En avrunding på denna dag

Har tittat på fortsättningen av serien ARN, gillar den, äventyrlig, romantisk och spännande på samma gång:) Me like!

Denna vecka kommer jag inte hinna skriva så mycket i bloggen. På torsdag åker jag "hem" till päronen v, ka fira påsken där:)

Idag har det blivit lite träning- en timmes powerwalk och 40 minuters styrke för ben och rumpa. Imorgon powerwalk (med T) igen och styrketräning för bic och tric. Och på onsdag blir det axlar och även en powerwalk. Kör hårt nu tre dagar i rad eftersom jag ska vila på torsdag då jag inte hinner träna. Men det blir bra.

Ska på 3 jobbintervjuer i nästa vecka så de blir full rulle. Funderar mycket kring sommarviket där jag praktiserar. I helgen var det helt kaos bland vårdtagarna så idag höll de sig ovanligt lugna, skönt för oss andra:P

Nej nu ska jag krypa ner i sängen och läsa lite tills jag somnar:)


Syns när vi syns bloggen!

Godnatt!

söndagsbrunch och sovmorgon

God eftermiddag söndag! Inatt ställdes klockorna FRAM en timme Sitter här och dricker en kopp te(citron och ingefära, så god)  och tar det lugnt. Det blev  sovmorgon idag eftersom gårdagen blev väldigt sent. Kunde bara inte somna, vart så rastlös. Satt o chattade  på msn och tittade på film. Men det får inte bli så sent fler gånger, blir så fel och jag sover sämre då. Slängde i mig lite protte efter att jag vaknat och sedan tog jag  en powerwalk i förmiddags på 75 minuter och därefter blev det en good brunch som jag nyss mumsat i mig bestående av äggröra,fläsk,keso, fibergrynsgröt med kanel o apelsin! Så muuums!

Nu ska jag snart fixa lite viktiga papper o lägga på brevlådan sedan får jag ta o trampa  iväg till ICA och fixa med rekvisationspapperna, så jäkla klyddigt. Hoppas de inte klyddar idag också.

Men först får jag ta o fixa till mig , en dusch så man känner sig som en människa igen=)

Ha en fortsatt trevlig söndag!





först städa sedan handla och därefter mysa....

Har divividerat lite med pappa om mina val angående sommarjobben. Det är fortfarande svårt att välja nåt...måste ju tänka på för och nackdelar o planera långsiktigt. Mitt mål är ju ett som det finns garanterad fortsättning och som leder vidare......Nåja, nu ska jag snart börja städa....usch idag är jag inte road för att städa men det är skönt när det är över. Jag fungerar inte riktigt i röra.
Imorse var jag ute på en powerwalk i blåst regn & rusk. Fy vad jag plågade mig den sista biten då jag både hade regn och motvind, det gjorde ont i ansiktet. Och när jag kom in var jag inte blött av svett utan av regnvatten. Duschade direkt efter för att ta på mig torra kläder, var blöt inpå på underkläderna, vill ju inte bli sjuk nu. Sedan fixade jag frulle. Nu ska jag som sagt börja städa, när jag skrivit färdigt detta. Idag är en sådan dag man bara vill kura upp sig i soffan och mysa....Men det får bli efter städning plus handling, ska ut igen i pissvädret, får ju ha nåt gott ikväll samt lite andra nödvändiga prylar som behövs handlas.

Men först-städ!









Ett tjuvkik på mitt kommande badrumsrenovering

Godkväll fredag:)

Sitter här och bloggar samt tittar på så ska det låta. Jag har nämligen laptopen i knäet och sitter i soffan och tittar samtidigt på teven, mysigt:) Snuttisarna har lagt sig till ro i sängen <3 . Imorse fick jag ett sms av D att komma o kolla på deras teatergrej men eftersom det inte låg centralt i Lund och det vart för lite tid att hinna med så fick det vara. Hade gärna tittat förbi men det blev för tajt, vart hemma vid halv fem o sedan var det meningen att jag då skulle duscha,fixa mig iordning, hinna äta på en halvtimme, nej stress stress. Får ha bättre förbehållning än så, sorry D, får ta igen det en annan gång;)

Idag har jag blivit tillfrågad om en kvällsttjänst på 50%  som sommarvik. Jag har alltså chans att få denna tjänst till sommaren men det handlar om förbindelserna. Men eftersom det kan lösa sig med tiderna eftersom jag jobar som längst till åtta och att jag börjar åtta på morgnarna istället för sju. Det är lockande men samtidigt vet jag fortfarande inte hur de blir med de andra jobben jag sökt. Jag vill ju inte missa de stora chanserna. Jag vill ju självklart välja ett vik som kan ha god chans till fortsättning o det har jag fått på två andra ställen(fast ingen garanti), men inga klara besked. Visst ja. jag skulle ju mejla denna arbetsgivare jag träffade igår, telenr till arbetsgivaren på praktikplatsen. Ojoj, och så över detta kommer allt jäkla tjafs med myndigheterna. Men jag vill BARA ha ett jobb men får man in en fot så har man halva inne. Men jag har fått klara besked om att få 50% kvällstjänsten på praktikplatsen och det är klart. Och tänk om jag inte får några jobb från de andra och så tackar jag nej till den enda chansen till sommarjobb jag har. Åhhh nu blir det jobbigt. Jag fick helgen på mig att tänka och sedan i nästa vecka får jag komma med ett svar. Får väl bolla lite med andra, nej vad hjälper det? Det är ju JAG som tar beslutet.

Aja, det löser sig på ett eller annat sätt, nu ska jag återgå till "så ska det låta"-härliga gäster idag.





Här kommer ett smakprov på min badrumsrenovering- mörkbrunt klinker på golvet, en board av mosaik som går i turkos nyanser och resten vitt. Blir nog snyggt med det vita porslinet til det mörkabruna golvet samt min trähylla. Kan bli kanon!:)  Åh längtar tills det är klart, nån gång i sommar, antar jag. Verkar ju ta sååå lång tid. Men men får väl vara beredd på att det kan ta längre tid än planerat.



Trevlig fredagkväll!

Härlig vårsol!

Idag har gjort en hel del. Började morgonen med en timmes uppfriskande powerwalk o sedan stretching o frulle efter det. Gjorde mig sedan iordning för att dra iväg till soc o kopiera papper. Kärringen i "entren" frågade vem som skulle ha papperna o då svarade jag som det var, att föräskringskassan skulle ha dem. Då svarar hon- Jaha, men detta är arbetsmarknadsenheten. Jag svarar tillbaka- Jo men ni är samma ändå, ni är myndigheter. Hon sa inget utan tog emot nästa kund. Ja men alla jäkla myndigheter samarbetar så hon skulle inte få mig att tro nåt annat! Såklart att jag har min rätt att kopiera papper där gratis. Jag är ju inskriven där. Jaja nog om det.

I eftermiddags var jag på jobbintervju och det var typ som på löpande band, jag var inte ensam. Jag blev hänvisad till en sal vid ett bord där de satt fler sökande.  Men själva intervjun var enskild tack o lov. Det gick bra men jag fick en sådan svår fråga som jag tyckte var lite dum också(även om de inte finns några frågor). Frågan löd- Om du får arbete i din hemstad och samtidigt får här, vilket val gör du då? Jag svarade ärligt att jag tar ju självklart det jag känner till bäst och där inte förbindelserna hindras. Men jag tror inte att jag blir kallad i min kommun(fast det sa jag inte till dom för då hade säkerligen en följdfråga dykt upp också) .Och på måndag ska jag ringa till det där sommarjobbet på Lunds lasarett,ortopedavdelningen vilket låter spännande.

Hur som, när jag kom hem handlade jag lite och sedan bytte jag om till träningskläderna och powerwalkade ner till ams för att lämna rekvisationen men väl där blev jag inte av med rekvisationen utan imorgon får jag be förbutiken på ICA att skriva under för sedan ska jag lämna in det med kvitto till ams. Jag får ta det imorgon.  Ska lägga på ett brev idag också som ska till FK.

Efter powerwalken hem var jag uppvärmd i kroppen o armarna så jag ett pass styrke-armar-biceps o triceps. Det kändes bra!

Nu väntar jag in klockan, ska bli halv sju för sedan bär det av till kören:D 


Tog ett par bilder med mobilen då jag väntade på tåget:)





Underbart väder har det varit idag! Nu har våren anlänt till skåne:)








Lill-lördag


Goddagens!


Här sitter jag och ska snart gå och duscha. Har varit ute på en lång powerwalk, hade tänkt köra magövningar men orken fanns inte. Jag var himla hungrig också o det är svårt att träna  hungrig. Men nu har jag fått i mig mat iaf.

Imorgon gäller det, första intervjun. Jag måste kolla upp adressen....jag har lite hum om vart det kan vara nånstans.  Men så ska jag passa på att kopiera några papper till försäkringskassan, samt lämna in kvitto till ams ang resekostnaderna.

Sedan på måndag ska jag på en annan intervju o samma dag ska jag höra av mig till ett annat som hörde av sig idag och undrade om jag ville komma på intervju. Ja det är många jobbintervjuer på gång nu så håll för all del tummarna:)

Nej, nu ska jag gå och duscha så jag kan hålla kväll sedan.....


Trevlig kväll!


Jobbintervju

Oj, idag har två jobb som jag sökt hört av sig. De hade ringt på mobilen. Det ena var inom handikappomsorgen LSS-boende,I guess. Och det andra var hemvården i Lund. Jag ska ringa upp båda imorgon när jag är på praktiken. Shit jag använder telefonen flitigt på praktiken, men det är så mycket tjafs med myndigheter som jag inte hinner ringer till när jag kommer hem sent.
Ska passa på att fixa med papperna på torsdag då jag ska på jobbintervju. Tror jag tar ledigt då o fixar allting på samma gång. Papperna till ams också. Åh MÅTTE jag få ett jobb snart, detta skitet tar kål på mig.

Jag trivs inte i min kropp, känner mig fet ful och äcklig. Och inte blir det bättre utav tänka så. Idag var jag sötsugen efter rast och det fanns kakor nära till hands men jag såg dom som mina värsta fiender o då var det lättare att låta bli. Men nu är jag sötsugen igen men jag vet varför. När seretoinet är lågt så kommer sötsug. Och seretoinet blir lågt av att man inte får de timmars sömn man behöver. Därför ska jag lägga mig  i tid ikväll. Denna dag har inte varit den lättaste, har gåt omkring i ett vaakum och därför uteblev träningen också. Inte bra alls.

Men som sagt, imorgon ska jag ringa upp dessa jobb jag sökt:)

Nu ska jag diska upp och dricka lite te o HOPPAS att sötsuget försvinner!







helgen



När jag kom hem efter praktiken i fredags tog jag bara det lugnt, ingen träning. Sedan satte jag mig lite vid datorn och teven. La mig relativt tidigt i fredags.

På lördag började jag morgonen med en uppfriskande powerwalk, gick inte ut för hårt. Men det blev typ en timme och sedan städade jag ¨lite och gjorde mig iordning för att dra in till stan(hbg) och bowla med ett härligt gäng. Fick träffa Tobbes tjej på riktigt nu och hon verkar vara en go tjej, lika knasig som jag och Tobbe samt hans andra vänner hehe. Det var en riktigt trevlig eftermiddag med ett knasigt gäng men det är härligt när folk bjuder på sig själva. Det blir inte roligare än vad man gör det.
Efter bowlingen tog vi oss till haket och åt mycket god mat samt hängde lite där. Sedan skiljde vi oss åt emot kvällen och jag åkte hem till mitt , mätt och nöjd med eftermiddagen:)  Svängde inom på ICA o handlade lite gott inför kvällen. Såg på "jakten på Julia" och det var mycket intressant. Medan jag tittade på det och såg alla prestera på scenen med sång, dans o teatern fick jag en sådan saknad efter att agera på scen, himmel vad jag älskar det, det är min passion eller min andra passion efter träning:)

Söndag, idag har jag haft mina föräldrar på besök. De hade med sig blomjord och flyttlådor. Pappa hjälpte mig med att bära upp vardgasrumsdörren för att kunna stänga om vardgasrummet när det är dags för renovering. Vi åt middag ute, thailändskt, mycket gott. Sedan blev det smarrig fika med biskvi, ballerinakladdka o kaffe /the. För syndigt:S Aja......har ju inte syndat hela helgen dock. Och imorgon börjar träningen på riktigt. Tog förresten en POWERwalk imorse på 75 minuter och jag vart inte så hostig i halsen efteråt som jag brukar så det börjar lätta nu,great! Så nu kan jag äntligen komma igång med träningen på riktigt igen, grreeeat!:D

Nu ska jag hålla lite kväll o sedan är det dags o sova, många saker som ska fixas imorgon,saker som är mindre kul....med myndigheter suck!

gaaaaaaaaaah

Jag är så jävla trött och förbannad! Trött på att det aldrig tar slut med pappersarbete hit och dit. De blir fan aldrig nöjda, dessa jävla mysndigheter. De lever dock inte i verkligheten! De vill ha sina jävla intyg inom en speciel tid men själv dröjer det en jävla evighet innan DE får tummarna loss att sända iväg papper. Jag är så kräkfärdig på dom!

Det är rörigt på praktikplatsen pga detta jävla dumma system om att vårditrädena ska sköta administrationen själva, nu ska de göra sin egen lönelista....vad är cheferna till för? Att gnälla och gnälla. Idag har vi sprungit hela jäkla förmiddagen och denna sk "uppjaghet" satt kvar över middagen. Så när det var dags för rast så var det svårt att komma till ro. Efter rasten vart man död......Men jag jobbade på som vanligt....vill ju vissa dom och mig själv att jag KAN....att jag är duktig! Och det ska jag visa på nästa arbetsintervju, det här är jag och detta kan jag bla bla bla.
Jag hoppas jag får ett sommarvik åtminstone, så har man fått in en fot iallafall.

Jag ska på jobbintervju nästa vecka, har ingen aning om adressen och hur jag tar mig dit. De skulle mejla adressen till mig men det har de inte gjort så jag får väl ringa på måndag och fråga. Dessutom ska jag ringa upp försäkringskassan och gnälla på dom!

Ja, jag är på ett gnälligt humör. Fick inte handlat gottis till ikväll heller men det är lika bra, jag ska ju inte äta sådant skit. Idag har jag syndat på tiramisukaka som en medarbetare hade med sig....sååå good den var. Jag får hålla mig till ett päron ikväll till "så ska det låta".

Imorgon ska jag bowla , ska bli skitskoj!:)  


Nepp, nu börjar jag få ont i nacken så ska avrunda detta inlägg.


Ha en fortsatt bra fredagskväll!

skalleväärk


Jag har nu varit borta från praktiken två dagar i rad eftersom jag varit på läkarbesök och passat på att fixa med viktiga papper o sådant. Sedan idag vart jag på en träningsjobbintervjuv och fick lite feedback och tips inför en riktigt. Det höjde mitt självförtroende lite=)

I måndags vilade jag från träningen, igår tog jag en powerwalk innan frulle. Men det blev bara 45 minuter, ville inte anstränga halsen och lungorna för mycket.  Så nu vilar jag veckan ut och på måndag då kör jag igång. Benen och rumpan! För nu ska rumpan pumpas! priiiima skinka yum yum baaaara skinka!:P Och så blir det powerwalks!

Om en vecka går jag över till min första medicin så kanske ämnesomsättningen kommer igång igen och aptiten minskar lite:)  Jag behöver inte allt som jag stoppar i mig nu dock.


Jag tror att mitt träningsupplägg skall se ut så här:

powerwalks   lång runda   +mage

styrke+cardio (ben +rumpa)(typ kort runda)

powerwalks  lång runda+ mage

styrke(armar) + cardio (typ 20 min)

powerwalks före frulle
powerwalks före frulle +mage 


Det sätter nog fart på förbränningen till en början. Egentligen för att enbart förbränna fett ska jag köra powerwalks på tom mage men då förlorar jag muskler också. Man kan inte både ätta kakan o ha den kvar:S  Eller så får de bli så att jag kör med fettförbränning och när jag förbränt det jag vill ha bort så börjar jag bygga muskler. Kanske ska göra så istället. Men styrke är ju så kul:( Aja. Det blir säkert bra.





Här har jag inga muskler men inte heller mycket fett.Och jag vill ju ha muskler.




Nej nu ska jag återgå till mitt nöje, att snacka med min kära körkollega sir Danielito;P


So long!

ingen balans

Jag vet inte vad jag ska göra(nu låter jag som de dementa gaah). Men jag vet i nte hur jag ska göra för att bli kvitt mitt sockerberpoende. Detta börjar bli tjatigt. Men ett beroende är ett beroende. Jag kan inte ta en bit utan måste käka upp allt godis. Så nu blir min enda och sista utväg att förbjuda det helt och hållet. Ta bort allt socker. Sylt....lingo..... Ska byta ut sockret emot frukt istället. Jag har klarat det förr och nu är det dags igen. Det blir inte svårt. Bara att bestämma sig.....hålla sig borta från sockret. Precis som alkohol......En alkoholist dricker ju inte sprit alls, de kan inte ens äta en likörpralin. Och så är det med sockret också, beroende som beroende. Frukt istället för godis.



FRUKT istället för godis



Jag vet inte när jag börjar med träning igen men när det känns bra i halsen så kör jag igång igen.  Och nu ska det förbrännas fett så det blir pulsträning på tom mage.

Hej svej!


Hur ska jag nånsin lyckas....

............................


sluta med mitt sockerberoende. Mitt sockerberoende är större än nånsin och jag vet inte hur jag ska göra. Jag är så fixerad kring träning och mat och socker. Jag vet inte vad jag ska göra. Jag har blivit så fixerad.....allt kretsar kring att äta.......När jag ska vara social måste det ingå mat.......när helgen kommer är godiset det enda jag tänker på.......Men just nu har slängt i mig en godispåse så jag mår illa. Ska snart ha mens också och då brukar jag må illa. Vart sugen på skräpmat idag, tänkte beställa hämtmat som pizza men de planerna blev ändrade nu. Får se om jag ta en sallad istället. Kan ju inte äta när man mår illa.

Har slängt i mig en liter glass på två dagar....Får panik när jag vet att jag inte ska träna inom de närmsta dagarma........pga den jäkla halsen! Har fuskat i veckan och tagit powerwalks där pulsen varit hög......Man ska ju inte pulsträna med infektion i halsen.

Nu behöver jag springa på toa (inte för att spy) ................


Jag vet anledningen till mitt sjuka beteende kring träning och mat. Jag har inget jobb, och är så ofantligt beroende av myndigheterna. Jag lever på minimum. Springer mellan ams,soc och försäkringskassan samt CSN....snacka om att man blir sjuk.  Nu ska de snart sätta igång med renoveringen i lägenheten och jag vet fortfarande hur de blir med hyreshöjningen....Får hoppas jag får socbidrag för den vanliga hyran och det som sätts på får jag väl ha hjälp med på annat sätt suck.....Idag skickade jag iväg 14 ansökningar! Så nu hoppas jag de hör av sig. Ett jobb i sommar, är ett MÅSTE för mig.  Jag behöver få ordning på mitt liv och ekonomi. Träningn blir min flykt. Och jag har nog ingen lust att vila från träningen nästa vecka suck. Men på lördag ska jag ut, dock inte dansa utan bowla. Det ska bli roligt och så får jag träffa Tobbes tjej också,får chans o snacka med henne iaf!:)







Jag är på väg!

Mot formen som jag hade sommaren 2008! Jag VILL jag SKA jag KAN!

Klart det måste hända nåt nu när jag ändrat kostvanorna också. Dessutom har kroppen börjat vänja sig vid att jag inte tar den medicinen som höll min vikt nere. Denna slutade jag med våren 2009 och därefter gick jag upp i vikt. Men nu är jag påväg igen emot mitt mål yes yes!

Det blev sent än jag planerat igårkväll. Satt och kollade genom gamla bilder från sommaren 2008 och önskade och ville ha den där kroppen tillbaka. Och jag satt där och sa för mig själv att när jag nåt den formen igen så ska jag inte låta mig falla tillbaks. Ikväll blir det gottor då vi ska ut och äta på Haket men om jag tänker på vart jag är påväg blir det lättare att motstå godsaker. Det var inte meningen att jag skulle käka upp hela chokladet igår och alla nötterna men så blev det. Behövde kanske energin efter träningspasset. Idag ska jag inte cykla ner till stan utan jag ska promenera så får man lite motion och känner sig fräschare inför kvällen sedan. Jag hoppas bara att jag inte blir trött.....visst sov jag på natten men tidgigt imorse gick jag på toa och sedan halv sju när det börjar ljusna sätter Molle igång och jamar. Och jag försökte tvinga mig att sova men inte var jag trött:S Det blir ju inte lättare när det är ljust ute. Men det är skönt att vi börjar gå mot LJUSA tider!:D

Nepp nu ska jag bädda sängen och göra mig lite frulle:)








sommaren 2008


sommaren 2008



träning


Jag mår illa.....åt för mycket godis. Skulle ju bara äta halva kakan. Dock är det hög kakaohalt men men även de är inte heller bra i mängden. Skulle nog käkat en smörgås också för att bli mätt på maten. Nåja. Har ju tränat hårt ikväll. Först ett styrkepass för axlar och bröst.Sedan en springtur. Där halva rundan blev ganska hög puls, härligt:) Det är jobbigt i början men när man kommit över den "jobbiga" tröskeln så känns det bara gott. Nu vet jag när jag är sugen på lång runda. Trots att jag var trött i benen så var jag sugen på en längre springrunda. Det tog dock bara 40 minuter eftersom halva rundan höll jag högre tempo. Det är mysigt, så det har blivit som en tradition för mig på fredagskvällen. Hemma från jobbet, träning-styrke och avslutar med en längre springrunda, mysigt:) 

Denna veckas träning:

Måndag: styrke för benen o rumpan o sedan lite dansaerobic.
Tisdag:en seeeg springtur på 45 minuter och sedan magträning 15 minuter
Onsdag: styrke biceps och triceps 40 minuter (var så slut efter styrketräningen att jag knappt körde nån cardio)
Torsdag:powerwalk på 50 minuter (mer hann jag inte)
Fredag: styrketräning axlar o bröst  30 minuter, springtur på 40 minuter ( halva hög puls)

Imorgon blir det utgång i heösingborg,trevligt trevligt:)
Söndag har jag inte bestämt än.

 

Nu får jag vila magen och imorgon blir det soooovmorgon , åtminstone till nio för halv elva ska jag klippa mig:)

Nu återgår jag till tevemyset=)


Kära onsdag.....vilken bloggtorka man har


Jag är så dålig på att uppdatera min blogg.

Nu har jag hamnat tillbaka vid viktfixeringsträsket.  Men men. Jag är muskelfixerad.

Idag har jag varit på socskitet och sedan träffade jag min jobbcoach. Fick hjälp med mitt CV och personliga brev så nu ser det bättre ut. Det var dock sista gången tråkigt nog. Men ska träffa en arbetsintervjucoach inom snar framtid för att öva upp mig lite inför kommande intervjuer samt få feedback. Det kan vara najs.

Förra veckan var jag på arbetsintervju som gick okej men har inte hört nåt än. Arbetsgivaren skulle ringa upp enhetschefen på min praktikplats men verkar inte ha gjort det. Nåja, har en del tips som jag fick av en arbetsförmedlare som jag ska ta itu med. Har lite bollar i luften.

Har ganska många bollar i luften så mitt liv är allt annat än lugnt. Det är försäkringskassan, socialen och arbetsförmedlingen som jag springer emellan plus att jag lägger energi på praktiken. 

Ikväll har jag gymmat lite, biceps och triceps. Helt slut i armarna så imorgon lär man ha träningsvärk. Ska köra cardio imorgon. Hoppas jag hinner det innan kören imorgonkväll.

Nepp, nu ska jag duscha av mig och sätta mig framför teven, ikväll startar ju Grey's Anatomy igen, som jag längtat!:D





En suddig bild från "modell för en dag"


RSS 2.0