Yoga!


Obs! bilden är spegelvänd

God förmiddag!

Sitter oh äter en försenad frulle. La mig och sov en timme efter yogapasset vilket var skönt. Idag är det söndag och jag ska tvätta klockan två, poha tradigt men det behövs verkligen! Har ett berg av tvätt:S

Sedan ska jag inte göra mycket mer idag än ta det lugnt. Förbereda sig inför veckan. Jo, i veckan kommer elektrikern och installerar elen o sedan veckan därefter drar renoveringsprojektet igång, det är iallafal beräknat till att börja då. Och då får jag pendla från malmö till Svalöv vilket lär bli jobbigt men de får gå. Ska ju bo hos päronen under renoveringen. Hoppas vi inte slår ihjäl varandra dock under dessa x antal veckor:S Jag får fly huset ifall det blir för jobbigt. Fyra vuxna plus tre katter ska leva under samma tak i antal veckor. Men det ska nog gå bra. Det blir vad man gör det till.


Här kommer veckans träning:

Måndag- VILA
Tisdag: styrke- biceps o triceps plus cardio sammanlagt 60 min
Onsdag: powerwalk 60 min  plus mage
Torsdag: styrke - axlar o bröst   plus cardio sammanlagt 60 minuter
Fredag: powerwalk 75 minuter plus lite mage
Lördag: jogga 45 minuter
Söndag: fitnessyoga 85 minuter






Lördagen

Åkte till mina päron i fredags och hela kvällen blev det mycket onyttigt som slank ner, som en hel pizza och en massa naturgodis men gott var det! Kompenserade kvällens onyttgheter med en springtur. Eftersom jag fortfarande har så djälvulskt ont i mina lår tänkte jag att en springtur skulle vara skonsammare än en powerwalk. Jag tycker själv att låren och rumpan får mer träning utav promenader med högt tempo. Därför skulle det vara skonsammare för låren att springa och dessutom skulle jag hålla ett lugnt tempo. Men märkte efter ett tag att det gjorde mer ont för varje gång jag satte ner foten och fick gå en bit men sedan kom jag på att det kanske gör mindre ont om jag ökar takten så jag gjorde det och mycket riktigt, det kändes inte lika jobbigt i låren då. Pulsen vart hög men jag kämpade på tills jag emot slutet kände mjölksyran komma och det kändes som jag skulle kräka men så vart jag i mål! Vart riktigt nöjd med rundan. Blev nog en 45 minuter.  Sedan vart det in och duscha för att bege oss iväg till farmor o farfar  som bjöd på en stor lyxfrukost o därefter skulle vi ta oss ut i skogen. Vi skulle egentligen fira farmor med frulle i skogen men eftersom vädret var för kyligt för att kunna sitta ute och äta så blev platsen hos farmor o farfar och sedan begav vi oss till skogen för en promenad. En trevlig eftermiddag. När vi sedan kom hem väntades grillat och det var himla gott. Kvällen spenderade jag hemma hos en kompis, glassätande framför teven och sedan filmmys:)  Ett trevligt avslut på denna dag.

 

Idag har det blivit en massa pappersarbete, deklarerat så nu har man det över. Och massa annat pappersarbete som jag också har fått överstökat så de känns bra. Men i kommande vecka blir det mer papperarbete, suck! Det tar aldrig slut men så är det att vara arbetslös.

 

Nu ska jag bänka mig framför teven, funderar på om jag ska ta en bit choklad eller låta bli.

 













fredagkväll

Min mage håller på att spricka. Idag har jag en svullodag, först nästan en hel pizza o sedan en massa naturgodis och nu ser det ut som jag är gravid och det är jag inte:P

Jag har också tagit en vilodag från träning idag eftersom jag har grym träningsvärk i ben o rumpa.....shit jag körde på för hårt i tisdags, hade så mycket enrgi så då är det lätt att man blir för ivrig.  Och det har jag betalat för i dagarna, har knappt kunnat gå:S 

Idag är det lite lättare men jag hoppas på en springtur imorgonbitti istället för idag. Jag har tagit med mig löparsetet. Det var längesedan jag sprang så jag är lite nervös men jag år ta det lugnt iallafall. Huvudsaken är tiden och att det blir av! "Den bästa träningen är den som blir av!"


En glad nyhet!  :  Jag har fått sommarvikariat på sjukhuset i lund, har jag skrivit det? Det var genom kontakter , en körkamrat som jobbar på denna avdelning där jag fick jobbet bad mig mejla mitt cv till henne och så förde hon det vidare till sina kollegor. De i sin tur kontaktade mig och jag fick komma på intervju. Intervjun kändes bra från båda parterna och jag börjar vecka 25 att gå bredvid i två veckor först. Att jobba på sjukhus är en stor skillnad från att jobba i äldreomsorgen. För det första är det mer "sjukvård" på sjukhus och för det andra är det blandade åldrar, dvs unga människor som kommer in också vilket gör jobbmijön mer varierande. Vad jag mest ser framemot med detta jobb är den stora lärdom jag kommer att få av sjukvården. Att jag nu får nytta av min utbildning, det är FÖRST NU jag kommer att få nytta av min utbildning. Detta kommer bli en god erfarenhet och NATURLIGTVIS  HOPPAS jag på fortsättning!


Nu ska jag fortsätta tjöta med Mr D ;)



that's all folks!


Ja bättre än inget

Har precis varit ute på en snabb promenad, ingen power men lite träning ändå. Spände magmusklerna under promenaden så det blir nog bra. Har ju varit utan träning en heeel vecka pga att man varit sjuk:(  Så mitt träningsschema blev uppskjutit.

Men denna veckan ska jag följa träningsschemat även om det inte innebär hård träning så ska jag genomföra allt ändå.

så....denna veckas träning:

Måndag: powerwalk långintensiv cardio...(.blev bara 60 minuter ungefär.)

Tisdag: styrketräning- ben,rumpa och mage   cardio efteråt (max 15 min)  
  uppdaterat!!  Och jag har en jäkla träningsvärk aaajajajaj haha

Onsdag: powerwalk-lågintensiv cardio     lite mage efteråt

Torsdag:  styrketräning  armar-bic,tric 

fredag: VILOdag

lördag:springtur?

söndag: får se vad det blir



Åh, hoppas hantverkarna går hem snart, står inte ut med mer oväsen för idag. Ikväll är det fortsättning på "ARN" spännande!:)


Nu ska jag få i mig käk och sedan ta en snabbdusch!

grubbleri o grubblera

Blev illamående helt plötsligt. Har precis käkat lunch, köttfärsås o spagetti men de blev nog lite mkt köttfärsås:S  Men jag får skylla mig själv, spagettin vart inte klar så åt först upp en tallrik med lagom portion köttfärsås o sedan en lagom portion köttfärsås med spagetti.......de två lagom portionerna blev tillsammans en stor portion (tummen ner). Men va fan, ät när du är hungrig. Men nu när jag inte rör på mig så blir man lite nojjig. Äsch det är sockret som är det värsta. Har känt mig pigg hela dagen men nu kommer trötthetn ikapp och så har jag fått tillbaka skallevärken för att jag suttit vid datorn blää.


Nej får se om jag har kraft att gå till praktikn imorgon eller om jag stannar hemma en dag extra. På tisdag ska de inspektera lägenheten inför renoveringen och det vore bra ifall jag var hemma då men blir lite svårt när man har praktik och inspektörerna o elreperatörerna dyker upp mitt på dagen:S Får kanske ta ledigt då....Hua dessa två veckor fram till jag flyttar tilll malmö blir inte enkla. Jisses vad trött man lär bli samtidigt som man har praktiken att tänka på har man all packning och all tömning av badrum och kök att tänka på.......Och man är alltid trött efter man haft lite baciller i kroppen så nog kommer det kännas efteråt. Men så när jag väl bor i malmö kan jag slappna av igen, förhoppningsvis.


Men nu ska jag vila mig lite........



Lägger upp en "ful-bild" på mig.....:P






En fredagkväll i förkylningens tecken

Som tidigare sagt så har det inte blivit nån träning sedan i söndags förra veckan och det känns inte okej. Men det kan jag tacka min kära kusin för, som kom och smittade oss när hon egentligen borde stannat hemma.

Nu längtar jag efter att köra slut på kroppen, känna musklerna i kroppen jobba och att få svettas igen i träningssyfte!

Förresten, jag har fått ett sommarjobb, på ortopedavdelningen på univ-sjukhuset i Lund, känns kanon! Samtidigt så känns det självklart nervöst. Det blir en helt ny miljö och andra patienter i olika åldrar vilket är förväxlande och mer struktur vilket jag gillar(y)
Yes, det löser sig. Hoppas livet kan ordna sig för mig nu. A på kören som är avdelingschef på ortopeden(förresten det är hon som hjälpte mig att komma på intervju så tack) har sagt att om man väl fått in en fot på lasarettet så rullar det på sedan, hoppas det blir så för mig.

Här sitter jag och käkar halstabletter och dricker massor med citron och ingefära-te. Dessförinnan har smaskat på lite nötter, märk choklad och kall vattenmelon, mums:) Det var tänkt att jag skulle käka fruktsallad men tar det imorgon istället.

Idag damp info inför renoveringsprojektet ner i brevlådan. Om två veckor sker det, då flyttar jag med kisar till malmö när de ska renovera. lägenhetsinsyn sker en vecka innan renoveringprojktet påbörjas och lägenhetsinsynen är på tisdag mellan 13 o 15 vilket betyder att de startar om två veckor. Och jag är tvungen att börja tömma lådor o skåp i kök och badrum...hua vad jobbigt. 


Nej nu ska jag dricka upp det sista teet och sedan lägga mig.

Sov gott!





sjuk-ingen träning och glass i stora lass

Så vart man tillbaka till förkylningen igen, och i halsen denna gång med. Jag är så trött på det. Men när jag är kry sätter jag igång med träningen igen.

Idag har jag unnat mig en stor ben o jerry glass, tyckte jag var värd det. Det var himla gott men det blir för mycket med en hel  fast lik väl ska man kränga hela:S   Jag tror att jag smakat alla smaker nu, förutom chunky monkey, phishfood och den nya cherry garcia. Det var ju tänkt att jag skulle ha glassen till Greys men kunde inte bärga mig hehe.


Ja så ingen träning har blivit av sedan i söndags. Men det går ju inte ändå, har så förbannat ont i halsen. Usch har så jäkla mycket att göra med dessa jäkla mydinheter....ååååhhh ***%%&¤¤¤¤ vad jag hatar dem! 

Jag var på jobbintervju igår på Lund lasarett, ortopedavdelningen och det verkar intressant, får förhoppningsvis svar denna vecka.
Idag var jag på en annan intervju i Eslöv. Men det går allt annat än smidigt mellan dessa hålor......Jag skulle ta bussen från Svalöv (som vanligt) och hoppa av vid Billeberga station därifrån tar jag tåget till teckomatorp där jag tar bussen till Eslöv. För det första så var tåget i Billeberga (såklart!) försenat vilket gjorde att jag missade bussen till Svalöv vilket innebar att jag fick vänta en hel *** timme!  Och det betydde att jag skulle missa intervjun och var beredd att ta bussen hem till LA men ändrade mig efter en halvtimme och väntade snällt på bussen till Eslöv. Mitt batteri till mobilen var död så jag kunde inte ringa dessutom hade jag inte numret, starkt jobbat! Men jag kunde iallafall ta mig till Eslöv som var tänkt från början. Och har jag tur så finns de kvar. Jag hade tur i oturen, hon (som jag skulle träffa) fanns kvar och hann med mig en snabb tur iallafall. Jag gjorde mitt bästa trots att jag satt o gäspade, var/är så himla trött. Efteråt tog jag istället bussen som gick hela vägen till LA, fast jag fick gå en bit till stationen. Ja vilken dag det varit. Inget som stämt. Och på fredag är det dags igen. Och då är det i Furulund, jag orkar inte mer, känns bara som man far hit o dit o allt jäkla pappersarbete tar aldrig slut. Vill bara sova sova sova.....

Men ikväll är det Grey's anatomy, jippy:)




träningsupplägg



Har upptäckt en ny blogg "tolfen.blogspot.com"  som är kanon! Här får du reda på en hel saker kring träning o hälsa. Det är en kille som har denna blogg men trots det riktar han sig till tjejers träning också. Jag har fått en hel del svar som gjort att jag nu kan lägga upp ett träningschema för mig. Man får prova sig fram när det gäller att hitta sin väg till en bra träning som funkar:)



Eftersom jag nu ska slänga in mer styrketräningspass för att få mer slimmad kropp så kommer det se ut så här:

måndag: cardio-långintensivträning-70 minuter powerwalk
tisdag: styrketräning 45 minuter  ben, rumpa, mage o rygg avslutar med 15 minuters cardio
onsdag: cardio-powerwalk 60 min  efteråt lite magövningar
torsdag: styrketräning bröst,axlar,bic o tric  45 minuter avslutar 15 minuter cardio
fredag powerwalk 60 minuter 
lördag: fitnessyoga 70 minuter  
söndag:vila 



cardio: 3 konditionspass
styrkepass: 3 styrke 

Jag vet inte om det räcker med 3 cardiopass....kan ju börja med det och så kör jag LCHF -diet, strikt! Utan socker o godis!


Det räcker nog. Vi provar!

 


Filmkväll!

Jisses vad många filmer mina päron har samlat på sig sist jag var här. Bland annat denna film "Min stora feta grekiska semester" som jag velat se sedan jag såg den i hemmakväll-flygbladet:)

Så idag ska kvällen ägnas till denna filmen:) Finns en hel del filmer som jag ska hyra med mig hem eller om jag låter de vara här eftersom jag snart ska bo här i ett antal veckor då min lägenhet renoveras och får nya stammar.

Men nu rullar snart filmen igång!







påskdagen

Idag vilar jag från träning, känner mig inte riktigt kry i kroppen. Har ont i halsen. Därför bestämde jag mig att vila från träning idag.

Igår hade vi besök av släkten och firade att pappa fyllt år med janssonsfrestelse, ägg och en smarrig tårta från Hollandia:)

På kvällen blev det godis:)

Både farmor och mormor påpekade att jag var mager (???)   Förstår jag inte och jag ska tappa mer. Powerwalk it is och att jag äntligen gått över till min gamla medicin-citalopram. Skall bruka allvar med styrketräningen också så man kan behålla sina muskler:) Det är så snyggt med muskler men dock inte för mycket, lagom är bäst.

Idag blir det en lugn dag, bara chilla och ta det lugnt med att bläddra i en massa må bra tidningar och den nya topp o hälsa. Vilken löphysteri det har blivit , alla springer idag. När det blir en trend utav nånting så tröttnar jag ganska fort, jag vill inte vara som alla andra. Så nu kör jag med mina grymma powerwalks istället varvat med styrkeräning. Det passar min kropp. Och magen tränas samtidigt när man promenerar. Det vet jag "Sofi Lindberg" skrev en gång och visst stämmer det! För det känns som jag har minskat i midjan:D


Löpträning är ju till för att förbättra konditionen men förbränning går lika bra med powerwalks dessutom är det skonsammare med powerwalks för ben och rygg.

Ha en fortsatt skön påskdag!

 





inga fler bilder men en massa snack om träning:P

Hela min dator och strejkat och alla mina bilder och filer har försvunnit. Kommer ej tillbaka. Får ta nya bilder,suck.

För övrigt är jag hos päronen. Hade en trevlig kväll igår förresten hemma hos en killkompis från kören. Vi(läs JAG:p) sjöng en massa och snick snackade. Drack en massa kaffe så man höll sig vaken ovanligt länge igår. Var inte hemma förrän halv två och sedan la jag mig inte förrän tre. Trots de få timmars sömn detta resulterade i tog jag mig ut på en powerwalk på 70 minuter(y). Jag tror visst att min kropp börjar svara på träning och bra kost. För denna gången stod vågen på 55 kg fast imorse stod den på 54,5:)  Jag är påväg, visst är jag!:) Det är lite dumt att börja "dieta" under en högtid som påsk då man äter som mest godis. Jo jag tänker unna mig några godheter för nu vet jag att jag kan göra det ändå. Powerwalken har gjort sitt och det känns bra:)Har dragit ner på kollisar, alltså lågintensiv träning som powerwalks och mindre kollisar funkar på mig. Vi har alla lika kroppar som fungerar olika. Det gäller å hitta sin egen väg. Och jag tror att jag gjort det:) Så vi kör på detta. Jag kan klara mig utan bröd och ris o pasta o sådant om jag får en massa fetter och en MASSA protein. Jag börjar tro på att man kan bygga muskler utan att slänga i sig en massa kollisar.


Powerwalk kanske inte är den ultimata träningen för att träna kondis men det är super för förbränningen. Och varvat med TUNG styrketräning formas kroppen till fit:) Och jooo tjejer kan visst köra tungt, vill du tappa storlekar så ska du köra lågintensiv cardio med TUNG styrketräning. Man får inga muskler av att köra en massa lätta vikter. Det formar knappt kroppen. Det ska ju ta emot för att ge nåt!:) Så TUNGA vikter it is!

Ikväll sa jag hem till denna körkompis igen och vi ska fortsätta där vi slutade med en massa sång och spel......samt "så ska det låta" och snick o snack snäcka:)


Nej nu ska jag lägga mig i soffan med lite "må bra-tidningar":)

Ha de gott!

 





RSS 2.0