verkligen bra!

Jag har donat och fixat i min lägenhet idag och nu är allt på sin plats och jag bara njuter av mitt fina hem:D

Mitt kök är bättre nu, färgerna smälter tillsammans bättre med de nya kakeldekorationerna som ser ut som små kakelplattor,blev väldigt snyggt:) Dessutom har jag satt kattornas låda i badrummet istället för köket, känns fräschare:)

Jag återkommer med bilder på min nya omvandling av lägenheten men det blir inte idag. Det blir nästa gång jag är hos mina föräldrar för min gamla dator har ingen överföringsprogram mellan mobil/kamera och dator.

Jag börjar känna mig lite bättre..........men det blir ingen träning i nästa vecka.Men när jag är helt frisk då ska det tränas igen så det står härligas om det!:D

Ha en skön söndagkväll!


efter-bild

efter-bild

Jag har använt mig lite av programmet paint i datorn. Det blev lite ojämnt men får hoppas att det inte blir så i verkligheten:P
Men man ser att det blir ljusare!

Här är rummet som ska målas:)

hem5

Jag har fått förfrågan om att visa bilder på mitt hem och själv har också funderat på det. Här kommer lite bilder. Detta är före bilder innan målningen. Just nu målas och tapetseras rummet. Imorgon är det förhopningsvis färdigt. Då har jag med mig en julklapp som jag inte använt än.En hyllplan vilket ska ställas värmeljus på:) Denna hyllplan ska sitta ovanför soffan. Efter-bilder kommer senare!


Take care everybody!

hem7

hem7hemmet 2<----------vardgsrummet . väggen ska tapetseras i choklad

köket                    och  ena delen av vardgasrummet

home again

hem6

home

mitt hem

Tidsfördriv

Är fortfarande enormt sugen på godis! Sitter och väntar på Let's Dance och är trött för att packa och göra plats för målarna:/ Det ska bli väldigt kul att förnya hemmet lite. Jag ska köpa lite ny inredning i form av växter som ska sätta färg på hemmet. De ljusa väggarna kommer få rummet att se större ut.

Ritade precis en bild på mitt vardagsrum för att ni skulle förstå bättre genom att se hur det ser ut. Men tyvärr gick det inte att ladda ner bilden på denna sida:( Så jag får försöka beskriva det så gott det går istället.

Vardgasrummet är rektangulärt och på de kortaste sidorna, på en av dom.....fönster som är inramat lite som är burspråk. Sidan om har jag de stora dörrarna till balkongaltanen.Balkongaltanen är utanför. På den andra kortaste sidan har jag sängen och genomgång till hall. Sedan har jag två långa väggar dä jag på ena sidan har bäddsoffan och den andra bokhyllan, där tv.n också står på.
Färgskalorna:
de korta väggarna ska ha fondvägg i choklad(den ena väggen hade redan den färgen när jag flyttade hit).
De långa väggarna ska målas i en äggskalsfärg......inte riktigt vit men nästan.......
Jag tror det kommer att bli snyggt.
I köket ska jag byta ut mina kakelklistermärken. Sedan ska jag pigga upp köket med fina blommor.

Usch.....verkar som grannarna planerar fest ikväll/natt/imorgon....:S Nåja, de har inte haft fest på ett tag nu och dessutom ska jag sova i malmö imorgon.

Nu börjar snart Let's Dance!

gottesugen!

125502-55

Jag är så fruktansvärt sugen på marabou choklad!!! Men det kommer bara irritera halsen vet jag. Får nöja mig med bilden, "se men inte röra":Ssjuklingen

Då har man åkt på en förklylning med lite feber och väldigt ont i halsen.Typiskt när man äntligen kommit igång med träningen men men jag återkommer med det. Det är farligt att träna när man är sjuk och jag har inte ens kraft till att lyfta armarna knappt.Imorgon åker jag och kisarna till malmö för att mitt vardagsrum ska målas och tapetseras.Har inte ens börjat packa, och vi blir hämtade vid nio imorgon bitti, usch.

Jag ska göra lite middag, en omelett, inte för att det kommer att smaka men man behöver mat.

Trevlig fredag på er!

En bra dag!:)

Vaknade av att det gjorde i halsen när jag svalde och tänkte att nu håller jag på att bli sjuk, kul. Verkligen bra tajmat nu när man äntligen kommit igång med motionen på allvar.
Jag tog det lugnt i förmiddags, sorterade lite csn-papper och insåg att jag kanske kommer att klara att betala in summan för detta år till csn vilket lugnade mig lite. Sedan ringde jag till chefen angåene jobbet jag söker(där jag praktiserat och jobbat) och jag ska träffa henne den 22/2, wish me luck!
Efter alla viktiga samtal ringde jag till min pappa och pratade lite med honom, bland annat om lördagen,då han och min farbror ska tapetsera och måla mitt vardagsrum.Ser framemot förändringen!
Efter det sista samtalet lagade jag lunch och åt tillsammans med våra bästa år som följdes av operah winfrey.Därefter tog jag en skön promenad i det underbara vädret som idag gav vårkänslor. Under promenaden upptäckte jag att jag bor väldigt nära stranden vilket gav mig motivation till att tillbringa mina promenader/joggingturer vid havet med den vackra naturen rumtomkring, istället för den gråa hårda asfalten o alla stressfaktorer-bilar. På hemvägen räddade jag en katt ifrån att bli påkörd , genom att gå ut i gatan och nästan stanna där så katten kunde ta sig över. Bilen stannade när jag i stort sätt stannade mitt i gatan och katten följde med mig över , och gick bredvid mig som om det var min egen katt. Jag förklarade för den att vägen är farlig, ja vadå? Vi vet egentligen inte hur mycket de förstår :)
Efter promenaden varvade jag ner med en fruktskål och satte igång med skoluppgiften som tog 2 timmar att göra.Fyra frågor att svara på och svaren tog upp 3 A4-sidor. Jag siktar såklart på ett VG:)
Jag är nöjd med dagen.
Imorgon ska jag förbereda för målningen på lördag. Sedan kommer det att bli såå fint! Jag ska dessutom passa på när jag är i malmö på lördag att kolla efter nya kakelklistermärke i andra mönster och färger. Denna gång ska de istället vara mer neutrala. De jag har nu är ganska utmärkande, med den starka guloranga färgen,gröna växten och röda pepperoni inuti den guloranga ramen.Den guloranga ramen tar upp golvets färg men det passar inte ihop med limegrönt.

Ikväll är det "DU är vad du äter" kl.20.00  men vet ej om jag tittar på det, kanske ser på "kustbevakarna" istället.125502-21
Denna bilden tog jag en våreftermiddag förra året vid strandstigen (eller vad det heter)

Fröken duktig

Idag tycker jag att jag varit duktig. På morgonen käkade jag lite gröt och sedan tränade jag. Började jogga för första gången idag på några år. Det var rätt tungt i slutet men jag återhämtar andningen snabbt. Och fortsätter jag att jogga mellan jäm,na mellanrum lär min kondition bli bättre och bättre och jag blir mer harmonisk och pigg.

Just nu längtar jag INTE efter en pojkvän för att jag inte orkar med någon annan än mig själv. Det är på gränsen att jag orkar med vänner som låter mig dra i tråden....GAhhhh så trött på det!

Jag har gjort mer än bara tränat.....jag har kontaktat jobb o skulle återkomma imorgon för en bokning av intervju*hoppas*. Sedan har jag gjort andra ärenden som också gäller jobb. Så nu kan jag klappa mig på lilla huvudet och säga "bra gjort Cecilia!"

När jag pratade med honom idag slog det mig hur jag ska bete mig för att bibehålla hälsan.För sisådär fem år tillbaka gick jag in i väggen pga mina höga prestaioner på mig själv.Jag skulle överträffa allt och alla.Det går inte, det finns alltid NÅGON där ute som är bättre än dig på nåt,snyggare osv. Den enda person du ska jämföra dig med är dig själv! Som min situation ser ut nu kan man lätt drabbas av stress OM man inte väljer en annan tankeväg. Så här gör jag:Jag är i desperat behov av jobb annars blir det svårt att få ihopa till min ekonomi. Men allt kretsar inte till att få ett jobb, om det ska göra det då lär jag snart vara framme vid väggen igen. Jag måste kunna pausa och variera mig och vila skallen till att inte bara vara fokuserad kring en sak. Som tex träningen.....som frigör mig från stress. Detta är viktigt!


Sedan ringde jag till Ellos och kollade upp hur det blir med min returning/byte av varan och nu vet jag.

Nu är det bara skoluppgiften som är kvar och den gör jag antingen idag eller imorgon.


Får man lov att fresta er med en semla idag?

Får man fresta er med en semla idag?

Idag är det tillåtit att äta en fastlagsbulle och just idag är jag väldigt sötsugen men jag får nöja mig med en liten fruksallad istället. Vill inte förstöra mina nya hälsosamma vanor för kroppen.
Igår var jag på dansträningen men snälla någon vad svårt jag hade att få in vissa steg ,får man skylla på instruktören? Dessutom har jag jag nackspärr som heter duga! Det var första och sista passet jag går på. Men frågan är om jag ska ta mig till gymmet imorgon för att styrketräna eller om jag gör det hemma.....hrm får sova på saken.
Jo en sak! Mina fina byxor från ellos kom i fredags och jag hämtade dem igår. Till min besvikelse (eller tvärtom?) var byxorna för stora trots att storleken var 36 vilket motsvarar s..? Förstår inte.....hur kan 36 vara för stora? Har jag börjat tappa kilo redan?Hur som helst, jag byter dem och chansar på en mindre storlek även om det lär bli i minsta laget......nåja....jag ska ner till storleken som mina sommarkläder har......jag har inte råd att köpa nya kläder på väääldgt länge! Jag äter som vanligt men däremot äter jag inget godis, också tränar jag lagom.

Ikväll är det tv-godis för hela slanten!:D

20.00 Gossip Girl
21.00 I huvudet på carolina Gymming (min personliga åsikt om henne....hon är speciell men jag gillar henne, hon säger vad hon tycker och är sig själv , sedan har hon en bred härlig skånska och står för det! ) Jag kan inte låta bli att skriva att hon verkar ha bra självförtroende, hon vågar visa att hon tycker att hon är snygg och bra.I vårt samhälle så är det lite "udda" att säga bra saker om sig själv speciellt utseendet.

Nu ska jag göra mig lite fruktsallad av banan,kiwi och mango.

trevlig kväll!

svåra frågor:S

Min kurskamrat ringde i förmiddags och bad om att få skriva av stencilen med alla frågorna eftersom hon inte kunde hitta sin egen, och snäll som jag är så fick hon det. Denna hemuppgift var mindre lätt denna gång eftersom det inte fanns någon fakta att gå efter. Svaren skulle vi tänka ut i huvudet och minnas tillbaka, shit hur mycket kommer man ihåg av alla dessa miljoner punkter inom vården? Det rör sig om väldigt mycket och risken är att man oftast blandar ihopa kurserna med varandra eftersom mycket av det vi lärt oss från ena kursen kommer i den andra med.

En fråga som jag tyckte var svår och trots mitt fuskande:P på nätet så hittade jag inget svar till denna fråga." Nämn 3 observationer som du gör under dagen?" Detta är relaterat till andningen.Patienten har Pneumoni(=lunginflammation)och har andningsbesvär.Det enda jag kan komma på är att jag mäter hans andning o btr....och kollar upp patienten emellanåt.men jag förstår banne mig inte frågan heller!Ska ringa till min kurskamrat och fråga hur hon uppfattat meningen.

Jag håller på att tvätta eller...rättare sagt har gjort och nu torkar tvätten.

Imorgon är det dans som gäller, ska bli så kul!

Nu får jag återgå till mina sysslor.

Lördagsysslor

Jag får aldrig sova ut ordentligt för min katter som vill ha upp mig.Även om de har mat,vatten och ren låda så får jag ändå inte sova. De vill inte att jag sover för länge, de gör allt för att jag ska vakna.....hoppar omkring i sängen. Idag hade jag planerat att åka till gymmet men kände mig så seg idag att det blev hemmaträning istället. Min motivation till träning sjunker när jag ändå vet att jag bara har någon vecka kvar på gymmet ,sedan måste jag betala den vanliga dyra summan om jag ska fortsätta träning.Men jag fortsätter att kämpa med träning hemma även om det är svårare men kan Charlotte Perelli så kan jag!:)

När jag sedan inte kan träna på gymmet kommer jag att sakna konditionsträningen men jag ska så småningom börja jogga istället för att gå för att få igång motionen ännu mer.

Efter träningen städade jag och sedan duschade jag och begav mig till affären för att handla hem varor till middagen som bestod av pastaröra med bacon,paprika,succini, cremefraiche och pasta. Det var gott och mättande.

Nu ska jag sätta häftmassa under mina värmeljusstakar för att inte katterna ska kunna välta dem när de springer och busar. Sedan ska jag sätta mig framför teven och mysa av det nystädade hemmet.:)

Inatt drömde jag om han som spelar Lucas i våra bästa år........inte för att jag tänkt på honom. Men men......ibland är drömmar lita crazy.......Jag vet ju att det vi drömmer om natten är små bitar av dagens upplevelser.Han går som en karl han rör sig som en karl...

Dansar som en gudomlig varelse.........avundas Linda *ler*

Daniel , En man med charm!

LeT's DaNcE Ikväll kl.20.00!!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Idag blev det lunch med en kompis från skolan.Lunchen bestod av ÄKTA thailändsk mat(min kompis är thailändsk) och rikligt med chili så det brann i munnen.....så kändes det iallafall. Men det är bara gott när maten har smak även om det gick åt ganska mycket vatten, och servetter att torka snutan med:P  Slutligen, det var en trevlig eftermiddag trots att man nästan höll på att flyga iväg i blåsten:S

Fick dock reda på att mitt medlemskort till friskis och svettis som skolan betalar går ut om 14 dagar.Sedan får jag betala det stora priset själv. Usch....och jag som har en massa skit-skulder på csn att betala, suck. Då blir det ingen träning förrän jag har råd dvs när jag börjar jobba och får lön. Men vad är viktigaste......att vara smal(normalt ) och inga pengar och bli av med sitt boende för att man inte har råd att betala hyran eller ha ett jobb och bra ekonomi samt veta att träningen blir av så småningom ändå? Det var inte så svårt. Jag väntar med  den riktiga träningen tills jag kan betala för mig själv.

Det lär blir tufft framöver...........men jag ska klara det! Jag är en kämpe.....som ALLTID!

RSS 2.0