Mysig söndag


En mysig söndag har jag haft idag. Fick oväntat mysigt besök idag. En härlig promenad genom parken i det vackra vädret. Det var helt vindstilla, så ljuvligt. Perfekt väder för en springtur men behövde vila mina ben. Sedan köpte vi thaimat med oss hem.
Det blev en helmysig dag.

Nu äter jag den sista glassen(haha) sedan blir det inte mer glass på ett tag. Imorgon nya tag med träningen, men det är bara skönt!:)

Träningen denna vecka:

måndag: springtur , runt en timme.
Tisdag: gym:ben o rumpa o lite mage
Onsdag: VILA (migrän)
Torsdag: gym: bic o axlar+45 minuter löpning på löpbandet ungefär 6 km eller nåt
Fredag: gym: tric , bröst,rygg och lite mage
Lördag: PW 90 minuter (olika tempo i början)

En okej träningsvecka trots vila med migrän.









Nu ska jag fortsätta äta min glass med SALTlakrits topping framför teven.

Trevlig söndag!

Snart är det fredagsmyyys....

Jösses vad trött jag är nu.

Började dagen med att trampa iväg till gymmet, bröst,rygg och mage. Provade "balansbollen" med magvöningar och fy skjutsingen vad den tar bra. Det brände till ordentligt i magmusklerna så det kommer jag fortsätta med så kanske det den där lilla bulan snart försvinner. Efter det hårda styrketräningspasset blev det lite cardio, mitt ben pallade bara 15 löpning sedan gjorde de alldeles för ont. Så imorgon blir det en powerwalk, trist som fanken. Men vill inte anstränga benen för mycket så de blir skada så jag inte alls kan springa:S

När jag kom hem började kaoset i hjärnan. Det som tröttat ut mig psykiskt idag. Över 3 jäkla timmar har jag suttit i telefonsamtal efter det andra och ringt runt o bett om att få uppskov på räkningarna. Sedan den lilla orken jag hade kvar, använde jag till att cykla ner till stan, hämta de nya linserna och handla lite smått o gott bla upptäckte jag O'hojs nya smak "saltlakrits" som jag ska prova till vaniljglassen ikväll. 


Men nu är det slappa som gäller för hela slanten.

En liiiten liiten..

bula kan man syna på min överarm, hehe.Tror det ska gå att bygga utan att slänga i sig en massa kosttilskott också. Jag har slutat med alla mjölkproteiner, de enda proteiner jag får är i nötter och ägg och kött. Ost, mjölk,grädde,yoghurt,fil you name it klarar inte magen av. Istället proppar jag kroppen full med grönt. Nåja....socker slank ner igår, en hel del faktiskt *tillbaka till hetsätning". Jag handlade  5 stycken halvliterspaket glass igår. Det var ett erbjudande för medlemmar- ta fem för 40:- . Tanten om stod på andra sidan stirrade när jag plockade åt mig 5 paket glass. Man kunde läsa hennes tankar "Vad ska hon med all den glassen?" Ja det kan man verkligen undra. Men nu ska jag öva på att lyckas spara sockerfällor hemma och inte hetsäta det på tvären som jag annars brukar. Dock misslyckades jag med det igår. En och en halv liter glass slank ner i min kagge igår. Egentligen räckte det med en delad. Ska hålla mig till de i fortsättningen. Slut på skitprat.

Usch idag väntades ett jobbigt samtal på soc. Jag har underskott. Men eftersom jag inte dykt upp på mötet som jag blev kallad till har jag fått avslag. Fan, hur ska kunna betala mina räkningar nu. Jag HOPPAS det går att lösa på nåt sätt. Vad***** gör jag annars? Hamna på gatan??? Nej så kan de inte göra. Jag kan väl inte hjälpa att posten försvinner på vägen suck!


Men innan detta jobbiga möte tog jag mig till gymmet och körde hårt med armar och axlar. Fick bra kontakt, kände ut musklerna pumpade. Efteråt sprang jag på löpbandet i 45 minuter, 7 km nåt.  Mycket nöjd!

 

Ikväll väntar kör och sjunga sjunga igen, ska bli roligt! Får nog ta lite mellis,känner magen kurrar.

Också är det Alla helgona helg i helgen.....Men kidsen förstår nog inte det utan det är Halloween som gäller för dem, precis som i USA. Ännu en anledning för kidsen att äta en massa godis. Räcker det inte med Påsk och julafton??? OcH denna disskussion har jag VARJE år. Nu är det som det är. Punkt slut.




Jag efter gymbesöket, svettig som en griis!:P


Ännu en mysig helg

Har jag haft.


Fredagskvällen spenderades med räkor vitt vin, bröd, smör och brieost. Åt så magen nästan sprack. 

Lördagen började med en god frulle , sedan begavs det ut på en springtur, denna gång en löptur. Sprang 5 km på 26,5 minuter. Sammanlagt 7 km om man räknar med uppvärmningen med jogging.
Efter springturen, en snabb macka och kaffe. Sedan lagades det mat, jag la mig på spikmattan för att få bort spänningar efter styrketräningen i onsdags.
På kvällen bar det iväg till farmor o farfar för att fira farfars födelsedag. Det blev mycket prat(som alltid) , god mat och efterätt:) Det smakade så gott med glass,grädde och chokladsås och kaka....Brukar inte äta de så mycket längre. Försöker vänja mig av från sockerberoendet.  Såklart bjöds det på en STOR skål med godis och farmor och farfar insisterade på att vi ska plocka med oss hem. Jag tackade nej. Har slutat äta smågodis, innehåller bara dåligt skit. Ja glassen är ju inte bättre och inte heller chokladsåsen. Om man ska tala om ÄKTA vara.

Kvällen hemma blev kort, var mycket trött.

Idag har jag städat hela lägenheten grundligt, det behövdes. Nu doftar det gott och friskt i lägenheten,underbart.


Denna vecka har träningen gått bra.

måndag: lång springtur , runt en timme.
Tisdag: gym: ben o rumpa
Onsdag: gym: biceps, axlar + 15 minuter på GÅbandet i högt tempo och 15 löpning.
Torsdag: jogging(ganska lugnt tempo,motvind)..50 minuter
Fredag:
gym: triceps,bröst ,rygg o lite mage + 30 minuter löpning på löpbandet
Lördag: löpning: 7 km sammanlagt ,40 minuter
Söndag : VILA



Ska snart börja med maten.



Borde borde....

Jag borde gå ut och vattna blommorna innan mörkret faller. Men här sitter jag och dricker mitt kaffe. Är så trött efter träningen idag. Gick en kvart på löpbandet och en kvart sprang jag. Sammanlagt 30 minuters uppvärmning sedan en snabb runda för ben och rumpa. Imorgon ska jag ha möte för instruktion av maskiner och då blir det armar. Sedan på torsdag ska jag springa igen, så blir kvällen desto bättre.

Har varit iväg och handlat idag, laddat upp med grönt, och kål, köpte vitkål och rödbetor samt grönt. Mmm blev så sugen på rotfrukter, spec vitkål. Bra mineraler.

Nej ut och vattna var det!






Så här såg jag ut igårkväll.

No more rest, back to the track!

Har varit ute på en lunch-jogging-runda, härligt och uppfriskande. Det ble runt en timme och nu slänger jag i mig lite mat. Ska sedan duscha och tvätta håret. Ikväll ska vi (vokalensemblen) vara festklädda(konsertkläder) eftersom vi ska bli plåtade i kyrkan. På torsdag är det den stora Dagen....konserten med Sanna Nielsen och kan jag låtarna? Nej. Undrar hur detta ska gå.

Veckans planer:

Idag måndag: träna, åka ner till optikern o hämta linserna eller så gör jag det imorgon.
tisdag: gymmet-styrka ben o rumpa samt powerwalk på bandet, hämta linser.
onsdag:gymmet-träna armar
Torsdag: springa (ingen lång runda) , förbereda inför kvällens konsert.
fredag: gymmet
lördag: träffa Jenny.

Inte så mycket, handlar mest om konserten och träning. Det andra tar jag som de kommer.



Nu har jag ätit upp maten, ska bara dricka upp vattnet också,låta magen vila, sedan gör jag mig iordning.






sammarbeta med kroppen istället för att motarbeta


Även om det suger just nu att lyssna på kroppen så är jag tvungen till det. I natt vaknade jag av att halsen började strula igen, tog en bafucin, känns lite bättre nu. Hade tänkt ge mig ut på en skön springtur men icke sa nicke. Jag får snällt härda ut tills detta *#¤%&¤" viruset är ur kroppen! Faaaaaaaaaaaaaaaaaaaan vad jag hatar detta! Och inte blir det bättre när jag läser om hur bra träningen går för alla andra! Jag VILL också! Jag längtar tills jag hamnar där....då träningen går bra, allt går bra. Jag har ork och tryck i kroppen av styrketräning, jag flyger fram när jag springer. Men det krävs tålamod. Men bara att jag kommer igång gör SÅ MYCKET! Jaja där sket sig den planeringen med löparformen:(:(:(

Och nu tittar solen fram och det ser ut att bli en härlig dag åhhhh härliga höstväder....Kommer att missa allt. Nej, jag ska ändå ge mig ut idag. Behöver frukt och grönt i kyl och frys.


Ikväll är det kör och det ser jag framemot! Jag ser även framemot morgondagen!



Min nya frilla!


orkeslös av träning?


Nej, inte av konditionsträning men av styrketräning. Och nu VET jag varför! Idag tog jag beslutet och på måndag  börjar jag.  Jag behöver inte "kryckorna" längre....jag har ben att gå med. Så länge "kryckorna" finns där så har jag ingen chans att blomma ut! Jag VILL blomma ut, jag vill komma nån vart! Det är MIN tur nu! Kanske....blir detta ett avgörande beslut...för att jag ska kunna ta mig vidare,,,,,,ta mig loss från bubblan. Det är bara att ta steget ut! Jag är inte orolig, det ska bara bli skönt att bli fri!




Kort sammanfattning av de senaste dagarna:


Har haft en härlig helg trots hemsk migrän som startade i lördags.  I fredags sjöng jag med min kör på kulturnatten. Jag var inte alls sugen på det. Fel tid , fel dag. Denna dag skulle ägnas åt fredagsMYS. Men så blev det inte. Somnade när jag kom hem. Lördagmorgon...kändes sådär i kroppen och psyket. Vart ju bjuden på fest men kände inte ork till det. Förlåt för det! Tog mig ut på en härlig joggingtur i det härliga vädret. Första joggingturen i mina nya joggingskor och första rundan på en hel månad. Det blev nästan en mil....Efteråt blev det en snabbfika, sedan iväg och handla mat o laga samt äta. Vid lunchen började min skallevärk, tog piller men hjälpte inte.
Mot kvällen blev det bio i malmö....usch usch, skulle stannat hemma....för där kom migränen. Sitta och glo på actionrulle innehållandes en massa sprängmedel. Donkan-skräp efter bion. Helt oregelbunden kost. 
Söndagen kändes det bättre, skulle kunna springa igen....men blev en morgonpromenad. 
En dryg tågresa hem.
Måndagen spenderades i sängen och mörkt rum. Blev ingen kör, buhu.  La mig tidigt.
Tisdagen mådde jag MYCKET bättre, migränen var borta. Blev lite stress, slänga i sig frukost och sedan ut o springa för att sedan duscha, äta frulle nr 2 och sedan iväg till frissan. Blev nöjd med frisyren. En av de snyggaste korta frisyrer jag haft.






Idag har jag varit på gymmet och väl där kom jag fram till ett beslut.




Och på måndag blir det handling av beslutet.

Nu ska jag duscha av mig lite och sedan blir det....söka jobb....nej vila först....Behöver öva på låtarna inför Sanna-konserten som börjar närma sig sitt mål:O


Have a good day folks!


kulturnatten

Jag har ingen lust med någonting idag. Eller jo, jag har ju tagit en promenad i mina nya dojjor till stan och bokat tid hos frisören. Trött på mitt halvlånga slitna hår nu. Det blir ju inte längre så lika bra att jag göra drastisk förändring, så man ser lite äldre ut dessutom.

Ikväll är det kulturnatt i staden, det betyder att min kära kör ska sjunga x2 . Vi ska samlas kvart över sex och så är det slut tio, så man är inte hemma förrän halv elva. Och när man planerat myskväll också. Aja...får väl ta igen det en annan gång. Det blir väl mys ändå.  Imorgon är det fest i Höganäs, men det är jag inte heller pigg på. Asa med sig en massa sänggrejer,det gillas inte. Har ingen lust att övernatta, sover så dåligt när jag sover borta. Och nu sover jag dåligt för det mesta. Massa jäkla oroligheter i min skalle,så trött på det!

Hela kvällen igår ångrar jag, allt blev fel. Jag var på dåligt humör, usch sorry för det! Nä usch.....jag ville bara ha en lugn helg, äta en massa god mat (ja det blir ju inte godis mer). Fast bullar har man i frysen.

Träningen känns så inte överlägset....men ett annat ord som jag inte kommer på nu(det är det vanliga).....jaja.

blä blä blä....nu ska jag mysa med kisen lite....



bjuder på en tråkig bild med en tråkig frilla....tråkig outfit osv....

Man får göra det bästa utav livet

Helgen var riktigt mysig och trevlig:)

Fredagen- besök på badhus i bubbelppol och bastu. Därefter pizza och idol:)
Lördagen: långpromenad i skogen,.....massa mys..... filmkväll.
Söndag: besök på Väla och Center Syd....shoppade ett par snygga dojjor, inte så kvinnliga men tuffa! Ett par coola kängor som jag lääänge velat ha:)


Igår var jag iväg på Sanna Nielsen-kören och det var riktigt roligt att få sjunga igen:) Längtar till torsdag då jag får sjunga igen men Världens Bästa Kör!:D 


Veckans to do:

* Tisdag: tvätta en MASSA....söka jobb
*  Onsdag:STORstäda ev. handla....
* Torsdag:Besök av morpäronen och på kvällen sjunga
* Fredag:  kanske.....träna? 
* Lördag: bjuden på fest till Höganäs
* Söndag: inget bestämt...

Har inte tränat på två veckor nu men de känns okej. Det är viktigt att kroppen är helt frisk så man kan ta ut sig ordentligt! Jag längtar till jag kan köra på ordentligt med träningen igen utan att känna sig konstigt trött i kroppen som jag gjorde innan jag blev sjuk.


Nu ska jag ta mig en varm och skön dusch, sedan diska och söka jobb.





RSS 2.0