dårskap och spindelfobi

Godkväll....

Jag brukar i själva verket inte sitta här och blogga vid denna tiden på dygnet utan då är det läggdags men ikväll är det undantag för en massa jäkla fjortisar som håller ett farligt oväsen och sjunger i falska toner och skuttar omkring som jäkla elefanter så man tror att de snart ska braka igenom golvet, skitkul. Enligt reglerna ska det vara tyst i huset efter kl. 22.00 OAVSETT dag! Annars kan man flytta till hus! Bor man i hyresrätt tillsammans med andra ska man ta hänsyn. Fortsätter det så här lär väl de också bli vräkta. Jag som hade hoppats få lugn och ro efter de andra idioiterna som förde oväsen....då var det fjortiskillar och nu är det fjortistjejer....fy fanken vad jobbiga de är! Föräldrarna är tydligen inte hemma, för inte kan de vara äldre än tjugo. De låter ju så förbannat barnsliga! Aja, får väl stå ut........men jag ger igen imorgon, då ska jag träna öch...**))%&&### ! På grund av deras ###""&5677 oväsen sätter katterna igång och busar........nu är den ena katten uppe på kryddhyllan,ovanför spisfläkten........och välter ner allt....och den andra står på golvet och skriker......Detta .blir en rolig kväll......jiippy......suck. Och så har vi den där spindeln i hörnan usch.........:(



måtte fjortisarna snart gå ut........och hoppas katterna fångar spindeln


Hoppas ni andra får sova gott iallafall


Matlagning

125502-72Jag håller på att laga mat, en egen rätt som jag kommit på....inte så värst orginell men ändå. Jag lagade denna måltid på alla hjärtans dag förra året för att skämma bort mig själv lite med vardagslyx. Nåja...här kommer min måltid:

kyckling ,bacon, rödlök   och en söt-chili sås av cremefraiche ,,matlagningshonung,kayenepeppar,salt peppar.....krydda efter eget behov.
Servera med ruccola-sallad,solrosfrön och körsbärstomater.

Det var riktigt gott!

Tyvärr har jag inget program i datorn som går att överföra bilder annars hade jag lagt upp en bild på maten.

Aaaa nää, inte nu igen!


Jag blev inte glad när jag kom hem efter att varit och handlat.När jag kommit innanför dörren och står i hallen samtidigt som jag klär av mig jackan slänger jag en blick upp i hörnet på väggen, där sitter en svart fläck med långa ben.....ihhhh jag blev lagom glad:( Trodde att jag skulle slippa dessa jäkla spindlar för ett tag men icke! De lyckas ändå krypa fram.......Bläääääää.....och inte kan jag döda dem men jag vill inte heller ha dem kvar!


Suck, vilket dilemma!

Sedan så har jag fått nya grannar precis ovanför mig, trodde att jag skulle slippa oväsen också men nä nu ska där komma nya störiga idioter som väsnas och slänger ner fimpar på min balkong.....OM de gör det ,får de en sur granne på köpet!


Så har vi katterna, som börjar bli könsmogna....därav den ena går och galer högt om nätterna och småtimmarna....att jag blir nojjig över att någon snart kommer och klagar. Kattkisset är väldigt stark.t..urk! Hur ska jag stå ut med katten som jamar lika högt som en siames och sedan kattkisset som stinker?  Urk! Får ta och ringa T som jag adopterade katterna av.




Två rån i Landskrona!


Runt lunchtid idag i Landskrona skedde två rån.Det ena rånet skedde i lilla Netto och det andra på Handelsbanken.
Detta skedde MITT PÅ DAGEN! Alltså inte på kvällen då man förvääntar sig att sådant händer. Runt tolv hände detta!  Är detta sjukt eller? !! De passar väl på när det är minst folk MEN är det verkligen inget folk vid denna tid? Verkar ju konstigt att sådant får lov att ske, speciellt på ljusa dagen då alla (de flesta) människor är vakna?! Välkommen till USA!:o


So you think you can dance?

125502-95

"So you think you can dance" ska utse den bästa scandinaviska dansaren! Programmet kommer från USA liksom Idol. Det började i måndags i kanal 5 kl.20.00  och är himla kul att se! Åh vad jag önskar att jag kunde dansa lika bra som de i programmet (de som får biljett direkt till workshop). Det ser så härligt ut när de gör en massa dubbelpiruetter och hoppar osv.....de flyger iväg över dansgolvet:)  Dans är ju kul!



By the way, jag ska inte jobba på lördag utan imorgon. Tur att jag tränade idag.



nu ska jag äta äpple

Idag är det vår!

125502-73Var ute och sprang i förmiddags vid stranden, det var så härligt att andas in ljummen havslukten blandat med vass o gräs ,  samtidigt som solens strålar smekte mitt ansikte. Det luktade verkligen vår! Joggade igår också men bara halva biten eftersom mina ben var så orkeslösa men idag orkade jag hela rundan vilket kändes bäst! Sedan styrketränade jag. Det är skönt med träning!

Kunde dock inte uppdatera min blogg igår så jag tar gårdagens händelser i detta inlägg. Min mormor och morfar kom på besök igår och vi lunchade på stamstället sedan blev det en fika hos mig innan de åkte hem. Det var trevligt att träffa mormor och morfar igen eftersom de varit utomlands i några månader. Och imorgon åker mina föräldrar tillsammans med faster och farbror till Egypten. Pappa och farbror ska besöka Kairo medan mamma och faster ska ligga på stranden och lapa sol, det gör de rätt i!:D

 Jag har tränat varje dag sedan måndags för man vet aldrig när jobb dyker upp .Och  jag har fått jobb på lördag mellan halv åtta och två. Samma ställe som tidigare men en annan våning, den enda våning jag inte varit på än men ska som sagt på lördag och sedan är jag bekant med alla våningar;) Det ska bli skönt att jobba på lördag och sedan kan man hålla kväll med lite gott och mys. Ska ju absolut kolla på körslaget kl.20.00 som startar då i TV4!:)


 
Nu har jag för närvaro inget mer att tilllägga

Take care!



stolt över mamsen!

  Jag är jätte-stolt över min kära moder som lyckats gå ner 9 kilo. Hon har tidigare gått ner i vikt men sedan har hon gått upp allt igen men denna gången är hon fast besluten att nå sitt mål och jag tror på att hon kommer att klara det!

*heja mamma!!!*


AF-möte

Jag LÄNGTAR tills jag har ett fast jobb och slipper alla dessa obligatoriska af-möten! Att vara arbetslös och inskriven på arbetsförmedlingen är jobbigare än att ha en heltidsarbete. Man ska hålla reda på så mycket, papper,blanketter,handlingsplan,intyg och allt som har med att söka jobb att göra. För varje jobb som jag söker ska jag skriva punktera för att hålla reda hur många jobb jag söker och det är för att handläggaren ska se att man är aktiv i sitt jobbsökande.
Idag var jag på ett info-möte och jag vet allt redan men jag var tvungen att gå eftersom jag annars blir avanmäld.

Idag är det dags att betala räkningar, inget kul men MÅSTE göras. Pengar försvinner fort, speciellt när man betalar räkningar:(






Det är fint väder iallafall:)


andra dagen för jogging!

Blir så trött på min förbannade dator som är i slutskedet. Det är dags att köpa en ny och då ska jag ha en laptop som inte tar så stor stort utrymme.


Det har länge tagit emot att sätta igång med träningen, speciellt när man inte har ett gym att gå till utan får utföra det på egen hand. Jag föredrar att träna på ett gym eftersom det ger mer motivation. Jag har svårt för promenader, tycker det är tråkigt så istället joggar jag även om det är tufft ibland. Men samtidigt vet jag att min kropp är i behov av daglig motion och då ska jag se till att det den behöver.Mår kroppen bra så mår själen bra. Idag var det andra joggingdagen och efteråt blev det lite styrketräning. Men jag vågar inte skriva att jag är igång eftersom...jag inte vet när jag ska hoppa in och jobba nånstans. Men jag ska göra allt för att hålla igång träningen så mycket det går! Det ska aldrig mer gå en hel vecka utan att jag tagit min joggingtur.

Annan dag påsk,röd dag..."extra söndag"

Denna dag räknas som en exra söndag,röd dag. Men själv ser jag den som en vanlig måndag, ny vecka och nya friska tag!
Efter två veckors onyttigheter så var det dags för att börja om, på riktigt! Idag började jag jogga, och det gick jätte bra. jag joggade i 30 minuter,,,,,,,förstår inte hur jag kan ha så bra kondition....men det kanske beror på allt cyklande i regn och pust.
Det var skönt att jogga, inte bara efteråt utan under tiden. Det har länge tagit emot att sätta igång med joggandet igen och när jag väl är igång igen så känns det så bra, som en befrielse! Så imorgon ska jag ut och jogga igen och därefter blir det styrke.

*NÖJD*

sjunga bort dagen?

Haha ja ser man på, här har jag suttit halva dagen och missat ett teve program som gick i repris i förmiddags.Jag blir aldrig färdig med nåt när jag sätter igång och sjunger, jag glömmer hälften:P Men jag har iallafall varit duktig och skickat iväg en jobbansökan. Annars har jag suttit här och googlat om låten gabriellas sång i lyrics och musik osv.....och så har jag tjötat ihjäl mina stackars grannar med Gabriellas sång:P
Har hunnit få i mig lite middag och ska försöka komma iväg till affären och handla hem frukt och grönt till teven ikväll.

Sedan.....ska jag sjunga igen!:D

Så som i Himmelen


UNDERBAR FILM!


125502-94         Såg "Så som i himmelen" igårkväll och tycker det är en under film som man aldrig tröttnar på!(Såg den första gången 2005 när den kommit ut på video)Det är en av mina favoritfilmer!       

UNDERBAR SÅNG!



Gabriellas sång


Det är nu som livet är mitt
Jag har fått en stund här på jorden
Och min längtan har fört mig hit
Det jag saknat och det jag fått


Det är ändå vägen jag valt
Min förtröstan långt bortom orden
Som har visat en liten bit
Av den himmel jag aldrig nått


Jag vill känna att jag lever
all den tid jag har
Ska jag leva som jag vill
Jag vill känna att jag lever
veta att jag räcker till


Jag har aldrig glömt vem jag var
Jag har bara låtit det sova
Kanske jag hade jag inget val
Bara viljan att finnas kvar


Jag vill leva lycklig
för att jag är jag
Kunna vara stark och fri
Se hur natten går mot dag


Jag är här och mitt liv är bara mitt
Och den himmel jag trodde fanns
Ska jag hitta där nånstans
Jag vill känna att jag levt mitt liv


Sitting in my empty apartment

125502-84

Kan inte undgå att känna mig lite ensam denna dag  då jag sitter här i min lägenhet själv och hör mina grannars besök. Har mött på en del i trappan idag, vilket gör mig påmind om att det är påskafton och jag hade MEST av allt jobbat idag än att sitta här ensam.I och för sig så har jag mina mysiga katter men det är skillnad på människor och djur...ja ni fattar.
Men tvätten är färdig och ska vikas och hängas/läggas på plats. Orkade inte med att mangla idag heller, lär väl aldrig bli av. Det blir ju lättare att bädda med strukna sängkläder.




Brukar ni mangla er tvätt?



sexigaste yrket?

Lite tidsbrist så här kommer en liten undersökning , oviktig men ändå kul!


Vilket är det sexigaste yrket för man/kvinna?


GLAD PÅSK!

jag


Tog en vända till Ö&B för att handla lite smått & gott samtidigt fick jag lite vardaglig motion med cykeln.
Älskar doften av nytvättat, håller på att tvätta och ska springa ner för att lasta in två maskiner till.

Skönaste låten!

Skönaste låten just nu:

JUST A MINUTE- Bröderna Rongedal

Regnig långfredag

Långfredag idag och imorgon är det påskafton.

Har städat hemmet idag, dammat, dammsugit,torkat golv osv så nu är det rent och snyggt! Cyklade en sväng till affären idag för att handla lite gott att ha under helgen. Köpte inte så mycket, lila tulpaner och en fin vas till, sedan lite gravad lax och ägg och sist men inte minst....godis såklart! :)

Ska jag ta en joggingtur imorgon? *funderar*

Jag trivs iallafall i mitt nystädade hem, älskar mitt hem, tänker bo här ett bra tag själv innan jag blir sambo vilket jag hoppas kommer att dröja för tillfället:)

Ska mysa till det ikväll med levande ljus .....ska passa på att ta ett varmt bad också, så avkopplande:)

Ska koka lite ägg nu......GLAD PÅSK!


Levande ljus är ett faktum när vädret ser ut så här:--------->
125502-93

Kära ytliga samhälle

Jag har ganska ont i huvudet och nacken men vill ändå försöka skriva ner detta som jag funderar och har funderat länge på.

Det är självklart att man i tonåren är vilsen och försöker hitta sig själv men ibland kanske man inte hunnit hitta sig själv när man nått tjugoårsåldern. Själv är jag en bra bit över 20 och vet ibland inte vad jag är för en typ, vart jag hör hemma i detta samhälle. Ena stunden tycker jag det är riktigt kul med mode och inredning dvs det ytliga samhället, där det handlar om att shoppa en massa fina prylar. Ena stunden orkar jag inte bry mig om hur jag ser ut eller vilka kläder jag vill klä mig i utan vill bara vara en människa bland människor som inte bara bryr sig om "utsidan" utan som intresserar sig för djupet och vet att livet handlar om mer än bara shopping och prylar. Men jag är intresserad av mode , kläder och inredning. Men däremot jag vill må bra och kunna klä mig i snygga kläder på min "normalviktiga "kropp, det som dagens kroppsideal anser är "tjock". Det låter sjukt men om ni (som läser) vill stanna upp för ett ögonblick från all denna fokusering på "ytan" och istället fortsätta läsa detta inlägg och kanske få en tankeställare på hur samhället ser ut idag.

Se på alla dessa bloggar, denna nya uppfinning i människans utveckling. Den största skaran av alla dessa bloggar som finns på denna jorden är inriktad på shopping och mode. Samhället är idag mer inriktat på det "ytliga" idag än det var för flera årsedan och värre lär det bli......det ser ju ut att bara fortsätta växa........
Vi är så fixerade vid att se så bra ut som möjligt och att våra hem ska se så bra ut som möjligt pga denna massmedia som matar oss med denna info. Varenda tidning handlar om att vara vältränad, ha de snyggaste , coolaste modekläderna, skaffa rätt look."så här får du snyggaste läpparna, så här får du snyggaste ögonen, snyggaste rumpan osv. Så här ska du göra för att må bra........"Den nya hollywooddieten"..kostexperter tipsar. Är det inte tidningar så är det TV-aparaten....Detta matas vi med dag änna ....tillslut är vi så matade att vi tillslut blir inprogrammerade till att tro på det och glömma bort det viktigaste......det värdefulla i livet. Om man läser om andras intressen på bloggar står ALLTID dessa kategorier med:
shopping
mode
träning
inredning
Så jag frågar igen...Vilka är dina intressen förutom de ovanstående?

Jag vill fråga er läsare en sak(om det finns några som läser min blogg)

Varför lägger ni upp bilder på er med vad ni har på er för kläder?
Detsamma gäller bilder på ert hem?

Jag ställer dessa frågor för det vore intressant om det finns fler som har tänkt på detta som jag.Man blir så upptagen av denna massmedia som överfaller oss med komersiell information!

Livet består av mer än bara shopping och prylar och ett snyggt yttre. Men vad är det då, vet du? För jag vet det inte.


confused******

Bubbel bath


Igår tog jag ett varmt och avkopplande bad, det gjorde verkligen susen för min stela nacke. Har inte haft badkar i mina tidigare hem utan det var dusch som gällde. Så tro mig när jag skriver att jag är glad för att ha ett badkar.
Efter det varma badet, smörjde jag in mig med body butter ( jordgubbsmak  tror jag) som jag fick i julklapp av min vän M. Måste säga att denna body butter funkar verkligen! Har nog inte varit med om någon annan kräm som gör huden så len som denna. Denna börjar ta slut och det är dags att köpa en ny snart!:)



lite ärenden

125502-85

Åkte in till skolan idag för att läraren skulle fylla i ett studieintyg som a-kassan vill ha men jag postar allt imorgon.
Har gjort mig tillgänglig från morgon till kväll på vikariebanken. Detta kanske ger mig större chans att få fler bokningar, man kan ju alltid hoppas.
Tänkte ta och vårstäda min lya i helgen, har dock inget påskpynt men några blommor har jag nog råd att investera. Men väntar med att tvätta fönstrena till aprilmånad är över.


Har börjat sminka mig på vardagarna igen, förut höll jag mig bara till festtillfällen men man känner sig snyggare med lite fuskfärg i ansiktet.


Ikväll är det favoriten Greys anatomy!


over and out******


trött på allt pappersarbete

Vinterlandskap

Igår eftermiddag började det snöa och fortsatte fram på kvällen och hela natten. På morgonen när jag tittade ut såg ett vackert vinterlandskap. Men som vanligt töar det mesta bort under dagen.

Fick brev från a -kassan idag om vissa uppgifter som jag missat att fylla i och får nu göra det igen och sedan skicka in igen. Dessutom måste jag åka till skolan imorgon för att få skolan att fylla i ett studieintygan till a-kassan. Hata är ett starkt ord men jag hatar verkligen pappersarbete för det är inte min bästa kunskap. Det är så invecklat med alla frågor och siffror och text osv.......så här upplever jag det: ##############.


Känner mig så trött idag , psykiskt. Köpte ett tomt påskägg idag och lite påskgodis att fylla det med.


Nu ska jag lägga mig ner en stund att vila och bläddra lite i SofisMode. Älskar verkligen hippiemodet med lagom hög midja och breda byxor....Fast 70-talets mode är det.  Så jäkla snyggt med ett par jeans som sitter tajt i rumpan och vida från knäna och en halvtajt blus eller skjorta och ett par platåsandaletter i trä. Titta bara på The 70th show, de har skitsnygga kläder! :D Glada färger i gult, grönt, brunt, orange, rött osv.....



Resor!

125502-92

Mina föräldrar  åker till Egypten i slutet av denna månad, lyckostar! Egypten är ett ställe jag gärna skulle vilja besöka.

Min kusin och hennes pojkvän är i Thailand nu. De lyckades hitta en sista minuten resa för 5000 kr, otroligt billigt! Hotellet har dock ingen pool men vad ska man med pool till ? I Thailand ska man bada i havet och dessutom ligger deras hotell nära stranden. 

Är så stolt över min fina blogg, den är så fin och cool nu, tack igen!:)

Tack så mycket!!:D

125502-89

Min underbara vän F överraskade mig med denna superfina headern som hon gjort! Tack så mycket F!
Jag ville visa den för jag tyckte den var så fin och perfekt för mig!:)

Godissugen?

125502-67

Akta, det blir blött på tangentbordet!:P


Men någon gång får man unna sig! Ikväll är det melodifestivalen, vem ska kolla och vilka är era favoriter som ni HELST ser i eurovision?
Bara ni inte säger Chrsiter Sjögren ..."I loove Euurooope! :P

Sommar!

125502-87 Gillar denna bilden!:)

kitchen!

125502-86

Så här fin i håret var jag efter frisören!:D

125502-85

kitchen!

125502-84

Outfit!

125502-83 Kläderna sitter bättre om jag varit några kilo lättare. Men jag ska!

Ole'!

125502-82Så här smal vill jag vara igen!

Home

Bilder på hemmet

Här kommer en efterlängtad bild på mitt vardgasrum efter målning och tapetsering!

Det var roligt så länge det varade.....

Den glada stunden varade inte länge förrän nya problem skulle dyka upp! Är så FÖRBANNAT TRÖTT på dessa krångel med myndigheter så det står mig upp i halsen!

Dagen började med en försoving, hann ej äta frukost eller tvätta håret..hann inte med någon morgonrutin knappt vilket förstörde hela dagen. Hamnade på en våning där jag kunde glömma att jag fick äta av maten där. Usch, detta är nog den värsta våning måste jag säga, alla andra är toppen men det finns en som är min drömarbetsplats pga den underbara personalen! Längtar till sommaren!:D
Nu till problemet:

Fick en avanmälan från AF idag pga att jag inte dök upp på informationsmötet i måndag men vänta nu....informationsmöte....var det inte det jag var på den gången då jag kastat om tiderna men datumet var rätt. Jag hade fått två tider av AF, en tid till ett möte med hanläggaren och en tid till ett informationsmöte, dessa var på olika datum och tider. Jag kastar såklart om tiderna.....Jag hade möte kl.10.00 det datumet jag istället dök upp kl.13.00 för att jag trodde det var den rätta tiden. Men 13.00 var tiden för informationsmötet den 11 Mars. Jag fick istället gå på ett möte....fick för mig att det var informationsmöte vilket AF var fullständigt OTYDLIGA med att förklara! De satte mig på ett möte (jaha....lite förvirrande...vadå för ett jäkla möte??) . Men de skulle inte avanmäla mig då eftersom jag gick på informationsmötet(trodde jag). Inte nog med det....när det sk mötet var slut erbjöd de mig att hämta en broschyr nere i receptionen angående en jobbmässa som skulle hållas i Ängelholm. När jag kommer ner för att ta en broschyr fick jag förklarat att tiden för anmälningen till mässan gick ut samtidigt som jag tog en broschyr. De är verkligen noga med att ge ut rätt information, NOT!
sÅ....imorgon blir jag tvungen att bege mig till AF efter jobbet och då ska de banne mig rätta till problemet annars ska de få höra vem dom är! Tack och lov har jag stöd från a-kassan!

Blev ingen ordentlig regelbunden kost idag så jag skiter på allt det idag!


Happy time!:D



125502-80Otroligt! Efter att ha känt mig nere ett tag verkar det vända idag! Jag gick upp vid åtta-tiden och hörde några rumstrera i trappan och jag tänkte-" naj, inte borra igen". Jag blev nyfiken för att se se vem det var och fick syn på en grann karl i snickarbyxor. Jag bestämde mig för att inte sova längre och sedan satte jag igång att sjunga.Det var tänkt att jag skulle jogga imorse men jag kände för att sjunga istället. Vid middagstid tog jag tjuren vid hornen och begav mig ut på en promenad, där blev tro det eller ej, lite jogging också längs stranden. Havet var speciellt vackert idag med den blågröna färgen och solens reflektion i havet. Jag njöt verkligen av den friska vinden och solens härliga strålar som mötte mitt ansikte i det härliga vårvädret. Denna motionsturen räddade mig från det dystra och nu har jag positiv energi igen. Sedan föll den glada nyheten ner efter den andra. Fick ett jätte-fint mejl av min vän F. Tack så mycket! Ord kan göra mycket! Sedan fick jag sms från vikariebanken, jag ska jobba imorgon och på fredag!!! Tjoho!:D Jag åker till malmö på fredag efter jobb. Dock jobbar jag inte så länge på fredag men det är jobb som jobb, så jag är glad!:)
Jag har bestämt mig för att motionsträna när jag inte jobbar! På tiden att jag tar hand om mig själv nu! Mår så gott efteråt!:)

Nu ska jag börja med middagen..........so long!

Senaste trenden i Hollywood



125502-79Förra året handlade det  om att rumpan och brösten skulle  växa. Nu är den senaste skönhetsoperationen att förstora läpparna.Både Lindsey Lohan, Paris Hilton, systrarna simpsons you name it, har gjort läppförstoring. Såg en bild på Brittany Murphys läppar efter operationen, läpparna såg ut som om de fått en allergisk reaktion och svullnat upp, såg hemskt ut bokstavligt talat. Jag tror på det naturliga. Det gäller allting, man är formad till den man är av naturliga orsaker. Vissa är smala av naturen(extremt smala, vilket är idealet idag) och andra  är NORMALviktiga(läs NORMAL viktiga=hälsosamma) men förstör den naturliga formen genom att pressa sig ner i en vikt som man egentligen inte passar i. Förstår ni vart jag vill komma? Förstör inte din naturliga bild, din unika bild! Alla är unika och det är det charmiga och attraktiva hos en person!

Det blev ingen jogging imorse men fick besök av G och följde med henne på en promenad till stan.Vi passade på att luncha i stan, det blev kinamat.Sedan handlade jag lite på City Gross och därefter promenerade jag hem med mina kassar. Promenaden från och till stan blev dagens motion.
Köpte en paket glassbåtar  från engelholm(Ängelholm är känd för sin goda glass!) Saknar vissa vackra delar av skåne som Höganäs, Mölle,Ängelholm.....Skånes vackraste del ligger i norra skåne, så otroligt vackert med havet och klipporna!



Ikväll : Gossip Girl och en glassbåt

Ingen rubrik

Nu har jag varit ute på en 45-minuters promenad (tiden går fort) och det blåste som ****! Jag avskyr när det blåser, gör ont i öronen och sedan får man nackspärr suck. Men det lär väl blåsa imorgon också! Fy vad irriterad och gnällig jag låter men är bara så trött på denna inaktivitet!!!!!!!


Solskenspromenad!

Varför stoppade jag i mig hela paketet glass igår? Varför fortsatte jag äta glassen när inte kroppen ville ha mer? I fortsättningen ska jag stå över onyttigheter!

Imorse var jag för första gången sedan flera år tillbaka hos en sjukgymnast, det gick bra. Hon gav mig order att röra på mig. Hon sa att jogging passar för min kropp och själ så imorgon börjar jag med det OM jag inte jobbar. Men idag ska jag ta en promenad vid havet.



Ikväll är det Design/simon&tomas vilket ska bli kul eftersom dagens renovering ser spännande ut!:)


Gahh vad jag saknar att dansa!!!!







Glass idag!:D



125502-78Imorse bestämde jag mig för att jag skulle handla glass idag och så blev det. Innan middagen cyklade jag iväg och köpte mig den dyraste glassen! Jag handlar inte glass ofta(bortsett från förra året då jag var smal och inte gick upp i vikt) och när jag väl gör det slår jag till ordentligt!:P
Efter att ha läst om chocolat therapy 's blogg om hennes favorit i Ben&Jerrys som är chocolate therapy var jag tvungen att prova. Detta är första gången jag över huvudtaget provar Ben&Jerrys.Tidigare har det varit Häägendasz men jag är nyfiken när det gäller det ätbara:P

Filosofi....

Jag är så trött och begriper inte varför. Jag har inte suttit på föredrag i flera timmar eller jobbat hårt hela veckan. Därför finns det ingen anledning till att vara trött . Men tittar man närmare på fallet kanske det finns ett svar. Jag har för lite stimulans och action i mitt liv. Ännu en helg utan vänner. Varför är det så svårt att bara träffas....hade jag inte haft mina katter så hade jag satt mig på ett tåg nästa helg , det är inte svårare än så.

Egotankar: Ni får säga vad ni vill om detta jag skriver nu. Jag upplever jobbigt att ha vänner som har en familj att rätta sig efter. Dessa vänner går inte att träffa utan planering först! Vänner som har barn är inte kul. Och de vänner som inte har barn kommer att skaffa och då blir det ännu svårare att träffas än nu, suck. Men jag förstår att träffarna kommer att ske hemma hos vännen pga barnen och jag stället självklart upp på att hälsa på då. Själv är jag singel och barnlös så det kanske förklarar varför mina svåra känslor kring vänner med barn. Det är inte heller så kul om vännen har ett fast förhållande eftersom man blir påmind men å andra sidan, jag är glad för mina vänners skull om de trivs med sina liv för det är det enda jag önskar dom, ett bra liv.
Usch, tiden bara rinner fram som en bäck som strömmar framåt ett vattenfall. Jag närmare mig 30-årsträcket.....jag blir 27 i år , bara 3 år kvar. Tänk om jag inte träffar en man att leva mitt liv med innan 30? Om jag träffar en man i 30-årsåldern och sedan skaffar barn när jag närmar mig 40? !! Skrämmande tanke!!! Livet är förutbestämt men vi vet aldrig vad som väntar oss. Det som väntar oss är det mest ofattbara vi kan tänka oss innan vi vet nåt. Och jag är rädd....rädd för framtiden........rädd för att förlora det underbara, rädd för att finna lyckan. Rädslan hämmar oss att våga, man måste våga för att vinna! Även om man skulle förlora det underbara så har man vunnit mer än man förlorat. Då har man vågat och fått underbara minnen att leva på! Man utvecklas helatiden.......och lär sig helatiden....och det är vad livet handlar om. Att lära sig att leva sitt liv på bästa sätt.

Nog om mitt grubbel!

Jag känner mig nedstämd just nu, det har hänt för lite denna vecka.Imorgon är det söndag och.....inte ett jobb på en HEL vecka! Skandal!!!! Detta funkar inte......det måste finnas ställen som behöver folk, ska banne mig ta ett rejält snack med bemanningschefen för detta håller inte längre. Jag behöver jobb för att få det att gå ihop på det ekonomiska planet.Måtte jag få a-kassa annars............*stum*


Ikväll är det TV.....tv tv tv tv tv........Hade jag haft tv4film hade jag sett Gossip.....inte gossipgirl utan svensk drama där alla våra kära och mest fantastiska skådespelerskor medverkar. Jag tror att det var sista filmen Ewa Frölings mamma var med innan hon gick bort. Jag skäms att jag inte kommer på denna kända skådespelerskan....suck.


Orkar nog inte se melodifestivalen ikväll........blir nog film istället....."hur man blir av med en kille på 10 dagar ",har jag redan sett och "världarnas krig" gick inte förrän imorgon.

Aja........tar väl och läser en bok annars....."Gossip Girl."....:P

inre tankar....

Det vore mycket lättare att sköta sin träning regelbundet om man hade ett gym att gå till.Pga ekonomiska själ har jag inte råd med ett gym och det är då hemmaträning som gäller.Men allvarligt, hur seriöst blir det med träningen då? För det första finns inte den speciella atmosfären av en massa endorfiner som flyger omkring bland människorna vilket ger kraft och lust till att träna ordentligt! För det andra finns det så mycket störningsmoment i hemmet som bla katterna som inte kan låta bli att vara i vägen, dåligt utrymme, och så himla tråkigt med promenader när syftet är träning! På ett gym blir man som sagt motiverad när man ser andra som tränar, lite psykologiskt.Man får både träning och det sociala trots att man inte pratar så mycket med de som man inte känner, men man känner ändå av närvaron av människor, det sociala.

Jag önskar få

dansträna några gånger i veckan varvat med styrketräning. Då skulle kroppen ganska snabbt forma sig till fastare slimmare kropp och det vill jag ha SAMT bättre kondition=piggare,fräschare och gladare!

Tina Nordström som deltar i Let's Dance och vilket jag hoppas vinner hela programmet också eftersom hon är den bäste dansaren av de som är kvar. Men en sak som jag lagt märke till , (ilket jag tror många andra också som är fixerad vid kroppen och vikten)är hennes viktras.Hon har gått ner en massa kilo sedan hon började dansa i Let's Dance. Det vill jag också ska hända för mig. Så fort jag börjar träna regelbundet och när jag väl kommit in i rutinen, ser jag hur min kropp blir slimmare och fastare, härlig känsla!

Ice cream killer!



125502-77Efter allt prat om glass i radion , gjorde mig  sugen  att jag var tvungen att köpa hem lite till ikväll. Cyklade ner till Netto för att handla lite smått och gott inför kvällen och helgen.En sak som jag upptäckte på vägen till affären var att man inte ska äta precis innan man ska motionera. Motionen känns dubbelt så tung och det känns som man har flera kilo övervikt(lite överdrivet men nästan). Jag käkade nämligen lunch innan och det var inte ens en tung måltid utan en laxbit,tomathalva och en liten potatis o vatten. Men det räckte för att känna sig tung i kroppen.
Det blev dock ingen glass, netto hade inte inte det jag önskade, hägendasz:P så jag nöjde mig med en ananas(då var det stavningen igen, provar med ett n), melon, naturgodis , en dricka bubbelvatten och ett mörkt choklad med pistagenötter i:) Det blev heller ingen tidning,netto har inte mycket tidningar att välja på.

Ikväll är det en hel del på TV....Let's Dance, Så ska det låta och sedan är det "hjälp", Robins show.....Hrm vilket ska man välja av Robinsons och Hjälp? I hjälp finns ju sköna skåningen Mr Glans och  Robins gäst ikväll är Björn Gustavsson...svårt val.....och sedan går det filmer......Tv och film för hela kvällen:P

Nu får jag nog vara social med kisarna för de verkar rastlösa:S


******************

skrämmande sång?



125502-75God förmiddag!

Har sjungit en del på förmiddagen och det verkar inte gillas av katter. Min sångröst verkar få alla katter att bli galna och springa omkring eller gnälla och försöka överrösta min skönsång:S Jag minns en katt som alltid satte sig vid dörren och jamade högt så fort jag satte mig vid pianot:/ Jag vet ju att min sång gillas av andra men mina höga toner är nog känsliga för katters öron , I think.

Solen sken för ett tag men sedan men verkar ha gömt sig bakom molnen,trist. Jag ska iallafall cykla ner till AF och be om att få hjälp med a-kassakorten. Sedan blir det en del inköp för helgen!

Ha en trevlig dag!


Jag vill!

Jag vill så gärna ha ett fast jobb med fast inkomst och bra arbetskamrater

Jag vill så gärna köpa mig en laptop och kasta ut den gamla

Jag vill så gärna ha råd med ett gymkort så jag kan träna

Jag vill så gärna köpa mig en större TV!





Vad betyder Gossip Girls*s "xo xo"?

Som vanligt!

Cyklade till AF Idag för ett möte med en handledare som jag bokat in klockan 13.00.Och som vanligt hade jag förväxlat ihop tiden med en annan tid. Jag klarar inte ha två inbokade tider samtidigt! Men det löste sig genom att jag fick gå på informationmöte istället. Men vem ***** behöver AF?! Jag VILL ha ett jobb och fast inkomst så jag kan försörja mig! Inte ett enda jobb hitills denna vecka och ändå verkar de skrika efter vikarier, låter detta klokt?!
Dagen är ju inte över än, kanske får en inbokning i sista stunden...man kan ju alltid hoppas. Annars....vad gör man när man inte kan göra så mycket mer då man är inskriven på vikariebanken.

Ikväll är det iallafall Grey's Anatomy....något bra iallafall...men börjar tröttna på all TV-tittande också...Det är det enda man gör om dagarna, SUCK!

Nu blir det lite fruktssallad på mogen god mango, melon och annanas/anannas(how ever it spells),mums*

snöväder i skåne

Nyss hemkommen från kurs del 1 i delegring, handlade på Lidel efteråt. Usch vilket väder! Det kanske ser vackert ut OM man sitter inne och tittar ut. Men cyklar man i det och får all snö mot sig bryr man sig inte om att njuta av synen. Brr det var skitkallt! Men nu är jag hemma i värmen igen och är ganska trött efter att suttit och lyssnat på en sjuksköterskas föredrag om delegring i 3 timmar, dock en rast däremellan. Men det var så skönt att veta att jag bara skulle cykla hem sedan och inte passa några busstider.En lättnad att veta att man befann sig i samma stad.Min omvårdnadsutbildning låg ju i Helsingborg.

Nu ska jag vila.

Ikväll är det design/ simon&tomas:D Intressant designprogram!

Fika och shopping

Idag fick jag fint besök från malmö, mina föräldrar hälsade på en stund.
Pappa skulle sätta upp en ny vägghylla och de hade med sig hembakad
hallonkaka med vaniljsvisp som mamma bakat och sedan lite extra varor
till mig:D
Vi passade på att åka till Jysk för att köpa kuddar till min soffa( passar på när man har snålskjuts;)) Efter shoppingturen fikade vi på den goda kakan:)

Kuddarna passade jätte-bra till soffan och jag trivs i mitt fina hem:) Ikväll blir det gottismys framför TV:n:)

Imorgon ska jag jobba, fick ett pass på kvällen, dock inte så länge men det ger iallafall lite pengar, det är ju helg:)



RSS 2.0