Veckans träning




Vecka ????


Måndag: cardio : crossen 30 minuters intervall sedan magen 6 övningar plus 1 rygglyft. Sedan 15 minuters
intervall tung motstånd på crossen.



Tisdag: fm: uppvärmning rodd 5 min, styrketräning- bröst,triceps och biceps 60 min, sedan 20 minuter PW-intervall på löpbandet.  Kv: dans fuega 45 min



Onsdag: cardio: intervalllöpning 30 minuter sedan mage 7 övningar plus 1 rygglyft. Sedan 15 minuters löpning.



Torsdag: styrketräning, uppvämning 5 min cross, styrketräning baksida axlar och rygg 50 minuter. Sedan 20 minuters PW-intervall på löpbandet.



Fredag: VILA

Lördag: VILA



Söndag: afrodans 42 minuter.


Styrketräning: 2 pass

cardio: 4 pass

övrigt cardio: uppvärmning och efter-cardio

Totalt: 6 pass


Latino baby!


Vart en väldigt trevlig midsommarfirande igår, tack alla som medverkade:) Började med picknick till dans kring midsommarstången. Vi hade tur med vädret på så sätt att det inte regnade iallafall. Men så var det kallt men det var en annan sak haha.  Efteråt begav vi oss till "stamstället"  och tog oss en glass (i stora lass) . Sedan fyllde vi på ännu mer med inhandling av nötter och käkade sådant. Satt en stund och snackade på Pistachia tills vi sedan begav oss hem till en från sällskapet:) Där satte vi oss först en stund på balkongen i solen med lite nötter och dricka och snackade lite till, trevligt:) Tills vi beslutade oss för att börja med midsommarmaten som bestod av väldigt goda kycklinggrillspett, färskpotatis,sallad, goda såser. Desserten var såklart jordgubbar,  varma rabarber(mycket gott och enkelt) till glass och grädde. Kaffe och smarriga chokladpraliner i smak av bailyes:)  Kvällen avrundades med sommarmusik i bakgrunden och lite mer prat:) Helt klart nöjd med dagen:)




Idag blev det lite mer resande....till Malmö och en latinofestival i Folkets Park och jag säger bara Maaaj Gaaad....vilka latinos det finns....Jag dog......Snygga snygga,,,,,verkligen ögongodis..... Nej, jag hade inte tackat nej till en latinolover hehe;P  Och som de kan dansa...vilka moves! Festivalen bjöds dans och musik i alla slag från latinska länder:) Härligt! Och vad jag älskar latinsk musik, man blir så glad och vill bara dansa! Men tro jag gjorde det? Dansa alltså? Nej, inte ville jag göra bort inför desssa latinos grabs, de har ju det i blodet. Så kommer jag där , svenska flickan och försöker mova på mina höfter när jag i själva verket är stel som en pinne. Nej, det vet jag att jag inte är. Men jag vågade INTE:(  Denna festival pågick mellan 16.00- 21.00 idag. Klockan 22.00 var alla välkomna att fortsätta festen med dans...åhh vad sugen jag var:( Men inträdet kostade 110kr. Men jag lovar, de pengar hade varit värt om jag bott i Malmö. För om jag bott i Malmö hade jag också haft ett jobb och då hade jag haft egen inkomst och som sagt haft råd till sådana festligheter. Väldigt lockande att kanske få dansa med en latino?  Hehe;)


Gårdagens outfit: Nya kjolen från Indiskan:)



Nu ska jag fortsätta titta på  filmen "This is it" och mer dans:)

Sommaren är tillbaka?


Nu är det sådär varmt igen att man kokar helatiden. Har sprungit upp o ner från tvättstugan och städat i tvättstugan. Så jäkla varm. Det fläktar knappt i lägenhet. Skulle det inte bli regn ikväll? Är det så här fint väder imorgon också blir det stranden även om jag behöver städa men det gör jag efteråt. Först gymmet-sedan stranden och därefter städning:)

Usch känner mig irriterad, är så äckligt varm och magen är svullen, hatar det! Tror det är allt jävla mjöl. Ska undvika bröd och pasta nu! Iallafall äta med måtta och bara äta sådan pasta som är fullkorn.

Tränade i förmiddags. Var väldigt sugen på att springa idag, ställde mig först på crossen men efter ett par minuter övervägde jag löpbandet. 30 minuter skulle väl inte påverka så mycket? Jag började värma upp lite på 10 km/h...efter fyra minuter ökade jag till 11 km/h....sedan ökade jag till 12 km/h men gick ganska snabbt tillbaka till 11, 4 och höll på där emellan 11-12 tills det var dags med första intervallen.....Benen var sega och trötta efter det grymma dans-fuego passet igårkväll. Det var ju ett pass med fav.instruktören. Tyvärr var det sista fuego-passet för terminen snyft. Får köra hårdare i gymmet då istället.  Jag körde 4 intervaller på 14 km/h x 1 minut var. Blev svettig som en gris. Tar mer och springa märkte jag. Ska nog varva mina cardio-pass med löpband och crossen. Sedan körde jag mage....fällkniv x 3 , vanliga situps hela vägen x 3, kabelcrunch(lr vad det heter för magen)x3 , " vindrutorkaren"x 3, fällkniv med twist på bänk med vikt x 3, höftböjare på bänk x 3, ländryggslyft x 3 och vanliga situps med stöd på boll x 3. Sedan löpbandet och 15 minuter till. Sedan var jag dyngsur! Men gott var det.

Åh vad jag retar mig att jag inte tog mig till stranden idag:( Men man vet aldrig med vädret! Imorgon som sagt om vädret håller i sig. Skulle dock regna ikväl, nåja får se hur de blir med den saken.

Nu ska jag hänga upp den rena tvätten....fast blir så varm av att röra mig bara och magen är så svullen gaah....vill helst bara ligga ner och vila....vila magen.Vet att den märkligt då brukar lugna sig.
Nepp, tvätten var det!



Dags att ändra kust!

Jag trivs inte alls med mitt liv just nu. Allting känns så ofantligt tungt. Mitt hem känns som ett fängelse, där jag inte kommer ifrån. Har inget socialt liv i den staden jag bor i. Vill flytta till en annan stad med ett större utbud av socialitet. Vi människor behöver socialitet, vi är flockdjur. Vi är inte gjorda för att vara ensamma. Det är ju varje (i stort sett) människas största mål att finna en partner att dela livet med och så småningom skaffa familj osv. Själv börjar jag närma mig åldern också. Jag är för fan snart 30 år! Och har varken en karl eller ett fast jobb. Känns som alla andra runtomkring en hittar en partner att slå sig till ro med medans man själv bara står och stampar i "ingenstans"......   

Och så kommer vi till det där med dejting. Jag har sagt det förr och säger det igen. Jag tror jag ska SLÄPPA det helt nu. Alltså på ALLVAR, SLÄPPA.DET.HELT. För inte träffar jag någon. Och de jag träffar är bara "fel" personer som partners. Omogna, osäkra eller så är det bara så att jag utstrålar oattraktion. Aldrig nånsin har jag känt mig så oattraktiv som nu. Jag träffar karlar genom nätdejting, ingen faller för mig. Och så finns det de man har sporadisk kontakt med som man inte ens har chansen att träffa pga avstånd och ekonomisk brist. Sedan har personen också inte så stor VILJA att vilja träffas heller. Jag menar. Slarvar man bort numret är man för fasen inte intresserad! Bara sexuellt som alla andra....man lyckas få kontakt med då man egentligen inte mår bra med sig själv. Då drar man bara till sig fel personer. Benny Rosenqvist har rätt i en sak iallafall -"Shoppa inte kärlek när du längtar". Och det är sant. Precis som du inte ska shoppa mat när du är
hungrig.
 
Here we go again. Det har nu snart gått 5 år(!) och det är svårare än nånsin att hitta nån seriös. Men som sagt, jag har ju svaret , det gäller bara att göra slag i det hela. Och det tänker jag göra.nu.  Aldrig mer.......förrän jag mår bra och när jag mår bra så märks det. Det märks på hela mig.

Jag ÖNSKAR.....få en fast tjänst till hösten och kunna flytta. Pynta julen i mitt nya hem i staden jag vill bo i. Men det är ju en önskan.Men tror man tillräckligt på nåt så slår det in , har jag hört.
Nåt med mindfullness. Man kan påverka otroligt mycket  bara genom positiva tankar. Precis som Peter Pan säger- "Think positive thoughts"  till barnen i sagan när de ska lära sig flyga. Men det är ju en saga, man kan nog inte påverka så mycket att man helt plötsligt kan flyga. Vi människor är inte konstruerade för det:P  Men allt annat. Man kan påverka sina handlingar i positiva tankar. Och positivt tänkande påverkar hela ens mående och det syns utåt och man blir attraktiv för alla.

Så nu ändrar jag kust och flyttar fokuset från förhållande-hitta-en perfekt-partner-biten till att hitta-ett-jobb-och-flytta-biten!  Jag tror mycket skulle ordna sig med ett jobb så fokus på jobb!



Hoppet är det sista som sviker en......Jag HOPPAS så innerligt  att min önskan slår in!



Veckans träning

Vecka 24

Egentligen är det inte mycket att skriva om förra veckans träning. Men all träning räknas dock. Har hamnat i en svacka nu bara. Trivs inte med tillvaron och mer om det i ett personligt inlägg.



Måndag: VILA



Tisdag:  träning med kompis(PT) ...körde tung styrketräning men inte så hårt som jag brukar vilket beror på skallevärk och illamående samt mensvärk(ja nu skriver jag detta tabuord här för det är MIN blogg och jag skriver vad jag vill i den!) Men körde baksida axlar , rygg och biceps(2 övningar). Uppvärmning  5 min på crossen. Vet inte hur länge jag körde.



Onsdag: VILA



Torsdag: VILA



Fredag: Medelgympapass (intensivt) med styrke. 45 min



Lördag: styrke- ben och rumpa. Uppvärmning 7 min på crossen sedan 40 min styrke och därefter 20 min cardio på bandet. Powerwalk-intervall 5x 4



Söndag: VILA


GYM: 2 pass
Cardio: 1  pass

totalt: 3 pass


Övrigt:
Detta var tänkt som en vilovecka och det blev det någorlunda. Men inte känner jag mig mer utvilad för det. Mer träning nästa vecka som är nu:)


Lördagsslapp /Dagens/ BanditRock

Tänkte uppdatera bloggen lite med ett kanske inte så värst intressant inlägg. Fast hörde av någon att personliga inlägg uppskattas. So here we go then.

 Vart iväg igår i HBG och träffade ett par vänner. En trevlig kväll som började på Harrys och god mat. Därefter blev det lite häng på Pistachia och premiärätande av chokladdoppade jordgubbar, muuumsfilibabba för magen det där. Mycket prat om tankar om livet och annat hanns det med under kvällen tills vi bestämde oss för att dra oss tillbaka. Hoppas det blir fler aktiviteter på söndag:)

Idag tog jag sovmorgon och sedan trampade jag iväg till gymmet. Ben och rumpa kördes idag.Började med att värma upp 7 minuter på crossen och sedan superset ben o rumpa. Därefter efter-cardio. Powerwalk-intervall på bandet 20 min(5 x4) Det var PRECIS på tiden nästan. Eftersom jag inte kom iväg i tid så hann musiken på gymmet stängas av innan min tid på bandet var slut. Men hade någon minut kvar men lite stress på slutet. Som tur var det folk som fortfarande duchade så hann stretcha lite i omklädesrummet. Kändes gött att få svettas igen. Har börjat svettas mycket när jag styrketränar, har aldrig gjort det tidigare. Men det betyder nog att jag fått mer muskler-iiahhoo:D  Efter gymmet, slängde jag i mig en näve naturella nötter och trampade iväg till affären för att köpa med mig hem en stor fet grillad kyckling och en kesoburk. Det blev lunchen (plus en liten potatis samt morot). Dock inte hela kycklingen. Haha.

Nu slappar jag mest. Har plockat lite och funderar på att lägga mig och läsa boken som följde med nya nr av Topp o Hälsa:) Lyssnar på BanditRock, de sänder från Göteborg och Metaltown. KoRn ska tydligen komma upp till radiotudion och bli intervjuvad, najs:) KoRn spelar b l a i Metaltown ikväll. Det lär vara en anledning till att min killkompis T är där nu. KoRn är hans FAV-band:)

Usch, nu röker grannen igen, hatar cigarettrök. Blev faktiskt väckt utav det imorse 04.30 , helt sjukt. 

För övrigt: " You can't hurry love ooh you just have to wait"

Får se vad som händer ikväll då. Är sugen på att se film. Ska nog se "kvällen är din" eller inte:P  Kanske sätter igång en film istället. Åhh ÖNSKAR som ***** att jag bor i Malmö! Jag SKA flytta inom DETTA år, jag HOPPAS på det! Det hänger på jobb. Men nu skall det ordna sig. Och...det ordnar saj alltid:)






over an' out!

Träna med PT?

Så kändes det faktiskt igår när jag tränade med Johan, som är PT trots att han inte är min PT;) Men kul var det att träna med en kunnig och erfaren person inom träning!:)Det kändes annorlunda men kul att bli pushad:) Han tipsade även  olika övningar som jag inte kände till och "rättade" till vissa övningar där jag tränat "fel".  En lärorik och rolig träningsstund. Trots mitt fysiska tillstånd med illamående och huvudvärk så blev det ett ganska okej pass. Jag kan BÄTTRE än så. Men var lite inställd på en "vilovecka" och då ställer allting i systemet in sig på det. Så jag kände mig inte så stark. Och träna på en banan, är inte så lyckat. Men jag såg det som en lärorik och trevlig stund som sagt och det var det.


Imorgon åker jag hem till.....blä igen. Ja, så känns det faktiskt! Har varit underbart att vara tillbaks till mitt kära malmö igen för det är här mitt hem är<3. Aldrig nånsin har jag saknat Malmö som nu. Jag SKA flytta hit! Så är det bara. Inom det SNARASTE! Så är det bara! Mitt liv är numera i Malmö och inte Landskrona. Jaja, tur jag har träningn iallafall och till helgen blir det nog besök i Hbg:) Och sedan är det midsommar efter den helgen och då blir det antingen malmö eller hbg. Och därefter Malmö igen och spelmansstämma. Sedan dröjer det inte länge förrän jag börjar jobba. Och då händer DET......det avgörande ögonblicket! Hoppas bara det inte dröjer så länge tills jag kan flytta. Nåja. Det ordnar saj alltd!

Denna vecka har jag inte brukar allvar, varken med kosten eller träning. Men det var meningen att jag skulle ha en vilovecka. För den senaste tiden på gymmet har jag varit så orkeslös i musklerna så på fredag kör vi igen! Morgonen börjar med gympapass med fav. instruktören. Sedan kör vi ben på lördag. Vila eller kondition plus styrke på söndag. Kanske ska vila och börja på måndag. Japp så får det bli. Nu har jag lite nya övningar i bagaget,känns najs!:)

Tack Johan!:)






Veckans träning!

Vecka 23

Måndag: VILA (nationaldag)


Tisdag: Gym: biceps,triceps,bröst 50 min  + 20 min POWERwalk-intervall på bandet. (5 min 8,0 km/h
+lutning 4.0%)(5 min 8,5 km/h) (5 min 8,0 +lutning) (5 min 8,5 km/h).



Onsdag: cardio+mage     30 minuter intervall på crossen + 6 magövningar plus en ryggresningx 4. 15 min crossen tungt motstånd(5 min)



Torsdag: Gym :axlar o rygg 60 min och 20 min POWERwalk-intervall på bandet(samma som tisdags)



Fredag: morgongympa 45 minuter (intensiv) med styrka!



Lördag: AKTIV VILA  (massa promenader)



Söndag: VILA


styrke: 2 pass
cardio:2 pass
övrig cardio: 2

6 pass!




Vi drar till Malmö

Jag sitter här och försöker få ihop vad jag ska ta med mig till malmö. Ska nämligen resa ner till päronen och vara där ett par dagar. Känner jag behöver det. Pallar inte stanna här en dag till. Den inre stressen har kommit tillbaka. Får ingen hemfrid pga den ****** grannen som terrar mig helatiden. Jag önskar jag kunde flytta nu, helst igår!

Hur som. Var på gymmet imorse och körde axlar och rygg i en timme ungefär och sedan ställde jag mig på bandet och POWERwalkade-intervall i 20 minuter. 90 minuter vad jag på gymmet. Mår fortfarande konstigt i kroppen med huvudvärken. Lite migrän har jag, darrig i kroppen. Tror det är pga den inre stressen. Blev ingen dans ikväll, kroppen orkade inte. Orkade knappt ta mig till affären i em. Sparar mig till morgondagens gympapass istället.

Känner att jag har PMS nu också, inför mens. Ont i magen. Extremt suuug efter choklad och salt!

Nepp, back to packningslistan....vad tusan ska man ta med sig? Vädret är inte de bästa i dagarna så bikini kanske man inte behöver ta med sig.Man vill inte heller ta med sig för mycket. Träningskläder ska också med. Nåja, de löser sig.

Det ska bli såå skönt att komma härifrån!




Veckans träning!


Måndag: crosstrainern intervall 30 minuter  crossfit-mage x2  kondition 15 minuter (minns ej om de var cross eller löpband.



Tisdag: PW till gymmet 20 min, bröst,biceps,triceps 40 min PW från gymmet 20 min



Onsdag: crosstrainer intervall 30 minuter plus mage och sedan crosstrainer (intervall) 15 minuter



Torsdag: kv: Dans-fuega långpass 70 minuter



Fredag: PW till gymmet 20 min,axlar,rygg och mage 50 min , 15 minuter crosstrainer, PW från gymmet 20 min



Lördag: PW till gymmet 20 min , ben o rumpa 50 min, 10 minuter crosstrainer PW från gymmet 20 min



Söndag: VILA



Styrketräning: 3 st

cardio: 3 st

totalt: 6 pass

övrigt: lite cardio här och där....


Tappat sugen

Jag har tappat suget för träning. Vet inte om det bara är för tillfället men hur som helst hoppas jag att det kommer tillbaka snart! Idag var jag totalt omotiverad, inte ens styrketräningen fick igång mig. Jag orkade inte traska till gymmet för var totalt osugen på det.

 Tog min cykel och värmde istället upp fem minuter på rodden när jag kom till gymmet. Väl inne på gymmet var det kvamligt och jag undrade hur jag skulle fixa det. Jag gick till bänkpressen i smitmaskinen och körde 3 stycken bröstövningar,ökade faktiskt med två kilo haha wow:P  Sedan körde jag några bicepsövningar varvat med triceps och en bröstövning till. Sedan ställde jag mig på löpbandet och körde powerwalksintervaller.....hög hastighet och lutning i 20 minuter....Sedan körde jag hem. Nu är det dans-fuega och jag sitter här. Jag vilade från träning igår och ändå kände jag ingen abstinens som jag brukar göra.

 Idag struntar jag i dansen och känner varken rastlöshet eller abstinens....Kroppen kanske behöver vila? Lite gnutta gnista finns det för träningen och den ska jag bevara!
Så imorgon blir det intervall på crosstrainern eller så kör jag lite crossfit...Får se. Kanske bör variera lite. Variation är både bra för kroppen och för resultaten.  Hrm...jag lär nog inte orka köra crosstrainern i 45 minuter samt köra crossfit för magen efterår. Eller så gör jag vanliga magövningar efter varandra istället och kör 45 minuter. Får se hur pigga benen är. Eller så lägger jag till ännu en styrketräning.....Brukar vanligtvis köra styrke varannan dag men får se vad jag är sugen på imorgon. Just nu vill jag ha VARIATION på träning! Finns ingen som lägger upp program för mig så får göra det själv.

Sedan har jag ågren som VANLIGT för att jag ätit för stora mängder socker under helgen.....

Nu kommer en kostlistapå vad jag stoppat i mig för "skit"



Torsdag: En godispåse för 9 kr.....kostade 3,90 hg


Fredag: En HEL påse med bilar 160 gram , en halv halvliters glass (Nogger),50-60 gram salta cashew eller nåt , några glas PepsiMax


Lördag: En halv halvlitersglass(nogger) PLUS en halvliters burk med häägendazs glass/sorbet , 50-60 gram salta cashewnötter , några glas PepsiMax


Söndag: 4 st aftereight chokladbitar, 2 st dumlekolor, 3 st sjöfrukter o en massa glas pepsimax



Måndag: 1st liten tårtbit, 1st drömkaka.



Det värsta är hela påsen med bilar i fredags och glassen i lördags *skämmas*


Behöver endorfiner NU!


Usch vilken konstig dag! Solen skiner och jag kan inte vara ute och sola för då blir jag bara slö och orkar inte ge allt på dansen sedan! Jag känner mig totalt UTÅ idag,varken det ena eller det andra. Rastlös eftersom jag inte fått träna ÄN. Då jag hoppade styrketräningen för att ha ork till ett långpass med dansfuegan. Vet inte riktigt om det var en bra ide med tanke på hur jag känner mig just nu. Riktigt jobbigt kan jag säga. Nåja, får hålla ut ett par tmmar till bara. Snart ska jag käka lunch..... Vet inte vad jag ska ha på heller, har ingen lust att ha på mig nåt särskilt. Egentligen vill jag bara trampa iväg i leggings och långlinne men det ser inte klokt ut att vara ute med sådana kläder bland folk. Shit, ja ni hör ju själv hur patetiskt det låter. Usch jobbig dag då alla hittar på nåt kul och men själv lär man sitta i sin ensamhet och vara rastlös. Nej inte länge till. Ska ju dansa! Men känner mig redan slö och solen skiner utanför....press press igen....Nej....Jag behöver nog inte vara orolig över att jag ska inte ska nån energi i kroppen till dansen. Det räcker nog och blir över, är ju så rastlös nu! Behöver endorfiner NU!

Men snart så.......


RSS 2.0