Låt mig få tända ett ljusJahapp , idag är det skyltsöndag. Har känt mig ganska ensam denna helg , mer än andra helger. Kanske har med o göra att det är första advent idag och att det är skyltsöndag och då ska man umgås med nära och kära.Jag har  ingen lust att gå ner alene till stan så jag firar min första advent med pizza och cola.

Det är vid dessa tider som saknaden efter en partner gör sig påmind......Fast å andra sidan har saknaden funnits där ett bra tag och jag vill bara att det ska ta slut, att jag snart ska springa på Mr Right..........men just nu undrar jag om det nånsin kommer att ske? Känns omöjligt att lyckas träffa honom när man bor i en liten stad.....Börjar fundera på att bege mig tillbaka där jag inte är ensam.....där jag har mina vänner. Det enda som håller mig kvar här är kören, inget annat!
Nästa helg är det adventsmässa med kören vilket sla bli mysigt. 


Ne, jag får väl ta och bege mig till pizzerian......hungrig som bara den nu.

GLAD ADVENT!

Finally!

Idag tog jag mig i kragen och tog på mig träningskläderna för en joggingrunda som sedan följdes av lite styrketräning för mage och rumpa. Jag ska banne mig ut på måndag igen! Nu ska jag komma igång med motionen igen!

För övrigt har jag två stora feta finnar i ansiktet att jag knappt vill visa mig, har aldrig haft så stora förut.....det är flera stycken på en , så äckligt. Hoppas de försvinner innan den stora showen med Divertimento! Kanske får fräschare hy nu när jag börjar motionera igen, svetten rensar porerna:)

Jag behöver handla lite varor idag så jag hade tänkt trampa iväg till affären men just nu regnar det  så jag väntar lite. Jag behöver tvätta idag också men finns ingen ledig tid förrän ikväll så får vänta på det också. Men jag ska iväg och handla innan det är dags att tvätta!


Igår städade jag så jag behöver inte tänka på det idag, skönt. Och när mina föräldrar var på besök i torsdag så fick jag hjälp med advetpyntet så det behöver jag inte heller tänka på idag förutom lite småplock som fyraljus-staken :) Men annars är allting färdigt.

Pratade med honom häromdagen på MSN och han sa att han skulle ringa mig på fredag men gjorde han det? Naaee....inte alls!   Jag vet när killar inte har tillräckligt intresse längre...-..." Dumpa honom för han vill faktiskt inte ha dig!"

Ha en fortsatt skön lördag!

Jag har gjort ett personlighetstest

 Detta är mitt personlighetstest:

Kraftfulla, originella och känsliga. Slutför vad de påbörjat. Extremt god människokännedom. Lyhörda för andras känslor. Strävar efter att leva upp till sina värderingar, som tenderar att vara omfattande och väl genomtänkta. Respekterade för sin starka vilja att göra rätt. Oftare individualister än ledare eller underordnade andra.


Karriärer som skulle kunna passa mig:


Personalvetare, juristassistenter, lärare, läkare, tandläkare, kiropraktorer, psykologer, skribenter, musiker, artister, fotografer, förskole- och dagispersonal, studievägledare, bibliotekarier, marknadsförare, forskare, socialarbetare.


Att upptäcka nya bloggar

Jag hinner "slänga"  in ett inlägg innan jag börjar med maten.

Jag har upptäckt nya bloggar att följa. En av dem hittade jag genom sofi Lindbergs blogg "du vet den där tjejen på gymmet" En målmedveten tjej med stark vilja. Denna nya blogg jag upptäckt handlar om en tjej som skriver om sitt liv helt öppet och där jag känner igen mig lite.....

Så nu har man mer och läsa......man upptäcker alltid nya bloggar för varje dag.....Det finns så många olika bloggar att det är sjukt.....det är det nya sättet att skriva av sig på I guess.

Och jag vill så badly ändra min design på bloggen men vet inte hur dessa kodmallar fungerar så jag lämnar över ansvaret till min kära vän  Färdigbakad student:) Men det vore kul att lära sig fast det har jag inget tålamod till.

Nej nu måste jag börja med maten och sedan ska jag låta maten smälta för att sedan trampa iväg till affären och handla lite.........smått och gott...eller nej.....jag lugnar mig till helgen men däremot måsta jag ta mig ut så jag får frisk luft.

I helgen ska adventpyntet upp

En månad kvar till julafton är det och idag har jag börjat så smått med förberedelserna. Detta året ska jag verkligen göra julfint i hemmet vilkt jag inte hade förra året. Blev dålig och sedan skulle jag ändå vara borta över julen så jag brydde mig inte om att pynta upp hemmet så särskilt mycket förutom julgardiner och stjärna och adventsljusstake. Men i år ska jag även ha julgran.

Idag "tog jag ledigt från jobb" för att jag kände att jag behövde det. Trampade iväg till affären för att fylla på kylskåpen men passade på att handla lite grejer inför advent bla mossa som jag missade förra året, röda ljus till min kökslampkrona och röda servetter. Ser framemot att göra adventmysigt i hemmet......samtidigt som jag fixar och donar med det ska jag lyssna på julmusik, för då är det banne mig tillåtet, längtar*


För övrigt.........jag släpper honom nu.......... och ska gå tillbaka till den independence woman som tar hand om sig själv genom träning och bra kost!

Denna jul ska jag inte lägga på mig några onödiga kilo............


Men när ska jag börja jogga igen? Ju längre jag håller mig borta från desto svårare blir det.....


Såg sista avsnittet ensam mamma söker igårkväll och det var verkligen ett känslosamt ögonblick för min del......kanske beror på omständigheterna omkring mig men ett av paren rörde mig till tårar...har aldrig hänt förr.....men man kunde verkligen känna deras oehört starka känslor för varandra genom TV-rutan......Och jag fylldes av en tomhet i bröstet.........När är det min tur.......igen?


Körrep och myspys!

Nu är det på tiden att jag uppdaterar min blogg.

Har varit iväg och jobbat två dagar i rad. Igår fick jag trevligt besök på kvällen så det var en myskväll med god mat och filmtittande. Dagen efter var det i stort sett sång hela dagen med kören. Först blev jag LITE sen pga vissa omständigheter och trodde inte det var så farligt att komma lite senare eftersom det var fler som skulle komma senare. Men jag trampade iväg(obs! LUGNT på isbanan!) och när jag äntligen var framme var dörren låst och det gick inte komma in nånstans, jag ringde min körvän som självklart hade sin mobil avstängd. Men jag fick skylla mig själv, är man sen ska man inte vänta sig att bli insläppt. Men efter en stund ute i kylan och jag både höll på att fördrysa mina fingrar och rumpa , ringer min mobil och det är Frida, Tack ! Hon öppnade dörren och sedan sattes det igång och sjunga.....Kören höll på att gå igenom "Las Vegas"....Martin Stenmarks låt. Det kändes bra att få sjunga med kören efter morgonens krusiduller. Skönt att få annat att tänka på.

"Inte lätt med känslor.....det blir ploblematiskt med känslor inblandat men men.......man får se vad som händer och fötter, mer kan man inte göra. Ta det lugnt..........men samtidigt vill man veta vart man står.

Aja.....nu till nåt annat.......det är söndag vilket innebär......"One Three Hill" spännande spännnde......sedan "Gossip Girl" inte tvunget att se.....men "ensam mamma söker" vill jag verkligen se!:) Sedan kanske det kommer en bra film:)

Har köpt lite gottis att smaska på:)

Me and my piano!


sköna sköna(?) söndag

Godmorgon denna söndag!  Trodde att solen äntligen skulle förbli framme men där trodde jag fel! Jag tänkte ta en frisk promenad idag , fast å andra sidan tänker jag ändå göra det OM det inte spörregnar!

Nu är det gjort, jag vet inte än men jag har iallafall satt upp mig på jobb alla juldagar så det blir inget julfirande med la familja i år. Men men jag behöver ju pengarna, med tanke på att jag fått taskigt med jobb den sista tiden, vad **** sysslar ni med vikariebanken?! Jag längtar tills den dagen jag SLIPPER vikariebanken!


I eftermiddag har jag satt upp mig på tvättid så då ska jag tvätta, det behövs och jag hoppas bara inte att de ringer om jobb när jag håller på att tvätta , skulle dock inte förvåna mig, det sker när man minst anar det. Fick för mig att jag hörde telefonen ringa imorse , så mycket spökar dom i min skalle  :S

Aja.....nu ska jag ta hand om frukostdisken och sedan får jag se vad som händer och fötter denna sköna(?)söndag.

Förresten.......jag saknar min vän Tobbe! Vill höra hur du haft det på semestern och se alla bilder!:D

Brist på fantasi till rubrik

Nu har jag glömt bort vad jag skulle skriva om.......*tänker*  Man ska inte tänka för mycket, då missar man det som händer just "nu".
Idag är det lördag......nej.....hur ska den första meningen i ett blogginlägg lyda........Det är så tråkigt att bara skriva samma saker som "idag är det lördag och det här har jag gjort idag" Fast å andra sidan är oftast det som blogginläggen handlar om....vad man hittat på under dagen.....det är ju en dagbok fast på nätet. Man bör dock se upp vad man skriver om eftersom bloggen är tillgänglig för andra människor att läsa men annars kan man sätta lösen. Men varför skriver man om sina innersta , djupaste känslor på nätet när man istället kan göra det i en "riktig dagbok" som INGEN har tillgång till. Själv väljer jag det sistnämnda, att skriva mina innersta tankar i en riktig dagbok och alla andra saker som jag vill att andra ska läsa lägger jag upp på min blogg.


Jag har tappat bort min hälsa totalt, jag sköter inte om min hälsa som jag borde. Jag slarvar med måltiderna och stoppar i mig onyttigheter samt ingen motion vilket resulterar i ofokusering, trötthet, dåligt humör och allmänt nedstämd. Så nu har jag bestämt mig för att börja springa regelbundet igen och variera med snabba promenader.  Jag hade en dröm för nån dag sedan att jag sprang och sprang och det kändes som jag aldrig skulle bli trött. Det förklarar att jag tänker mycket på att jogga igen. Fast i drömmen sprang jag, typ löpning. Vi får se om jag ökar till det när jag väl kommit igång med motionen igen.

Idag lagade jag riktig måltid som jag inte gjort på länge. Det blev nån kycklingröra med purjolök och champiojoner, cremefraich och kryddat med citronpeppar samt lite soja. Till det serverades pasta och en liten enkel sallad som jag gjorde på lite kruksallad,tomat,gurka, det är ju grönsaker. Man tager vad man haver;)

Just nu funderar jag på om jag ska dra iväg till affären för att handla lite gottor till ikväll eller så struntar jag i det, jag borde ta mig frisk luft.Har inte varit ute idag, fy skäms på mig! Så..det återstår att se hur jag gör.


Bjuder på en bild från födesedagsfirandet, min stora present, my piano:DUtan frukost och hela dagen är förstörd

Jag är så trött och irriterad idag. Bemanningen ringde imorse och jag hade en halvtimme på mig att göra mig färdig(knappt) och vara på arbetsplatsen. Det var bara ANDRA gången som jag varit på det stället där jag skulle jobba så först skulle man gå igenom vart vårdtagarna bodde och det var ofantligt många vårdtagare denna hemvårdsgrupp har. Så.....jag hann ju förs inte äta då de ringde(som alltid) FÖR "sent" och sedan var det full rulle ända fram till lunch vid halv tolv, då jag först får äta. Då var jag svimfärdig. Men det är inte allt. När jag sedan ska tillbaka till lokalen för att hämta upp nyckeln(som någon annan hade i morse så jag kunde inte ta med den redan då, vi delar på turerna till samma vårdtagare) så var det snabbt upp till SISTA vårdtagare som BARA skulle ha middag, phu. Sedan tog jag min cykel och med full fart(nästan) trampade jag iväg till affären. Inne i affären börjar velandet hos mig, sallad, baguette eller kyckling och några grönsaker? Hrm....och så jämför jag priserna men egentligen slösade jag bara tid på mitt velande och allt jag bryddde mig om var att få käk i mig innan jag höll på att svimma. Så jag plockar åt mig en kykcling/pasta sallad och en kall dricka och ställer mig i kön till kassan. Jag börjar känna mig väldigt yr och snurrig..........och när det är min tur ger jag kassörskan kortet som hon drar och sedan frågar jag om jag får nåt kvitto utan att tänka.....och hon säger att kortet inte gått igenom.....Nej va fan detta är ju precisvad jag behöver när man står där svimfärdig och knappt kan tänka. Jag ringer min mamma på mobilen och hon för över pengar på mitt kort och sedan försöker jag igen och det funkar fortfarande inte och jag börjar bli irriterad......nu är det nåt fel för jag har nämligen pengar på mitt konto, det kollade jag igår sa jag till kassörskan men samidigt så började jag bli osäker på om jag verkligen hade koll på det.....Hur som helst jag tog mitt sk "nödkort" och anv'ände det och det funkade. Jag fick mina varor betalade och sedan gick jag till lokalen och satte mig där och åt min "middag". Som tur slutade jag tidigt idag och på hemvägen testade jag mitt kort igen i en ANNAN kassa och DÅ funkade. Tänkte väl det! Blir lite sur på tanten i kassan som inte begrep att det var nåt fel på kortautomaten men men nu är det löst ialafall.

Jag har beställt lite kläder på ellos idag, passade på då man har rabatt.  Ikväll 'är det kör och jag fattar inte hur jag ska orka sitta där och mata noter.......fy vad jag är trött........gääääsp


Träningen har jag inte brukat allvar med heller men jag är inte på hugget, har ingen lust till nåt......och vill bara sova......Jag behöver solljus! Det behöver vi alla!

mystime!
Mystime! Det regnar ute och jag sitter inne  i värmen. I förmddags var jag på BK (=basal kroppskännedom) vilket var skönt för kroppen och sinnet. Efteråt hade jag tänkt bege mig ner til stadshuset för att skriva in mig i kommunal (facket) men det regnade när jag kom ut från BK och  och kände inte för att bli sjuk så jag beslutade mig för att enbart cykla iväg till närmaste affär från mitt hem och handla de nödvändigaste varorna som kattsand och så var det dags för en ny sofismode också:) 

Helgen har varit bra! På fredagen jobbade jag halva dagen och senare på eftermiddagen hämtade mina föräldrar oss(jag o mina kisar) för att åka till malmö. På kvällen käkade vi hämtmat ochg min bror som börjat på körskola körde till matplatsen och jag måste säga att jag är väldigt imponerad över min brors körtalanger då han bara kört några veckor. Sedan blev det mys och gottor framför teven som alltid hemma hos päronen:P

 På lördagen träffade jag min väninna och vi promenerade några timmar i stan, men hu vad mycket folk det var i lördags, det var rena rama julruschen(!)  Både jag och min väninna var helt slut bara efter ett par timmar. Då vi bestämde oss för att åka från stan passade jag på att smsa A och fick skjuts hem, så gulligt!:)
Lördagskvällen fortsatte med firande av min och min brors födelsedag och kan ni gissa vad jag fick?! Ett elpiano, jag blev så glad!:D Så nu ska här spelas och sjungas så grannarna går bärsackagång haha:P

På lördag kommer T hem och han lär väl vara  brun som en pepparkaka, jag vill verkligen inte träffa honom ,då får jag bara en massa komplex!:P  Men det ska bli skitkul att se alla bilderna och få höra hans upplevelser!:)

Nu ska jag sätta mig på och plinka lite på mitt fina piano:)

Lite nyheter

Jag har haft en mysig helg*ler hemlighetsfullt* .......mer säger jag inte


Usch, nu har jag slarvat med träningen igen, blev ingen träning i helgen och inte igår och det blir ingen idag heller eftersom jag tackat ja(självklarhet) till att jobba ikväll, dock bara fem timmar men bättre än inget alls! Och jag behöver tvätta som får vänta, kanske är jag ledig imorgon på min självaste födelsedag. Jag hoppas jag slipper jobba kväll men om inte så får jag jobba, behöver ju alltid pengarna!

RSS 2.0