Nu blir det tropisk värme igen....


Idag har det blåsit så in i vassen! Men det har gått bra att sola lite ändå, på min balkong funkar det att sola om bara solen är framme:)

Idag har jag:

'* varit på informationsmöte på AME
* solat
* ätit lunch
* ringt på en granne om hjälp att få bort en äcklig spindel (jag kunde inte bara döda den)
* samlat ihop papper som AME vill ha för att jag ska kunna bli berättigad till bistånd
* pratat med enhetschefen om jobb imorgon och på fredag
* städat undan lite
* surfat på internet, bloggat

nu ska jag fixa lite mellis......


Återigen, idag har det blåsit nästintill storm......och vet vad det betyder?  tempteraturväxlingar....värmen är på väg tillbaka....ett högtryck är på väg in i landet så förberedd er på tropisk värme där svetten bara rinner av en och det enda stället som är behagligt att sola på är stranden nära havet, där det fläktar.


Hoppas få min joggingtur och styrketräning innan de ringer imorgon......

Stolt över att vara JAG:D

Måste berätta en glad nyhet som lyste upp min dag! Ringde till enhetschefen på ett ställe som jag blivit tillfrågad jobb under två veckor för att kolla om dessa två veckor är klara för mig. Jo, hon ska skriva ett antsällningsavtal och sedan berättade hon också att jag var väldigt populär på stället, personalen tycker mycket bra om mig. Jag fick höra att jag är så duktig, snäll och kär tös. Jag är ödmjuk och fin i mitt sätt vilket uppskattas i det yrket. Så det skulle jag veta sa hon. Så glad man blir av att höra sådant! Jag som under en tid funderat på om jag inte skulle tuffa till mig.....men nu vet jag att jag bara ska vara jag och ingen annan. Jag är jag och ingen annan. Men även om jag är snäll och ödmjuk betyder det INTE att jag är mesig, jag säger ifrån om jag känner mig orättvis behandlad, har mitt förflutna att tacka det för!:)

125502-118<-------bilden från i lördags hos jennie

värmen är tillbaka!:D

125502-117


Tog väldig lång sovmorgon idag, sov tills jag vaknade halv tio då låg katten och sprallade i sängen med en strumpa som han dragit ur  en låda från min byrå i hallen, suckar* ja dessa katter. Solen sken in genom gliporna på de neddragna rullgardinerna och jag förberedde mig för en joggingrunda. Slängde i mig ett äpple och drack en halv flaska vatten och sedan gav jag mig ut i den sköna sommavärmen. Det gick riktigt bra att jogga idag, kändes som jag flög fram.Berodde nog på att jag höll samma fart helatiden och det ska jag komma ihåg att alltid göra för då blir man inte lika fort trött.
Sedan körde jag lite styrketräning för armar, ben,rumpa, mage och rygg och efteråt käkade jag MYCKET sen frukost så lunchen också blev försenade och har precis ätit lunch. Efter frukost satte jag mig i solen och solade ett par timmar för att sedan gå in och laga mat.
Idag var jag beredd på att jag skulle få jobb men det fick jag inte, gick in på mitt schema och kollade om jag tagit bort klockan(= en dags förbehållning) och det hade jag inte. Inte undra på att de inte hört av sig, suck. Nåja, fick vara ledig en extra dag. Men nu har jag tagit bort klockan så de lär höra av sig på torsdag och i helgen.



Ikväll är det Gossip Girl......om jag är intresserad......


Nu ska jag ut och slänga lite sopor o annat skräp



so long

Det är ju bara vanligt vatten

125502-93Idag är det en sådan dag då det bara regnar helatiden utan uppehåll, en sådan dag då man helst vill sitta inne och inte behöva ge sig ut i regnet, men ibland är man tvungen att trotsa regnet för att handla lite mat om man inte vill svälta ihjäl.
Idag kom mina underbara morföräldrar på besök för att hjälpa mig med ekonomin och jag är dem evigt tacksamma och mer därtill.......Tusen tack för allt!
Det blev en fika innan de begav sig hemåt igen. Nu har jag mat och andra hushållsvaror så jag klarar mig i en månad.


Det blev ingen träning imorse så jag hoppas att det inte regnar imorgon om jag ska hålla regelbunden träning. OM det lyckas att sluta regna så kanske jag tar en jogging tur senare istället.

Men annars så är det lugnt........

Helgen!

Helgen var jätte-trevlig!  I fredags jobbade jag dock men i lördags var jag ledig. Var på en trevlig födelsedagsfest i lördags hos en kompis, mycket trevligt! Det bjöds på god mat , trevligt sällskap och rolig underhållning:) Fick skrattat mycket när vi sjöng karaokee:D Tack för en härlig kväll tjejer!

   
Hemma hos Jennie när vi tittar på eurovision song contest. Jag och Sofus mätta :D(efter den saliga desserten- chokladfondeu *mums*)




125502-115 
Jag har kul när Jennie ska fotografera :D

En skön fredagkväll

Det är första gången i hela mitt liv som jag njuter av ensamheten på en fredagkväll. Har jobbat mer än någonsin också denna vecka, var bara ledig i måndags och sedan har det rullat på med jobb men det gör inget, jag behöver ju! Imorgon är jag ledig, skönt. Då ska jagta en skön träningsmorgon och sedan ska jag städa hemmet och på kvällen åker jag till helsingborg för att gå på födelsedagsfest. Sedan jobbar jag på söndag igen men måndag är jag ledig.

Jag tog mig igenom denna dagen på jobbet också, var riktigt duktig, får en del beröm. Denna avdelning jag var på idag hade ett piano i samlingsrummet och vem tror ni sätter sig där? Jo...fröken Cecilia....alltså jag:) Spelade och sjöng en liten trudelutt för de som ville höra.
Efter jobbet (fick sluta en halvtimme tidigare vilket var behövligt) var jag så himla trött att jag upplevde som allting snurrade men jag var tvungen att cykla ner till city gross eftersom jag vet att jag INTE bör göra det imorgon då jag har annat på schemat.  Så nu vet jag att jag inte behöver åka nånstans imorgon inna jag ska bege mig iväg till hgb.

Nu ska jag käka kvällsmat.......


men jag är inte alls hungrig .. ( weird)

Godnatt

Jag är astrött nu! Höll på att missa ett jobb idag, var inte alls beredd på att de skulle höra av sig idag så jag kollade inte min mobil förrän den tiden som jag då skulle vara på plats och jobba. Jag hade ena katten i koppel ute på balkongen och tänkte diska upp för att sedan duscha och ge mig iväg för att handla då jag ser ett meddelande på min mobil från vikariebanken, mån tro jag fick panik. Jag bar in katten snabbt, slängde in solstolen och madrassen på golvet i vardagsrummet, slängde av mig kläderna svettig och äcklig som man var(hade tränat och inte hunnit duscha, inte lönt o duscha om man ska sola) tvättade av mig snabbt under armarna och på med rena och fräscha kläder utanpå den äckliga kroppen (hade jag nåt val?) och slängde ner matlådan i kasse, springer ut....glömmer en sak....springer tillbaka upp för trapporna in igen och hämta, ut och lås dörren...ner fär trapporna....slänger mig på cykeln och trampar iväg i en väldans fart.

Det har gått bra på jobbet, fick jobba med trevliga och roliga människor som bjuder på sig själva. Fick en ny kontakt som jag hoppas kan utvecklas till en ny vänskap, vill lära känna nytt folk däe jag bor.
En speleman kom på besök och spelade och sjöng i trevliga evert teube visor....bland annat några som jag också kunde texten på så jag bjöd på en visa vilket var uppskattande:) Älskar att sjunga! Det var lite härligt med musikpaus en stund:) Sedan jobbade man på........till klockan var halv nio och då var det ÄNTLIGEN dags att gå hem....skönt.
Imorgon ska jag upp igen och jobba klockan sju till fyra.....hur fanken ska jag palla? Sedan ledig på lördag för då är det födelesdagsfest i helsingborg men på söndag är det på't igen....ett till åtta. Men jag behöver pengarna samtidigt som jag vill behålla min hälsa. Nästa vecka ska jag ha bättre koll. Jag hade tänkt att ta bort mig idag på jobb men trodde inte de skulle höra av sig men nu vet jag bättre till nästa gång.


Klockan närmar sig tio och jag måste lägga mig........Godnatt alla som läser....

Grey's anatomy ,TR Knight och godisfrossa?

125502-112    Grey's anatomy ikväll, nice! Och jag är så himla gottesugen.....salta nötter och choklad.......men ska inte äta sådant mitt i veckan. Istället ska jag gå och steka falukorv.

Har stopp i mitt avlopp under badkaret´men vill inte lyfta på fronten av badkaret själv.......får vänta tills imorgon då jag HOPPAS på hjälp av bovärden.


What should I do? What should I do?

working 7- 16

Har nästan precis kommit hem efter en 8,5 timmars arbetsdag,den tuffaste. Men det är väldigt lugnt på det stället jag jobbade idag fast ändå är man trött. Tänkte träna ikväll men gör det imorgon istället, har huvudvärk också, fick skitet idag .

Nu ska jag ta en varmt bad som mjukar upp den spända nacken....


hejsvej

PMS-besvär

Katterna kräver min uppmärksamhet nu genom att hålla på att välta hemmet. Tänkte bara skriva ner några rader här bara om jag hinner inna de gör nåt dumt!

Känslor är inte lätt......och de dyker alltid upp en viss period i månaden....då är de extra starka och man blir lättare berörd av olika saker. Sug efter choklad och salt är enormt också. Och så är det just nu. Fel tidpunkt att prata.


Har suttit och snackat med skönt folk på MSN en stund och känner i nacken att det är dags att gå ifrån.

Nu ska jag städa upp i köket och förbereda mig inför morgondagen, ska jobba HELA dagen och på dementavdelningen , suck. Men men det är pengar.

Ikväll: Gossip Girl
           

Först ska jag ge katterna min uppmärksamhet.....sötnosar.....pluttisar

Jobba!

Nu ska jag snart trampa iväg till jobbet för att jobba några timmar som resurs. Men imorgon ska jag jobba en hel dag, verkar som jag börjar få mer jobb,får hoppas det. Får försöka med träning på eftermiddagen efter jobbet imorgon även om jag föredrar att träna på morgonen.

125502-111

Nu- lunch!

Haj då!

Nu skiner solen igen!:)

Hela eftermiddagen har det regnat fram till nu, kommer solen fram och torkar bort allt regn. Var iväg hos sjukgymnasten-BK  i förmiddags och fick beröm för att jag varit så duktig och gjort övningarna. Jag känner verkligen framsteg själv utav övningarna, de ger mig ett inre lugn och fokus vilket hjälper mig extra mycket i det ekonomiska kaoset. Efter sjukgymnasten gjorde jag övningarna och sedan tränade jag, jogging plus styrke, kändes gott!:)
Passade på att boka in mig på tvättid mellan 14-18 med tanke på att jag inte vet när jag får jobb. Ringde till enhetschefen och tjatade om sommarjobb, hon hade inte ens hunnit börja planera men lovade ännu en gång att i denna vecka ska hon höra av sig.

Irritationsmoment idag:  borrande och bankande i någons lägenhet (bör tillägga att det förekommer kommer i stort sett VARJE dag. Alltid är det någon i huset som behöver renovera i sin lägenhet. I ett höghus får det plats MÅNGA lägenheter, suck).

125502-110


Var på en trevlig födelsedagsfest i lördags, min barndomskompis och hennes sambo hade fyllt år så de hade en gemensam fest med sina vänner. Jag gillar deras vänner, de är roliga och trevliga. Jag träffar alltid dom på födelsedagsfesten, träffar dom annars aldrig. Men blev bjuden på en midsommarfest vilket var kul:) Får se hur det blir, jag kanske jobbar midsommarafton.
Nästa helg ska jag på födelsedagsfest i Helsingborg, ska bli trevligt:) och sedan är jag hemma en helg och helgen därefter ska jag till malmö igen för en kompis bror som har trädgårdsfest, ska också bli kul. Äntligen så har man lite inbokat framöver.

Men nu ska jag se till och käka upp mitt mellis...:)



-You don't have to say you love me

kvällens outfit!



125502-109 
svart skjortklänning och vitt skärp i midjan- Lindex
vita tajts-mammas
svarta slipin sandaler - skopunkten

Ännu en utmaning!

1.När gick du upp idag?
07.00 , alla var vakna och kunde inte sova mer

2. Diamanter eller pärlor?
pärlor

3. Senaste filmen du såg på bio?

oj....det var längesedan så jag minns inte........:S

4. Favorit TV - program?

Grey's anatomy

5. Vad åt du till frukost?
en fullkornsbulle med ost, rostbiff,remoulad rostat lök, gurka,tomater, paprika och ett ägg, drack bravo tropical juice till.


6. Vad är ditt andranamn
Linnea

7. Din favoritmat?
allätare och det går i perioder med olika kost, ibland känner jag för att käka lättlagat och ibland tung mat osv

8. Vilken mat gillar du inte?
surströmming men har aldrig smakar, tror inte jag vågar heller:S

9. Vilken är din favorit - CD för tillfället?
Som maten så går det i perioder, kan lyssna på allt från rock, heavymetal till klassiskt

10. Vilken bil kör du?
varken körkort eller bil


11. Vilken är din Favoritmacka?
Har ingen speciell direkt...

12. Vilka mänskliga drag kan du bara inte med?
Falska och elaka människor och människor som tar åt sig personligt alldeles för mycket


13. Vilka är dina favoritkläder?

bekväma och kläder som sitter snyggt ...snygga modeller på jeans...som gör sig bra på figuren

14. Om du fick åka vart du ville vart skulle du åka då?
USA New York och Indien

15. Favoritklädmärke?
har inget , gillar kläder som sitter snyggt

16. Var vill du dra dig tillbaka?

I en stillsam och mysig miljö


17. Favorit tid på dagen?
FÖRMIDDAGEN, är som piggast då!

18. Var är du född?

Lund

19. Vilken är din favoritsport att se på?

inget!

20. Vem tror du inte sänder detta tillbaks?
hrm....inte sänder men däremot kopierar för att jag har kopierat denna:)

21. Vem tror du skickar tillbaks först?
Se ovan

22. Coca Cola eller Pepsi
inget!


23. Fotboll eller ishockey?
Jag brrrryyyyyr maj INTE!

24. Är du en morgonmänniska eller nattuggla?
Har alltid varit morgonmännisa och är det fortfarande

25. Pedikyr eller manikyr?
vad är predikyr, är det tånaglarna? Jag väljer manikyr

26. Några spännande nyheter att berätta för oss?
Jag ska på trädgårdsfest den 7:e juni hos en kompis brorsa, det är en kul nyhet!:)

27. Vad ville du bli när du var liten?

först filmstjärna, sedan skådespelerska och därefter musikalstjärna


28. Bästa barndomsminnet?
hos mormor och morfar och farmor o farfar, eller små utflykter som mina föräldrar tog mig och min bror med på eftersom vi inte hade så mycket pengar. Men det uppskattades mycket. Har haft en bra barndom och uppväxt.

29. Varit i Afrika?
Nope:(

30. Nånsin rullat in någon i toapapper?
nope
31. Varit med om en bilolycka?
japp, en del.....

32. Favoritdag i veckan?
Fredag är ändå den dagen som känns bäst:D


33. Favoritblommor?
rosor, lilja...liljonkonvaljor.........mfl som jag inte kan namnen på:P

34 Favorit - snabbmatsrestaurant
asiatiskt, max hamburgare, en enkel kebabtallrik, pizza osv......

35 Äger du en cykel?
Japp, det gör jag! Har man ingen bil får man ta sig fram på annat vis:D


36. Vem fick du senaste mailet från?
Hrm tror det var en inbjudan till en födelsedagsfest


37. Vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort?
måste jag svara?

38. Läggdags?
Lite olika, men oftast runt 22-23

39. Vems svar är du mest nyfiken på av dom du skickar brevet till?
detta har jag kopierat

40. Senaste personen du delade en middag med?
mina föräldrar och min bror


41. Vad sysslar du med just nu?
Svarar på detta och sedan ska jag käka mellis och göra mig iordning inför kvällens bravader:P

42. Favoritfärg
Blååååå hehe


43. Hur många tatueringar ?
inga, men vill gärna ha en på ankeln

44. Hur många sänder du det här mailet till
se fråga 39


En utmaning!

För fem år sedan...
Då var jag arbetslös och hade praktik genom AF och bodde fortfarande hemma.

För tre år sedan...

Då var jag arbetslös men praktikserade på ett dagis samt inledde mitt första förhållande


För ett år sedan...
 

Pluggade jag till usk


För tre månader sedan...

Då blev jag färdig med min usk-utbildning och gick med i vikariebanken

Igår...
skrattade jag åt mig själv och mina gäster när vi tog en runda i min bostad och sedan åkte jag till mina föräldrar i malmö.

I morgon...
Åka hem igen till mitt lovely home


Om ett år....
Hoppas jag att min ekonomiska situation har stabiliserats och ja...det är det enda jag önskar just nu.


Ny shoppat idag!

Det var så himla längesedan jag handlade kläder (förutom de två jeansjackorna som jag BEHÖVDE för några helger sedan, men de var secondhandvara) så idag hittade jag en hel del som jag BEHÖVDE. Köpte en jeanskjol på lindex och en svart skjorttunika som blir kvällens outfit, ska ta foton sedan och lägga upp här. En vit top och ett par snygga jeansshorts i högmidja på JC.  Behövde vårskor så fyndade  ett par vita tygskor och ett par svarta slipinsandaler på skopunkten.




125502-108

Det var en gång tre virrpannor:D

Idag fick jag besök av min faster och farmor för en visning av mitt tjusiga hem och sedan en runda i den vackra staden.
Efter en snabb visit i mitt hem åkte vi vidare för att hitta ett matställe att lindra hungern på.Det blev thailändsk buffe, gott som alltid.
Efter matbesöket åkte vi iväg till jysk och öb för att köpa en duk och ett par nya svarta blockljus(de gamla har smält i solen:S) som jag fick av min farmor, snäll som hon är:)  Sedan började showen:
När vi kommit ut från affären och är påväg emot bilen för att åka tillbaka till mitt place, stannar farmor till för att titta på de fina trädgårdsmöblerna utanför och börjar konstruera med ett parasoll som hon lyckas fälla ihopa, jag och min faster undrar vad hon sysslar med och sedan går min faster också dit och försöka fälla upp det men det åker ner så stången kortas ner...... När vi sedan sitter(ÄNTLIGEN) bilen säger min farmor att det skulle vara gott med en liten chokladbit och jag föreslår glass med varm topping på MCdonald's och alla tycker det låter som en bra ide så vi kör dit. Väl framme vid MCdonald's beslutar vi oss för att ta drive in. Vi stannar ett slag vid skylten med menyn och bestämmer oss ganska snabbt det vi ska ha och sedan kör vi framåt till luckan...Framme vid luckan ropar de upp den beställningen som vi inte beställt samtidigt slår det oss att vi glömt att beställa......så vi beställer vid luckan istället och min faster betalar..........glömmer att ta emot växel, lägger i backen och *pang*....backar på bilen bakom oss samtidigt som mobilen hennes ringer......vilken kaos.........men bilarna klarade sig.
Tillslut körde vi hem till mig igen.....och när vi står vid parkeringen hemma hos mig och jag plockar åt mig mina varor som jag lagt i samma kasse som min farmors och står med två av mina svarta blockljusn som jag plockat upp ur kassen (köpte 3 stycken) och farmor tar kassen och ger mig en marmeladburk , först trodde jag att den var till mig men förstod ganska snabbt att hon tagit fel på blockjuset och marmeladburken.

Jag kan slutligen tillägga att dagen bjöd mycket på skratt......Så det är inte alltid fel att ha huvudet under armen:P





125502-107

Nu ska jag natta mina bäbisar och sedan ska jag se reprisen av morgonsoffan.....*heja glansmannen!*

Ingen bild


Idag har det varit perfekt väder att sola i.Inte alls för varmt eller för kallt,precis LAGOM! Så idag passade jag på att ligga ett par timmar i solen innan jag gick in för att äta middag och sedan städa.

Lägenheten är ren och fräsch och jag STORTRIVS!

Blev inget jobb idag och om jag inte får imorgon heller så får jag besök av min faster och farmor, alltid trevligt med besök!:)

Tränade imorse också och nu slarvar jag med måltiderna ajajaj..........
Igår däremot käkade jag skitmycket på hela dagen.
sen och stor frukost
middag på jobbet (=rotmos och irmmad bog)
matlådan som jag hade med mig (stor portion kycklingwok)
kvällsmat på jobb (crepes med champinjonfyllning och en lingongrova med ost)
äpple och clementin hemma innan läggdags.

Idag:
liten frukost
stor lunch-middag
och nu?.......bulle och frukt........*slarver*!

Så här ligger det till:

Jag har en vääldigt gammal dator som inte klarar av att hålla igång MSN-funktionen samtidigt som internets hemsida. Det betyder att jag inte tex kan blogga eller nåt annat samtidigt som jag chattar med folk på MSN, så nu vet ni det, alla ni som jag chattar med.


Blev inringd igår till ett jobb mellan 13.00-20.00, jag räknades som en resurs och det var då en dementavdelningen(inget kul)  men det gick helt okej. Idag ville de att jag skulle hoppa in i fyra timmar men efter att haft fullt(vilket räknas med myndighetersarbete så inte har jag slappat idag) hela dagen så tackade jag nej och tog ett sjutimmars timmars pass imorgon istället för att få en chans till att vila ut. Det är påfrestande att jobba med människor speciellt psykiskt sjuka och DESSUTOM var det ett helt NYTT ställe för mig.Men det känns bra att de gillar mig och att jag får chans och visa upp min färdigheter:)

kallare eller svalare?

Alla säger att det ska bli kallare/dåligt väder i nästa vecka men betyder väderförändringen några grader neråt? För isåfall gör det inget. Jag kanske är den enda ungdomen(förutom min bror och Tina) som inte gillar när det är för varmt som det är nu........igår var det 30 grader varmt och det är säkert samma temperatur idag. Jag tycker att 25 plusgrader räcker , då är det LAGOM! Jag kan inte sola ¨på min balkong i 30 grader värme för jag svettas som en gris.

Har precis käkat en bit av den goda rejvbenspjället som blev över från mormor och morfars grillbjudning. Mamma hade med sig en bit när hon och faster var på besök hos mig igår. En stor påse med frukst och grönt fick jag med,också från mormor o morfar plus en del matlådor som de sparat till mig så jag sparar lite pengar, de är så omtänksamma och snälla hela släkten och jag är tacksam!
Så till middag idag blev det rejvbenspjäll, potatissallad som jag blandat med lite äpple och gurkbitar, blir inte så kompakt då. Och en sallad med melonbitar i. Mycket somrigt och gott!:)


Kände att jag behövde vara ledig idag också och passade på att fixa till mina kakelplattor i köket med att klistra upp en ny kakeldekor.......svarta plattor......som jag satt på 3 plattor som jag satt i varannan rad lodrät.
Det blev ännu snyggare, nu smälter hela köket in, sedan vill jag byta golvet men de kommer när jag har mer pengar.

Funderar på att gå ut en stund på balkongen om en stund med mina katter.....brände mig igår och känner fortfarande av att det kliar idag så undviker solen idag istället. Hoppas det fortsätter att vara runt 20 grader med sol i nästa vecka iallafal.



solsveda

Jag som hade bestämt mig för att inte bränna mig i solen i år utan skulle sola försiktigt.......

Slog upp ögonen vid sjutiden imorse och bestämde mig för att gå upp eftersom jag väntade besök av min moder och faster vid tio tiden och innan dess skulle jag hinna med att ta en joggingtur, duscha, äta frukost och köra igenom dammsugaren  (trots att jag dammsög i torsdags så har det hunnit bli skitet tack vare kisarna).

Innan jag kom iväg på min joggingtur var jag tvungen att flamsa och tramsa med kisarna och ångra joggingturen några gånger tills jag tillslut valde att jogga. Efter joggingturen dammsög jag och plockade undan lite kattleksaker och sedan käkade jag frukost, duschade,filade fötterna och smörjde in dem och hela kroppen i härlig butter lotion med olivsmak. Vid tiotiden ringde mamma och berättade att de just kört hemifrån så då hann jag ligga en stund på balkongen.

En halvtimme senare kom de och först snackade vi en stund i min lägenhet och gick igenom mina ***** papper från alla tråkiga myndigheter tills vi blev trötta i huvudet och kände att det var dags för käk. Vi åkte ut till "stamstället" där de har värsta portionerna och jag åt en stor portion pytt i panna, är fortfarande mätt. Vi bestämde oss för att sitta ute och käka i den härliga varmen men den härliga värmen blev outhärdig värme när vi suttit en stund efter att vi ätit upp. Då åkte vi och parkerade bilen hemma hos mig och sedan promenerade vi till en glasskiosk vilket tog en stund. Jag hade fått för mig att det låg en glasskiosk vid båtklubbhuset som inte låg så långt hemifrån mig eftersom jag bor nära stranden. Men vi fick ett svar från en förbipasserande cyklist att där inte låg en glasskiosk så vi vände och började promenera tillbaka men fortsatte hela vägen längs strandvägen mot borstahusen......och tillslut fann vi vår glasskiosk. Jag valde ecuador chocolate magnum men efter en stund smakade glassen gammal och isig så jag sa till glasskioskförsäljaren(långt ord) och hon gav mig en ny, phu..snacka om att jag blev mätt på glass efter det.....så det är nog anledningen till min mättande mage.

När vi sedan kom hem såg jag  hur mycket solen tagit på min nacke.......och nu svider det som bara den, solen tar mycket när man rör sig. Så imorgon ska jag INTE sola! Har precis duschat och smörjt in mig med en efter-sol-mjölk men det bränner ändå. Men det var en härlig promenad ändå.


Kanske får jobb imorgon.........men ikväll ska jag slappna av framför teven och heja på CANS(lr hur det stavar) kören i körslaget!

Slösa eller spara

Lyssnar på P3, har lyssnat heladagen. Jag får egentligen inte in så många kanaler....de kanaler som har bäst "kontakt"(kommer ej på ordet för tillfället men det lossnar nog snart)  är mix mega pool och rix fm men de kör samma låtar och det är kul med lite variation.

Annars har det inte hänt så mycket idag även om det känns så. Tog en joggingtur imorse och sedan käkade jag frukost. Efteråt satte jag mig på balkongen och solade, fick sällskap av kisarna så det var trevligt även om jag knappt fick nån chans att sola ordentligt eftersom jag fick hålla ett öga så de inte hoppar. Vet inte vad jag hade gjort om jag förlorat mina kisar.Hade en mardröm om att den ena katten blev uppäten.......och jag blev så ledsen att känslan fanns kvar när jag vaknade och kunde andas ut när jag såg att min älskade katt fanns kvar hos mig.

Jag solade bara i två timmar för att undvika att bli bränd eftersom jag inte använder någon skyddskräm, solbrännan blir bara ojämn då så istället solar jag försiktigt. Har satt en bit plåster över mina (de som anses vara farliga) leverfläckar på ryggen. Sedan satte jag igång med maten. Undertiden som kycklingen stektes öppnade jag ett kuvert från socialen i medvetenhet om ett svar som skulle förstöra hela min dag. Och mycket riktigt........nej till socialbidrag trots att jag har fått skjuta fram mina räkningar en månad vilket betyder att denna månaden  blir dubbla räkningar. De räknar ALLA jäkla inkomster även om inkomsterna var förbrukade så räknas de som att de fortfarande finns. Hur fanken tänker de?! Har de någon minsta medkänsla??!! Dessutom hade hon inte tagit hänsyn till min dyslexi(det är inget hemligt) utan gett mig en massa blanketter som var svårtextad!

Vad händer mer......?  Jo jag fick i mig maten tillslut och sedan blev det städat i hemmet så nu sitter jag här nydushcad,nysolad i en fräsch och ren lägenhet.

Finns inte mycket på teve ikväll men ska nog se lyxfällan, brukar vara intressant och lärorikt. Vad folk verkligen kan slösa, jag begriper det inte. Men det är väl inte svårare än att det finns människor som är prylgalna. Själv klarade jag mig utmärkt med mina studielån och bidrag trots att jag inte jobbade, hade ett eget boende. Kusin undrade hur jag lyckades klara ekonomin men det finns bara ett ord...."spara". Kommer ni ihåg tidningarna "spara och slösa" ? De två figurerna som beskrev hur man håller sin ekonomi på bästa sätt. I och för sig var detta i grundskolan, tror det t.o.m var på lågstadiet dessa tidiningar delades ut. Så det var en ekonomi för barn, hur man inte slösar bort sin veckopeng. Det börjar redan då.

Imorgon ska jag jobba på min favoritvåning, hoppas jag jobbar tillsammans med de sköna människorna!:D


tuddelu!

Sol, solisar, sol

 Idag har alla måltider blivit försenade pga att jag började träna senare och sedan ville jag ut i solen och sola.....har legat i solen sammanlagt två timmar idag, ska passa på imorgon också och sedan ska jag städa för här ser ut som det varit inbrott (nästan) men det ska vi ändra på imorgon!:) Hoppas att jag orkar med en joggingtur imorgonbitti.
Var iväg förut och hämtade ett paket på posten som var ifrån min snälla mamma. Paketet var från månadens bok och så fick jag ett par snygga galjer på köpet, så nu har jag ett par till.:)


125502-87

Nu ska jag iallafall rensa undan lite disk i köket, en början till städning :) Sedan blir det mellis........Hoppar över middagen och förmiddagsmellis. Tog iofs en banan innan jag joggingturen.

Onsdagar tycker jag om för då har halva veckan gått och det är bara tre dagar till fredag, även om man jobbar helg så är det ändå helg:)

Bästa teveprogrammen går på ondagar:

kl.20.00 men in trees eller något annat
kl.21.00 Grey's anatomy (tjohoo)
kl.22.00  sverige pussas och kramas ( jag VILL se Johan Glans denna gång!)


Nu kallar magen på mellis!!!



Tjingeling!!!

Tusen tankar

har jag nu............


Nu får det bära eller brista............men jag behöver pengar för att kunna försörja mig......Så nu utmanar jag mitt tillstånd men har inget annat val. Jag ska klara det, det handlar om den rätta planering.

Jag börjar nästa vecka.........denna veckan förbreder jag mig med en massa mat som jag har färdig att ta med så fort jag blir kallad vilket lär bli när som.


Idag har jag suttit i solen sammanlagt en timme på varje sida, börjar få lite färg, ska ut imorgon också efter att jag tränat.
På tal om träning, imorgon ska jag bege mig till friskis och svettis för att skaffa ett frikort, medlemmarna bjuder på gratis träning hela maj och då får man passa på. Då ska jag gå på danspassen som jag saknar så oerhört!

Hoppas det är nåt kul på tv ikväll.

Nu ska jag se om det finns några lediga jobb!

so long***

måndagens lunch & mellis


Måndagen började med ett besök hos sjukgymnasten och sedan bar det iväg till affären för att handla lite.Kom hem och satte mig i solstolen på balkongen och njöt en stund i solen.

Lunch och våra bästa år

Dagens lunch som är ett enkelt recept från en bloggare - elinsmat.blogspot.com

kesogratinerad broccoli med kycklingkorv.Kycklingkorvarna var äckliga och kommer aldig köpa den sortens igen ( dock var det ett utländskt märke). Men broccolin blev god.

Hur enkel som helst att laga:
kokar upp broccoli och lägger det sedan i en ugnsäker form , häller över kesoblandningen (kesoblandning en liten burk keso o ett ägg), saltra och peppra och därefter lägger du över valfri ost. Hysch in i ugnen en stund tills osten smält och fått en brun
Väldigt enkelt och väldigt gott!

nu ska jag käka mellanmål: naturellyoghurt med blåbär o hallon

lång arbetsdag och körslaget!

Kom hem för en timme sedan, har jobbat sedan sju imorse, fick stanna kvar eftersom ord.personal skulle iväg och vaccinera sig. Men det gjorde inget att jag fick jobba över eftersom jag knappt jobbade i torsadags då jag mådde dåligt och gick hem. ¨Behöver mer jobb! Behöver vara jäkligt flexibel för att få jobb helatiden. Och jag behöver pengarna och erfarenhet.
Tog ett välbehövt bad för att låta musklerna slappna av lite, har varit en pressad dag eftersom vi var endast 2 stycken och både från bemanningen. Men vi klarade det bra!

En sak jag har funderat på: Vad är riksvenska, är det svenskan de använder i TV? Jag hoppas inte att våra nyhetsrapporter uttalar  ordet situation "sitvasion" som de gör i uppåtlandet....:S Hörde nämligen att just uttalet "sitvation" användes på morgonnyheterna i förmiddags. Jag vet fler kända programledare som uttalar situation fel. Vi skåningar uttalar det rätt iaf!:P

Ikväll är det körslaget! Vem hejar du på?
Själv hoppas och tror jag kören cans vinner. Men tycker jag tycker bäst om Lottas och cans!

attraktiva flirtiga försäljare

Åååh jag är världens lättlurade person....

Jag fick jobb igår mellan 12.30-20.30.....ganska länge så det blir en del pengar MEN vid halv fyra tiden fick jag gå hem, hade mått dåligt hela dagen,började ¨på morgonen när jag vaknade, huvudvärk,illamående och sedan blev det bara värre. Jag trampade ändå iväg till jobbet för behöver pengarna men stod bara ut ett par timmar sedan lyckades de hitta en ersättare och jag fick cykla hem. Förstod vad som var felet, utmattningssyndrom. Jag har fullt upp med alla pappersarbete och en inre stress pga ovissheten om mitt ekonomiska bistånd. Så träning blir inte så intensivt än.......har varit inne i väggen en gång och vill inte hamna där igen. Störde mig på att jag var tvungen att åka hem, MEN det rättar till sig , fick jobb imorgon 8 timmar!:)

Hoppade över träningen och satte igång med städningen direkt imorse.Gick och plockade i lägenheten i lugn takt till klassisk musik,avkopplande.Sedan pausade jag med städandet  och tittade på reprisen av våra bästa år.Sedan fortsatte städningen och efteråt tog jag en varm dusch och tvättade håret, kändes direkt mycket bättre med huvudvärken.Efter duschen smörjde jag in mig med "efter-sol" och satte mig i en brassestol för att njuta en stund i solen samt få lite solbränna. 
Lunchade till våra bästa år med en kyckling,blackbeans,bulgur och grönsaker som blev över igår. Sedan följdes vår bästa år av Opera show som handlade om mammor med barn som har autism.Opera hade bjudit in Jennie Macgartney(eller hur stavas det?) som har en son med autism och berättade sin historia för att överleva sorgen och hur hon lyckades att inte ge upp hoppet att få "tillbaka" sin son. Mycket intressant program och rörande.
Efter tv.n cyklade jag ner till soc för att lämna in de sista papprena som jag glömde härom dagen och fortsatte sedan till affären.

Jag tog min varor och betalade i kassan för att sedan gå ut mot utgångarna ....då....blir jag stoppad av tre försäljare varav en .....hottie om man säger så *host* började ställa frågor om vilket bolag jag ringer ifrån osv. De flirtade hejvilt......och när jag skrivit på en ny förbindelse(vilket jag ändrat nu) frågade den ena försäljaren mig när  hans kollega ( hottien) Det var såå jäkla längesedan någon flirtade med mig och med tanke på att jag är öppen för att dejta så hoppades jag att han menade allvar och var beredd på att fråga om han(hottie) var singel men fick inte fram ett ljud, istället blev jag avbruten av den snygge som fortsatte meningen med att säga- "ja, vi kan väl höras nästa vecka, jag finns kvar här nästa vecka också eller så har jag ditt mobilnummer.." Hrm...vad skulle jag säga? Jag fick bara fram ett -"okej, tackdetsamma"(de hade önskat mig en trevlig helg). Men jag fortsatte att fundera på om han var allvarlig eller inte...Men....de är ju försäljare...de måste ju göra allt för att locka folk...:S 



dumma snygga försäljare!!!!!:(

RSS 2.0