För lat för att blogga?

Springer mellan köket och vardagsrummet,håller på att laga mat och datorn är i vardagsrummet.

Jag har inte varit aktiv med bloggandet på sista tiden. Har det att göra med att jag kollar in andras bloggar och får komplex ? Kanske. Men jag känner ingen lust att sitta vid min dator, pga dålig arbetsställning.

Idag struntade jag i att åka in till skolan. Jag hade som vanligt inte förberett mig på tiderna och missade den rätta tiden då bussen skulle komma. Istället slängde jag en del skräp och soikade upp lite tavlor. Igårkväll piffade jag upp mitt vita tråkiga kakel i köket med fina mönstermotiv som man klistrar fast ovanpå kaklet. Bara en rad, den mittersta så nu ser det mer ombonat och snyggare ut.
Jag ringde till fastighetsägaren idag och frågade om man får måla över tapeter i lägenheten och så länge som jag själv betalar för färgen så går det bra. Så nu ska det snart ske med omålning och tapetsering i vardagsrummet. Köpte en ny matta på IKEA i söndags och en ny tvättkorg som är rymligare och snyggare än den förre. Ska tvätta på fredag.

Klassfesten. Nu har jag betalat så det finns ingen återvändo. Jag har mina strategier ifall jag inte skulle trivas. Har kollat upp hur många som regristrerat sig och hitills är det 11 personer.


På söndag ska jag ha kalas för släkten och behöver köpa en hel del grejer till dukningen m.m men det tar jag imorgon. Sedan ska jag cykla till min gamla lägenheten för att lämna över nycklarna till den nyinflyttade, så behöver man inte tänka mer på det.
Jag vill väldigt gärna ha en liten fest för mina vänner framöver men det blir efter allting, kalaset och klassfesten.

Usch....sjukvård.....man blir hyprondriker av att läsa omalla sjukdomar och man tror att man har alla symtom på det. Men däremot kan jag ha fått en allergi som jag ska utreda om två veckor. Allt man ber om är ett svar på sina värden i hälsan, är det för mycket begärt?!

Nästa vecka sker dock nåt roligare, jag ska till frisyren och lägga i ljusa slingor samt toppa håret, luggen behövs klippas igen.

Men nu.......ska jag ta hand om middagen och sätta mig för att titta på glamour.

Hemma

Då var man hemma igen efter ytterligare en helg i malmö, verkar ha bosatt mig där på helgerna på sista tiden. Lite märkligt med tanke på att jag har ett nytt och fint hem. Och jag trivs i mitt nya hem förutom alla spindlar som också finns här suck. Börjar undra om Landskrona är en spindelstad:S  Men grejen är att jag på sista tiden känner mig ensam på kvällarna, här är så tyst och lugnt vilket jag tycker om men nackdelen med mitt liv i Landskrona är brist på socialt umgänge. Har bott här i över ett år och fortfarande inga nya bekantskaper, kanske ska söka på nätet? Samtidigt är jag nöjd med antalet vänner som jag har, jag är ingen person som måste ha 20 vänner omkring mig utan jag är nöjd med de jag har även om de inte bor i närheten men därför som jag kanske ska söka nya bekantskaper. När det gäller vänner.....så handlar sökandet om vänner samma sak som den rättr partnern, man letar inte efter vänner.....de bara dyker upp......samma gäller den rätte(för de som träffat den rätte).

Nestämdehet är jobbigt men ack så viktigt att gå igenom......jag föredrar en tillit till mig själv före jag blandar mig med en livspartner. Uhh....detta ämnet är tjatigt nu. Så vi sätter punkt för ikväll.

Ha en fortsatt skön söndag folk!

Han gav mig ett leende!

Träffade min vän J idag på stan och det var trevligt som vanligt. Och som vanligt gör jag spontant bort mig,,,,genom att sjunga en fyllevisa när vi passerar en skoaffär och där står en "trevlig" kille vid kassan och ler emot mig....Tänk vad ett varmt leende från en söt kille kan få en löjligt glad, nästan som förälskad-känsla.......det var ju bara ett ytligt "förälskat ögonblick" och ett ögonblick som jag fortfarande tänker på när jag sitter här och skriver trots att det gått flera timmar sedan. Tänk, vad ett leende kan betyda för en? Jag vill träffa honom.....han lär inte komma ihåg mig....jag saknar också¨...den där känslan att tillhöra någon men samtidigt är jag medveten om jobbet som ligger bakom för att det ska bli bra tillslut när det väl inträffar.
Jag är än en gång tacksam för mina vänner, mina ärliga och omtänksamma vänner.

Landskrona är tomt för mig......men jag vill inte bo i malmö....jag trivs i lugna bostadsområden/städer. Jag har några vänner i helsingborg som jag inte träffat på ett tag.....varför är det så svårt att hålla igång kontakten med sina vänner?

Och klassfesten......shit , jag har bestämt mig. Med en klump i halsen har jag valt att gå på festen..

Argument för att gå:

1. jag har inget att förlora
2.trivs jag ej, så går jag därifrån.
3. jag lär ångra om jag inte går.
4. Ett sätt att möta det gamla för att få det ur världen.

Argument för att inte gå:

Finns inga

Så det enda som hindrar mig är "rädslan" men varför inte besegra den? Så jag besegrar min rädsla för att vinna!

"Att våga är att förlora fotfästet lite grann men att inte våga är att förlora sig själv"

So long¨~~

Sökes: En man som är kattvän!

Sökes:

En man med ett fint leende och vackra ögon

muskolös kropp

egenskaper:ödmjuk och rolig

tycker om: katter
sport
musik
sig själv


ungefär 30 år och bor i stockholm....sitter i idoljuryn på fredagskvällar


Eller någon annan karl......med liknande egenskaper.......


(Detta blev flummigt)

Ellosbeställning

Idag fick jag rabatterbjudanden från ellos och utnyttjade den på bums! Ligger erbjudandet på 200 :- rabatt så får man inte vara dum! Så nu har jag beställt,,,,,,chansade än en gång på en kofta som jag länge velat ha.......första gången som jag beställde var tydligen varan slut och ibland lägger de ut varor som redan är slut men idag gick det att beställa,,,,,nåja får se annars får jag beställa nåt annat. Ellos har hur mycket som helst. Jag handlar mer kläder på ellos/josefsson än någon annanstans pga alla erbjudanden:) Det är så jag lyckas ha bra ekonomi trots att jag studerar och bor själv.
Jag beställde en klänning också......som verkar vara skithärlig!


Usch ja.......så idag fick jag en påminnelse om klassträffen igen.....fick ett brev med hela informationen om vem som kommer än så länge.....och till min stora överraskning verkar det vara många. Har en känsla av att de som kommer redan känner varandra,,,,,,dvs många från klassen som fortfarande har kontakt med varandra och här kommer jag ..som inte passar in........en del har jag bytat efternamn och förmodligen gift sig, andra är gravida....osv....undra hur många som är singlar.....tänk om jag är den ende?*svälj*.......Äh Vadådå, jag är BARA 25 år, livet har precis börjat:)  Jag är besviken att inte en viss person dyker upp, denna person hade fått mig att känna mig trygg.....för då hade jag pratat med honom....han hade iallafall brytt sig........men men.....vi vet aldrig hur vi blir...människor utvecklas helatiden.....hoppas dessa har utvecklats till nåt positivt.
Vissa av klassen bor fortfarande kvar i Trellehullan och de andra bor lite utspritt över landet.....någon har hamnat i stockholm, någon i .....Varberg........någon i Växsjö.....osv......också bor jag av alla ställen i Landskrona ......känner fortfarande inte en kotte mer än min mormors gamla skolkamrat och väninna. Jag brukar träffa henne då och då när tiden finns. Jag får väl se hur länge jag stannar i Landskrona men jag har iallafall ett hem som jag trivs i.Detta hemmet kommer jag att värna om.

Oj, nu har "hitta hem" börjat......


dubbel resa


Loggade in på klassfestens hemsida för att se om fler anmält sig och fyra personer till har anmält sig plus att jag fått response på mitt inlägg av en gammal klasskamrat så nu är jag inte längre säker på att strunta i klassfesten. Suck.....denna eviga beslutsångest........hur väljer man?

Idag åkte jag 2 gånger buss till helsingborg.Första gången för lektion som vi var utesluten och lärarna hade som vanligt informerat tydligt om detta och andra gången för röngtenbesök(studiebesök som var obligatorisk) så de blev en hel del resande idag. Som tröst tog jag en sväng till affären för att stilla sockerbegäret med choklad, som nu är uppäten. Ikväll ska jag se fortsättningen på ID....och ta reda på om jag har rätt om chipindale-killen men samma tid börjar ju från koja till slott,varför ska de sända samma tider?? Sista programmet blir Nyberg och Törnblom som ska prata om föräldrarskap, inte så lockande för mig  eftersom det inte är aktuellt för mig än men kan alltid vara bra att veta.
Imorgon är jag ledig......från skolan......men jag ska städa hela lägenheten och trampa iväg till ÖB för att se om de har korgar som man kan sätta i facken i hyllan. Så skönt att inte ha några läxor eller hemuppgifter. Lägenheten ska vara fin och fräsch till besöket som kommer på onsdag:)

Men nu är det softa som gäller......

Kökstavlor

125502-45Kökstavlor som jag vill ha!!!!

Mode och inredningsplaner

125502-44
Mode och inredning är mina stora intresse just nu!

Jag har ju tidigare skrivit om mina renoveringsplaner i mitt nya hem.

Vardgsrummet behöver få en annan tapet. De två tapeter som jag redan har passar inte ihopa och dessutom är det svårt att sätta ihop andra färger tillsammans med dessa.
I vardgasrummet: choklad och antikvitt ska väggarna ha. Två stycken fondväggar i choklad och de längre väggarna går i vit antik. Rummet är rektangulärt.En ny mindre bädsoffa och lite tillbehör. En vändbar matta som jag sett på IKEA i rektangulärformad.Jag ska ha en liten panelhylla och på den ska jag sätta många små olikfärgade värmeljus. Min vita lackhylla som ligger ner och fått ben ska ha korgar i facken. Jag vill ha mer stilrent.

Köket: framtidsplaner: Försöka hitta ett plastgolv i gråmelerad....som liknar sten....jag vill ha nåt liknande dessa tavlor-----> som jag hittade på ett cafe i landskrona , tavlorna var köpta på Ullared, gissa vem som ska till Ullared???!:D
Sedan vill jag en väggklocka, som passar in i "cafestilen".

Jäkla siffra!

Jag tog bussen in till helsingborg för att gå på undervisningen "sårvård" klockan åtta. Framme vid skolan fck jag en känsla av att något inte stod rätt till. Inte ett enda "kändisansikte" från klassen syntes till. Jag fick tag på en lärare som då berättade att lektionen sårvård är ....IMORGON. Jag var så säker på att det var idag eftersom jag skrivit upp dagens datum i min almanacka. Läraren insisterade att det är 11/10 som gäller! Jag kunde inte göra mer än att ta bussen hem igen. Undertiden som jag väntade på bussen hittade jag stencilen där alla datum för mötena stod, då ser jag....."sårvård den 11/10".......fanken också, jag har blandat ihop siffrorna IGEN!  Vi ska besöka röntgen denna månad också och det är redan på måndag så jag har blandat ihop......11,,,,,nummer 11.....11 står för månad novemver,,,,,10 står för oktober.......idag är det den 10/10.....imorgon är det den 11/10......Jäkla siffra!

Min blivande sambo?

Jag har funderat ett tag på att skaffa mig ett litet husdjur med tanke på att jag inte är person som jämt är på resande fot eller tycker om att resa mycket så passar ett litet husdjur att ta hand om för mig.
När jag dessutom har en större lägenhet, iofs är det en etta men den upplevs som en tvåa med tanke på att jag har köket för sig i ett annat rum och vardagsrummet går ihopa med sovplatsen(sovalkov). Jag har en balkongaltan men den är tyvärr inte inglasad men en liten katt som som är född för att vara innekatt blir det nog bra för.
Jag vill ta hand om en kise, ett litet sällskap att prata med. Detta är en sak som väntar mig.

Idag när jag öppnade luckan till torktumlaren föll det ut en liten leksaksmus(en kattleksak), kan detta vara ett tecken? Denna leksaksmus kommer att vara kisens  leksak, den verkar vara tvättad hehe.

Jag ska skaffa mig en katt. Ska ta reda på vad de kostar nuförtiden....Haha, en vt som jag besökte i somras hade en kise, en vanlig bondkatt som hade kostat honom endast tio kronor(!)  Det vore ju super om en katt vore så billig idag men vi får se.

Nu ska jag ner till tvättstugan för att se om min tvätt börjar bli färdig, måste vara klar innan 18 ikväll.

pluggat?

Nej, det kan man inte säga att jag gjort. Jag skulle kommit igång direkt på förmiddagen istället för det dröjer ett tag innan jag kommer igång med skrivandet. Skolan är tuffare denna terminen, fler hemuppgifter. Denna vecka är vår kurslärare bortrest och hon har gett oss en massa hemuppgifter, en sida med frågor om smärta att svara på(inte så svårt) och en sida med frågor om "sårvård" vilket jag väntar på att göra efter lektionen om sårvård imorgon. Sedan har vi en stor uppgift som tydligen blivit den svåraste uppgiften under denna utbildning, skriva en omvårdnadsplanering....jag har så svårt med fantasin....fast när jag väl kom igång så rullade på och fick ihop två A4 sidor med en uppgift, har två uppgifter kvar. Som jag egentligen skulle bli färdig med idag men annat kom i vägen...pappersarbete, tvätt.....och lite modeintresse;)

Imorgon ska jag på en undervisning om sårvård och efter skolan ska jag handla matvaror så jag kan fylla kylskåpet och skafferiet. Grönsaker är ju nyttigt!

Påtal om grönsaker och gurka....här kommer en textrad ur senaste nr av "tjuvlyssnat"

Coop Forum Tornby Linköping

Två killar -25 står och lassar upp mat på kassabandet
Kille 1(hållandes en gurka): Men måste vi käka kaninmat idag?
Kille 2
: Va? Nej, den är till min flickvän
Kille 1:Jaha
Kassörska (glättigt)Se till att skölja av den noga, de är besprutade.
Kille 2
: Jaha, jo, tack
Kassörska: Ingen orsak, man ska alltid vara noga med hygienen.


Man mår ju faktiskt bättre om man får i sig frukt och grönt?!

Ny uppdatering!

På grund av tekniska problem med inkopplingen av mitt nya bredband har det dröjt innan jag kunnat använda internet,har ännu inte fått telefonin att fungera men det kommer.

Jag har nu bott i min nya lägenhet i snart två veckor och det känns hur bra som helst. Det finns en del project som ska genomföras i min nya lägenhet som tapsering och målning , ny inredning.
Det tar en tid att bo in sig lite och med tiden känner man vilken slags inredning som skulle passa.

Mina kommande projekt i lägenheten:

I vardagsrummet:
Jag ska sälja min nuvarande bäddsoffa(som tar för stor plats)och införskaffa en likadan bäddsoffa som  den jag har i mitt föräldrarhem.
Ny matta under soffbordet som är vändbar, i två färger brunt och beige/vit.
Väggen som nu har en sandfärgad tapet ska målas över med  vit antik färg.
Jag ska ha två fondväggar i choklad(den som jag har redan och en till) , dessa två färger kommer att gå i en  snygg kontrast med varandra. Också lite inredningsprylar till det....en liten hylla med en massa värmeljus i olika färger. Det kommer nog att bli väldigt snyggt när det är färdigt!

I köket: 
Mitt kök ska inspireras av en cafelook(som jag alltid velat ha mitt kök) . Jag ska lägga nytt golv (om det finns, ett plastgolv som liknar ett stengolv( både i kök och hall).  På väggen ska jag ha ett par snygga tavlor med motiv av cafeservice som mocca latte , cafe latte osv......Det kommer att bli så snyggt.

I hall:
Nytt golv ska som sagt läggas i februari......Mina fina speglar är uppe , så i hallen fattas bara nytt golv.Men allt det andra  med inredning kommer med tiden som man bor in sig.Saker jag beslutat mig för:
* Tar en paus från kören
*Struntar i klassfesten


Det gäller att hålla koll på sin hälsa och prioritera saker, för människan är ingen robot som sagt!


Nu återgår jag till skolstudierna!

RSS 2.0