Veckans träning v 4


måndag: cardio-löpning 35 minuter varav 5 intervaller plus mage

tisdag: fm:  uppvärmning pw 15 min gym-axlar och rygg 35 min  pw hemåt 15 min              kv: fuenga dans 45 min

onsdag: cardio-löpning 35 minuter plus mage

torsdag: pw 15min uppvärmning  bröst biceps, triceps 30 min pw 15 min

fredag: VILA

lördag: pw 15 min uppvärmning  gym lätt axlar o rygg -löpning 20 minuter  plus plankan x 2 alla sidor

söndag: VILA


gym: 3 pass
löpning: 3 pass
vila: 2 dagar
övrigt: 1 pass dans

totalt: 7 pass

Jag är nöjd med att jag hann med 3 löppass denna vecka.

 


Trött....


Känner jag mig nu. Har precis käkat mellis/middag i form av två skivor GI-bröd med smör,ost och kalkonpålägg samt en liten tallrik med naturell youghurt , frysta blåbär och linnfrön. Och en kopp kaffe med sojamjölk. Hade blivit för tätt mellan mellis och middag. Så jag ser till och traska ner tidigare till teatern så jag hinner in om i affären o köpa nötter eller sallad, något till kvällen iaf. Inga kollhydrater bara.


Varit på gymmet imorse och det gick bra. Var inte supertaggad men det var helt okej pass. Ökade vikterna i smithmaskinen. Kör nu tio kilo på stången:) Visst har det hänt något med musklerna jämfört med tidigare. Och jag kör ändå inte med nåt proteintillskott. Visst ska de bli resultat ändå. Imorgon står det cardio med mage på träningschemat. Och på lördag ska jag köra axlar och rygg igen. Och imorgon är det genrep med showen, lördag premiär. Och på söndag vanlig föreställning. Ska börja införa "ätardagar" igen. Köpte hem en spännande glass idag som dessutom är laktosfri, mums:) Men det blir inte förrän "ätaredagen".

 

Hur som, det är härligt att känna sig stark. "Syns det att du är stark så är du det också, syns det att du är hälsosam så är du det också" 


Jag skulle skriva nåt nu men har glömt vad:S


uppdat:  Nu kom jag på vad jag skulle skriva. Jo, sedan jag slutat äta så mycket onyttigt har mina finnar hållit sig borta:) Det är INGEN myt att man får choklad av finnar. Det är solklart att man får det!

"Man vill alltid ha det man inte kan få"


Ny vecka och NYA friska tag!


Då är vi igång med nya träningsveckan:) I måndags blev det ett bra löppass med intervall x 5, ökade till 15 kmh. Sprang i 35 minuter. Trodde jag kört slut på kroppen efteråt men hade MER ENERGI EFTER löppasset än före. Idag har jag fått en hel del fixat. Det STORA tvättberget är borta, tvättade klockan 06.00-10.00 idag och sedan traskade jag till gymmet för axlar och rygg. Under dagen ringde jag två viktiga samtal, fxade lite pappersarbete. På kvällen stack jag iväg för att dansa zumba, oh vad roligt det var idag, fick upp pulsen ordenligt tack vare instruktören. Det gör mycket på vem som leder. Denna ledare har såå mycket energi att hon aldrig blir trött typ...men så ser hon ut därefter...värsta vältränade kropp med markerade axlar och grym rygg. Faaan vill också ha ju! Förra tisdagen tycktes jag skymta mina vältränade gener men de var borta idag, haha:P  Nej, tror det berodde på tre olika saker....fel linne, vätska i kroppen(menstid) och jämförelse med en grymt vältränad kropp. Nej fara fara.....man ska INTE jämföra sig med ANDRA. Det finns bara EN person man ska jämföra sig med och det är sig SJÄLV!

Nepp, nu ska jag ut i köket och diska upp lite så man har ett rent kök till imorgonbitti, sedan sova för imorgon väntas ett FÖRHOPPNINGSVIS grymt löppass!

Gooodnight folks:)


Veckans träning

Förra veckans träning

Måndag: VILA

Tisdag: fm: gym: bröst,biceps,triceps  kv: fuenga dans 45 min

Onsdag: löpning 35 minuter  (skallebank)

Torsdag: VILA (Migrän) :(

Fredag: gym axlar,rygg och mage.....60 minuter plus 15 minuters pw för uppvärmning  dit och hem

Lördag: aktiv VILA pw innan frulle  60 min

Söndag: VILA...

 

löpning: 1 st
pw: 1 st
gym: 2 st
vila: 4 st (FÖR mkt)
övrigt: dans 1 st

totalt: 5 st pass 


Nöjd? Njaeeee...inte med cardion. Ska lägga till mer cardio nästa vecka. Har haft migrän OCH sångshow-rep på helgerna.
           


Migrän borta MEN......

ÄNTLIGEN! Lika skönt varje gång den försvinner! Och nu hoppas jag att den håller sig borta ett bra tag, får se till o vara förbered så det inte går för långt . Ta en tablett så fort man känner att det är på väg.


Jag känner mig inte toppen glad idag, vet inte varför. Men jag trivs inte där jag bor nu. Inget socialliv och en **** ÄCKLIG granne som jag bara vill ha bort härifrån! Tycker det är jobbigt att gå utanför dörren, speciellt när jag ska ner i källaren för att tvätta och jag ska möta på honom. Jag fattar inte hur en sådan sjuk människa får bo kvar...(?!)
Jag är glad att planket sattes upp så äcklet inte kan glo in längre! Detta är inte klokt. Nej ska sätta upp mig i kö på lägenhet i en annan stad. Vill inte vara kvar här längre! Finns inga jobb heller.

Och kören funderar jag på att lämna, så trött på dessa hugg man får från vissa. Ger en jäkla stress inombords. Ett jäkla dagisbeteende det är vad det är! " Åh jag ska synas, och du ska inte tro att du är nåt"...typ så. Nej också denna knutsbalen som är obligatoriskt och som bara blir ett stressmoment i det hela. Får inga större roller heller. Nej, det kan vara nu. Detta är sista showen och sedan lämnar jag. Men sjunga tänker jag fortsätta med..i en annan kör.
Orkar inte med gnäll och avundsjuka.


Skönt att skriva av sig, nu blev det MYCKET privat detta, nästan FÖR privat.


Jag får kraft och energi av träningen, men idag känner jag mig nedstämd fast ändå så har kroppen ro.Och det är iallafall bra.
Imorgon ska vi vara på plats kl 09.00 på teatern och jag ska banne mig hinna med en powerwalk innan frukost. Både lördagen och söndagen. Ska ställa klockan på halv sex. Har missat en del träning denna vecka pga den jäkla migränen.


Nej nu får jag ta mig i kragen o plocka undan lite, samt öva på låtar. Skulle behövt tvätta men men.....SUCK!Nej lite positivitet NU! Det är ju FREDAG!:D

Migrän igen........

Fick sådan hemsk migrän igår, började på tisdagskväll och höll i sig hela natten till onsdagen och hela onsdagen fram till idag , hela förmiddagen och lite till in på eftermiddagen. Men halv två steg jag upp IGEN och då började de kännas bättre. Käkade lite lunch och sedan begav jag mig iväg till affären för att handla..köpte bland annat  värktabletter som FUNKAR. Panodil är det sämsta emot migrän och skallebank.
Hur som , vart inte alls glad igår. Begav mig till gymmet (för ibland brukar de gå över med cardio) för att köra löpning och intervall men det blev bara värrre. Körde iallafall min runda sedan hoppade jag över magövningarna. Gjorde några sedan gav jag upp. Trampade hem, in i duschen, åt och ner i sängen och där blev jag resten av dagen och kvällen....satt lite vid datorn på kvällen men la mig vid nio, vaknade igen vid tolv o mådde uselt, illamående också! Tog en kass panodil....som fick mig att somna om iaf. Vaknade vid fem....gick på toa och la mig igen. Åt frukost o kollade lite på teve, tvättade sedan håret och gick o la mig. Sov till halv två. Nu sitter jag här och mår LITE bättre. Ska bege mig till teatern ikväll, tänker inte missa fler rep nu.....Jag får sätta mig ner och vila om de skulle bli för jobbigt. Men jag tror det är påväg bort nu. Brukar i regel bara hålla sig i 2 dagar.  Igår missade jag HELA akt 2 med dans och sångnummer samt repliker....det kändes surt. För jag hade verkligen behövt träna på detta. Men men. Nu är det som det är.


Ska vila mig lite till.......
En Bra DagIdag är en bra dag!:)

Startade morgonen med en goood frukost, nästan så man blev för mätt men blir alltid så då man samlar massa vätska i kroppen pga tant röd:S  Hur som, det blev "specialare"-gröten , ett ägg,nypressad apelsin,en stor kopp kaffe med sojamjölk.
Efter att frullen sjunkit lite så var det dags att bege sig till gymmet, var inte så värst pigg dock. Men det ändrades efter den uppfriskande korta powerwalk som uppvärmning och jag började köra i smithmaskinen-2 övningar-bröst och triceps. Sedan bicepscurlx4 o efter det körde jag triceps pushdownsx4 varvat med underarmscurl...det är bara underarmarna som rör sig, resten av armen är stilla. Fick sådant jäkla pump i armarna idag plus att jag fick ENERGI som jag inte haft tidigare. Men det är nog vilan som gjort det:) Eller omega-kapslarna. Nåja. Ett superbra pass var det iallafall och jag är mer än nöjd! Ikväll blir det återbesök på gymmet för dans fuenga. Lär väl vara proppfullt, med alla träningsfreaks och så de som avgett nyårslöften o måste komma i form för bikinisäsongen, störtlöjligt med sådana! Träning ska man sköta helatiden, det är ju en livsstil att röra på sig , mer eller mindre. 
Nu har jag  slängt i mig en STOR lunch bestånde av min hemmagjorda satayjordnössås med kycklingbitar, råris,brocoli och en morot. Ska käka en morot VARJE dag så får man en fin grund till solbränna haha:P Magen blir lätt svullen nu med tanke på att magen som sagt samlar vätska men de hinner väl förhoppningsvis lägga sig till det är dags för nästa matintag, mellis.

Nepp, nu ska jag inte sitta här, ska plugga repliker och sångtexter. See ya!

Veckans träning:

Träning Vecka 2

Måndag: powerwalk 15 min gym: ben,rumpa,mage 15 min powerwalk hem

Tisdag: cardio Löpning intervall x 5 35 minuter plus mage o bålstabilitet 4 övningar

Onsdag: powerwalk 15 min gym: bröst,trices,biceps 15 min powerwalk hem

Torsdag: cardio löpning intervall x 4  35 minuter (tungt i benen) plus magövningar

Fredag: VILA

Lördag: powerwalk 15 min axlar och rygg powerwalk 15 min hem

Söndag: powerwalk innan frulle 60 minuter


De kommande veckorna blir det en massa träning i veckan för det lär jag inte hinna med de kommande helgerna, för nu är det fullt rep med showen och sedan kommer föreställningarna:) Men nu är det fullt ös som gäller.

Ska lägga in mer överkropp nu för benen o rumpan får träning av löpningen och promenader.....Men vet att de behövs också men man kan inte ta allt på en gång så nu gör jag så. Vet att jag behöver bättra på armarna och magen och rygg så ska lägga fokus på det istället.  Så istället för ben o mage så ska jag lägga in axlar,rygg och mage. Så sparar jag krafterna i benen till löpningarna istället:) Eftersom jag varken tar prottetillskott eller energipiller så får man spara lite istället.
Tjingeling!

hat-väder och VILA

Bestämde mig för att VILA från träning idag. Har så himla ont i mina lår, insidan, utsidan ja you name it. Känner av från bröst,tric,och bic också. Känner att kroppen behöver vila. Så idag har det inte hänt så mycket. Tog sovmorgon, sedan åt jag en STOR frulle så magen stod ut haha.  Sedan slappade jag och läste bloggar. Stör mig att det inte går att logga in på facebook, är det nåt problem med sidan idag?
Så dagen har varit LUGN och efter lunch traskade jag hem till en körkamrat för att få hjälp med balkänning till morgondagen(nej jag ska inte gå på bal utan bara sjunga). Det är väldigt speciellt med detta(i negativ bemärkelse) och mer behöver jag inte gå in på. Ser verkligen inte framemot det imorgon, usch. Men men. Får se det med att det är kul att sjunga. Hur som, vi snicksnackade lite och en annan körkollega dök också upp eftersom de skulle öva sina stämmor(båda är altar och jag är sopran så jag skulle inte vara med:P) . Sedan traskade jag hem efter några timmar(japp tiden bara flög iväg) och njöt av mitt GODA mellis som består av kesella+banan+kanel+linnfrön och solroskärnor samt en STOR kopp kaffe med massa mjölk:) Nej, kanske ska gå ut och stryka kläningen....usch nä orkar inte:P Åh idag är en sådan dag.....bara slappa, inte orka göra nåt...orkar inte ens städa....Och vädret vill man inte ut i, daskigt,blaskigt,grått och rått....hua...stannar inne resten av dagen/kvällen.    Hu, måste verkligen bättre på mina axlar.......ser ju dingt ut:S


Det eviga kost-snacket


Hur ska man hitta sin balans till kosten?

 Vissa säger: -"ät kolhydrater för att du ska kunna träna och fungera mentalt". Men sedan säger andra att man inte behöver kolhydrater för att enbart kunna fungera.
 Det gäller att hitta sin väg till balans. Den dära "Sofi" som de flesta vet vem det är, har lyckats hitta sin balans och fått med sig flera stycken till att finna samma balans till kosten. Att äta ALLT men INTE alltid.........Jag har försökt en massa olika kostformer i hela mitt liv. Och så här enkelt är det.....energi in, energi ut.
 Vill man gå NER i vikt så ska man äta MINDRE än man gör av med. Vill man gå UPP i vikt så ska man äta MER än vad man gör av med.
Men om tex man har en mage som inte klarar att äta allt, om man inte får lika mycket energi som en annan av kolhydrater, ska man då tvinga sig i det då? Nej, jag har lyckats förr och kan lyckas igen. Problemet är bara att jag inte kommer ihåg hur jag gjorde. För det första så tränar jag mycket hårdare än förr. Jag tränar SERIÖS styrketräning, fokuserar på kontakt och bygga upp. Det har jag inte gjort tidigare. Jag tränade på annat sätt förr då jag åt mindre än jag gjorde av med. Men det är så teorin fungerar, vill man minska ska man äta mindre än man gör av med. Men samtidigt INTE glömma bort att se till så man får i sig all NÄRING som man behöver, en massa VITAMINER.
Jag tar omega-3 kapslar varje morgon till frukosten. Idag åt jag en större frukost men orkade jag mer för det? Nej. Jag har sagt det förr och säger det igen. Våra kroppar fungerar OLIKA! Därför ska man inte göra som alla andra säger. Man ska göra det som passar en själv bäst.  Och ser man till och få i sig en massa näring och lägger av med det onödiga sockret nog fasen ska man kunna få de resultat man vill ha. Man MÅSTE vara ENVIS!Ny blogg?

Hrm den senaste tiden har jag bara skrivit om träning i bloggen. Varför gör jag inte om bloggen till en träningsblogg?Det är dags för nytt utseende, ny blogg. Tror jag ska lämna blogg.se och börja blogga på metro istället. Detta är ju inte modeblogg längre, har aldrig varit. Men har inte heller handlat så mycket om kost och träning o hälsa som den gör nu. Kanske börja blogga på fitnessgurun istället?

Nåja, funderar lite till


Veckans träning:


Jag minns inte mycket av förra veckans träning kanske beror på att de inte blev så flitig träning heller.
Nåja lite träning är bättre än inget alls!

Förra veckans träning:

Måndag: kondtions/pulsträning  35 minuter samt 3 magövningar
Tisdag: bröst, biceps och triceps samt ben 3 övningar
Onsdag:rask promenad/jogging innan frulle 45 minuter
Torsdag: Powerwalk innan frulle 60 minuter i SNÖSTORM OCH SNÖDRIVOR.
Fredag: aktiv vila   promenad i 90 minuter.
Lördag: VILA
Söndag: VILA

Nu när jag ser det uppskrivet så ska jag vara nöjd ändå. Även om jag inte fick plöjt igenom hela kroppen i gymmet. Men kanske bra att vila också.

 


RSS 2.0