Min lediga dag

Drömmer att jag är kissinödig och går på toa och kissar men jag är fortfarande kissinödig....då vaknar jag och är kissinödig, slänger en blick på klockan , tio i sju . Stiger upp ur sängen för att gå på toa ,katterna springer mellan benen på mig och jag håller på att snubbla över dem på väg till toan.
Går sedan tillbaka till sängen och lägger mig för att snooza lite men halv åtta går jag upp,ger katterna mat och nytt vatten, sedan byter jag om till träningskläderna och snörar på joggingdojjorna för att springa en runda på stranden. Kommer tillbaka , svetten rinner av en.....sätter igång med mitt styrketräningspass.Efter träningen stretchar jag och sedan blir det frulle(frukost). Efteråt duschar jag och sedan gör jag iordning på balkongen och sätter mig för att sola lite.

Vid halv ett kom min mormor och morfar på besök och vi åker ut till stamstället för att käka lite lunch. Jag tog dagens som bestod av isterband och örtstuvad potatis med salladsbuffe.Mormor och morfar tog inte dagens. Efter den goda lunchen körde vi till citygross och jag passade på att handla tunga varor eftersom jag själv inte äger nån bil. Det blev dricka och kattsand.Sedan åkte vi hem till mig och fikade på hembakat som mormor och morfar hade med sig,gott.
Mormor och morfar körde hem efter kaffet och jag satte mig på balkongen  och solade lite av tiden som fanns kvar innan solen försvann(har ingen kvällssol vilket är skönt, slipper värme).

Nu hör jag glassbilen ......men jag ska inte ha någon glass.....

Imorgon är det jobb igen......då ska jag städa hos en vårdtagare och sedan efter jobbet cyklar jag till Ö&B för att handla lite hudvårdsprodukter(brukar vara billigt med sådant där). Sedan på kvällen ska jag tvätta....behöver tvätta upp lite...och ska passa på att tvätta upp kläderna jag fick av min kollega också, ska bli kul att börja använda dem sedan:)

Nu måste jag ut och vattna blommorna på balkongen....


<------------dagens outfit


FLYTTA TILL THAILAND ELLER NÅT DYLIKT DÅ!

Phu vilken vecka! Man är så trött och sliten efter ett antal jobbtimmar denna vecka...jobbtiderna är på hundra procent och det är tufft med ett heltidsjobb som dessutom är krävande för ens psyke då man jobbar med människor och deras problem. Det är ett bra sätt att testa på och arbeta heltid för att ta reda på om man fixar det eller inte. (utgår enbart från eget perspektiv och skiter i om andra tycker att jobba heltid ingår i livet men de har ingen susning om att alla människor är olika med olika upplevelser). När dessa tre veckor är över får jag se om jag klarar ett heltidsschema inom vården. Ett städjobb hade nog inte varit några problem att jobba heltid eftersom det inte det inte är psykiskt krävande som att jobba med människor. Samtidigt vill jag hjälpa.......eller blir det för tufft..........?
Min kollega på sommarvikariatet som förra året var min handledare då jag var praktikant upplevde mig mycket mer harmonisk förra året jämfört med nu.....Det stämmer.....På nåt sätt känns det skönt att någon lägger märke till.....så man får ett svar för själv har jag upplevt mig lite halvdan på senaste tiden......helvimsig och ofokuserad. Men det finns en anledning.......till hur min situation ser ut i nuläget. Jag känner en press inom mig att inte veta NÄR man ska få jobb..och ständig oro att man inte får tillräckligt med jobb att få ihop till sin ekonomi.......Jag är ju inte berättigad till a-kassa. Enligt dom har jag inte fått ihop tillräckligt med jobbtimmar, suck.....nä blir bara yr och trött i skallen av att tänka på det.

Imorgon är jag ledig och ska försöka bättra på färgen som håller på att blekna bort.........men orkar jag verkligen trängas nere på stranden med alla folksamlingar i denna hetta....som tur ska det bli mildare i nästa vecka har de sagt och jag HOPPAS det.......det räcker med ett par 25 behagligare grader för denna värmen tar kål på en......ja men det går ju inte att göra nåt fysiskt för att det känns som man håller på att smälta bort. För er som trivs , flytta till nåt tropiskt land !! För detta är Sverige och här i norden ska det vara lite blandat väder!


Ge mig ett rikt liv!!!!

Jag är så less på att bara jobba och vara fast i en liten håla utan sociala kontakter.....mina sociala kontakter är någon tåg-bit ifrån mig och då kan man inte bara bestämma sig för att ses om man har ett jobb att anpassa sig efter men just är jag trött på att ha det så här.....törstar som fanken efter socialt liv.....umgås med vänner! I helgen är det festival......och gissa vem som jobbar FULL tid? Blir så irriterad...nåja man får ju pengar och så är det att leva.....men man får väl ha nåt socialt liv också.....annars blir man ju knäpp!Känns som man bor i rätt lägenhet fast i fel stad.........eller jag vet inte.....äsch.......

Imorgon ska jag ta mig en joggingrunda.....om jag behöver springa av ilska blir det kansk en löparrunda. Jag känner mig tjock också......fast jag tränar.......ska ha det jäkla skitet också.....mens!


äsch...vill bara dra täcket över huvudet...........

Vad vill jag?

Började dagen med en powerwalk i ungefär 45 minuter, kändes jobbigt i ena fotankel och varför det kändes så vet jag inte. Efter rundan strecthade jag vaderna och då började min fot att skaka. Antar att jag är mer van vid att jogga.När man joggar sätter man inte ner foten direkt i marken utan den ska liksom "rulla" framåt....man sätter först i hälen och sedan "rullar" foten mot marken....dvs man sätter i hälen, mitten av fotdynan och sist tårna, på så sätt slits inte knäna på samma sätt. Men när man går sätter man ner foten direkt och det kändes kontsigt, lite bakvänt med tanke på att jag är van att jogga. Men för att träningen ska ge bättre resultat ska man variera, så idag tog jag en powerwalk och styrketränade samma muskelgrupper fast andra övningar, så får vi se om det blir bättre.Det är ju viktgt för musklerna att vila också för att orka byggas upp. Jag har inte tänkt att bli en bodybuilder men jag mår utav träning, det är det första och sedan ser det snyggt ut med en vältränad kropp:)
Hrm......musiken ....sången....."hur går det med sången?"Vad vill jag med mitt liv? Jag är ingen spådam som kan se in i min egen framtid men ibland undrar jag om jag går rätt väg i livet. Jag har inte jobbat med äldre människor så länge men i vissa stunder känns det som om jag inte passar in......och då har jag frågat mig själv och disskuterat med andra vad det kan tänkas finnas som andra möjlighet, ett jobb måste man ju ha, man behöver ju inkomst.......men det är också viktigt att man trivs med sitt yrke.....att man känner att man klarar av det.... att det är en del av en. På tal om yrkesval......blev så irriterad över en sak idag när jag lyssnade på sommarradio med Raz och den dära åsnan...schulman...eller vad fasiken hon nu heter...ingen har missat henne. Hon har en egen blogg.Men hon sa i radion idag att hon blir så trött på människor som går och klagar på att de är arbetslösa eftersom enligt henne finns där ALLTID nåt jobb man kan ta men vad hon inte var uppmärksammad på var alla dessa människor som har sina förklaringar till att inte kunna ta vilka jobb som helst för då skulle de sätta sin hälsa på spel. Men hon verkar leva i sin egen lilla värld där alla är som henne....alla tänker som henne osv.....och det är så fel!Alla kan inte ta vilket jobb som helst........och hon är tyvärr inte den enda som inte förstår det!Men hör upp alla människor som tror att alla fungerar som er....ha lite mer förståelse för det som verkar "kontsigt" för er....för vi är olika och har olika upplevelser! Så nu var det sagt.
Tillbaka till yrkesval....vad är det jag brinner för? Är det så att jag bara vill ha det som en hobby eller  är det så att.. jag istället har förträngt "glöden och viljan"  Det är ju bara jag som har svaret.
Nu till något annat: Igår gav en arbetskollega bort en del av sina kläder till mig, eftersom hon själv inte kunde ha dem. Det fanns en heldel snygga......Jag tog emot en snygg grön lång kjol, tre stycken toppar i fin kvalite, en snygg klassisk knälångkjol i lite mockatyg..två stycken klassiska skjortor i fin kvalite, en randig top i fin kvalite...och allt detta fick jag gratis, vissa klädesplagg var knappt använda och de var köpt på MQ så jag var väldigt glad
Igår satt jag i FLERA timmar på internet och kollade kläder.......jag letar efter ett par chinos..vill så gärna ha ett par ljusa chinos som man kan rulla upp byxbenet lite och ha vita tygskor...så himla fräscht och snyggt!Men först har jag fått upp ögonen för ett par snygga tygskor från http://www.goclassic.se/ det finns i alla möjliga färger och är hur sköna som helst enligt Sofi, hon hade köpt ett par.De är inte så dyra heller.                                                                                                            dagens outfit:
                                                                             lång skjorta-emmaus
                                                                              svart linne-gina tricot
                                                                             svarta leggings-ellos

                                                                         


MAMMA MIA-THE MOVIEIgår såg jag filmen "mamma mia" med Lovisa och Jennie. Filmen var jätte-bra!Så mycket glädje den innehöll och en massa vackra scener,Filmen utspelar sig på en grekisk ö med kristallblått vatten och kritvit sand.
Efter biobesöket promenerade vi till en krog oh satte oss där , köpte varsin dricka sedan satt vi där och snacka tills det blev mörkt och då bestämde jag o Lovisa oss för att bege oss hemåt. Men det var en trevlig eftermiddag/kväll.

Idag har jag bara tagit det lugnt, började morgonen med att ta en joggingtur, denna gången gick det riktigt bra men jag har kommit på ett knep för att det inte ska kännas jobbigt. Man ska springa med bröstet riktat mot himlen...dvs rak hållning...på det viset underlättar man andningen. Jag brukar alltid värm upp en bit med att promenera snabbt innan jag börjar jogga. Men har kommit på att jag inte har 30minuter jogging och därför ska jag börja jogga tidigigare så jag får en 30-minuters jogging.
Efter joggingturen styrketränade jag och sedan blev det streching av musklerna och frukost. Jag har städat hemmet så nu är det fint och städat, dessutom har jag hunnit med att tvätta en hög med kläder så nu har jag rena kläder till imorgon.

Nu ska jag återgå till filmtittandet.......

BIOSka snart in till helsingborg och möta upp Jennie och Lovisa för att gå på bio och se "mamma mia".
Men först ska vi se om vi hittar nåt matställe.
Så här ser jag ut idag

Neddränkt i värsta skyfall

Thumbnail

Hela dagen har i stort sett regnat bort och jag har jobbat sju till fyra.Efter jobbet påvägen hem hade jag tänkt handla lite men regnet kom ivägen, dock inte regnet utan jag hade hört att det skulle regna OCH åska hela dagen och jag avskyr verkligen att vara utomhus när det åskar, är livrädd för blixten! Jag cyklade istället raka vägen hem då jag fick se att det hängde stora åskmoln på det hållet jag skulle åt (till affären). Men när jag kom hem började det att ljusna lite så skam den som ger sig" tog min cykel och trampade tungt iväg till affären iklädd ett par klumpiga gröna regnstövlar, ville inte förstöra mina tygskor och antog att det skulle komma ett rejält skyfall flera gånger innan denna dagen var över. Väl inne o affären plockade jag åt mig de varor som stod på min inköpslista och gick till kassan för att betala. Påväg ut  från affären möttes jag av ett KRAFTFULLT och då menar jag verkligen KRAFTFULLT skyfall , det bara vräkte ner vatten från skyn som niagrafallet....och jag började minnas tillbaka till en sommar då jag var på besök i trollhättans fallens dag....den dagen är svår att glömma, det vräkte ner regn precis som idag och vi blev dyblöta rakt igenom alla klädesplaggen......vi(jag och sällskapet) döpte om "fallens dag" till "Skyfallens dag".
Efter en stund när jag stått ett bra tag utanför affären och det verkade precis som det började lätta så bslöt jag mig för att gå iväg till min cykel och trampa hemåt(hade ju kylvaror)....Det fortsatte att regna men det vräkte inte ner....förrän jag var halvägs hemåt , då kom ett ännu ett kraftfullt skyfall och det var svårt att se.....det bara VRÄKTE ner stora regndroppar..och samtidigt som man försökte se vart man cyklade fick man hålla koll på alla bilar....för JÄKLIGT att vissa  bilister inte visar nån barmhärtighet för neddränkta cyklister mitt i stora skyfall.

Jag kom hem iallafall....slutet gott.

Nu ska jag bara se vad som finns på teve ikväll och så hoppas jag att morgondagen för med sig nån trevlig socialaktivtet.

Ledig imorgon!


Det är inte säkert att jag ska tillbaka på detta trevliga (sarkastisk) ställe pga överflöde av personal, jag behövs inte mer. Får de göra så? Att först boka in en vikarie för en tid och sedan ta bort dem på jobblistan? Jag får hur som helst ringa upp chefen och kolla att om jag inte behövs på den våningen som har för lite "jobb" så hoppas jag att jag kan vara nytta nån annanstans för utan jobb vill jag inte vara!

 Imorgon är jag ledig vilket ska bli skönt. Ska kämpa mig igenom ännu en joggingrunda som följs av styrketräning. En sak förstår jag inte angående träning, ju oftare och mer regelbundet man konditionstränar borde man väl öka konditionen? Istället verkar det vara tvärtom för mig....jag blir tröttare för varje dag jag joggar.......benen känns tunga och kondtionen känns dålig....förstår inte vad det beror på. Är det luften som varit tung i flera veckor?  Aja, jag ska iallafall fortsätta springa för att må bra och känna mig glad och pigg.
Imorgon MÅSTE jag hämta ut min ellosleverans-sandaler  som kom i veckan, har inte hunnit hämta dem än men ska göra det imorgon.

Suck, nu vill katterna ha uppmärksamhet igen och själv börjar det kännas i nacken.

So long!


Sköt dig själv och skit i andra!


Gaaahhh jag blir så trött på vissa människors beteende, sådana människor som har NOLL sympati för andra människor. Man kan inte fungera med alla och just nu verkar jag ha oturen att få jobba tillsammans med ett helt gäng som inte FÖRSTÅR mina värderingar och det kan ge en känsla av utanförskap. Men så är livet, som sagt man kan inte trivas med alla. Men.....är det  så att  alla människor i denna staden är av samma sort?? Dvs supa och festa......vara social med halva staden(med tanke på att det är en småstad där alla känner alla....ville jag inte undvika sådant förut?)

Men nä.......jag tänker inte ta mer skit från andra.....jag tänker fortsätta stå på mig och vara den jag är och så får andra tycka vad fan de vill!  För världen är stor och alla kan inte vara lika,,,,och jag har mina vänner som förstår mig eftersom vi delar samma värderingar.

Människor som delar samma värderingar som du själv ,förstår dig lättare än de som inte delar samma värderingar  vilket ger en trygghetskänsla. Det är logiskt.

Balkongomvandlingen färdig!

Då har slutet på veckan nåt sitt slut och en ny vecka börjar imorgon, inte för att jag känner mig utvilad och pigg. Har jobbat hela veckan må-söndag (dock med bara fyra timmar som kvällsresurs må -fre) men i det hela är det mycket. Under onsdagen och fredagen dök min kära moder upp med en massa grejer till "omvandlingen" av min balkongaltan. Jag och mamma hann inte bli färdig med hela balkongen på onsdagen så vi fortsatte med resten på fredagen istället. På onsdagen skrubbade jag bort all skit och mögel som växt sig fast på stakatet medan min mamma tog hand om blommorna. Det blev en stor skillnad redan bara efter tvätten på stakatet, vi blev färdiga med blommorna,tvättningen av fönsterna och staketet. På fredagen fortsatte vi med att lägga ut den fina gröna gräsmattan på betongmarken precis vid balkongöppningen och målade staketet samt mina utemöbler som jag samma dag borstat av den lösa rosten.  Min kära moder avslutade målningen eftersom jag skulle iväg och jobba. Men nu är det så grannt och snyggt. Man kan inte tro att det är samma balkong. Staketet lyser vitt och likaså utemöblerna......de fina rosa växterna ramar in allt till en fin helhet. ´Synd att jag inte kan lägga upp bilder på denna dator men jag ska göra det snart:) Jag är så nöjd!

Sedan har jag jobbat hela helgen.......men det är pengar.......trots allt ändå. Jag ska jobba varje helg(plus vardagarna också) fram till den åttonde augusti men efter SKA jag vara ledig lite!


RSS 2.0